0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çok merak ediyorum aracınız ilk 10 binde yağ eksiltme yaptı mı? [/quote]Yaris D4d 10.000 ve 20.000 de yapmadı.
şuan yağ eksiltme yok bended-4d kullanan arkadaşlar yakıt ışığı çok erken yanıyor gibi...aracım yenidepoyuda fulleme imkanım olmadı..acaba ışık yandığında içeride nekadar mazot vardır? [/quote]Benim araçta yanıp yanıp sönmeye başlıor. Yol bilgisayarına baktığım zaman 10 km fln. diyor ama bir arkadaşımdan duyduktan sonra dikkat etmeye başladım anlık tüketime göre yanıp sönmesi değişiyor 0 km yazarken bile 10 km yol yaptım ama dahada zorlamadım Servisten ışık yanmaya başladımı yakıt almamı söylediler bende öyle yapıorum
Arabayı aldığımdan beri yakıt durumunu test ediyorum. Aracı şu ana kadar hep şehir içi kullandım sayılır. Benim tespit ettiğim şehir içi için 42-43 lt. lik mazotla 615 km civarı yakması. Yani 1090km yi okuyunca gözlerim açıldı. Benim arabada bir şeyler mi var diye? 53 lt. bu yakıtlara oranlarsam 780 km civarı bir yol alması gerekiyor. 1090-780=310km çok fark var. Yol bilgisayarında Şehir İçi ortalama yakıt 6.8lt-7.2lt arası gösteriyor. Bir keresinde şehirler arası yolda denedim ortalama 4.8lt görmüştüm. Netice olarak diğer arkadaşlarda yakıt bilgilerini paylaşabilirlerse merakım bir nebze geçmiş olacak, fazla yakıyorsa servise damlıyacam hemen. [/quote]Aracım 2006 Yaris Bende aldığımdan beri gözüm depoda acaba kaç lt. yakıcam diye şehir içi 6,8 - 7,2 arası bazen de 8,2'ye çıkıyor ortalama 37 - 40 lt. ile 560 - 580 km yapıorum. Şehir dışı kullanımda ortalama 3,7 lt. bir değer gördüm. Banada değerler fazla gibi geliyor fakat gaza basma ve dur kalk çok önemli özellikle dur kalkta 92 lt 9,2 değil 92,1 gördüğüm oldu.
mmt'nin cok avantajı oluyor sehir icerisinde, 2bin devirde vitesi degistirdiginden en ekonomik tuketimi saglıyor. tabi cok yogun trafikte M moda alıyorum surekli 2'ye atımasın diye.[/quote]2. viteste dur-kalk yapabiliyor mu?
söylediğiniz değerler benimki ile aynı(2007 linea d-4d 1000 km de)şehir içi 160-170 ytl civarı yakıyor.....benzinli corolla da şehir içi 225 ytl yakıyormuş...arada az bir fark kaldı.aslında pek te cazip tarafı kalmadı....sayın murat akdeniz,kardeşimde 2006 yaris 1000 motor var. şehir içi 185 ytl civarı yakıyor.hemen hemen size yakın yakıyor...hükümet eurodizele çaktırmadan yüklenerek dizelin avantajını bitirmek üzere... [/quote]+1 mesela shellden aldığım zaman 95 ytl civarı ama petrol ofisinden aldığım zaman 87 ytl civarı tutuyor litre aynı ama fiyat farklı yapabilceğimiz bişi yok hem avrupanın en pahalı benzinini kullanalım hem de 2 araba fiyatına 1 araba alalım
2. viteste dur-kalk yapabiliyor mu?[/quote]