0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim arabamdada aynı durum söz konusu ama artık alıştım ve kabullendim. titreme gerçekten can sıkıcı bence toyota bunu daha yukarı bi seviyeye sabitlesi 800-900 gibi mesela titreme olmasa daha iyi olur varsın biraz daha fazla yaksın ama titremesin araç.
Arabanıza bakın sağı solu titremesin, ben hayatımda yaşamadım titreme felan bizim araçlarda 600 devirde çalışıyor rolantide 2001 de öyleydi şuanki 2004 te öyle ikiside corolla. Diyelim ki kronik sorun 2000'den 2008'e kadar toyota fark etmedi siz fark ettiniz kronik sorunu. Bence aracınızdaki titreme yapan veya yol açan noktaları tespit ederseniz mutlu mesut binersiniz.
ama ben bu ilk çalıştırmadaki yüksek devire taktım ya.Bence ne akla hizmet olursa olsun ilk çalıştırmadaki devrin sesi Toyota'ya hiç ama hiç yakışmıyor.Normal devrine inene kadar yaktığı benzinde küçümsenemez herhalde.
Abiler nerdeyse pire için yorgan yakacaksınız.bende arabamı alırken servisle bile baya tartışmıştım gerçi bu nasıl toyota motoru diye!
Özcan Abi sen bu konuyo mantıklı bir açıklama yap ta kapatalım bu konuyu abi, Bir ustadan bahsediyordun o bir şey der mi buna ne yapalım bir nereye vuralım bu başımızı
Bekir sende birazcık empati kur kardeşim.Kendini bu dertten muzdarip arkadaşların yerine koy bakalım
Muhammed Bey azmetmişsin İnşallah çözersin bu problemi.Sayende bizde kurtuluruz benimde tanıdığım bu dertten muzdarip toyotacılar var.Sana yardımı olması açısından yaptırdığım işleri söyleyeyim.Buji tırnak aralığını daralttırdım,carbon clean yaptırdım,bor koydurdum,buji filtre değişimi yaptırdım.Hava akış sensörü(maf sensörü)temizliğini yaptırdım hala bi değişiklik yok ısınıp 625 lere inince devir başlıyor titremeye.Bence en güzel çözümü dediğin gibi devrin en alt noktasını 700 yada 800 e getirmek.Bu yapılabilirmi nasıl olur bilemiyorum.
C.tesi günü gireceğim sınav için ders kitabını karışıtırırken karşıma çıkan bölüm;MOTORUN ÇALIŞMA SİSTEMLERİ...A) rÖLANTİ DEVRESİ:Gaz verilmeden motorun kendi halinde çalışmasını sağlayan devredir.Rölanti devri motor yapısına göre 600-800d/dk arasında değişmektedir.Yani kitapa görede 600 d normal.Ama tek sorun burada aracın bu devirde titremesi.Bunuda yarın inşallah bir aksilik çıkmazsa Sadık ustaya danışır öğreniriz...
Çözüm felan yok herşey olması gerektiği gibi, bizim milletimiz sorunlu herşeye alışmış araç sorun çıkarmasa bile bir yerden birşey buluyorlar. O rolanti değer 1000 devirde olsa burda açılacak olan konu "Toyotalar çok yakıyor neden hepsi böyle" tarzı birşey olurdu.