0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bir de görüntü kısmı var..kocaman bir vites kolu itici görünür, kısa daha güzel görünür..güzellik görecelidir
hocam vites aralıklarıyla oynamak gibi bir şey söz konusu değil, ne 0-100 değişecek ne son hız..teknik olarak değişen bir şey yok sadece vites kutusuna uzanan diğer ucu da vites topuzunda olan o boru varya, o boru kısalacak..daha kısa bir boru ile vites yolları kısalmış olacak, sadece vites değiştirme hızı -milisaniyelerle belki- değişecek..
vites niye daha sert olsun ki sadece vites kolu kısalacak..vites yolu kısalmış olacak..normalden daha fazla değil daha az ileri veya geri yatacak..gerekli gereksiz o tamamen kişisel bir tercih öyle hart diye geçirmek seri ama çok çok zararlı..short shifter ile hart hurt yaptırmadan daha hızlı vites geçişine sahip olunacak hocam vites aralıklarıyla oynamak gibi bir şey söz konusu değil, ne 0-100 değişecek ne son hız..teknik olarak değişen bir şey yok sadece vites kutusuna uzanan diğer ucu da vites topuzunda olan o boru varya, o boru kısalacak..daha kısa bir boru ile vites yolları kısalmış olacak, sadece vites değiştirme hızı -milisaniyelerle belki- değişecek..
Hocam demek istediğimi anlamadın. Vites topzunun dibini sabit die düşünürsek vites topuzunu kısalttığımızda vitesin üst noktası daha fazla yatmış gibi olucak yani elini attığında daha yere yakın durucak ve koltukta normal şekilde oturduğumuzda vitesi değiştirmek için yerimizden kımıldamamız gerekecek. Vitesin sert olmasıda vites kolunun ne kadar dibinden tutarsan kola uygulamamız gereken kuvvet artar. Fizik kuralı ben demiorum:) Zaten ben short shift e karşı değilim sadece gidip vites kolunu keserek bu işin iyi olmiyacağını anlatmak istemiştim. Short shift kit takıldığında eminim daha farklı oluodur. Ama bana göre kalkış yapmayı bilmedikten sonra short shiftin bi anlamı yok. (kalkışı bilmekten kasıt patiya sarmamak gibi.)
Vites kolunun kısalmasının en büyük zararını eğer uzun boyluysanız anlayacaksınız, hele birde biraz geniş oturmayı (koltuğu biraz geri çekerek) seviyorsanız, çok kısa sürede kambur olacaksınız Vites değişimlerinde de önceki sayfalarda belirtildiği kadar fark olacağını sanmıyorum. Çünkü mevcut açı ve uzunluk birlikte değerlendirildiğinde, yarı yarıya kısaltsan bile oluşacak fark 3~4cm birşey olacak, bu ise 1saniye bile farkettirmez. Yine yukarda arkadaşların belirttiği gibi özellikle drag yarışcılarının kullandığı bir sistem
abi kambur oturacak kadar geride de oturulmaz ki onun için direksiyonu dümdüz kolla tutmak gerekir zaten bence bunu normal günlük kullanan biri hızlı kalkmak için kullanmaz, görüntü için kullanır, ben şahsen uzun vites kolunu sevmiyorum