Gönderen Konu: Toyota orjinal alarm taktıran var mı?  (Okunma sayısı 12831 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 Corolla Comfort 1.6 A/T - Benzinli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Toyota orjinal alarm taktıran var mı?
« : Ekim 17, 2009, 17:12:12 »
Merhaba arkadaşlar, forumda arama yaptım fakat istediğim bilgilere ulaşamadım, arabama alarm taktırmayı düşünüyorum, yetkili serviste takılan alarmlarla ilgili bilgisi olan, daha önce taktıran var mı? Bugün Derindere Kartal'a gittim 250 TL işçilik dahil fiyat çıkardılar. Orjinal alarm soketli oluyormuş, onun yanında CenMax diye bir marka daha varmış, alarm kullananlar yardımcı olursa sevinirim. Bu arada alarm takılırken ön konsol sökülüp takılıyormuş, öyle olması biraz tedirgin ediyor beni.   

Toyota Club Türkiye

Toyota orjinal alarm taktıran var mı?
« : Ekim 17, 2009, 17:12:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Automatic transmission
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
Ynt: Toyota orjinal alarm taktıran var mı?
« Yanıtla #1 : Ekim 17, 2009, 17:23:01 »
Ön konsol sökülüyor dediniz benide tedirgin ettiniz arabayı alırken park sensörü takmışlar onu takarkendemi ön konsol sökülmüş acaba :D:D Bizim arabanın ön konsolll sökülmüşmüdürrrr gittii güzelim arabam :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Ekim 17, 2009, 17:41:36 »
Merhaba arkadaşlar, forumda arama yaptım fakat istediğim bilgilere ulaşamadım, arabama alarm taktırmayı düşünüyorum, yetkili serviste takılan alarmlarla ilgili bilgisi olan, daha önce taktıran var mı? Bugün Derindere Kartal'a gittim 250 TL işçilik dahil fiyat çıkardılar. Orjinal alarm soketli oluyormuş, onun yanında CenMax diye bir marka daha varmış, alarm kullananlar yardımcı olursa sevinirim. Bu arada alarm takılırken ön konsol sökülüp takılıyormuş, öyle olması biraz tedirgin ediyor beni.   
Alper bey, 250 .-TL biraz çok gibi geldi bana, bir iki servise daha sorun bence. Hatta oralara kadar gitmenize gerek yok, telefonla arayıp bilgi alabilirsiniz bu konularda. Konsolun sökülüp takılması orjinal serviste yapıldığı sürece, tedirgin olmanızı gerektirecek bir durum yok. Ben aracımı alırken, alarm + LCD ekranlı park sensörü taktırdım. (Ücret ödemediğim için fiyat veremeyeceğim). Neticede sıfır alırken de taktırsanız, sonradan da taktırsanız, aynı işlemler yapılıyor. Konsol sökülecekse, sökülüyor. Sonkar Çobançeşmeyi tavsiye ederim, bir arayın bence. Neticeyi de bize yazarsınız artık...
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 17, 2009, 20:43:37 »

Ben orijinalini tavsiye ederim Alper abi. Zaten aracın tesisatındaki soketlere uygun olduğundan kesme, delme vs. olmuyor. Aslında orijinal kitin içindeki Cenmax marka. Ama araca uygun soketleriyle satıldığından Corolla için orijinal oluyor. Cenmax Toyota'ya, Toyota da servislere gönderiyor. Garantisi Toyotasa garantisi...
 Diğer türlü Cenmax marka olanı ise; üniversal model. Yani soket yerlerine ucu açık kablolar var. Araçtaki gerekli yerlerdeki kablolar kesilip köprü kuruluyor. Bu kitin garantisi ise satışı yapan servis...
 Orijinali için başka servislerden de telefonla fiyat almanızı tavsiye ederim. Fakat fiyat olarak bu rakamın çok altında bir fiyat alamazsınız.
 Cenmax marka olanı da 200 TL'ye takılıyor...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 17, 2009, 21:44:58 »
Bence bu işlemi yetkili serviste yaptırdığınız sürece bi sıkıntı olmayacaktır.
Ben kendim alarm ve park sensörü taktım arabama.
Ona rağmen hiçbir problem yaşamadım.
Bu yaptırmak istediğiniz işlem aslında çok basit ön konsolun dağıtılıp toplanması zor bişey değil tabi yetkili servis için.
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 17, 2009, 21:58:43 »
Ön konsoldan onların kastı üst göğüs olarak algılamayın.Sadece vites vitesin üst tarafı cd havalandırma ekranlarının olduğu kısım.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Şu anda paylaşacağım kişisel bir iletim bulunmuyor
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 05, 2014, 12:45:41 »
Orjinal alarm taktırdım, 1 aydır kullanıyorum, tavsiye ederimi Geçen hafta fiyat sordum 300TL civarı dediler.
Bilginize,
Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 43000
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 11, 2014, 16:41:22 »
Yeni konu açmadan buradan devam edeyim.

T27 Avensis için orijinal alarm taktırmak için servise fiyat sordum. 400 lira fiyat çıkardılar. Hangi markayı taktıklarını bütün ısrarlarıma rağmen söylemediler ama cenmax veya cyclone taktıklarını biliyorum. Bunun üzerine cyclone L-105 kumandasız alarm aldım. Sormak istediğim birkaç soru var.

Bazı toyota alarm kullanıcıları alarm ile birlikte follow me sisteminin geldiğini de yazmışlar. Alarm üzerinde bununla ilgili bir çıkış göremedim. Follow me olması mümkün mü?
Alarm sireni çatlak geldi. İçini açıp silikonlayım derken hoparlör plastiğini de kırdım.  -_- yeni siren almayı düşünüyorum. Toyota orjinal alarm sireni kaç sesli? Tavsiye edeceğiniz yüksek sesli siren markası var mı?

Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 12, 2014, 11:22:00 »
Araçta yanlış bilmiyorsam follow me home var,araçtan inerken selektör yapın inin kilitleyip gidin bir süre yanar sonra söner
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 12, 2014, 11:33:17 »
toyotolarda orijinal alarm olduğunu bilmiyordum ya da en azından soketi olup olmadığını.
konunun üstadını çağıralım @Ahmet Güve (8047)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 12, 2014, 12:25:40 »
Adı geçen sistem fabrikasyon degil.
Sadece soketleri uyumlu bir sistem.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 12, 2014, 14:27:06 »
Follow me yok. Forumda her bahsedildiğinde arabaya inip selektör yaptım  :lol:
n11'de Cyclone'nin mağazası var. Araca bire bir uyumlu soketliler 185 lira civarı. Toyota soketli yokmuş. Ben soketsizini indirimle birlikte 38 liraya aldım. Çoğu servis cenmax takıyormuş bazıları ise cyclone

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 22, 2014, 00:18:03 »
Vazgeçtim Cyclone'den. Kapılar kilitlenip açıldığında cuk cuk sesinin iptal edilememesi yüzünden. :huh:
Cenmax sipariş vereceğim. Cenmaxforum'da alarmın tüm özelliklerinin araçlara bağlı olarak çalışmayabileceğinden bahsedilmiş.
Darbe sensörü iptali ve araç bulma fonksiyonu çalışıyor mu T27'de?

Bir de cenmaxı taktırırken follow me için cam çıkışını mı fara bağlatmam gerekiyor? Bilgiisi olan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 25, 2014, 21:08:15 »
Cenmax 942B sipariş vermiştim. Bugün geldi. Ayar yapmak için 4 adet jumper var. Biraz meraklıyımdır cihazın içini açtım 5-6 tane daha jumper gördüm.
Kırmızı ile işaretlediğim jumperlerin kitapçıkta açıklaması var ama mavi ve yeşil ile işaretlediğim jumperler hakkında bilgi yok.
Bu jumperler hakkında bilgisi olan var mı?

Bir de şok sensörünün üzerinde iki tane ayarlı direnç var. Bunların ne işe yaradığını bilmiyorum. Yardımcı olabilrmisiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 27, 2014, 21:03:11 »
Bugün cenmax 942-b alarmı taktırmak için oto elektrikçilerine gittim.
Birisi alarmın kalitesiz olduğunu, çok sık arıza çıkardığını, kumandadan iki defa açılma tuşuna basıldığında sistemin kilitlendiğini söyledi kumandalı alarm alırsan takarım bunu takamam dedi.
Başka bir elektrikçi kodlamak çok zor yapamam ben dedi. Bir başkası montajı bir günümü alır 200 liranı alırım dedi. Son gittiğim elektrikçi kodlamanın özel cihazlarla yapılacağını ve montajın 4-5 saat süreceğini ve 150 liraya takabileceğini söyledi.

170 liraya aldığım alarmı 150 liraya taktırmak biraz fazla değil mi? (Serviste 400'e takıyorlar)
Kodlama ve montaj uzun sürecek bir iş mi?  |-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 27, 2014, 21:30:48 »
Türk esnafı mağlesef böyle. Alarmı onlardan aldığınız zaman uygun fiyata takıyorlar. Cihazı veya parçayı alıp gittiğiniz zaman yüksek ücret istiyorlar.
Bildiğim kadarıyla kodlamak için üzel bir cihaza gerek yok. Alarmı servis konumuna alıp iptal anahtarına belirli kombinasyonlarda basarak ayarı yapılıyor.

İşi bilen bir usta için alarmı bağlamak 2-3 saati geçmez. Araya başka işler veya hatırlı müşteri sıkıştıracaklarından geniş bir zaman aralığı talep ediyorlardır.

Sonra 1 saate halletse senden 150 - 200 tl istemeye yüzü olmaz. Bulunduğunuz bölgede cenmax yetkili servisi varsa fiyat alabilirsin.

Araç ses sistemi takan ustaların çoğu alarm montajı yapıyor istersen onlardan da fiyat alabilirsin.
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 27, 2014, 21:33:42 »
Bugün cenmax 942-b alarmı taktırmak için oto elektrikçilerine gittim.
Birisi alarmın kalitesiz olduğunu, çok sık arıza çıkardığını, kumandadan iki defa açılma tuşuna basıldığında sistemin kilitlendiğini söyledi kumandalı alarm alırsan takarım bunu takamam dedi.
Başka bir elektrikçi kodlamak çok zor yapamam ben dedi. Bir başkası montajı bir günümü alır 200 liranı alırım dedi. Son gittiğim elektrikçi kodlamanın özel cihazlarla yapılacağını ve montajın 4-5 saat süreceğini ve 150 liraya takabileceğini söyledi.

170 liraya aldığım alarmı 150 liraya taktırmak biraz fazla değil mi? (Serviste 400'e takıyorlar)
Kodlama ve montaj uzun sürecek bir iş mi?  |-\
Bence gittiğiniz ustalar henüz 'usta' olamamış.  Yetkili servisler takıyor cenmax takıyor kaç senedir. Eski Corolla aracima ve şimdiki aracima taktirdim sorun yaşamadan kullaniyorum.  Keşke yetkili serviste halletseydiniz bu işi.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 27, 2014, 21:44:43 »
Tuncay Bey son gittiğim yer cenmax bayisinin elektrikçisi. Yani onlar gönderdi. Adam sanki cenmaxın bu modelini ilk defa görüyormuş gibi 5-10 dk inceledi. Mercedes Audi gibi kaliteli arabalar olsa 2 saatlik işi var ama toyotalar sıkıntılı dedi. Pek de güvenemedim açıkçası.

Bahadır Bey servis 400'e takacağını söyledi. İndirim de yapmadı. Aynı alarm piyasada daha ucuz olunca serviste taktırmaya yanaşmadım. Tabi elektrikçinin 150 isteyeceğini bilmiyordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 27, 2014, 21:53:51 »
Tuncay Bey son gittiğim yer cenmax bayisinin elektrikçisi. Yani onlar gönderdi. Adam sanki cenmaxın bu modelini ilk defa görüyormuş gibi 5-10 dk inceledi. Mercedes Audi gibi kaliteli arabalar olsa 2 saatlik işi var ama toyotalar sıkıntılı dedi. Pek de güvenemedim açıkçası.

Bahadır Bey servis 400'e takacağını söyledi. İndirim de yapmadı. Aynı alarm piyasada daha ucuz olunca serviste taktırmaya yanaşmadım. Tabi elektrikçinin 150 isteyeceğini bilmiyordum.
Haklısınız. 150 tl'lik bir iş yapmayacaklar ama emin olun. Kurnazlik yapiyorlar. Ben mayis ayinda yetkili serviste 350 tl'ye halletmistim.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 27, 2014, 22:03:02 »
İkamet ettiğiniz yerde alternatif yerler araştırın.

Söylediklerinize bakılırsa bu usta ya işi bilmiyor yada sizden fazla para alabilmek için işi yokuşa sürüyor. Arabanın markası
montajda ustanın abartığı kadar önemli bir etken değildir.

İçinize sinecek alternatif montajcı bulamazsanız. Alarmı aldığınız yere iade etmeyi deneyebilirsiniz.
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***