Gönderen Konu: nereye gitmeliyim?  (Okunma sayısı 1078 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
nereye gitmeliyim?
« : Ekim 17, 2009, 12:22:19 »
arkadaşlar hepinize tekrardan merhaba..
benim arabada son zamnalarda 70-80 km hızlarda bile yolda bir gezme meydana gelmeye başladı. birde tümseklerde veya keskin bir çukura yavaşça girsem dahi bir gıcırtı oluşmaya başladı. bir de boxul yollarda direksiyonda darbeleri hissediyorum yani vuruntuı var
komple alt ön takımı bir yere kontrol ettirmeyi düşünüyorum.. bu işlemi rot balansçılar yapabilir mi? örneğin salıncak burcu değişecek veya rotil başları değişecek bunu rot balansı ayarlayan yerler yapabilri mi?
yoksa motor ustasına mı götüreyim eskişehirde iyi bir yer tavsiye edbilecek üyelerimiz var mı?
bir de rotil başlarını değiştirmek gerekirse ikisini birden mi değiştirmem gerekecek
parçayı servisten alırsam kaç liradır?
işler bu sıra kesat da  :-\

Toyota Club Türkiye

nereye gitmeliyim?
« : Ekim 17, 2009, 12:22:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: nereye gitmeliyim?
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2009, 17:01:10 »
forum üyeleri bana küsmüş......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2009, 21:42:27 »
forum üyeleri bana küsmüş......
 Kimse size küsmemiştir Bekir bey :) Önce bir motor ustasına gidin bence.Usta kontrol eder.kısa bir test sürüşü yapar ki sizde yanında olun bu arada.Kendisi eğer bir şey görür yada hissederse kontrolünü yapar.Olmazsa zaten tanıdık bir Rot/Balansçı vardır.Birde orada bakar.Size ne gerektiğini söyler.Bu arada rotçuya gittiğinizde sizde inin kanala.Size arızalı yerleri göstersin ve bilin o kısımları :) Eskişehirden bir tek ben Sarar Toyota Yetkili servisini biliyorum  :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2009, 21:54:49 »
bekir bey yer olarak afyon yazmışsınız? Eğer afyondaysanız ve aracınız efsane kasa ise size küçük sanayide bir yer tarif edebilirm. Sorununuza gelince muhtemelen rot başlarından yapıyordur bende 3 ay önce değiştirdim kendinizde basit bir testle kolayca görebilirsiniz eğer rot başlarındansa.
aracınızı çalıştırın ve direksiyonu tam sol veya tam sağa yakın(tam değil) rot başını açıkça görebileceğiniz şekilde çevirin. siz rot başına bakarken biride direksiyonu hafif hafif sağ sol sallasın. Bu sırada rot başınızda sorun varsa açıkça görülür...
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli