Gönderen Konu: Jant/Lastik alacak arkadaşlara tavsiyeler  (Okunma sayısı 4223 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
Jant/Lastik alacak arkadaşlara tavsiyeler
« : Ekim 27, 2009, 20:00:17 »
Jant / Lastik alacak arkadaşlara birkaç naçizane tavsiyede bulunmak istiyorum.

Jantın göbek kısmı mevcuttur. Bu göbek kısmı fren diskine veya poryonun çıkıntısıa oturmaktadır. Jant bu kısıma tam oturmalıdır.
Genelde jantların göbek alanı geniştir, bir takım plastik flanşlar ile küçültülerek daha çok arabaya takılması sağlanmaktadır.

Plastik flanş çok da mükemmel bir çözüm olmasa da iş görmektedir.

Eğer jantınız bu göbeğe tam oturmuyor ise aracın ağırlığı bijonlara binecektir. Bijonlar aracın ağırlığını taşımak için değil jantı araca sabitlemek içindir.
En ufacık bir boşluk dahi olsa kesinlikle tornacı da bir flanş yaptırın.
Lakin boşluk sebebiyle çok sert bir çukura girme durumlarında bijon bazen ağırlığı taşıyamıyor ve kırılabiliyor.

Ayrıca jantın ofset olayı sözkonusu. Fakat bu konuya çok hakim değilim. İyi bilen biri yazarsa sevinirim.

Eğer lastik ebadı değiştiriyorsanız http://www.toyotaclubtr.com/lastik/lastikjant-olculerini-hesaplayin!/ adresinde yazdığı gibi ölçü hesaplayabilirsiniz.

Tavsiye edilen oran lastik çapını %1 den fazla büyütmemektir.
Aynı zamanda; lastik sırtı genişledikçe çap aynı kalsa dahi araç daha fazla yakıt tüketecektir. Aynı zamanda araç daha geniş bir alana bastığı için cm2 düşen ağırlık azalacak ve çamur ve kar gibi kaygan zeminlerde daha az yol tutuşu söz konusu olacaktır.

Son olarak, piyasada satılan çin malı lastiklerden kaçınmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Zaten normal bi lastik alıp örneğin 30bin km kullanacağınıza iyi bir lastik alıp 50bin km kullanıp aynı fiyata maledebilirsiniz.

Konuyu biraz çorba mı ettim ne :)

Toyota Club Türkiye

Jant/Lastik alacak arkadaşlara tavsiyeler
« : Ekim 27, 2009, 20:00:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Jant/Lastik alacak arkadaşlara tavsiyeler
« Yanıtla #1 : Ekim 27, 2009, 21:10:24 »
Teşekkürler Kaya, faydalı bir paylaşım olmuş.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2009, 21:23:42 »
Paylaşım için teşekkürler Kaya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 27, 2009, 21:26:16 »
paylaşım için teşekkürler abi
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 27, 2009, 21:30:43 »
Paylaşım için teşekkürler yahuşuklu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 28, 2009, 07:43:57 »
Paylaşım için teşekkürler :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 23, 2015, 11:05:05 »
arkadaşlar aracım '11 combi scout 1.4 benzin atmosferik bildiğiniz üzere.

yeni jant+lastik almak istiyorum. stok değerlerim 205/45 R16. ben 205/40 17'ye geçmek istiyorum. konfordan biraz ödün vereceğim yapacak bir şey yok. bijon aralık değerlerinde çok ciddi sıkıntı yaşıyorum. bildiğiniz üzere 5x100 ölçülerimiz. öyle bir aralık ki jant seçme imkanı tanımıyor kullanıcıya. misal 5x110 veya 112 olsa kıyamet gibi adam hemen yirmi tane seçenek sunuyor. ama iş 5x100 gelince maalesef en fazla yedi sekiz tane seçenek sunabiliyor satıcı. işini bilen istanbul içinde jant+lastik bayi varsa tavsiye alabilirim. kaliteli bir ürün almak istiyorum. replika vs. olmayacak.
hazır konusu açılmışken 18 inç jant davlumbazda sıkıntı çıkarır mı. deneyen, bilen, gören var mıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 23, 2015, 13:34:15 »
 Hoş duruyor, maşallah.

Pek o araçta tecrübesi olan olduğunu zannetmiyorum. Özellikle araca 5 kişi binip ve biraz bagaj yükü ile fotoğraf çekebilir misin? O zaman biraz daha faydalı yorumlar gelebilir sürtme olup olmayacağı ile ilgili bence. Tabi ET değerine de bakmak lazım orijinal ve takacağın jantların.
 5Zigen 'e baktın mı hiç?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 23, 2015, 14:08:07 »
Hoş duruyor, maşallah.

Pek o araçta tecrübesi olan olduğunu zannetmiyorum. Özellikle araca 5 kişi binip ve biraz bagaj yükü ile fotoğraf çekebilir misin? O zaman biraz daha faydalı yorumlar gelebilir sürtme olup olmayacağı ile ilgili bence. Tabi ET değerine de bakmak lazım orijinal ve takacağın jantların.
 5Zigen 'e baktın mı hiç?

alman malı mam ve yine alman könig markalarına baktım. Königler zaten 18 inç den başlıyor. Mam'da çok kaliteli ama modeller bir elin parmağını geçmiyor ve aşırı standart. Vereceğim paraya değmiyor açıkçası. Beyoğlu arıcıoğlu otomotiv var. Bu dediğim markalar var. Bilemiyorum nasıl yapsam. Ağırlık olarakta bir keresinde araca tam 30 koli fotokopi kağıdı istif etmiştim. Artı birkaç poşet mal ve portbagajım ful doluydu. Bir koli a4 fotokopi kağıdı 12.5 kg dır. Diğer mallarla ve benle beraber arabaya yarım tondan biraz fazla yük bindi ve herhangi bir sürtme vs. yaşamamıştım. Konfor haricinde 17 inç te herhangi bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. 18 birax kafamı karıştırıyor. Haziranda h&r marka 4cm lik orijinal spor yaylarında siparişini vereceğim. 18 herhalde zorlar gibi.
Dediğin markayada şimdi bakdım abi. İlk defa duyuyorum açıkcası. Ama güzel modelleri varmış. İstanbul da heralde yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 23, 2015, 14:18:39 »
 Hem 4cm yay, hem 18'' zorlayabilir dediğin gibi, özellikle yüklü kullanımlarda. Uzun yolda falan lastik omuzunu da eritir kısa sürede eğer sürtme yaparsa.
 5Zigen iyidir, ebatlarına bakmak lazım işte. Avus 'u falan da araştırabilirsin. Bunlar kaliteli üretir. Tabi yine sen de biliyorsundur başka kaliteli markaları.
 Vatan caddesine baktın mı hiç? Gerçi replika da doludur ama oralarda orijinaller de olabilir.

Aslında bunlardan bir kaç modelin görselini de paylaşmak lazım.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 23, 2015, 14:28:54
Bir kaç örnek;