0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben ne sesi olduğunu söyleyeyim... Debriyaj balatası aşırı ısındığından uyarı buzzeri uyarıyor. Aşırı ısınmasının sebebi de eğer araç avatarınızdaki araçsa jantlardan başka bir şey değildir... Eğer servis baskı balata setini değiştirmediyse sorun kısa zamanda tekrar edecektir...
Ergün güzel bir bilgi vermişsin çok sağol. Yalnız jantla ilgili kısmını biraz açabilir misin?
Ergün jantlarla ne alakası var anlıyamadım doğrusu, ben 2004 ün 10. ayında aldım aracı şimdi 2009un 10. ayındayız tam 5 yıldır aracımda hep 17 inç jantlarla ve Eibach 3,5cm lik yaylarla dolandım, ne amortisörlerde ne devriyajda bi sorun çıkmadı şugüne kadar çok şükür,bu arada Ergün şahsi bişey sormak istiyorum sana servisle alakalı,Dumankaya bana 40 binde debriyaj balatan bitmek üzere, 50 binde değiştirelim dediler , aracım şuan 95 binde ve hala aynı balatayı kullanıyorum değiştirtmedim, ve rampada aracımda 5 kişi varken kalkış yaptığımda bile kaçırma yok, servis neden bana böyle bişey söylemş olabilir sence, aylardır bu kafamı kurcalıyor, sırf bu nedenle Dumankaya'ya bidaha servis için gitmeyi düşünmüyorum.
Ergün hocamın bunu çelik jantların ağırlığı sebebiyle söylediğini düşünüyorum. Ama burada genelleme yapmak bence yanlış olur, çünkü kullanılan alaşıma göre çok daha hafif bir jant ve lastik bileşimide bulunabilir. Örneğin aluminyum alaşımlı jant yerine magnezyum alaşımlı jant kullanılırsa, bu arabayı daha da rahatlatacaktır