Gönderen Konu: 4afe egsozdan su püskürtme:(  (Okunma sayısı 2051 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4afe ae111
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
4afe egsozdan su püskürtme:(
« : Ekim 27, 2009, 09:39:39 »
arkadaşlar merhaba .bnm araba 99 corolla 4afe ae111 1.6  atiker sıralı var.arba ilk çalıştığında (akşam gece gündüz farketmiyo) egsozdan su püskürtüyorama çok fazla püskürtüyor.ilk çalıştıgında bi 5 dakka falan benzinde çalışıyor sonra gaza geçiyor gazda fazla su püskürmüyor hatta hiç su çıkmıyor.ilginç tarafı araba suda eksiltmiyor radyatör suyu full dolu bu su nerden geliyor?conta yanık olabılırmı dıye dusunuyorum fakat tekleme çekiş bozuklugu felan gıbı sorunlarda yok .. arbada rölanti sorunuda var ayrı bir konuda açtım  galiba arkadaşlar anlıyamadı . bu arabadan anlayan varsa yardım ederse çok iyi olur .teşekkürler:(
4afe ae111

Toyota Club Türkiye

4afe egsozdan su püskürtme:(
« : Ekim 27, 2009, 09:39:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: 4afe egsozdan su püskürtme:(
« Yanıtla #1 : Ekim 27, 2009, 14:13:15 »
arkadaşlar merhaba .bnm araba 99 corolla 4afe ae111 1.6  atiker sıralı var.arba ilk çalıştığında (akşam gece gündüz farketmiyo) egsozdan su püskürtüyorama çok fazla püskürtüyor.ilk çalıştıgında bi 5 dakka falan benzinde çalışıyor sonra gaza geçiyor gazda fazla su püskürmüyor hatta hiç su çıkmıyor.ilginç tarafı araba suda eksiltmiyor radyatör suyu full dolu bu su nerden geliyor?conta yanık olabılırmı dıye dusunuyorum fakat tekleme çekiş bozuklugu felan gıbı sorunlarda yok .. arbada rölanti sorunuda var ayrı bir konuda açtım  galiba arkadaşlar anlıyamadı . bu arabadan anlayan varsa yardım ederse çok iyi olur .teşekkürler:(
bence egsozdan gelen suyu sorun olarak büyütmen yersiz.o su gelmezse problem vardır demektir(benzinde) su nerden geliyor radyatörden değil.o su aracın çektiği havanın içindeki su buharının sıvıya dönüşmüş olarak atılan halidir. bildiğimiz saf sudur.emme manifolduna çekilen hava ve su buharı motorun içindeki yanma sırasında yoğunlaşarak suya dönüşüyor.olay bu kadar basit.benim arcımın eksozundanda su geliyor ve su geldiği için mutluyum.ha diyeceksinki dezavantajı yokmu bu suyun elbette var.oda egsoz susturucusunda biriken su susturucuyu çürütür.kısacası bunu dert edecek bir sorun değil.her şey olması gerektiği gibi.bastır gazını keyfine bak derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2009, 14:16:42 »
bence egsozdan gelen suyu sorun olarak büyütmen yersiz.o su gelmezse problem vardır demektir(benzinde) su nerden geliyor radyatörden değil.o su aracın çektiği havanın içindeki su buharının sıvıya dönüşmüş olarak atılan halidir. bildiğimiz saf sudur.emme manifolduna çekilen hava ve su buharı motorun içindeki yanma sırasında yoğunlaşarak suya dönüşüyor.olay bu kadar basit.benim arcımın eksozundanda su geliyor ve su geldiği için mutluyum.ha diyeceksinki dezavantajı yokmu bu suyun elbette var.oda egsoz susturucusunda biriken su susturucuyu çürütür.kısacası bunu dert edecek bir sorun değil.her şey olması gerektiği gibi.bastır gazını keyfine bak derim.
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 27, 2009, 14:40:58 »
Özellikle lpg.li araçlarda çok belirgin oluyor bu su gözlemlediğmi kadarıyla.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 27, 2009, 14:44:24 »
Özellikle lpg.li araçlarda çok belirgin oluyor bu su gözlemlediğmi kadarıyla.
bence her araçta yaşanabilecek olağan bir durum.tamamen fizik kanunu:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4afe ae111
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #5 : Ekim 27, 2009, 19:02:29 »
çok çok teşekkür ederim arkadaşlar araba canımı çok sıkıyo.zaten bu aralar rolanti problerimide var .konu açtım pek ilgiilenen olmadı .şu rolantı sorununuda bi çözsem rahata kavuşacağım.arkadaşlar içim rahatladı valla allah razı olsun çok saoolun iyi birr habere ihtiyacım vardı saolun:)

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/4afe-ae111-kullananlar-yardim-edebilirmisiniz/
  bu konuyada bi el atarsanız iyi olur
4afe ae111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #6 : Ekim 27, 2009, 19:09:58 »
Egsozdan su gelmesi, yakıtın tam ve iyi yandığının göstergesi değil midir ?
SIU Corolla T-Sport