Gönderen Konu: D4D Yaris Sahipleri Bilgi Ricaediyorum  (Okunma sayısı 1976 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
D4D Yaris Sahipleri Bilgi Ricaediyorum
« : Ekim 22, 2009, 18:55:46 »
Arkadaşlar bildiğiniz üzere 2004 Yarisimi satıyorum
Yerine ne alabilirim diye düşünüyorum,
Gönlüm yine bir Yaris'den yana ama şu sıralar eşimden çok ben kullandığım için dizel düşünüyorum,
Acaba sizce dizel düz vitesmi yoksa M/M mi almalıyım?
Her ikisinide kullanan arkadaşlarımız mutlaka vardır tavsiye ve düşüncelerinizi bekliyorum
Teşekürler

Toyota Club Türkiye

D4D Yaris Sahipleri Bilgi Ricaediyorum
« : Ekim 22, 2009, 18:55:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: D4D Yaris Sahipleri Bilgi Ricaediyorum
« Yanıtla #1 : Ekim 22, 2009, 19:37:57 »
       Aydın Abi, bildiğin gibi benimki düz vites ve kesinlikle tavsiye ederim. Dizel olunca kalkışlarda falan bayanlar için bile benzinliye göre çok rahat, hatta Düzceye gittikçe benim aracı hanım bile kullanıyor yani :D
       En son geçen Cumartesi İstanbul'daki plazalardan birinde uzun yıllar satış temsilcisi olarak çalışmış bir arkadaşla bu konuyu tartıştık. Kendisi de plazadayken dizel M/M Yaris kullanıyordu. M/M vitesi pek tavsiye etmiyor, hatta M/M olanla ger viteste dik bir yokuşu çıkmanın çok zor olduğunu ve yakınlarına kolay kolay tavsiye etmeyeceğini söyledi. Geri vitesle yokuş çıkma olayı ne kadar lazım olur veya ne derece doğru bilmiyorum, ben arkadaşın yalancısıyım :P Ama bir ara kardeşimde Corolla D4D M/M vardı, bir defa kullandım bir daha hayatta kullanmam diye tövbe ettim :P Vites geçişleri çok sert, rampada geri kaçıyor (El freniyle kalkışta araç çok zorlanıyor). M/M kullananlardan elbette memnun olanlar var, ama ben olsam ya tam anlamıyla otomatik alırdım (şimdilik onun da dizeli yok malesef), ya da yine düz vites ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
« Yanıtla #2 : Ekim 22, 2009, 21:38:25 »
bense d4d al maniel
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 23, 2009, 10:41:59 »
       Aydın Abi, bildiğin gibi benimki düz vites ve kesinlikle tavsiye ederim. Dizel olunca kalkışlarda falan bayanlar için bile benzinliye göre çok rahat, hatta Düzceye gittikçe benim aracı hanım bile kullanıyor yani :D
       En son geçen Cumartesi İstanbul'daki plazalardan birinde uzun yıllar satış temsilcisi olarak çalışmış bir arkadaşla bu konuyu tartıştık. Kendisi de plazadayken dizel M/M Yaris kullanıyordu. M/M vitesi pek tavsiye etmiyor, hatta M/M olanla ger viteste dik bir yokuşu çıkmanın çok zor olduğunu ve yakınlarına kolay kolay tavsiye etmeyeceğini söyledi. Geri vitesle yokuş çıkma olayı ne kadar lazım olur veya ne derece doğru bilmiyorum, ben arkadaşın yalancısıyım :P Ama bir ara kardeşimde Corolla D4D M/M vardı, bir defa kullandım bir daha hayatta kullanmam diye tövbe ettim :P Vites geçişleri çok sert, rampada geri kaçıyor (El freniyle kalkışta araç çok zorlanıyor). M/M kullananlardan elbette memnun olanlar var, ama ben olsam ya tam anlamıyla otomatik alırdım (şimdilik onun da dizeli yok malesef), ya da yine düz vites ;)
Sağolasın Emre bana kalsa düz de hanım alıştı otomatiğe ;) senin aracın solmu tekna mı? 90hp tatminkarmı serilikte birde yakıtın ortalama kaç litre/100km de?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 23, 2009, 11:12:57 »
Sağolasın Emre bana kalsa düz de hanım alıştı otomatiğe ;) senin aracın solmu tekna mı? 90hp tatminkarmı serilikte birde yakıtın ortalama kaç litre/100km de?

Benimki Terra, 90HP bu kasayı isterseniz uçuruyor :D Forum kuralları gereği yazamayacağım, dijital göstergenin son noktası 1 ile başlayıp 8 ile bitiyordu korkudan yavaşladım Adapazarı-Düzce arasında deneme yaparken :D
Ekonomikliğe gelince, siz arabayı üzmezseniz o da sizi ve cebinizi asla üzmüyor :) Daha önce bir çok kez yakıt tüketimi konusunda da paylaştığım gibi zorlanmadığı takdirde (Ortalama 110km hız) uzun yolda 4.0 gibi bir ortalama elde etmek mümkün. Sonuçta Corolla ve Aurisle aynı motor, daha ufak kasaya konunca zaptetmesi biraz zor oluyor ama sabırlı olursanız çok cimri :D Bir de en çok hoşuma giden yönü, bir çok araçla rampalarda dalga geçebiliyorsunuz :D Kesinlikle tavsiye edebileceğim, tek eksiği bagajının küçüklüğü olan ama arka koltukların ileri-geri hareketi ve bagaj kaplamasının alınması sayesinde sınıfında en büyük (hatta serviste tanıtım kartında da yazıyordu ama biz emin olmak için Ergün'le koltukları çekip kontrol ettik Auris'le eş değer) bagaj hacmine sahip bir araç. Bugün değiştirecek olsam bir şartla satarım arabamı, o da Yaris Sedan d4d olarak Türkiye'de satışa başlarsa :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #5 : Kasım 05, 2009, 01:54:46 »
herkeze merhaba
bende D4D M/M var daha önceki araçlarım hepsi düz vitesti şehir içinde kullanımlarında düz vites tam bir angaryalık ben M/M çok memnunum aracın bagajı küçük tek sorun bu ama koltukları ileri geri oynatabiliyorsunuz ve yatırabiliyorsunuzda yakıt olayını ben şu şekilde söyleyebilirim 1 depo (40 litre) ile net 650 km yol yapıyorum göstergeye gelince dijital ekranda tam 1xx km gördüm. eğer birgün değiştirirsem Auris D4D M/M
....:::CUNTAN:::....