Anket

araçlarımızı yetkili servise mi özel servise mi emanet ediyoruz ?

yetkili servis
34 (39.5%)
özel servis
52 (60.5%)

Toplam Oy Verenler: 84

Gönderen Konu: Yetkili Servis mi? Özel Servis mi?  (Okunma sayısı 41642 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Yetkili Servis mi? Özel Servis mi?
« Yanıtla #60 : Mart 24, 2010, 01:57:06 »
Arkadaşlar neyi merak ediyorum biliyormusunuz? yetkili servislerde araç onarımlarını kim yapıyor diye düşünüyorsunuz, plazanın kendisimi?
oradada bakımı veya onarımı yapan teknisyen yada teknisyen yardımcısı vs. Bir toyota personelinin yetişme süreci normal bir onarımcı olabilmesi için (pro.teknisyen) en az 5 yıl eğitim alması ve step 2 eğitimlerini alması gerekir bununlada bitmiyor her step sınavı için en az 70 puan alıp sınavlardan başarı ile geçmesi gerekiyor. gerçekten süper bir eğitim sistemi ama üzücü olan kaç kişi bunu başarıp bu statüde bakım ve onarım işleri yapıyor asıl nokta burası. Görüş yazan her arkadaşa saygı duyuyorum ama bazı konuların iç yüzünü bilmeden yorum yapıyorlar üzücü. Mesala istanbulda özel toyota servisi bulunan mitat usta Toyotasa da birlikte eğitim aldığım dostlarımdan biri ve halen özel servis olarak meslektaşımdır. Toyotanın bütün eğitimlerini almış ve servis formenliği görevinde bulunmuş bir kişidir bir teknisyen Mitat ustadan daha iyi onarım yapıyor diyorsanız yorum yok. Kendimden örnek verecek olursam 1994-2001 yılları arasında Toyotasanın bütün eğitimlerine katıldım ve servis formeni oldum 2001-2005 yılları arasında Toyota montaj fabrikasında repaır area'da görev yaptım Japonya'da eğitim aldım ve daha sonra İzmit'te Alper oto özel Toyota servisini açtım güvensizlik bunun neresinde olabilir sizce... Arkadaşlar bizim gibi özel servisleri lütfen sanayideki her araca bakan tamirciler ve ustalarla karşılaştırmayın. Fiyat konusunda sıkıntımız sizler kadar bizlerinde var örneğin; herhangi bir müşterimiz peryodik bakım yaptırıyor iş emri hazırlanıp kendisine veriliyor ve müşterimiz servisten ayrılıyor. İlk işi ne oluyor fiyatları karşılaştırmak işte sitemler hep bundan sonra başlıyor. Çünkü piyasadan aldıkları fiyatlar daha ucuz ve farklı farklı. Sebebini şöyle açıklayayım, ön fren balatası piyasada en az 10 değişik marka var 30 tl de var 90 tl de var Bosh marka balata yerine çin malı balatayı sorarsan bu işin adaleti nerede kaldı. v.s...........Bizce en iyi bakım servis standartlarında yapılan peryodik bakımdır ve bununda kriterleri kaliteli parça standart işçilik ve teknolojiyi takipten geçer. Son olarak bukadar kaliteli ve maddi açıdan değerli bir araç için (10.000 km bakım normal kullanıcı için 1 yıl demektir )yılda 120 tl bakım ücretininde hesabının yapılmaması gerektiğini düşünüyorum ne dersiniz?.......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 24, 2010, 01:57:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #61 : Mart 24, 2010, 01:59:28 »
Ailem ve ben İzmir ve Almanya’da ikame etmekteyiz. 29.10.2009 tarihinde İzmir’den İstanbul’a giderken Toyota Yarış marka 35 RES 05 plakalı vasıtamla Tekirdağ’da bir kaza geçirdik. Kazada vasıtanın ön sağ tarafı parçalandı. Teker askı takımları, rotlar, sağ çamurluk vs. hasar gördü. Vasıtamız Çorlu Toyota Bayisi Köskdere Otomotiv San tic. şirketinde tamire alindi. Kasko sigortalı olan vasıtamız 3 hafta süren ve 6 Bin TL tutan tamirden sonra tarafımıza teslim edildi. Garantili olarak tamir edilen vasıtanın bir arıza olması durumunda Toyota İzmir’de ücretsiz tamir olacağı belirtildi. Vasıtayı 25.11.2009 tarihinde Tekirdağ’dan alarak İzmir’e götürdük. Yolda ön sağ taraftan sesler geldi. Yurt dışında oturduğumuzdan vasıtayı pek fazla kullanmadık.

Ben Almanya`da görevli olduğumdan vasıtayı eşim İzmir’de kullanmakta idi. Esim frenleri tutmayan ve ön takımlarından garip sesler gelen bu vasıta çocuğum ile birlikte İzmir’de 2 defa az kalsın büyük kaza yapacak, kamyonun altına girecekti. Kaza tehlikesi üzerine ben Almanya’dan dönene kadar esim bu aracı kullanmadı. Almanya dönüşümde aracı Toyota İzmir Tokullar Karabağlar şubesine götürdüm. İzmir'deki Toyota servisinizde vasıtanın ön takımları tamamen yeniden elden geçirildi, kaza sonrası Tekirdağ Servisinizde doğru dürüst tamir edilmeyen, orijinal Toyota imalatı olmayan sahte parçalar yeni ve orijinalleri ile değiştirildi. İzmir Tokullar Toyota Servisi’nin yaptığı doğru ve kalifiye tamir sonucu su anda araç orijinal gibi oldu. (Fatura 1.232TL) Tehlikesiz bir şekilde trafiğe çıkabilecek duruma geldi.

Aracın kaza sonrası tamir edildiği Toyota Köskdere Servisi kaza sonrası yapılması gereken birçok tamiri yapmamış, hayati önem taşıyan fren, rot, askı demiri gibi parçaları değiştirmemiş, ön tarafa iki farklı profilde lastik takmış, orijinal Toyota lastik jantı kullanmamış, alt takim askılıklarına yine orijinal olmayan lastik tamponlar ve sahte imalat cıvatalar takılmıştır. Sökülen bu parçalar su anda bende bulunmaktadır. Resimlerini ilişikte iletiyorum.

Beni asıl üzen ise, Toyota Köskdere Servis yetkililerinin ailemi, çocuklarımı bu denli tehlikeli, doğru dürüst tamir edilmemiş, frenleri ve bilhassa ön takımları sağlam olmayan , sahte imalat yedek parçalar ile donatılmış, lastikleri tehlike yaratan bir vasıta ile trafiğe çıkartmış olmalarıdır. Teknik hatadan dolayı bir kaza olmuş olsa idi bunun mesuliyetini “Toyota” markası taşıyacaktı.

Aracı tamir eden Toyota Köskdere Servisi yetkilileri ile görüştüm. Tabii ki tüm suç biz "Müşteriye" aitti. Kendileri hiç bir sorumluluk kabul etmedikleri gibi bu tür tehlikeli bir araç ile esimi ve çocuğumu ölüm tehlikesine attıkları için bir özür bile dilenmedi. Kazadan önce hiç bir arızası olmayan ve çok memnun olduğumuz vasıtamız kaza sonrası garantili bir tamire rağmen binilemeyecek hale getiren Toyota Tekirdağ servisinin "Müşteri Her Zaman Haksizdir" kuralı çerçevesinde "Toyota" markasına global olarak ne denli zarar verdiğini ifade etmeme gerek yoktur sanırım. Hiç pazarlık etmeyen, “Toyota” markasına sonsuz güveni olan bu müşteriyi tehlikeli ve kalifiye tamir edilmemiş bir araç teslim eden Çorlu’daki bu servis istasyonunuz müşteri memnuniyetini ön plana almış “Toyota İzmir Tokullar Servis”ini kendilerine örnek almalıdırlar.
Ahmet Güler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Araç: Corolla
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mart 24, 2010, 09:48:09 »
Alıntı yapılan: (Gizli Üye)
Ailem ve ben İzmir ve Almanya’da ikame etmekteyiz. 29.10.2009 tarihinde İzmir’den İstanbul’a giderken Toyota Yarış marka 35 RES 05 plakalı vasıtamla Tekirdağ’da bir kaza geçirdik. Kazada vasıtanın ön sağ tarafı parçalandı. Teker askı takımları, rotlar, sağ çamurluk vs. hasar gördü. Vasıtamız Çorlu Toyota Bayisi Köskdere Otomotiv San tic. şirketinde tamire alindi. Kasko sigortalı olan vasıtamız 3 hafta süren ve 6 Bin TL tutan tamirden sonra tarafımıza teslim edildi. Garantili olarak tamir edilen vasıtanın bir arıza olması durumunda Toyota İzmir’de ücretsiz tamir olacağı belirtildi. Vasıtayı 25.11.2009 tarihinde Tekirdağ’dan alarak İzmir’e götürdük. Yolda ön sağ taraftan sesler geldi. Yurt dışında oturduğumuzdan vasıtayı pek fazla kullanmadık.

Ben Almanya`da görevli olduğumdan vasıtayı eşim İzmir’de kullanmakta idi. Esim frenleri tutmayan ve ön takımlarından garip sesler gelen bu vasıta çocuğum ile birlikte İzmir’de 2 defa az kalsın büyük kaza yapacak, kamyonun altına girecekti. Kaza tehlikesi üzerine ben Almanya’dan dönene kadar esim bu aracı kullanmadı. Almanya dönüşümde aracı Toyota İzmir Tokullar Karabağlar şubesine götürdüm. İzmir'deki Toyota servisinizde vasıtanın ön takımları tamamen yeniden elden geçirildi, kaza sonrası Tekirdağ Servisinizde doğru dürüst tamir edilmeyen, orijinal Toyota imalatı olmayan sahte parçalar yeni ve orijinalleri ile değiştirildi. İzmir Tokullar Toyota Servisi’nin yaptığı doğru ve kalifiye tamir sonucu su anda araç orijinal gibi oldu. (Fatura 1.232TL) Tehlikesiz bir şekilde trafiğe çıkabilecek duruma geldi.

Aracın kaza sonrası tamir edildiği Toyota Köskdere Servisi kaza sonrası yapılması gereken birçok tamiri yapmamış, hayati önem taşıyan fren, rot, askı demiri gibi parçaları değiştirmemiş, ön tarafa iki farklı profilde lastik takmış, orijinal Toyota lastik jantı kullanmamış, alt takim askılıklarına yine orijinal olmayan lastik tamponlar ve sahte imalat cıvatalar takılmıştır. Sökülen bu parçalar su anda bende bulunmaktadır. Resimlerini ilişikte iletiyorum.

Beni asıl üzen ise, Toyota Köskdere Servis yetkililerinin ailemi, çocuklarımı bu denli tehlikeli, doğru dürüst tamir edilmemiş, frenleri ve bilhassa ön takımları sağlam olmayan , sahte imalat yedek parçalar ile donatılmış, lastikleri tehlike yaratan bir vasıta ile trafiğe çıkartmış olmalarıdır. Teknik hatadan dolayı bir kaza olmuş olsa idi bunun mesuliyetini “Toyota” markası taşıyacaktı.

Aracı tamir eden Toyota Köskdere Servisi yetkilileri ile görüştüm. Tabii ki tüm suç biz "Müşteriye" aitti. Kendileri hiç bir sorumluluk kabul etmedikleri gibi bu tür tehlikeli bir araç ile esimi ve çocuğumu ölüm tehlikesine attıkları için bir özür bile dilenmedi. Kazadan önce hiç bir arızası olmayan ve çok memnun olduğumuz vasıtamız kaza sonrası garantili bir tamire rağmen binilemeyecek hale getiren Toyota Tekirdağ servisinin "Müşteri Her Zaman Haksizdir" kuralı çerçevesinde "Toyota" markasına global olarak ne denli zarar verdiğini ifade etmeme gerek yoktur sanırım. Hiç pazarlık etmeyen, “Toyota” markasına sonsuz güveni olan bu müşteriyi tehlikeli ve kalifiye tamir edilmemiş bir araç teslim eden Çorlu’daki bu servis istasyonunuz müşteri memnuniyetini ön plana almış “Toyota İzmir Tokullar Servis”ini kendilerine örnek almalıdırlar.
Ahmet Güler

ahmet bey size katılıyorum. ordaki servis bence toyota nın en kötü servislerinden birtanesi. Bende aracımı oraya rutin bakım için götürmüştüm. Servis elemanı aracımı neredeyse servisin kapısına çarpacaktı. Servis kapısına arabayı sanki bir yarışçı gibi hızla sürüp ardından frenlere bastı. Tabiki araba kaydı ve  servis kapısına 5-10 cm kala durabildi. Bütün bu olanları gözümle görmesem buraya yazmazdım. Ayrıca bu servise bir kaç kez araç denemek için gittiğimde ellerinde deneme arabası bile bulundurmadıklarına şahit oldum.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mart 24, 2010, 10:04:49 »
Ahmet bey sizi önce tanışma bölümünde tanıyabilirmiyiz.

Yalçın bey siz de reklam hırsından vakit bulabilirseniz bir ara tanışma bölümüne uğrayın.

"Aynası işdir kişinin, lafa bakılmaz..."
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #64 : Mart 24, 2010, 10:22:18 »
biz denizlide özkan toyota servis olarak 12 senedir hizmet veriyoruz ve fiyatlarımız ,hizmet kalitemiz çok iyi Denizliye yolunuz düşerse bekleriz.Özkan Toyota
Siz niye efsane kasalara 20-50 yağ koyuyorsunuz ?
Bi de, dışardaki tabelalardan birinde Toyoto yazıyor, bilginize
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mart 24, 2010, 10:54:39 »
Bi de, dışardaki tabelalardan birinde Toyoto yazıyor
Evet ya , ankara dörtnaldada toyoto yazmışlar , neden acaba? Bilmeden yazdıklarını sanmıyorum. Sonuçta kimse o kadar cahil olamaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla Terra - 2023 Corolla Vision
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '23
« Yanıtla #66 : Mart 24, 2010, 11:29:34 »
Siz niye efsane kasalara 20-50 yağ koyuyorsunuz ?
Şimdi hiçbirşey yazmıyor.
2003 Corolla Terra
2023 Corolla Vision

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mart 24, 2010, 12:32:04 »
Evet ya , ankara dörtnaldada toyoto yazmışlar , neden acaba?

Toyota'nın tescilli yeri olmadığından direk Toyota yazamazlar da ondan...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #68 : Mart 24, 2010, 13:14:23 »
Ama Ergün abi, girişde ki tabelada Toyota yazıyor, dışardakinde Toyoto yazıyor.Hatta yolum düşerse fotoğrafını çeker eklerim :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Mart 24, 2010, 20:27:45 »
Ama Ergün abi, girişde ki tabelada Toyota yazıyor, dışardakinde Toyoto yazıyor.Hatta yolum düşerse fotoğrafını çeker eklerim :)
girişi değiştirmemişler henüz. onu da değiştirmeleri gerekir ama. dörtnalda da toyota yazıyormuş birzamanlar, toyotayla mahkemelik olunca "a" - "o" oluvermiş.
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Mart 25, 2010, 02:12:45 »
girişi değiştirmemişler henüz. onu da değiştirmeleri gerekir ama. dörtnalda da toyota yazıyormuş birzamanlar, toyotayla mahkemelik olunca "a" - "o" oluvermiş.
Hımm.. Anladmm ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Şubat 23, 2011, 00:31:39 »
ben aracımı alırken gittim sadece, aracımın mazisini sorgulattım, birdaha uğramadım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Şubat 23, 2011, 00:35:03 »
benim hiç ihtiyacım olmadı :) bir tek sorgulatmaya gittim servise, birde modifiyesinde orjinal parça kullanmak için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Araç: Başka Marka
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Şubat 23, 2011, 00:39:29 »
özel servisde aracıma ne yapıldığını görebiliyorum,yanlış bir şey olduğunda karşılığını insanca ve çabuk alabiliyorum.aracım garanti kapsamında bakımını özel serviste yaptırdım araç garantisi dışı kalmıyor.arkadaşlar bunu özellikle tekrar yazıyorum dışarda müdahale edilen parça garanti dışı kalır.bakımda da yağ ve filtrelerin değiştiği ortada doğru yağ kullanılırsa ne gibi bir problem olabilir ki.bu konuyu istanbul genel merkezle uzu uzun konuştum,arıza olmadığı sürece yetkili servise gitmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Şubat 23, 2011, 01:03:52 »
yetkili servise gidecek kadar zengin değilim malesef :P
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Şubat 23, 2011, 09:25:56 »
Bu konu ile ilgili olarak daha önce açılmış olan tüm başlıkları birleştirdim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Şubat 23, 2011, 09:35:08 »
yetkili servise gidecek kadar zengin değilim malesef :P

+ onyüzbinmilyon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Şubat 23, 2011, 10:37:05 »
Geçenlerde Denizli Yarımca Yetkili servisine gittim, servisten önce yol bilgisayarı tüketimi 100km. de ortalama 9,5 L. gösteriyordu. Şimdi 11,5 L. gösteriyor. Ayrıca beklediğim gibi titiz değiller. Tavsiye etmem ve bir daha da gitmem orjinal parça kullanan bir sürü özel servis var. Antalya'da bir kaç adres aldım ve bir sonraki bakımlarımı orada yaptıracağım.
2005 Corolla 1.6 Terra + OMVL - Ortalama Tüketim=8.6
R1 3 5
╚╬╬╬      2011 Auris 1.6 Comf.Extra + Prins -Tüketim= ?
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Şubat 23, 2011, 10:53:26 »
Garantisi bitene kadar, yetkili servis.
Alengirli işler, yetkili servis.
Vazgeçilmez parçalar, yetkili servis. İşçilik, özel servis.
Garanti bitti ise periyodik, özel servis.
Kaporta-boya, özel servis.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Mart 07, 2011, 06:48:34 »
Arkadaşlar... Ben 1990 yılından beri Toyota kullanıyorum bu 3. sıfır corollam. Şunu söleyeyim Türkiyede halka hitap eden en kaliteli araba diyebilirim, ama gel gelelim servislere... Ben pendikte oturuyorum 3 araba kendime 4 arabada arkadaşlarıma aldığım ve sahibide çok samimi olduğum serviste akıl almaz kazıklar yedim. Bir seferinde Toyotaya şikayet ettim beni haklı buldular. Şimdi fren balatası değişeceğim sordum 270 parça fiyati en az 60 tl de işcilik 330 TL Toyota orjinal balata TRW kullanıyor takımı 80 TL bir kiriko birde 13 yıldız anahtar lazim sana nasıl takılacağını kutudaki kağida yazmışlar. Ben 8 sefer japonyaya gittim her seferinde bişeyler sordum anladımki servizler bizi acayıp sovuşluyor. :(
            Şimdi de göstergede P/S uyarı ışığı yandı direksiyon arızası yorumlara bakıyorum bu arıza kimde olduysa hiç biri tutarlı bişey yazamamış nedenide servisler ne olduğunu çözememişler. Ama benim arabamda direksiyonda en ufak bir değişiklik yok sadece ışık yaniyor. Sanırım aküdendır bügün aküyü değişeceğim düzelmese servisede gitmiyeceğim nereye kadar götürürse oraya kadar gideceğim.