Gönderen Konu: Başlangıç için tavsiye  (Okunma sayısı 2018 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Başlangıç için tavsiye
« : Ekim 17, 2009, 10:53:18 »
Merhaba arkadaşlar ben Profesyonel fotoğraf makinesi almak istiyorum. Bütçem çok yüksek değil (550-600 lira arası) bana hangi marka ve model makine önerirsiniz ????

Toyota Club Türkiye

Başlangıç için tavsiye
« : Ekim 17, 2009, 10:53:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Başlangıç için tavsiye
« Yanıtla #1 : Ekim 17, 2009, 13:40:00 »
Bu bütçeye profesyonel bir makina alamazsın Oğuzhan kardeşim. Ancak yarı profesyonel bir makina alabilirsin. Marka dersen, Nikon veya Canon kesinlikle. Ben Nikoncuyum ve Nikon'u tavsiye ederim. Canon'cular da onu tavsiye edecektir. Zaten profesyonel fotoğraf dünyası Nikoncular ve Canoncular diye ikiye ayrılır. Ama şunu aklından hiç çıkarma: Fotoğrafı makine değil, fotoğrafçı çeker. Bu arada profesyonel fotoğraf işi çok maliyetli bir iştir, bilgin olsun. Bu iş makineyi almakla bitmez, sadece başlar! Lensler, objektifler, profesyonel tripotlar falan derken, binlerce dolar maliyetler çıkacak karşına. Seni caydırmak için söylemiyorum, sakın yanlış anlama. Sadece haberin olsun isterim. Bir yarı profesyonel Nikon al önce, onunla başla, bakalım geçici bir heves mi onu anlarsın. Kötü fotoğraflar çektikçe(profesyonel anlamda) sabrın tükenecek mi, yoksa sabır gösterebilecek misin? Zaten gerisi kendiliğinden gelir. Yarı profesyonel olarak Panasonic Leica ile de başlayabilirsin bu arada... Kolay gelsin :)
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 17, 2009, 13:49:55 »
Teşekkür ederim Cüneyt abi ben bu dedin makineyi biraz araştırayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ekim 17, 2009, 14:20:18 »
kardeşim bide cüneyt abinin dediği gibi geçici bi heves mi bakalım.. bence ilk defada şöyle 2.el temiz bir makina al. hani geçici ise satarken veya kullanırken için pek acımaz verdiğin fiyatı.. eğer sıfır alırsan ve satacak olursan yarı yarıya farkeder nerdeyse.. bide yanına bir partner al fotoğraf çekerken daha eğlenceli olur ve birbirinizi görerek daha iyi gelişirsiniz. haa soracak olursan sen bunu nerden biliyosun diye 4 sene radyo tv sinema okudum derslerini falan gördük bide akademik yayınlardan yararlanabilirsin.. istersen ben sana ismini veririm o kitapların..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 17, 2009, 14:27:55 »
Merhaba arkadaşlar ben Profesyonel fotoğraf makinesi almak istiyorum. Bütçem çok yüksek değil (550-600 lira arası) bana hangi marka ve model makine önerirsiniz ????
Oğuzhan kardeşim 550-600e 2.el Nikon D40 alabilirsin sahibinden.com dan bir araştır bütcene uygun neler var diye ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 17, 2009, 23:24:44 »
Oğuzhan kardeşim 550-600e 2.el Nikon D40 alabilirsin sahibinden.com dan bir araştır bütcene uygun neler var diye ;)
Teşekür ederim Aydın abi tavsiyelerin için bende zaten 2. el canon veya nikon bakıyorum dedin modele de bakim bi :D
kardeşim bide cüneyt abinin dediği gibi geçici bi heves mi bakalım.. bence ilk defada şöyle 2.el temiz bir makina al. hani geçici ise satarken veya kullanırken için pek acımaz verdiğin fiyatı.. eğer sıfır alırsan ve satacak olursan yarı yarıya farkeder nerdeyse.. bide yanına bir partner al fotoğraf çekerken daha eğlenceli olur ve birbirinizi görerek daha iyi gelişirsiniz. haa soracak olursan sen bunu nerden biliyosun diye 4 sene radyo tv sinema okudum derslerini falan gördük bide akademik yayınlardan yararlanabilirsin.. istersen ben sana ismini veririm o kitapların..
Ali abi ben bu makine işini yazdan beri dusunuyorum ama dediğin gibi 2. el alıcam cünkü hem yeni başlıyorum hemde 2. el le 0 arasında çok farkediyor. Abi aynen bende senin gibi dusunuyorum bi arkadasımla okulun fotografcılık klubune gidicem tek gidersem kaytarabilirim çunku :D. Kitap isimi verirsen çok sevinirim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ekim 17, 2009, 23:37:21 »
Aydın bey haklı, Nikon D-40 güzel makine. Ancak, 2.el makineyi kesin bilen biriyle birlikte deneyin, inceleyin, öyle alın derim. 500-600 TL'de olsa az para değil neticede. Arızalı, problemli bir makine olmasın, aman derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 17, 2009, 23:37:57 »
Üye olduğum bir başka forumda görmüştüm, bütçesini bilmiyorum fakat. 2. el alırken bildik bir makine almak lazım, özellikle çekim sayısı DSLR için önemlidir. Her adamdan 2. fotoğraf makinesi alınmaz dikkat et.

Alıntı yapılan: Bir başka forum
Ekim 2009 İtibarı ile Pentax yeni Giriş seviyesi DSLR ını piyasaya sürmüş durumda. Hoş bu makineye giriş seviyesi demek ne kadar doğru tartışılır. Bu cihazla Pentax giriş seviyesinde tartışmasız tek alternatiftir benim gözümde. Alet şu

Pentax K-x

[img]http://www.letsgodigital.org/images/artikelen/39/k-x.jpg[/img]

[img]http://www.letsgodigital.org/images/artikelen/39/pentax-k-x-slr.jpg[/img]

12.4 Mp APC-C Format Cmos Sensör (1.5x Crop faktör)
Gövdede Shake Reduction (Titreşim engelleyici)
2.7 İnch LCD
Live Wiev
1280 x 720 piksel HD kalitesinde ve 24 kare/sn video kayıt olanağı
HDR Çekim otomatik modu
1/6000 saniye enstantane ve saniyede 4.7 kare seri çekim hızı
100-6400 İso
SAFOX VIII otomatik netleme sistemi ile 11 noktaya hassas ve hızlı odaklama
Dolu bir pil seti ile 1900 adete ulaşan çekim performansı
Benim sevdiğim özelliklerinden biri olan AA pillerle çalışabilme.

Ve en güzel kısmı . 18-55mm ve 50-200mm Pentax Lensler ile birlikte Amerika satış fiyatı  749$ imkanı olan varsa durmasın getirtsin. Benim gözüm hala K-7 de o ayrı mevzu. Bu arada isteyene Kırmızı, Beyaz ve NAvy Mavi renk seçeneği de varmış :)

[img]http://www.letsgodigital.org/images/artikelen/39/pentax-k-x.jpg[/img]

[img]http://www.letsgodigital.org/images/artikelen/39/pentax-k-x-dijital-fotograf-makinesi.jpg[/img][/quote]
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 17, 2009, 23:42:06 »
Teşekkür ederim Ali abi tavsiyen için
Aydın bey haklı, Nikon D-40 güzel makine. Ancak, 2.el makineyi kesin bilen biriyle birlikte deneyin, inceleyin, öyle alın derim. 500-600 TL'de olsa az para değil neticede. Arızalı, problemli bir makine olmasın, aman derim.

Cüneyt abi babamla konuştum bu konuyu 2. elden vazgeçip 0 da alabilirim bakalım :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ekim 17, 2009, 23:47:59 »
Teşekkür ederim Ali abi tavsiyen için
Cüneyt abi babamla konuştum bu konuyu 2. elden vazgeçip 0 da alabilirim bakalım :D :D
Doğru hareket olur derim! :) Ama acele de etme. İstersen ben de çevremdeki arkadaşlardan sorar, soruştururum. Makinesini satmak isteyen olabilir, değiştirmek isteyen vardır vs. Yani ikinci elde karar kılarsan diye... En azından makinenin geçmişini biliriz böyle bir durumda. Ama yinde de bütçeyi ayarlayabiliyorsan, ''0''!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 17, 2009, 23:51:28 »
İşte abi şimdi babamla konuştum baba bi gaz oldu git klube felan dedi alalım dedi ama bakalım sonradan caymazsa 1200-1500 liraya kadar cıkabilir butcem ama yok babamın gazı gecerse maximum 600 lira bütçem var. Bir kaç güne belli olur bu olay eğer 2. el olursa senden 2. el için yardım isterim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ekim 17, 2009, 23:57:07 »
Tamam kardeşim. Ne zaman istersen. Özelden de mesaj atabilirsin...  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 18, 2009, 00:30:05 »
Tamam abi ilgin için teşekkür ederim