Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Şubat 05, 2026, 08:42:53
Lütfen başlıklarda da
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu:
Yağ sorunu..
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Yağ sorunu.. (Okunma sayısı 1281 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
VVT-İ ---- kaFa RaHaT---
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0+
Yağ sorunu..
«
:
Ekim 27, 2009, 00:01:31 »
Arkadaşlar aracım 2004 corolla sol sedan... motor yağını değiştirmek istiyorum servise gittim... servis müdürü mobil 1 Super S 10w-40 yarı sentetik motor yağı koymalıyız dedi.. ben ise mobil 1 0w-40 tam sentetik motor yağı koymak istediğimi ifade ettim...Hyr olmaz bu motora 10w-40 olmalıdır dedi.. bana pekte inandırıcı gelmedi.. mantıken tam sentetik daha iyi değil midir ? sizce Mobil 1 0w-40 tam sentetik koydurmalı mıyım ? motora bir zararı olur mu ? yardımcı olursanız çok müteşekkir kalıcam.
Making Difference....
Toyota Club Türkiye
Yağ sorunu..
«
:
Ekim 27, 2009, 00:01:31 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 317000
Model Yılı: '94
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ sorunu..
«
Yanıtla #1 :
Ekim 27, 2009, 00:17:32 »
Serkan, Mobil 1 10W-40 tam sentetik yok mu ki?
Fe... :-)
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
VVT-İ ---- kaFa RaHaT---
«
Yanıtla #2 :
Ekim 27, 2009, 00:20:05 »
bilmiyorum var mı ki ? adam bana yağı gördüm ben Mobil 1 Super S 10W-40 Semi Seyntetic... ama ben 0W-40 Full Sentetic koymak istiyorum bu yağ benim aracın motoruna bi zararı olur mu ?
Making Difference....
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Ekim 27, 2009, 00:25:14 »
Izmir'in iklimi Ankara'dan farklidir mesela.Sicaklik ortalamalari daha yuksektir Izmir'in.O yuzden 10W ile baslanabilir.Ama 0W da olur, niye olmasin.Genelde Soguk iklimler icin/kis mevsimi icin ilk calistirma kalinligi 0W ya da 5W onerilir.Zarari olacagini zannetmiyorum, fabrikanin onerdigi araligin disinda olsa da.
Ben de 0W-30 dusunuyorum yag degisimi icin.Normalde benim araba icin bulundugum iklimde onerilen 5W-30 ya da 10W-30 olmasina ragmen...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
VVT-İ ---- kaFa RaHaT---
«
Yanıtla #4 :
Ekim 27, 2009, 00:35:48 »
Birde 10W-40 olan yağın ömrü 10.000-15.000 km arası diye yazıyor... 0W-40 olan yağın ömrü 50.000-70.000 Km diye yazıyor.. her 10 bin km de rutin bakıma giriyor araç zaten o yüzden mi acaba 10W-40 koymalısınız başka yağ olmaz diyor servis.. :S
Making Difference....
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Ekim 27, 2009, 00:45:40 »
50-70bin km m? Serkan, bu kadar uzun yag omrunu ilk defa duyuyorum.50-70bin km yag degisimi yapmadan gitmek bence cok tehlikeli. Burada Mobil 1 Extended Performance adli tam sentetik yagda bile ureticinin telaffuz ettigi mesafe 25bin km civari, o da en olumlu kosullar altinda.Arabanin garantisi devam ediyorsa, mutlaka fabrikanin onerdigi yag ve degisim suresine uymak lazim.Degilse bile yine de fabrikanin onerdigi yag viskozitesine yakin bir yag tercih edilmeli, sentetik ya da yari sentetik olmasi senin tercihine kaliyor.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: ---
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Ekim 27, 2009, 03:46:20 »
10W-40 sizin işinizi fazlasıyla görecektir. Bu nedenle 10W-40 devam etmenizi öneririm. Aynı zamanda tam sentetik tabii ki yarı sentetikten daha iyidir. Tam sentetik 10W-40 kullanabilirsiniz. Yarı sentetik kullanmanız durumunda da motorunuza zarar vermeyecektir ama değişim aralığını daha kısa tutabilirsiniz (mesela 7 ~ 8 bin km gibi)
Çok uzun ömürlü yağ konusuna gelince; belirttiğiniz rakam gerçekten çok iddialı bir rakam ancak öyle olması durumunda bile bir de yağ filitresinin ömrünü hesaba katmanız gerekecek. bu nedenle siz yine 10.000km de bir yağ değiştirmeye devam edebilirsiniz.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Shiro (beyaz) ve ben
Araç: Corona
Kan Grubu: A+
5 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Ekim 28, 2009, 11:36:40 »
Yarı sentetik yeterince iyi ama ben olsam henüz 5 yaşında bir arabaya tam sentetikten başka bişey koymam. 10w-40 yoksa 5w-40 veya 0w-40 da olur. Birinci rakam o kadar önemli değil. Ama bence de değişim aralığını yine de açmayın ve de ne olur ne olmaz sık aralıkla seviyeyi kontrol edin.
Bazı ustalar bu konuda biraz tutucu ve 80 li yılların bilgileriyle hareket ediyorlar. Bi de nedense genel bi "tam sentetik alerjisi" var. Nedenini çözmüş değilim.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,... Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,... Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!
Corona de Bergerac
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»