Gönderen Konu: ae101 kasa short shift  (Okunma sayısı 5821 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 kasa short shift
« Yanıtla #20 : Kasım 17, 2009, 15:43:34 »
bir de görüntü kısmı var..kocaman bir vites kolu itici görünür, kısa daha güzel görünür..güzellik görecelidir :)

aynen öyle Türkay.
onun için dedim ya sırf zevk olsun diye.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 17, 2009, 15:43:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 17, 2009, 15:44:58 »
gerçekten görüntü olayı önemli ama nedense hiç bi toyoytanın vites kolu kısa diğil corollada aynı avensiste aynı  :S kestirmek  iyi olabalir :D
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #22 : Kasım 17, 2009, 15:46:27 »
hocam vites aralıklarıyla oynamak gibi bir şey söz konusu değil, ne 0-100 değişecek ne son hız..teknik olarak değişen bir şey yok sadece vites kutusuna uzanan diğer ucu da vites topuzunda olan o boru varya, o boru kısalacak..daha kısa bir boru ile vites yolları kısalmış olacak, sadece vites değiştirme hızı -milisaniyelerle belki- değişecek..

Hımmmm, anladım o zaman, operasyon sadece o kadarla sınırlı ise güzel bile olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #23 : Kasım 17, 2009, 18:04:13 »
vites niye daha sert olsun ki sadece vites kolu kısalacak..vites yolu kısalmış olacak..normalden daha fazla değil daha az ileri veya geri yatacak..gerekli gereksiz o tamamen kişisel bir tercih ;) öyle hart diye geçirmek seri ama çok çok zararlı..short shifter ile hart hurt yaptırmadan daha hızlı vites geçişine sahip olunacak ;)
hocam vites aralıklarıyla oynamak gibi bir şey söz konusu değil, ne 0-100 değişecek ne son hız..teknik olarak değişen bir şey yok sadece vites kutusuna uzanan diğer ucu da vites topuzunda olan o boru varya, o boru kısalacak..daha kısa bir boru ile vites yolları kısalmış olacak, sadece vites değiştirme hızı -milisaniyelerle belki- değişecek..

Hocam demek istediğimi anlamadın. Vites topzunun dibini sabit die düşünürsek vites topuzunu kısalttığımızda vitesin üst noktası daha fazla yatmış gibi olucak yani elini attığında daha yere yakın durucak ve koltukta normal şekilde oturduğumuzda vitesi değiştirmek için yerimizden kımıldamamız gerekecek. Vitesin sert olmasıda vites kolunun ne kadar dibinden tutarsan kola uygulamamız gereken kuvvet artar. Fizik kuralı ben demiorum:) Zaten ben short shift e karşı değilim sadece gidip vites kolunu keserek bu işin iyi olmiyacağını anlatmak istemiştim. Short shift kit takıldığında eminim daha farklı oluodur. Ama bana göre kalkış yapmayı bilmedikten sonra short shiftin bi anlamı yok. (kalkışı bilmekten kasıt patiya sarmamak gibi.)
Corolla 1.6 XEi 1995 (114HP)
135.000  KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 17, 2009, 19:35:56 »
Vites kolunun kısalmasının en büyük zararını eğer uzun boyluysanız anlayacaksınız, hele birde biraz geniş oturmayı (koltuğu biraz geri çekerek) seviyorsanız, çok kısa sürede kambur olacaksınız :D

Vites değişimlerinde de önceki sayfalarda belirtildiği kadar fark olacağını sanmıyorum. Çünkü mevcut açı ve uzunluk birlikte değerlendirildiğinde, yarı yarıya kısaltsan bile oluşacak fark 3~4cm birşey olacak, bu ise 1saniye bile farkettirmez. Yine yukarda arkadaşların belirttiği gibi özellikle drag yarışcılarının kullandığı bir sistem
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 17, 2009, 23:07:06 »
Hocam demek istediğimi anlamadın. Vites topzunun dibini sabit die düşünürsek vites topuzunu kısalttığımızda vitesin üst noktası daha fazla yatmış gibi olucak yani elini attığında daha yere yakın durucak ve koltukta normal şekilde oturduğumuzda vitesi değiştirmek için yerimizden kımıldamamız gerekecek. Vitesin sert olmasıda vites kolunun ne kadar dibinden tutarsan kola uygulamamız gereken kuvvet artar. Fizik kuralı ben demiorum:) Zaten ben short shift e karşı değilim sadece gidip vites kolunu keserek bu işin iyi olmiyacağını anlatmak istemiştim. Short shift kit takıldığında eminim daha farklı oluodur. Ama bana göre kalkış yapmayı bilmedikten sonra short shiftin bi anlamı yok. (kalkışı bilmekten kasıt patiya sarmamak gibi.)

şahsen kolum fazla uzun, dibini bırak çok daha ilerden bile tutabilirim ( koltuk önde kullanmıyorum kesinlikle) yerimden kımıldamam gerekmeyecek yani, bir de sertleşme olayı dert değil, vites kolu zaten gayet yumuşak, o kadar sertleşme hiç dert olmaz..short shift kalmayı bilmeyince evet işe yaramaz ama patinajdan sonrası için işe yarar :) çünkü zaten patinajsız kalmayan adam vitesi de değiştiremiyordur serice (arabaya zarar vermeden ;) )
Vites kolunun kısalmasının en büyük zararını eğer uzun boyluysanız anlayacaksınız, hele birde biraz geniş oturmayı (koltuğu biraz geri çekerek) seviyorsanız, çok kısa sürede kambur olacaksınız :D

Vites değişimlerinde de önceki sayfalarda belirtildiği kadar fark olacağını sanmıyorum. Çünkü mevcut açı ve uzunluk birlikte değerlendirildiğinde, yarı yarıya kısaltsan bile oluşacak fark 3~4cm birşey olacak, bu ise 1saniye bile farkettirmez. Yine yukarda arkadaşların belirttiği gibi özellikle drag yarışcılarının kullandığı bir sistem
abi kambur oturacak kadar geride de oturulmaz ki :D onun için direksiyonu dümdüz kolla tutmak gerekir :P zaten bence bunu normal günlük kullanan biri hızlı kalkmak için kullanmaz, görüntü için kullanır, ben şahsen uzun vites kolunu sevmiyorum :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 19, 2009, 14:35:13 »
bende yarisime 2 ay önce yaptırmayı düşünüyodum internetten yaptıranların problemlerini okudum bazılarının  yokuş cıkarken arabayı zorladıgında vites attığını,bazılarının vites geçirirken bazen gacır gucur ses geldiğini söylemişler bunları söyleyenler arabasına yaptırıpta kullananlar.bi arkadaşım yarisine yaptırmış bana yaptırma gerek yok dedi peki dedim yarisin vitesi cok uzun uyuz ediyo beni kısaltsam dedim oda benim arkadaş yaptı öyle dedi yarisin koltuk baya yukarda kaliyo kolun ağrır dedi yaptırma dedi.bence internetten arattır bak bi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 19, 2009, 16:26:24 »
short shıftın yapısıı farklıı..vıtes kolunun uzunlugu cokk kısalmıyor... asıl farklı olan yer vıtes kolunda bır top var o topun altında kalan kısım bıraz daha uzun oluyor short shıft te...bunun uzamasıda kolu daha az hareket ettırerek daha vıtesı gecırmek oluyoo....benn sevdıgımm ıcınn alacam..daha sonrada baskı balata degısırken bronz caktırcam......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #28 : Kasım 20, 2009, 10:40:48 »
Önemli olan uzunluğu değil bence işlevi daha önemli  :D
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 21, 2009, 15:13:24 »
abi kambur oturacak kadar geride de oturulmaz ki :D onun için direksiyonu dümdüz kolla tutmak gerekir :P zaten bence bunu normal günlük kullanan biri hızlı kalkmak için kullanmaz, görüntü için kullanır, ben şahsen uzun vites kolunu sevmiyorum :)

Abartı olmamak kaydıyla oturma konumu çok fazla etki etmez; bizimkisi işin biraz espiri kısmı, ama bunu yapanlar da var. Sizlerinden bildiği gibi kısa vites kolu ile short shift farklı şeyler. Vites kolunun kısalığı kolun görünen kısmında olur. Short shift'te ise fark kolun görünmeyen kısmmında olur.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem