Gönderen Konu: Trafikte ''online'' ceza dönemi  (Okunma sayısı 2539 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Trafikte ''online'' ceza dönemi
« : Ekim 26, 2009, 08:41:55 »
Trafikte online ceza dönemi
Maliye ve İçişleri bakanlıkları, trafikte 'online ceza' dönemini başlatıyor. Yeni sisteme göre Gelir İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında elektronik hat oluşturulacak. Kameralı takip sistemiyle, kural ihlalinde bulunan sürücülere ceza yazıldığında, bu ceza Gelir İdaresi Başkanlığı'nda da anında görülecek.

Böylece vergi daireleri tahsilat için hemen harekete geçecek ve tebligat yapacak. Gelir İdaresi, internet sitesi ve GSM ortamında da bu bilgileri vatandaşa iletecek. Başkanlığın internet sitesine giren vatandaşlar, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve trafik cezası sorgulaması yaparken, haklarında trafik cezası varsa bunu da hemen görebilecek. Aynı şekilde GSM operatörlerine atılacak bir mesajla da aynı bilgiye ulaşılabilecek. Online sistemin oluşturulmasıyla, sadece kameralı takip sistemiyle yazılanlar değil, diğer trafik cezaları da anında sisteme aktarılacak. ANKARA AA

2008 ve 2009 yıllarında aylar itibariyle sürücülere kesilen trafik cezası tutarları şöyle:

AYLAR 2008 2009
Ocak 183.362 262.290
Şubat 51.798 59.654
Mart 57.413 54.664
Nisan 55.191 66.888
Mayıs 52.483 55.115
Haziran 52.906 57.181
Temmuz 52.044 58.716
Ağustos 40.228 49.182
Eylül 48.848 58.574

Toplam 594.273 722.264

ANRARA AA

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Trafikte ''online'' ceza dönemi
« : Ekim 26, 2009, 08:41:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafikte onl'ne
« Yanıtla #1 : Ekim 26, 2009, 08:47:12 »
Paylaşım için teşekkürler Kemal Bey. Maksat vatandaşı yolmak olunca devlet teknolojinin tüm imkanlarını seferber edecektir tabi ki :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafikte ''online'' dönemi
« Yanıtla #2 : Ekim 26, 2009, 09:07:16 »
Paylaşım için teşekkürler Kemal Bey. Maksat vatandaşı yolmak olunca devlet teknolojinin tüm imkanlarını seferber edecektir tabi ki :)

Nasıl olsa yolunmaya alıştık. :)

(bilgisayar harflerinde arıza olduğu için konu başlığı eksik ve yanlış olmuştu.Ancak düzeltebildim.Bu yüzden özür dilerim).
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafikte ''online'' ceza dönemi
« Yanıtla #3 : Ekim 26, 2009, 09:18:01 »
Paylaşımınıza teşekkürler Kemal Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 26, 2009, 12:08:44 »
Ankara Emniyet'i işi büyütmüş artık araç içindeki devir saatine ve bilimum göstergelere de karışıyomuş :D :D
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2009, 12:11:54 »
Paylaşım için teşekkürler, teknolojiyi son noktasına kadar kullanıyorlar........    :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2009, 12:59:12 »
her ay ortalama 50-60bin iken cezalar  ocak aylarında neden uçmuş ki ?
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2009, 13:10:37 »
her ay ortalama 50-60bin iken cezalar  ocak aylarında neden uçmuş ki ?

Kota meselesi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 26, 2009, 15:29:51 »
trafik cezaları , eğitici , öğetici caydırıcı bir önlem değil, genellikle bütçeye gelir sağlamak için kesiliyor, o yüzdende yıl sonu kuduruyorlar, bu aralar aman dikkat, baksanıza arabanın içindekilerede karışmaya başlamışlar, tuuuu (veya Tüüüüü)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 26, 2009, 21:13:04 »
yakında ehliyetleri de kredi kartı ile birleştirip online tahsilata da geçerler bu gidişle. :wacko:
paypal özellikli veya kredi kartı özellikli ehliyet. :rofl:
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 30, 2009, 18:03:25 »
Vatanımı severim devletimden nefret ederim.....

Bugün vergi dairesine gittim, tek kelime ile rezalet....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 31, 2009, 00:23:01 »
Birinci sınıf vergi ve ceza sistemi varsa, birinci sınıf yol isterim!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 31, 2009, 00:41:29 »
Birinci sınıf vergi ve ceza sistemi varsa, birinci sınıf yol isterim!
:alkis:  +11....
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 23, 2009, 17:47:11 »
Ya bu sistem tam uygulamaya geçmedi ya da polis bana küçük bi şaka yaptı arkadaşlar.

Dün Bakırköy'de arabam park halindeyken polis tarafından ön cama asılan ceza kağıdıyla(61/1B no'lu ceza maddesi imiş) internet ortamında sorgulama yaptığımda neden gözükmüyor?. Böyle bir şey olabilir mi?
Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #14 : Kasım 23, 2009, 18:01:12 »
Olcay oda bişey mi aylar önce aracımı parka çektirdim park cezasını internetten beyanlı olarak ödedim bu ay evime vergi dairesince tebliğat geldi ödemediniz diye nerdeyse mahkemeye vereceklerdi işin garibi internetten sorgulamama rağmen borç ödendi gözükmesine rağmen ceza 115 tl olmuş bu arada Allah tan vergi dairesine makbuzu çıkarıp gösterdim de haa pardon o zaman deyip geri çektiler ben bu internet işine hiç güvenmiyorum Burası Türkiye her şey olur birbirlerinden haberleri yok daha
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 24, 2009, 14:24:58 »
Evet Ali envai çeşit gariplikle ben de karşılaştım bugün. İş Bankasına cezayı ödeyeyim dedim.

Gariplikler Silsilesi No:1 ) Ceza kesilen kağıdın üzerinde ceza miktarı yazılmamış. Neden yazmamış anlamadım. Sadece kanun maddesi var(Park cazası 61/B, o da 61 TL imiş bunu da internetten öğrendim bugün).

Gariplikler Silsilesi No:2 ) Aracımın plakasıyla giriş yapıldığında şirket arabası gözüktü.

Gariplikler Silsilesi No:3 ) İnternetten online ceza sistemi filan deniyor ama ne ben bana kesilen cezayı tam öğrenebiliyorum, ne de devlet kestiği cezayı biliyor. Banka memuru bana cezamı soruyor. Yani ben 61 TL yerine 20 desem alacak. E peki sonra n'olcak? Geri kalanı için 30 sene sonra evi haczederler herhalde:)
Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 25, 2009, 08:57:26 »
Buyrun, buradan yakın  :)

Polis trafik cezalarını çuvalla gönderdi, Maliye her an kapınızı çalabilir 

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde vergi dairelerine 'çuvallar dolusu' trafik ceza tutanağı geldi. Maliye ile Emniyet Müdürlüğü arasında on-line sistemi kurulmadığı için depolarda bekleyen üç milyon trafik cezası tek tek bilgisayara giriliyor. Tebligatlar ileriki günlerde yapılacak. İki yıl önce 'temiz kâğıdı' alarak aracını satan Vedat T.'ye, 2006'ya ait 10 TL'lik borç için, üç yıl sonra 110 liralık fatura gelmiş.

Kurumlar arasındaki bürokratik işlemlerin faturası yine vatandaşa çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü ile Maliye Bakanlığı arasındaki koordinasyonsuzluk sebebiyle vergi cezaları katlanacak. Trafik cezalarının sisteme üç dört yıl gecikmeyle girilmesi sebebiyle vergi dairesinden "borcu yoktur" yazısı alınsa dahi birkaç yıl sonra vergi borcu ortaya çıkabiliyor. Emniyet güçleri tarafından kesilen trafik cezaları çuvallarla ilgili vergi dairesine gönderildiği için sisteme girilmesi üç dört yıl gibi bir zaman alıyor. Aradan geçen sürede vatandaş borcu olmadığına dair işlem yapmasına rağmen üç dört yıl sonra borcu gecikme faizi ile birlikte isteniyor. Bu kapsamda depolarda bekleyen yaklaşık üç milyon ceza faturası bulunuyor. Ortalama ceza 50 lira olarak hesaplandığında kamunun 150 milyon lirası depolarda bekliyor.

Trafik polisleri tarafından kesilen cezaların elektronik ortam yerine çuvalla vergi dairelerine gönderildiğine dikkat çeken Maliye'den üst düzey bir yetkili, "Bunlar bizim sistemimize el yordamı ile giriliyor. Gelen belgeleri günü gününe işlemek mümkün değil. 2005-2006 yıllarından kalma cezalar mevcut. Vatandaş bu cezalar sisteme işlenmediği için "borcu yoktur" yazısı alabiliyor. Ancak işlendikten sonra gecikme cezası ile birlikte her an katlanmış bir borç ile karşı karşıya kalabiliyor." diyor. Çuvalla gelen evrakları ayrıştırmak için sadece İstanbul, Ankara ve İzmir'de bu iş için 200 civarında personel istihdam edilmiş durumda.

10 TL'LİK CEZA ÜÇ YILDA 110 LİRA OLDU

Maliye yetkilileri cezalar sisteme geç girildiği için vatandaşın borçlu olduğunu bilmesine rağmen ödemeye yanaşmadığına, bu durumunda tahsilatı düşürdüğüne dikkat çekiyor. Bir başka yetkili ise "Araç alım satımlarında eski borç yeni sahibine çıkabilir." uyarısında bulunuyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü verilerine göre, bu yılın dokuz aylık döneminde trafik kurallarını ihlal eden sürücülere kesilen ceza, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21,5 oranında arttı. 2008 yılının ocak-eylül döneminde 594 milyon lira olan trafik cezası miktarı, bu yıl aynı dönemde 722 milyon TL'ye yükseldi.

2006 yılında İstanbul-Tekirdağ otobanında gişelerden para ödemeden geçen Vedat T. isimli sürücüye 2009'un Kasım ayında 'trafik cezanız var' makbuzu geldi. Sürücü, 10 TL'lik cezaya karşılık gecikme faizleriyle birlikte 110 liralık makbuz geldiğini söyledi. Aracı 2008 yılının martında sattığını belirten Vedat T., "Noterden satış işlemlerimizi yaptık. Maliye'den temiz kâğıdı aldım. O dönemde bize bir şey söylenmedi. Ondan sonra iki araç daha aldım sattım. Yıllar sonra gelen borç karşısında mağdur oldum." dedi.

On-line ceza çalışmaları hızlandı
Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde vergi dairelerine "çuvallar dolusu'' trafik ceza tutanağı gelmesi ve bunların sisteme işlenmesinin zaman alması sebebiyle Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı on-line cezaya ilişkin çalışmalarını hızlandırdı. Buna göre, Gelir İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında elektronik hat oluşturulması üzerinde duruluyor. Kameralı takip sistemiyle, kural ihlalinde bulunan sürücülere ceza yazıldığında, bu ceza GİB'de anında görülecek. Bu çerçevede vergi daireleri de tahsilat için harekete geçerek tebligat yapacak. İdare, internet sitesi ve GSM ortamında da bu bilgileri vatandaşa sunacak. Böylece GİB'in internet sitesine girerek, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve trafik cezası sorgulaması yapanlar, haklarında trafik cezası varsa bunu anında görebilecek. Aynı şekilde GSM operatörlerine atılacak bir mesajla da aynı bilgiye ulaşılabilecek.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=931811&title=polis-trafik-cezalarini-cuvalla-gonderdi-maliye-her-an-kapinizi-calabilir
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 25, 2009, 15:53:44 »
Hükümetimizin bu konuda da en son ve en ileri teknolojiyi kullanacağına adım gibi eminim!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #18 : Aralık 25, 2009, 17:45:40 »
Arkadaşlar geçenlerde bana ceza makbuzu geldi plakaya yazıp göndermişler trafik işaretlerine uymamışım yozgat bulvarında cezayı yazan içinde emniyet hizmetleri personeliymiş düz memur beyan etse şu plakalı araç hatalı bi iş yaptı diye ceza yazılabiliyor mu? Mecbur ödedim erken ödeme indiriminden yararlanım diye böyle bişey olabilir mi? İyi o zaman adamın tipine gıcık kaptın plakasını al yaz gönder belki yazdılar gelecek makbuzları bekliyorum çok can sıkıcı bi olay itiraz etsen kimi kime şikayet edeceksin
96 corolla xei