Gönderen Konu: Arkadaşlar acil yardım  (Okunma sayısı 1832 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • D4D Number One
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
Arkadaşlar acil yardım
« : Ekim 27, 2009, 16:52:18 »
arkadaşlar 2006 model sedan mmt dizel aracım var dün çanakkaleye gittim, gelirken kafayı yiyecektim az kaldı sorun şöyle arabada giderken sağ torpidonun oradan bi ses geliyo dıt dıt dıt diye yalnız bu ses gaza hafif dokunmamla geliyo gaza tamamen yüklenince ses hiç susmuyor taki gaz vermeyi kesinceye kadar şöyle bi durum var sadece giderken yapıyo dururken felan bi sorun yok nedir bu bilen lütfen yardımcı olsun kafayı yedirttirecek bana şimdiden sağolun...
D4D NUMBER ONE

Toyota Club Türkiye

Arkadaşlar acil yardım
« : Ekim 27, 2009, 16:52:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: Arkadaşlar acil yardım
« Yanıtla #1 : Ekim 27, 2009, 16:59:34 »
              Aracındaki ses eminim deli edicidir... Kimse aracında ses istemez tabiki... Ancak başlığı daha dikkatli açarsan yardım alman daha kolay olacaktır... Çünkü acil diye başlık açtığında insanlar bunu görüp konuya giriyor ve olayın bir sesten ibaret olduğunu görünce bumuydu acil deyip kızdıklarına eminim ve böylelikle insanın içinde ki yardım isteğide azalıyordur.... Normal bir başlık yazarsan daha çok yardım alacağın görüşündeyim.... Hem gerçekten acil yardım gerektiricek bir durum yaşadığın sorun Allah beterinden saklasın.... Anlayışın için şimdiden teşekürler...

Ayrıca sorunun hakkında da biraz daha detaylı bilgi verirsen, gaza basınca ses artıyor demişssin sonrada araç dururken demişsin dururkenden kasıt rolantide çalışması mı? Rolantideyken boşta gaza basınca yinede ses artıyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • D4D Number One
« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2009, 17:11:24 »
kusura bakmayın böyle bir başlık açtım şimdi durum şöyle araçla yolda gittiğinizi düşünün giderken gaza bastığımda sağ torpidonun oradan uyarı sesi gibi diyelim dıt dıt dıt diye bir ses geliyo yalnız bu gaza basınca geliyo gazdan ayağımı çektiğimde ses gelmiyor durmaktan kastettiğim ise bu ses araç rolanti halindeyken gaza bastığımda boştayken böyle bir ses gelmiyor sadece giderken geliyor bu ses şimdi şöyle düşünün gaza hafif bastım dıt dıt dıt ses geldi gazdan ayağımı çektim ses gitti gaza birden sonuna kadar yüklenince gazdan ayağımı hafif çekene kadar sürekli olarak ötmeye başlıyo olay bu yani şanzımanla ilgili bi sorunmu var acaba yada ne bilim çünki vites ve gaz pedalıyla ilgili bi sorun gibi geliyo bana sizden yardım istiyorum sağolun
D4D NUMBER ONE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 27, 2009, 17:37:24 »
Bu konulardan pek anlamam ama emniyet kemeri uyarısı gibi bir ses sanırım kastettiğin... Herhangi bir ikaz olsa ekranda arıza ışığı yakması lazım ilginç... İşin ehli bilir, ya da bilgisayara bağlamak gerekir sanırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • D4D Number One
« Yanıtla #4 : Ekim 30, 2009, 00:31:11 »
Arkadaşlar sorun araç bilgisayara bağlandıktan sonra ortaya çıktı verilen uyarı sesi aracın kavramasıymış heralde ben öyle anladım onda bi arıza varmış o yüzden bu sesi yapıyomuş bi takım parçaları değştirdikten sonra sorun halloldu yardımlarınız için sağolun
D4D NUMBER ONE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 30, 2009, 00:35:52 »
Geçmiş olsun bakalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 30, 2009, 00:39:17 »
Sorununuzu çözdüğünüze sevindim bu ses araç yüksek hızda vites düşürümeye çalışınca gelen ses gibi bi sesmiydi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 30, 2009, 08:39:27 »
 Ben ne sesi olduğunu söyleyeyim... Debriyaj balatası aşırı ısındığından uyarı buzzeri uyarıyor. Aşırı ısınmasının sebebi de eğer araç avatarınızdaki araçsa jantlardan başka bir şey değildir...
 Eğer servis baskı balata setini değiştirmediyse sorun kısa zamanda tekrar edecektir...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #8 : Ekim 30, 2009, 08:53:10 »
Ergün güzel bir bilgi vermişsin çok sağol. Yalnız jantla ilgili kısmını biraz açabilir misin?
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 30, 2009, 22:16:35 »
   Emre bey,Ahmet kardeşim bazı uyarılarda bulunmuş ama çok önemlisini untumuş.Onuda ben söyleyeyim.Noktalama işaretlerine uyarsanız eğer ne yazdığınız daha iyi anlaşılacaktır.Yazdıklarınız iç içe girmiş :) Şimdiden teşekkürler...
   Bilgihan bey,Ergün'ün demek istediği sanırım jantların çok büyük olması ile ilgili.Hem büyük ve bu büyüklük ile sanırım bir o kadar da ağır jantlar.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 30, 2009, 22:31:48 »
Ben ne sesi olduğunu söyleyeyim... Debriyaj balatası aşırı ısındığından uyarı buzzeri uyarıyor. Aşırı ısınmasının sebebi de eğer araç avatarınızdaki araçsa jantlardan başka bir şey değildir...
 Eğer servis baskı balata setini değiştirmediyse sorun kısa zamanda tekrar edecektir...

Ergün jantlarla ne alakası var anlıyamadım doğrusu, ben 2004 ün 10. ayında aldım aracı şimdi 2009un 10. ayındayız tam 5 yıldır aracımda hep 17 inç jantlarla ve Eibach 3,5cm lik yaylarla dolandım, ne amortisörlerde ne devriyajda bi sorun çıkmadı şugüne kadar çok şükür,

bu arada Ergün şahsi bişey sormak istiyorum sana servisle alakalı,

Dumankaya bana 40 binde debriyaj balatan bitmek üzere, 50 binde değiştirelim dediler , aracım şuan 95 binde ve hala aynı balatayı kullanıyorum değiştirtmedim, ve rampada aracımda 5 kişi varken  kalkış yaptığımda bile kaçırma yok, servis neden bana böyle bişey söylemş olabilir sence, aylardır bu kafamı kurcalıyor, sırf bu nedenle Dumankaya'ya bidaha servis için gitmeyi düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 31, 2009, 11:24:01 »
Ergün hocamın bunu çelik jantların ağırlığı sebebiyle söylediğini düşünüyorum. Ama burada genelleme yapmak bence yanlış olur, çünkü kullanılan alaşıma göre çok daha hafif bir jant ve lastik bileşimide bulunabilir. Örneğin aluminyum alaşımlı jant yerine magnezyum alaşımlı jant kullanılırsa, bu arabayı daha da rahatlatacaktır ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 31, 2009, 11:59:05 »
Ergün güzel bir bilgi vermişsin çok sağol. Yalnız jantla ilgili kısmını biraz açabilir misin?

Bilgihan bey Özcan abimin de söylediği gibi jantların büyük çapta olmasından dolayı bu fikri yürüttüm.

Ergün jantlarla ne alakası var anlıyamadım doğrusu, ben 2004 ün 10. ayında aldım aracı şimdi 2009un 10. ayındayız tam 5 yıldır aracımda hep 17 inç jantlarla ve Eibach 3,5cm lik yaylarla dolandım, ne amortisörlerde ne devriyajda bi sorun çıkmadı şugüne kadar çok şükür,

bu arada Ergün şahsi bişey sormak istiyorum sana servisle alakalı,

Dumankaya bana 40 binde debriyaj balatan bitmek üzere, 50 binde değiştirelim dediler , aracım şuan 95 binde ve hala aynı balatayı kullanıyorum değiştirtmedim, ve rampada aracımda 5 kişi varken  kalkış yaptığımda bile kaçırma yok, servis neden bana böyle bişey söylemş olabilir sence, aylardır bu kafamı kurcalıyor, sırf bu nedenle Dumankaya'ya bidaha servis için gitmeyi düşünmüyorum.

Mesut hocam;

İşin açıkcası MMT'lerde kavrama vs.'yi ECU'lar, aktüatörler yapıyor ama ne kadar iyi programlasalarda bir insan kadar mükemmel kararlar veremiyorlar. Sen bu işi iyi bilenlerdensin. Eminim ki çap ve ebat olarak fabrikasyon çıkışına uygun jant ve lastikler seçmişsindir. Dolayısıyla da çok büyük bir problem çıkmaz. E bakalım Emre bey aracı için uygun jant ve lastiği mi seçmiş???
 Hem ne kadar uygun seçilse de; jantın genişlediği kadar lastik yanakları ince seçilsede illa ki standarda göre daha büyük çapta bir tekerleğe sahip oluyoruz. Ve bu tekerlekleri çevirmek illa ki sistemi zorluyor.
 Dumankaya debriyajı bir sonraki bakımda değiştirelim dediyse sebebi mutlaka debriyajda kısmi bi aşınma vardır. Ama sen iyi kullanmış 95 bin km. yapmış olabilirsin. Daha fazla da yapabilirsin ama illa ki standart jantlı kullansaydın aracını daha uzun km.'ler yapacaktın.

Ergün hocamın bunu çelik jantların ağırlığı sebebiyle söylediğini düşünüyorum. Ama burada genelleme yapmak bence yanlış olur, çünkü kullanılan alaşıma göre çok daha hafif bir jant ve lastik bileşimide bulunabilir. Örneğin aluminyum alaşımlı jant yerine magnezyum alaşımlı jant kullanılırsa, bu arabayı daha da rahatlatacaktır ;)

Yok Mehmet abi, ağırlığından değil, uygun olmayan bir çap seçmiş olabileceğini düşündüğüm için öyle söyledim...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 31, 2009, 22:05:33 »
   Passat'taki jantlar 18" ama orjinal 16 jantından daha hafif.Ön lastik yarıldığında 18" jantı gayet rahat söktüm ama 16" yerine takıncaya ağırlıktan olayı zorlandım.Kollarım güç yönünden zayıf olduğundan çabuk yoruluyorum.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #14 : Kasım 02, 2009, 13:13:03 »
Mesut, cumartesi (31.10.09) yetkili servisteydim şu debriyajıma da bir bakın dedim ne de olsa araç 122.000 KM de. Sonuç; kullanıma bağlı kısmi aşınma var, değiştirmeye gerek yok dediler. Hatta nasıl kontrol edildiğiyle ilgili bilgide verdiler. Onuda bilgi amaçlı ayrı bir başlık altında yazacağım.

Ergün, ısınmanın kaynağını o kadar net söylemişsin ki; "Ben ne sesi olduğunu söyleyeyim... Debriyaj balatası aşırı ısındığından uyarı buzzeri uyarıyor. Aşırı ısınmasının sebebi de eğer araç avatarınızdaki araçsa jantlardan başka bir şey değildir..." Bundan dolayı konuyu biraz açmanı istemiştim fakat sonra da; "Bilgihan bey Özcan abimin de söylediği gibi jantların büyük çapta olmasından dolayı bu fikri yürüttüm." diyorsun.  :)

Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.