Anket

araçlarımızı yetkili servise mi özel servise mi emanet ediyoruz ?

yetkili servis
34 (39.5%)
özel servis
52 (60.5%)

Toplam Oy Verenler: 84

Gönderen Konu: Yetkili Servis mi? Özel Servis mi?  (Okunma sayısı 41638 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Yetkili Servis mi? Özel Servis mi?
« Yanıtla #40 : Ekim 18, 2008, 14:19:31 »
  Ama her problem de yada her arızada değil.Örnek vermek gerekirse;
  Geçen kurban bayramında Corolla aracım,babam park ettikten sonra bir dahada çalışmadı.Ben o sırada askerdeyim.Ne yaptılarsa sorunu çözemediler....(ne usta nede gelen ilk yardım aracı).Neyse babama aracı servise götürmesini söyledim (her ne kadar ilkyardım aracıda çözüm bulamadıysa).Babamın elinde sonradan yaptırdığı anahtar,servis danışmanı ile arıza hakkında bilgi verirken,servis danışmanı anahtarın orjinal olmadığını fark ediyor.Ve arızanın sebebi anlaşılıyor.Babam bilmeden yedek anahtar çıkartıyor,şekil olarakta güzel oldugundan o anahtarı tercih ediyor kullanmak için.Problem,sonradan çıkartılan anahtarın ımmbolıser sistemi için gerekli olan ÇİP'e sahip olmamasından kaynaklanıyormus........
toyota çalışmıyorsa mutlaka baska sebebi vardır :)
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 18, 2008, 14:19:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eRr@yN
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #41 : Ekim 18, 2008, 17:46:10 »
2005 üstü yetkili servis altı özel servis derim. ancak bütçesi imkan veren 98 modele kadar yetkili servisi tercih etsin.
96 toyota corolla xl 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 18, 2008, 18:22:14 »
En iyisi Erhan Bey'in dedigi.Garanti kapsamindayken tum servisi yetkili servisten almak, garantiyi kullanmak... Garanti suresi dolduktan sonra bildigimiz, guvendigimiz bir usta...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #43 : Ekim 18, 2008, 18:30:33 »
Servis işi şans..eğer iyi bir usta bulursanız yetkili servisten uzak durun derim...ama tabi bu garanti süresi dışında olmalı..yetkili servislerdende çok şikayet var..internet bu haberlerle dolu.. ben oyumu özel servise verdim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ekim 19, 2008, 11:46:13 »
Yetkili servis olduğu zaman yapılan işte bir problem çıkınca gidip adamlara sizin yaptığınız kısımda problem var düzeltemediniz veya burayı yaparken diğer tarafa hasar vermişsiniz diyebiliyorsunuz.
Yetkili servis bunu kabullenebiliyor. Ama özel servisler böyle olmadağını düşünüyorum.
Bu arada bende maliyetten dolayı özel servisi tercih ediyorum. :D

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #45 : Ekim 20, 2008, 20:20:44 »
bu hafta 30.000 bakımına gidicem 180 ytl para çıkardılar tahmini bakalım ne olacak. yetkili servis tabiki aracı alırken bile sordum bakımları nerde yapıldı diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #46 : Ekim 21, 2008, 10:40:25 »
Garanti sürecince yetkili servis'e gidiyorum. Garanti bittiğinde bakımlarda özel bir servis'e olası bir arıza durumunda yetkili servise giderim. Tabi bakımlarda orjinal parça kullanmak kaydıyla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 23, 2009, 23:42:13 »
Arkadaşlar aracımı 50 binde almıştım şimdi 60 binde ve bakım yaptırmak için özel servisemi yoksa yetkili servisemi götüreyim karar veremedim.Yetkili servisler standard bir bakımda araçta ne gibi uygulamalar yapıyorlar?Özel servislerden farklı olarak ne yapıyorlar?Mesela bujiler veya balatalar değiştiriliyor mu?Amacım fiyat karşılaştırmak değil.Çünkü biliyorum ki yetkili servisler daha pahalı oluyor.Yardımcı olursanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 24, 2009, 00:07:40 »
Garanti kapsamında değilse ve bulunduğunuz şehirde iyi bir toyota ustası varsa özel servise götürmeniz daha mantıklı bence.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ocak 24, 2009, 00:21:10 »
Birde şu vvt-i motorun yetkili servislerde bilgisayara bağlanması ve hataların görülebilmesi olayı beni sürümcemede bırakıyor.Gerçekten bu bilgisayar hikayesi doğru mu?Doğruysa ne tür faydaları var acacba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ocak 24, 2009, 00:31:11 »
Evet doğru fakat bunu özel servislerde yapabiliyor. Bu arıza lambası yandığında arızanın neden kaynaklandığını anlamak için kulanılan bir yöntem. Bu konuda daha detaylı bilgi verecek arkadaşlar olacaktır mutlaka.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 24, 2009, 09:11:08 »
Birde şu vvt-i motorun yetkili servislerde bilgisayara bağlanması ve hataların görülebilmesi olayı beni sürümcemede bırakıyor.Gerçekten bu bilgisayar hikayesi doğru mu?Doğruysa ne tür faydaları var acacba?

VVT-I motorların sürekli bilgisayara bağlanması tamamen uydurma bi şey. Hem zaten servisler bakımlarda aracı bilgisayara bağlamıyorlar. Ancak bi arıza sorun olduğunda yada arıza lambası yandığında cihaza bağlıyorlar.
 Ayrıca rutin bakım ve onarımlar için iyi bir özel servisi ve orijinal yedek parça kullanmanızı tavsiye ederim, ama ciddi sorunlarda, motor arıza lambasının yanması vs. gibi durumlarda mutlaka servise başvurun. Zira özel servislerde aracı cihaza bağlıyor ama çoğu kez kaş yapayım derken göz çıkardıkları olmuştur.
 Ellerindeki cihazlar tam olarak bizim araçlara uyumlu olmuyor. Genelde üniversal(her araca uayn tip) test cihazları kullanıyorlar. O yüzden bu türlü sorunlarda servise, diğer işlerde özel servise başvurmanızı öneririm.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ocak 24, 2009, 09:52:20 »
Turan Bey, arama fonkisyonunu kullanarak bu konuda daha önceden açılmış pek çok başlığı görüntüleyebilirsiniz. Gelişmiş arama seçeneğini kullanarak ve "Arama sadece konu başlıklarını içersin" kutucuğuna tıklayarak, aranılacak konu kısmına "Servis" yazmanız yeterli olacaktır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #53 : Ekim 27, 2009, 17:47:46 »
arkadaşlar özel servislere güvenin,yetkili servislere gidip 10 katını ödemenize gerek yok,işin uzmanı profosyonel bir özel servis her zaman size uygundur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #54 : Ekim 27, 2009, 17:49:25 »
biz denizlide özkan toyota servis olarak 12 senedir hizmet veriyoruz ve fiyatlarımız ,hizmet kalitemiz çok iyi Denizliye yolunuz düşerse bekleriz.Özkan Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ekim 27, 2009, 17:57:49 »
Bülent Bey, profilinizdeki yaş ve şehir gibi bilgileri tamamlarsanız en azından arkadaşlar sizi daha iyi tanıyabilirler. Bu kadar eski bir konuyu nereden buldunuz, çok merak ediyorum :) Ayrıca böyle bir mesaj atmak yerine paylaşımlarınızla bize katkıda bulunursanız eminim bunun faydasını görürsünüz  ;)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ekim 27, 2009, 20:59:18 »
 Hakkı abi forumdan hiç bahsetmemiştim ama Bülent beyi tanıyorum. Söylediği gibi Toyota Özel Servisleri var. Sanırım arama motorlarında Toyota Özel Servis yazınca direk bu sayfa çıktı.
 Ayrıca Özkan Özel Servisi'ne ben de kefilim. Bizim müşterilerimiz olur kendileri. Denizli ve çevre illerdeki üyelerimize tavsiye ederim. Ben gidip yerlerini görmedim ama bizim Müdür ve Müdür Yardımcı'mız gitmişti Denizli'ye özellikle bu servisi gezip görmeye...
 Ayrıca eminim ki Hakkı abinin uyarısını dikkate alarak Profil bilgilerini tamamlayacaktır Bülent abim...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #57 : Ekim 30, 2009, 14:00:43 »
ben kısa sure avrupa yakasında toyotronıc dıye ozel servıse goturdum arabamı ve gayet guzeldı ama alıskanlık galıba tekrar yetkılı servıse goturmeye basladım

Toyotronic servise ben de gittim. Çok başarılı buluyorum, yetkili servisten çok daha ucuza hallediyorlar, ister bakım olsun ister tamir. İstersen gidip plazadan orjinal parça alıp yapıyorlar ki ben bizzat ustayla birlikte gidip aldım parçamı. Parça garantisi veriyorlar.
İnternette araştırısan (kendi sayfaları var) kalitesi belli oluyor. Özel servisin sahibi, Toyota'da çalışırken, servis çalışanı yarışmalarında Türkiye birinci olmuş. Duvarı sertifika dolu. Elektrik ustası son baskı toyota tamir el kitabını okuyordu ben gördüğümde.
Mekan biraz ufak. Ama gözünün önünde itinayla çalışıyorlar. Kayıtları bilgisayar ortamında, vs. vs.
Daha fazla yazıp ta yanlış anlaşılmalara sebep olmayayım, bir kez gitmek dışında bir bağlantım yok, sadece izlenimlerim. İnternette araştırıp gitmiştim ben de.
Sonuç olarak, özel servis denilen şeyin, tecrübe kazanıp kendi yerini açan ustalar olabildiğini gördüm. Yetkili servis gibi camsuyunu değiştirdim ver 10tl demiyorlar. Tavsiye ederim.
2006 Corolla HB Terra D-4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TO-YO-TA
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '94
« Yanıtla #58 : Kasım 01, 2009, 17:24:04 »
beyler ben 2000 model aracımı bile servisinden başka kimseye el vurdurmazken siz modelce daha yüksek araçlarınızı nasıl güvenipte teslim ediyonuz hayret ettim valla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Kasım 01, 2009, 21:37:50 »
toyotronic  mithat usta ya gidenlerdenim
güzel çalışan ve işinin ehli bir insan
ben önceleri ümraniye sanayideki arkadaşıma giderken artık arkadaşıma çok acil durumlarda gidiyorum geri kalan tüm işlerimde toyotronic mithat usta diyorum....

uygun fiyata japon parçalarda ayarlıyor..
gerçi parça aldığı yer aksarayda ama gidip parça almak kısmet olmadı...
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg