Gönderen Konu: Gerginlikleri bırakalım aşk ve sevgiye bakalım  (Okunma sayısı 1155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Gerginlikleri bırakalım aşk ve sevgiye bakalım
« : Ekim 23, 2009, 10:50:52 »
  Aşk ve sevgi.
Bu iki kelime dünyanın varoluşundan bu güne dek hep ağızlarda söylenmiş, acı tatlı yaşanmış ve bazende insanı dünyaya geldiğine pişman etmiş karmaşık bir duygudur.Bazen de o kadar dejenere olmuştur ki,Aşk doktoru adı altında gazetelerde ve tv.proğramlarında kendini bu işin gerçek doktoru ilan eden kişiyi ağzının suyu akarak dinleyen hatun kişileri görünce sinirden insanı çıldırtan bir duygudur.
  Bunca yıl yaşamışlığımız varken tıp fakültelerinde veya edebiyat fakültelerinde ''Aşk doktorluğu''adı altında bir bölüm vardı da, benim haberim mi olmadı?(Bu arada Hande ablamızın böyle bir bölümün olup olmadığı hakkında bilgi vereceğini tahmin ediyorum)  Eğer böyle bir durumdan haberdar olmadıysak Baltacı Mehmet Paşa'nın torunları olarak çok şeyler kaybettik diyebiliriz.
  Aşk ve sevgi birbirini bütünleyen iki duygudur.Aşk insanın gözünü kör eder.Eğer aşıksanız, karşınızdaki insana baktığınız zaman diğer bir değimle ayakta  uyursunuz.Geceleri gözünüze uyku girmez.Gözleriniz kapalı yüzünüz tavana dönük devamlı hayal kurarsınız.Sonra alırsınız kalemi elinize en güzel kelimeleri kağıda dökersiniz.Eğer yaşınız 13-14 ise ''şu taşın altına bir şey koydum'' diyerek biraz çekingen bir eda ile ilk mesajı ona verirsiniz.(şimdiki devirde bu mesajlar yerini daha çok telefon ve msn'ye bıraktı.Yazabildiğin kadar yaz,konuşabildiğin kadar konuş, her türlü argo da serbesttir).
  Aşık olan kişiler gözlerinin önündeki gerçekleri pek fazla göremezler.Çünkü, henüz sevgi başlamamıştır.Ufak tefek kaprisler, birbirlerine naz yapmalar,sahiplenme duygusu,giderek derinleşen alışkanlık belirtileri bazen sevginin başlamadan bitmesine sebep olur.Romeo-julıet ve Leyla ile Mecnun misali bu büyük aşklar hiç yok sebeplerden bitiverirler.
  Oysa, sevgi bambaşkadır.Zaman içinde gözlerin içine bakarak söylenen sözler, davranışlar ve konuşmalarla yakınlığın keyfi yaşanmaya başlanır.Sevgi yavaş yavaş ve adım adım tırmanır. Eğer karşınızdakinin dertleri,neşesi sizi yakından ilgilendiriyorsa, onunla gerçekten paylaşmak istiyorsanız, o bir adım attığında siz iki adım atıyorsanız sevginin varlığını hissetmeye başlarsınız.Bu arada her zaman ısrarla inandığım bir kelimeyi tekrar etmekte fayda var. O da saygı.
  Saygısız sevgi olmaz.Bence saygı aşkın ve sevginin perçinidir.Bu perçin ne kadar gevşerse sevgi de o derece gevşer ve azalmaya başlar.Bir de bakarsınız ki, bir gün kopuvermiş.
  Aşk ve sevgide bana göre iki önemli uzuv çok iyi kullanılmalıdır.Gözler ve eller;
her şey gözlerde başlar.Bakışların anlamını çok iyi değerlendirmek gerekir.Öyle bakışlar vardır ki, bir anda aklınızı başınızdan alabilir.Yine aynı bakışlar sizi yanılgıya düşürebilir.En iyisi sazan balığı gibi sıçramamak ve ani karar vermemekte fayda vardır.
  Devamlı onu düşünüyorsanız,geceleri uyumakta güçlük çekiyorsanız, aşırı sıkıntı ve terleme varsa, yüzyüze geldiğiniz zaman kalbiniz aşırı çarpıyorsa, zamanın geçmesini
istemiyorsanız, ondan uzak kaldığınız zaman çok daha fazla yakın olmak duygusu ağır basıyorsa, el ele yürüdüğünüz yolları bitirmek istemiyorsanız(1971 yılında Emirgandan Sarıyer Telli Baba'ya kadar yürümüştük),elleriniz aşık olduğunuz insanın belinde terliyorsa;
 Sizin durumunuz vahim demektir.Allah yardımcınız olsun.Aşkınızın ve sevginizin karşılığını bulun.(Aşk doktoru bunları okusa, ''tereciye tere mi satıyorsun?)der.Eh biz de zamanında terenin hormonsuzunu sattık. :)
 İnsan sevgisi, doğa sevgisi,hayvan sevgisi, araba sevgisi ve daha yüzlercesinin sevgisi.
 Sevgi, Barış ve mutluluklar hep bizimle olsun.

(Eskisi gibi fazla konu yazmıyorum.Okumayı daha çok tercih ediyorum.Son günlerde bazı gergin konuşmalar göze çarpıyor.Faydalı olur düşüncesiyle bu yönde aşk ve sevgi içeren bir konu açtım).
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Gerginlikleri bırakalım aşk ve sevgiye bakalım
« : Ekim 23, 2009, 10:50:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Gerginlikleri bırakalım aşk ve sevgiye bakalım
« Yanıtla #1 : Ekim 23, 2009, 11:29:43 »
Hocam..
aşk kavuşamamaktır..
bazı şeyleri isteyipte yaşayamamak..
karsılıksız olarak herseyini ortaya koymak..
gelmiyeceğini,göremiyeceğini bilerek bir yaşam boyunca sana ait olmayacağı kanısına her an! vararak bir ömürü tüketmekdir..
Gerçek aşk budur ve ölümsüz kalır,ama ulaşabildiğin aşklar yasadıkça tukenmeye muhtaçtır kanımca..!!
20 yasında aşkın tarifini bu şeklilde yapıyorum,belki 63 yasıma gelince sizin gibi düşünürüm bende ?
Konunun akışını bozmak ıstemıyorum,bi an bende bişeyler paylasıyım ıstedim,inş.bozmamışımdır,saygılar.. :-[
Kendini bir çok sananların aslında bir ... olmadığı bir dünyada yaşıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 23, 2009, 11:32:28 »

Gerçek aşk budur ve ölümsüz kalır,ama ulaşabildiğin aşklar yasadıkça tukenmeye muhtaçtır kanımca..!!

Saygıyla selamlıyorum kardeşim... :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 23, 2009, 11:37:02 »
en ufak bir hadisede eliniz telefona gider onun sesini duyup rahatlayacağınızı bilirsiniz.....

ağlarken de gülerken de onu düşünürsünüz "keşke yanımda olsaydı şimdi" diye.....

elele gece kızılayın boş yollarında rahatça gezersiniz külahta dondurma yemeyi kendine yakıştıramadığı halde sizin hatırınıza yerken ki haline gülerek.....

çocuk gibi hissedersiniz kendinizi bazen onu çok kızdırıp ardından yalvaran yüzle bakarken bulursunuz.....

birkaç saat aramadığında yaptığınız işe konsantre olamazsınız aklınız hep onda kalır....

ondan gelen bir mesaj dahi sizi mutlu edebilirken.... ondan gelen herşeyi özenle saklarsınız...

sonra bir gün gelir kader sizin bir arada bulunmanıza karşı çıkar...

artık sevgisizsinizdir.... dört duvar arasında bomboş bir odada kalmış gibi.... solmuş gül goncalarına bakarsınız.... ondan gelen herşeyi tek tek elinize alıp seversiniz.... koltuğa öylece oturup boşluğa bakıp ağlarsınız salya sümük.... artık mesaj gelmeyecektir telefon çalmayacaktır.... ama yaptıklarınızı asla ona söylemezsiniz.... o bilmez ne kadar acı çektiğinizi....

:( :(

(kemal bey özür dilerim aslında esprili bir cevap verecektim ama klavyemden bunlar döküldü.... keşke bunun bir eğitimi olsaydı ve doktoru ve bir tedavi şekli...... )
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 23, 2009, 11:44:39 »
Saygıyla selamlıyorum kardeşim... :alkis: :alkis:
   :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 23, 2009, 11:54:16 »
en ufak bir hadisede eliniz telefona gider onun sesini duyup rahatlayacağınızı bilirsiniz.....

ağlarken de gülerken de onu düşünürsünüz "keşke yanımda olsaydı şimdi" diye.....

elele gece kızılayın boş yollarında rahatça gezersiniz külahta dondurma yemeyi kendine yakıştıramadığı halde sizin hatırınıza yerken ki haline gülerek.....

çocuk gibi hissedersiniz kendinizi bazen onu çok kızdırıp ardından yalvaran yüzle bakarken bulursunuz.....

birkaç saat aramadığında yaptığınız işe konsantre olamazsınız aklınız hep onda kalır....

ondan gelen bir mesaj dahi sizi mutlu edebilirken.... ondan gelen herşeyi özenle saklarsınız...

artık sevgisizsinizdir.... dört duvar arasında bomboş bir odada kalmış gibi.... solmuş gül goncalarına bakarsınız.... ondan gelen herşeyi tek tek elinize alıp seversiniz.... koltuğa öylece oturup boşluğa bakıp ağlarsınız salya sümük.... artık mesaj gelmeyecektir telefon çalmayacaktır.... ama yaptıklarınızı asla ona söylemezsiniz.... o bilmez ne kadar acı çektiğinizi....

(kemal bey özür dilerim aslında esprili bir cevap verecektim ama klavyemden bunlar döküldü.... keşke bunun bir eğitimi olsaydı ve doktoru ve bir tedavi şekli...... )
hande abla bozma moralini,bence aşkın dili,eğitimi,tedavisi falan yoktur..budur zaten onu yüce kılan öle değilmi ?tadını çıkar eğer aşıksan :) :) boşver bilmesin onlar :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 23, 2009, 11:57:06 »
Hocam..
aşk kavuşamamaktır..
bazı şeyleri isteyipte yaşayamamak..
karsılıksız olarak herseyini ortaya koymak..
gelmiyeceğini,göremiyeceğini bilerek bir yaşam boyunca sana ait olmayacağı kanısına her an! vararak bir ömürü tüketmekdir..
20 yasında aşkın tarifini bu şeklilde yapıyorum,belki 63 yasıma gelince sizin gibi düşünürüm bende ?
Konunun akışını bozmak ıstemıyorum,bi an bende bişeyler paylasıyım ıstedim,inş.bozmamışımdır,saygılar.. :-[

Rica ederim ne demek, bazı konular çeşitli görüşler üzerine kurulur.Yalnız aşkın yaşı yoktur.Ruh çok önemli rol oynar. :)

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 23, 2009, 11:57:18 »
sevgili yiğit berk senin söylediğin gibi.....

aşk kavuşamadığında aşktır... kavuşulduğunda aşk kalmaz...

ferhat ile şirin leyla ile mecnun romeo ve jülyet kavuşamadıkları için efsane olmuştur....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 23, 2009, 12:08:46 »

Çok güzel ilaveler.Keşke espirili cevabı da verseydiniz.Allah vefasız aşıklardan korusun.Gerçek aşk yaşadıkça kuvvetlenir.Benim anneannem safra kesesi ameliyatı olduktan 3 gün sonra 75 yaşında öldü.Onu evde bekleyen dedem 1 hafta sonra üzüntüsünden kalp krizi geçirip 77 yaşında vefat etti.Benim bildiğim ve gördüğüm hala birbirlerini ilk günkü gibi seviyorlardı.bir gün birbirlerinden uzak olmak istememişlerdir.Gerçek aşk ve sevgi budur.Şimdi bu var mı? varsa kaç kişide var?

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 23, 2009, 12:13:25 »
 Atatürk, İngiltere Kralı 8. Edward ve Onun Büyük Aşkı Madam Simpson
1936 yılının Ekim Ayı'nda o zamanki İngiltere Kralı 8. Edward ile Madam Simpson, Türkiye'de Atatürk'ün misafiri olarak bulunuyorlardı. Atatürk ve misafirleri bulundukları gemiden, Moda'daki deniz yarışlarını seyrediyorlardı. Atatürk çok keyifli ve neşeliydi. İngiltere Kralı 8. Edward ile Madam Simpson yanyana oturuyorlardı.

Bir ara Madam Simpson elindeki dürbünü ile ayağa kalktı. Davetliler ve gazeteciler de kalktılar. Kral da Ata'yı selamlayarak Madam Simpson'un arkasından kalkınca, Atatürk yanlarındakilere döner ve şöyle der: "Kral'ın Madam'a karşı zaafı olduğunu görüyorum. Korkarım ki, tahtını bu kadın yüzünden kaybedecek."

İngiltere tahtına çıkmış olan 8. Edward bir süre sonra Madam Simpson ile evlenmek isteyince, saray çevresindekiler ve hükümetin ileri gelenleri bu evlenmeye karşı geldiler ve engel oldular. Çünkü Madam Simpson asil tabir edilen bir aileden gelmiyordu. O halktan biriydi. Bunun üzerine 8. Edward İngiltere tahtından feragat ederek, Bayan Simpson ile evlenmişti. Bu olay Yirminci yüzyılın en büyük aşkı olarak kitaplara ve filmlere konu olmuştur.

Böyleleri de var.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 23, 2009, 12:19:27 »
ama çoğumuz 8. Edward kadar cesur olamayabiliriz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 23, 2009, 12:26:02 »
ama çoğumuz 8. Edward kadar cesur olamayabiliriz....
  Aşk tereddüt ve korku'yu barındırırsa zaten gerçek değildir.Gerçek olmayan aşk hiç bir zaman sevgiye dönüşemez.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 23, 2009, 15:09:22 »

Dertlisiniz galiba;.. boşver doktor hanım, ondan kalan herşeyi at çöpe, nasıl olsa başkalarıda çıkacaktır karşına

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 23, 2009, 15:11:33 »
Alıntı
İngiltere tahtına çıkmış olan 8. Edward bir süre sonra Madam Simpson ile evlenmek isteyince, saray çevresindekiler ve hükümetin ileri gelenleri bu evlenmeye karşı geldiler ve engel oldular. Çünkü Madam Simpson asil tabir edilen bir aileden gelmiyordu. O halktan biriydi. Bunun üzerine 8. Edward İngiltere tahtından feragat ederek, Bayan Simpson ile evlenmişti. Bu olay Yirminci yüzyılın en büyük aşkı olarak kitaplara ve filmlere konu olmuştur.

ingiltere kralı henry değilmiydi o salak :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 23, 2009, 15:58:12 »
ingiltere kralı henry değilmiydi o salak :rofl:
   Edward'dı 0 şey.  :) Bu büyük aşkın önünde saygıyla  eğilmek lazım .

''Mme Jeanne Roland''