Gönderen Konu: yaris amortisör sorunu  (Okunma sayısı 2075 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
yaris amortisör sorunu
« : Ekim 27, 2009, 11:59:21 »
Merhaba Arkadaşlar!!
Aranıza yeni katıldım.2006 model yarisim var.araçtan genel anlamda memnunum.yalnız amortisörleri çok rahatsız edici.yolun bütün yapısını aynen içeriye yansıtıyor.traktör kullanıyor gibiyim bazı yerlerde.bu normal mi?yoksa amotrisörlerde mi bir sorun var.normal ise nasıl bir çözüm bulabilirim.saygılar

Toyota Club Türkiye

yaris amortisör sorunu
« : Ekim 27, 2009, 11:59:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: yaris amortisör sorunu
« Yanıtla #1 : Ekim 27, 2009, 12:03:06 »
         Serkan sana hoşgeldin diyip yardım edebilmemiz için forum kurallarını gözden geçirip profil bilgilerini tamamlayarak kendini tanışma bölümünde tanıtmanı rica edeceğiz teşekkürler ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2009, 12:05:01 »
        Serkan sana hoşgeldin diyip yardım edebilmemiz için forum kurallarını gözden geçirip profil bilgilerini tamamlayarak kendini tanışma bölümünde tanıtmanı rica edeceğiz teşekkürler ;)
Benden önce davrandın Ahmet Kardeşim :)

Merhaba Serkan Bey sizi tanışma bölümünde göremedim lütfen kendinizi orada tanıtabilir misiniz ve eksik profil bilgilerinizi tamamlar mısınız teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 27, 2009, 16:57:24 »
Traktör gibi değildir ağır olmuş biraz.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 27, 2009, 17:36:10 »
hoş geldiniz, arkadaşların da hatırlattığı gibi önce kendinizi tanıtıp profil bilgilerinizi tamamlayınız lütfen.... Sorununuza gelince, bence önce lastik havalarını kontrol ederek başlayın. Aşınmış, sertleşmiş ve yüksek basınçlı lastikler her zaman bu tür problemleri yapmaya müsaittir diye düşünüyorum ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 27, 2009, 17:52:15 »
Serkan Bey, yeni kasayı bilmiyorum ama eski kasanın amortisörleri yarı serttir. Yaris'in yolda tutunabilmesi için sertleştirilmiş bu süspansiyon yüzünden C sınıfı bir araca göre biraz daha konforsuz bir yolculuk yapabilirsiniz ama traktör kadar kötü olduğunu da sanmıyorum. Önde bağımsız süspansiyon olduğu için arkada oturan yolcular daha fazla hissediyor sarsıntıları.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 27, 2009, 19:41:52 »
Yaris'ler küçük ve hafif araçlar olduğu için iyi yol tutuşu amacıyla sert süspansiyona sahiptir. Bir anormallik yoktur.

Yarın öbürgün biri gelip de abi gel biz sana şöyle amortisör takalım daha yumuşak daha konforlu olur der ise yanaşmayın. Aracın süspansiyonunu yumuşatmak yol tutuşunu azaltmaktadır.

Zaten fabrika en ideal yol tutuşu / konfor oranını koruyup aracın süspansiyonunu ona göre üretiyor.

Sizi hafif rahatlatacak bir çözüm var yalnız yok değil. Bir sonraki lastik değişiminizde continantel veya good year (bu ikisinin gayet yumuşak olduğunu biliyorum. diğer markaları bilemiyorum) marka yumuşak bir lastik tercih edebilirsiniz. Hem yol sesini de daha az içeri almış olursunuz.