Gönderen Konu: Efendi olun.... Fenersaray..  (Okunma sayısı 2614 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Efendi olun.... Fenersaray..
« : Ekim 24, 2009, 13:28:59 »

Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları arasında yarın yapılacak derbi maç için geriye sayım sürerken, ezeli rakiplerin 100 yıllık geçmişinde pek çok centilmenlik dersleri yaşandı.
İki takım arasındaki ezeli rekabette futbolcu ve yöneticilerin centilmence davranışları, bu zevkli mücadeleye renk kattı.

Spor tarihçilerinin derlemelerine göre, ezeli rakiplerin birbirleriyle yapacakları bir maç öncesinde, Fenerbahçe Başkaptanı Galip Kulaksızoğlu, Galatasaraylılara, ''Oberle kardeşler hasta, Hasan da sakatlanmış. Sizi karşımızda eksik kadroyla görmek istemiyoruz. Dilerseniz maçı erteleyelim'' diye haber göndererek, maçın ertelenebileceğini iletti.

Fenerbahçe'nin bu önerisini kabul eden Galatasaray, oyuncuların iyileşmesinden sonra, 20 Ekim 1914'te yaptığı erteleme maçında sarı-lacivertli rakibini 6-1 yendi.

-BERABER EV KİRALADILAR-

Aynı kaynaklara göre, ezeli rekabetin yeni başladığı dönemlerde Galatasaray ile Fenerbahçe sporcuları ortak kiraladıkları bir evde kalıyorlar ve beraber ava çıkıyorlardı.

İki takım sporcuları geceleri bir araya gelerek sohbet ediyorlardı. Yine bir gece sohbetin koyulaştığı sırada Galatasaray'dan Ali Sami Yen, Fenerbahçelileri, ''Said, yarın bizimle maçınız var. Git yat ve dinlen'' diye uyardı.

-ERTELEMEYİ ÖNERDİLER-

Ezeli rakipler arasında 17 Kasım 1922'de yapılan maç öncesinde de ilginç bir durum yaşandı.

Bu tarihte Kadıköy'de ezeli rakiplerin maçı vardı. Maç öncesinde günlerce yağan yağmur sahayı adeta göle getirmişti. Fenerbahçe Başkaptanı Galip Kulaksızoğlu, Galatasaray Kulübü'ne telefon ederek, ''Saha çok kötü, maçı erteleyelim'' dedi. Galatasaray Başkaptanı Necip Şahin, bunun üzerine, ''Anamız bizi bugün için doğurdu. Galip Bey, gelip maçı oynayacağız'' diye yanıtladı. Galatasaray, Kadıköy'e gelip maça çıktı ve Fenerbahçe karşılaşmayı 3-0 kazandı.

-BİRLEŞME DURUMU VE ORTAK TAKIM KURMA DÜŞÜNCESİ-

Ezeli rakiplerin kuruluşlarının ilk yıllarında birleşme durumlarının bile ortaya çıktığı, hatta iki kulüp başkanının ortak takım kurma konusunda anlaştıkları iddia edildi.

Galatasaray Kulübü'nün resmi yayın organı Galatasaray Dergisi'nin Şubat 2003 sayısında, Adnan Işık'ın belgelere dayandırarak verdiği haberde, 1912 yılında Galatasaray Kulübü Başkanı Ali Sami Yen ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Hulusi Bey'in ortak imzayla kayıt altına aldıkları belgenin, birleşmeseler dahi, 2 kulübün yabancılara karşı ''ortak bir takım'' kurma konusunda anlaştıklarını, hatta tüzüğü bile hazırladıklarını gösterdiği kaydedildi.

BİLEREK KAÇIRILAN PENALTI

Ezeli rakiplerin 23 Ocak 1925 tarihinde Taksim Stadı'nda yaptıkları Vatan Gazetesi Kupası maçında ilginç bir olay yaşandı.
Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı sonrası, atış öncesinde stadın büyük balkon kısmı çöktü. Fenerbahçeli Cafer Çağatay, bu gelişme üzerine penaltı atışında topu bilerek kaleci Ulvi Yanal'a teslim etti.

KARMA TAKIM: ''FENERSARAY''

Fenerbahçe ile Galatasaray, 1934 yılında Türkiye'ye davet ettikleri yabancı takımlarla birer kez hazırlık maçı yaptıktan sonra, üçüncü maçı ''Fenerbahçe-Galatasaray Karması'' şeklinde oynadılar. Bu karmanın forması ise iki kulübün renklerinin karışımı olan lacivert, sarı ve kırmızıdan oluştu.

Son yıllarda ezeli rekabetteki maçların genelinde olaylar yaşanırken, Galatasaray Kulübü'nün eski Başkanı Özhan Canaydın, rekabete centilmence yaklaşımıyla alkış aldı.

Sarı-kırmızılı ekibin 6 Kasım 2002'de, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ezeli rakibine 6-0'lık yenilgiyle tarihi hezimete uğradığı maçta, başkanlık sıfatıyla ilk Fenerbahçe derbisini izleyen Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın, rakibinin attığı golleri alkışlayarak Fenerbahçeli yöneticileri kutlaması, maça damgasını vurdu.

Toyota Club Türkiye

Efendi olun.... Fenersaray..
« : Ekim 24, 2009, 13:28:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Efendi olun.... Fenersaray..
« Yanıtla #1 : Ekim 24, 2009, 14:58:11 »
Evet Ahmet ben de onu diyorum işte  :D  :ıslık:

96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 24, 2009, 15:06:47 »
Bir şey değil Ahmet ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 24, 2009, 20:18:29 »
hehehhehe komik oluyo bu resimlere bakmak :)

....başka takımın taraftarı.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 24, 2009, 20:28:59 »
Bu kavga ve çekişme bitmez arkadaşlar boşuna anlayış beklemeyin ;)
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 24, 2009, 20:31:33 »
Bu kavga ve çekişme bitmez arkadaşlar boşuna anlayış beklemeyin ;)

Çekişme zaten bitmesin tadı orda ancak böyle şeylerin anlamı yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 24, 2009, 20:34:14 »
sene 93-94 Fenerbahceye trabzonda şampiyonluğu bıraktığımızan beri futbolda igilendiğim tek şey haftanın golleri gerisi boş beleş işler geliyor heleki asgari ücretin 565 tl oldugu bi ülkende  Futbolu, futbolculara milyon dolarla para verilmesini ve üstüne üstlük adam akıllı bi başarınında kazanılmaması boşuna harcanmış milli gelir ve yapılmamış yatırım havaya ucan trilyonlar olarak görüyorum!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 24, 2009, 20:35:16 »
Ahmet sölemek istediklerin doğru şeyler ama konu fenerbahce ve galatasaray olunca orda dur çünkü iki takımın arasındaki çekişme olmasa heyecan olmaz takımların büyüklüğü açığa çıkmaz, bu takımlar türkiyenin en büyük iki takımı ha kavga gürültü olmasın ama herzaman çekişme olmalı bence, onun zevki orda zaten biz fenerbahcelıler artık galatasarayı yenmekten fazla etkılenmıyoruz çünkü bizim en rahat maçlarımız cımbomla oluyo sonuç zaten belli 8-) 8-) :D
Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 24, 2009, 20:39:54 »
yav arkadaş diğer konuda polemik var diye sakin sakin güzel örneklerle konu açtım.... Gidişat kötü... Ali abi başlattın yani burdada.... Hiç mi okumadun o kadar yazıyı ?

valla Ahmet ben okudum ama daha ilk mesajı görmemle sinirlerim birden tepeme çıktı dayanamadım kusuruma bakma ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 24, 2009, 20:40:57 »

Ahmet sölemek istediklerin doğru şeyler ama konu fenerbahce ve galatasaray olunca orda dur çünkü iki takımın arasındaki çekişme olmasa heyecan olmaz  

Çekişme zaten bitmesin tadı orda

Bende öyle dedim zaten Serkancım ;)

valla Ahmet ben okudum ama daha ilk mesajı görmemle sinirlerim tepeme çıktı dayanamadım kusuruma bakma ...

Abi bende Ali abiye dedim zaten... Başlayınca tabiki sonu gelmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 24, 2009, 20:45:17 »
ben daha bu konuya cevap yazmıycam , tekrar kusuruma bakma Ahmet

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 24, 2009, 20:46:28 »
Ahmetcim ben yazarken sen yazmışın ondan oldu yau, Ben bizim büyük fenerbahce bi başarı yaptığında ilk galatasaylı arkadaşlarıma gidiyorum takılmak için onları sinirlendirmek hoşuma gidiyo onlarda aynısını bana yapıyolar galiba herkes bu şekılde yapıyo. Enbüyük FENERBAHCE oleyyy ;) :ıslık: :ıslık:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 24, 2009, 20:52:12 »
ben daha bu konuya cevap yazmıycam , tekrar kusuruma bakma Ahmet

Estagfurullah abicim olurmu öyle şey :(

Ahmetcim ben yazarken sen yazmışın ondan oldu yau, Ben bizim büyük fenerbahce bi başarı yaptığında ilk galatasaylı arkadaşlarıma gidiyorum takılmak için onları sinirlendirmek hoşuma gidiyo onlarda aynısını bana yapıyolar galiba herkes bu şekılde yapıyo. Enbüyük FENERBAHCE oleyyy ;) :ıslık: :ıslık:

Ya tabiki yüz yüze iletişim başkadır, yüzyüzede şaka ne kadar ağır olsada yüzdeki tebessüm herşeyi örter ama bu sanal ortamda pek belli olmadığı için kırgınlık olsun istemiyorum ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 25, 2009, 23:07:14 »
Ve yine herzamanki gibi sonuç en başından beri belli olan oldu :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
FENERBAHÇE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 26, 2009, 00:16:35 »
Ya kazandık tamam ama neyi kazandık? Hakemin kafası yarıldı, sahaya şişeler atıldı... Şİmdi en az 2-3 maç saha kapanacak... Değer mi şimdi GS galibiyeti bu kayıplara????
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 26, 2009, 00:51:24 »
Tbr ediyoruz arkadaşlar.Fazla kavga çirkeflik olmadan maç bitti.Ama keita da dayanamadı carlosa.Yakışmadı okadar profosyonel birine..Kötü oynadık Barosun sakatlanması zor durumda bıraktı..Gelecek sene görüşmek üzere..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 26, 2009, 02:13:23 »
seneye kadar fenerliyim