0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet arkadaşlar ben senede 1 veya 2 defa kızılaya bağışta bulunuyorum.Kan verdikten sonra üzerinde 6 ay geççmesi gerekiyor.Kan verdiginizde vücudunuz daki kan hücreleri kendini yenileyecektir.
Güzel bir konu, paylaşım için teşekkürler. Yurtdışına çıkdıktan sonra kan verme olayı benim için neredeyse hayal oldu. Tayvan'da kan verebilmek için en az 3 yıl Tayvan dışına çıkmaksızın kalmam gerekiyormuş, ben yılda en az 3 ~ 5 kez dışarı gidiyorum. Türkiye'de de aynı şartlar, Türkiye dışı için geçerli. Başka ülkelerde de kan vermek için müracaat ettim ama kimse almıyor . Kan gurubum "B RH -", yani zor bulunan bir gurup, aynı zamanda soyadım da "KAN" ama "kan verme özürlü" oldum "Tamam, madem başkası için kullanamıyorsunuz, siz kanı alın, sonrasında paketi bana verin ya da atın dedim" kabul etmiyorlar. Hatta tahlil yaptırayım, sorun varsa gene almayın diyorum, yine kabul etmiyorlar.... Sanırım en mantıklı çözüm "Müslüm Gürses" olacak
Teşekkürler Ahmet, çok güzel bir paylaşımda bulunmuşsun.
Vala çok gerekmedikçe bana bulaşmayın:)))))))Bir defa kan verdim, oksijen falan bağladılar ölüyordum neredeyse:))))) Hemşire sen kan man verme bir daha istemez dedi:))))))))))))))
En son 2 ay önce kan vermiştim. Bu yıl 3 kere kan verdim hastanede yatan hastaya. Artık kimlik numaralarından kan bankalarında takip yapıyorlar bildiğim kadarıyla. Yeniden kan verebilmek için en az 3 ay geçmiş olmasını istiyorlar. Bana bu şekilde söylemişlerdi.
Ayrıca kan vermek kilo aldırır zayıflara duyrukur
Ne diyon Ahmet. Anladım sen sürekli kan verdin benim gibi ondan sonra böyle olduk. Şaka bir tarafa Kan vermek güzel de ilaç kullanmamak gerekiyor son 2-3 gün içerisinde. Malesef sürekl ilaç kullandığım için kan veremiyorum. İlaca başlamadan önce de vermişitim kan.
bende arada bir veririm kızılaydan kan kartım var dünya hali bir gün gelir kendimize de kana ihtiyac olur
Kilo mevzusu çok da önemli değil paşam. Ben olmayan fazla kilolarımla da mutluyum
Paylaşım için teşekkürler,babam amaliyet olduğunda kana ihtiyaç olmuştu 4ünite bılduk ama hepside akşamdan kalma adamlar önceki günün yorgunluğuyla kanı verip tekrar aleme devam ettiler ve babamda galıba kandaki alkolden artık oda alemci oldu çıktı (niye anlattım bunu bende bilmiyorum)