0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ercan bey, bana kalırsa sizin arabanız yakıt karıştırıyor. Yani benzinde çalıştıktan sonra belli bir devirden sonra gaza geçiyor fakat benzin kesme valfi tam olarak çalışmıyor. Size tavsiyem, lpg yi taktırdıgınız firmaya giderek benzin kesme valfini kontrol ettirmeniz gerekli diye düşünüyorum. Devir saati konusunda da, bildiginiz gibi devir saatleri elektronik. Muhtemelen tablo üzerindeki bobinlerden biri zarar görmüştür. Bildiğiniz iyi bir km ci varsa oraya gösterin.
arkadaşlar 99 corollada maf sensörü varmı? maf sensöründen olabılir diye duydum .doğrumu?eğer varsa 4afe motorda nerede oluyo bu sensör?
Hava akış sensörü de bir ihtimal olabilir sizin arızanız için.maf sensörü 2 adet saç teli kalınlığında ve hava filtresi üzerindedir.bende de 99 var ve bunun sensörü bir potansiyometreden oluşuyor.ismi vane air flow meter EFI motorlarda bulunuyor.Kibrit kutusu kadar (siyah) hava filtresinin arkasında ve bir tel bağlı.Bu tel sanırım gaza bastığınızda potansiyometrenin direnç değerini değiştirerek ağız açıklığına göre üzerinde oluşan farklı seviyelerdeki voltajı ECU'ya gönderiyor ve ECU da motora giren havayı bu şekilde algılayarak yakıt karışımını ayarlıyor.Bu sensörü değiştirerek tekrar bi deneme yapmanızı tavsiye ederim...,