0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar, forumda arama yaptım fakat istediğim bilgilere ulaşamadım, arabama alarm taktırmayı düşünüyorum, yetkili serviste takılan alarmlarla ilgili bilgisi olan, daha önce taktıran var mı? Bugün Derindere Kartal'a gittim 250 TL işçilik dahil fiyat çıkardılar. Orjinal alarm soketli oluyormuş, onun yanında CenMax diye bir marka daha varmış, alarm kullananlar yardımcı olursa sevinirim. Bu arada alarm takılırken ön konsol sökülüp takılıyormuş, öyle olması biraz tedirgin ediyor beni.
Bugün cenmax 942-b alarmı taktırmak için oto elektrikçilerine gittim.Birisi alarmın kalitesiz olduğunu, çok sık arıza çıkardığını, kumandadan iki defa açılma tuşuna basıldığında sistemin kilitlendiğini söyledi kumandalı alarm alırsan takarım bunu takamam dedi.Başka bir elektrikçi kodlamak çok zor yapamam ben dedi. Bir başkası montajı bir günümü alır 200 liranı alırım dedi. Son gittiğim elektrikçi kodlamanın özel cihazlarla yapılacağını ve montajın 4-5 saat süreceğini ve 150 liraya takabileceğini söyledi.170 liraya aldığım alarmı 150 liraya taktırmak biraz fazla değil mi? (Serviste 400'e takıyorlar)Kodlama ve montaj uzun sürecek bir iş mi?
Tuncay Bey son gittiğim yer cenmax bayisinin elektrikçisi. Yani onlar gönderdi. Adam sanki cenmaxın bu modelini ilk defa görüyormuş gibi 5-10 dk inceledi. Mercedes Audi gibi kaliteli arabalar olsa 2 saatlik işi var ama toyotalar sıkıntılı dedi. Pek de güvenemedim açıkçası.Bahadır Bey servis 400'e takacağını söyledi. İndirim de yapmadı. Aynı alarm piyasada daha ucuz olunca serviste taktırmaya yanaşmadım. Tabi elektrikçinin 150 isteyeceğini bilmiyordum.