Gönderen Konu: Araçta silkeleme  (Okunma sayısı 2941 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Araçta silkeleme
« : Ekim 19, 2009, 17:19:40 »
arkadaşlar 1.6 karbüratörlü aracımda lpgde kullanırken 2 ve 3 viteste digerlerinde denemedim yavaş yavaş giderken ayagımı gazdan çekince araçta bir silkeleme oluyor bu sizce normalmidir

Toyota Club Türkiye

Araçta silkeleme
« : Ekim 19, 2009, 17:19:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Araçta silkeleme
« Yanıtla #1 : Ekim 19, 2009, 18:13:38 »
Ahmet Bey, bunun normal olup olmadığını en iyi bilecek kişi sizsiniz. Daha önce yapmıyorsa yolunda gitmeyen bir şeyler var demektir. O zaman bizim de biraz daha detaya ihtiyacımız olabilir yorum yapabilmek için. Mesela aracınızın km.si nedir? En son ne zaman bakım yapıldı? Hangi parçalar değişti? Aracın çekişinde ve tüketiminde bir farklılık var mı?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2009, 10:00:42 »
SAyın hakkı bey;
aracın bakımı yeni yapıldı.
yag buji buji kabloları ve lpg regülatörü degişti.aracın 4. pistonunda bir zayıflık vardı. siboblardan birinin yayı büzülmüş bu yüzden araçta bir çekiş düşüklüğü vardı. bu yayı tegiştirdiler aracın çekişi anormal derecede arttı. lpg markası atiker. Atikeri aradım konya merkezi oradaki ustanın aracın komprasörünün iyi olmasından dolayı öyle oldugundan bahsetti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2009, 10:52:56 »
Silkeleme probleminin birçok sebebi var. Ateşleme sistemi, karbüratör ve almış olduğunuz yakıtın kalitesi vs. Araç aynı arızayı benzinde de yapmıyor mesajınızdan anladığım kadarıyla. Dolayısıyla LPG sisteminizi komple bir kontrolden geçirmenizi tavsiye ederim. Bu arada Hakkı Hocam'ın dediği gibi aracınızı biraz daha tanıtırmısınız..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ekim 20, 2009, 11:59:35 »
üstatım ateşleme sisteminde olsa gaza basınca tekleme yapması gerekir lpgdede kalitesiz olsa aynı şekilde gaza basınca tekleme yapması gerekir diye düşünüyorum. Araba gaza basınca hiçbir tekleme yok gidişi felan normal rolantiside normal bana şöyle geliyor gazdan ayagımı çektigimde gelen yakıy miktarında bir srun var gibi bu ayarlanamıyor sanki diye düşünüyorum bunu nasıl ayarlayabilirm veya nereden ayarlayabilirim. ustalara pek fazla güvenmiyorum geçenlerde buji degiştittirdim sıcakken söküp takmışlar buji yeri yalama oldu