Gönderen Konu: debriyaj seti değişti  (Okunma sayısı 11121 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
debriyaj seti değişti
« : Ekim 17, 2009, 01:39:38 »
arkadaşlar merhaba 1.3 düz vites yarisimin aisin marka japon debriyaj setiyle değiştirdim.vitesler rahat geçiyor.herşey daha iyi eskiye göre sadece 1.vites kalkışda eski debriyaj setinde daha çabuk hızlanıyordu şimdi araç daha geç hızlanıp devir saati yükselsede araç bağırıp daha  uzun sürede hızlanıyor,diğer viteslere atınca çok iyi hızlanmaya başlıyor.kısacası debriyaj seti değişince 1.vites 0,5 vites gibi oldu.bir sorun mu var sizce.teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

debriyaj seti değişti
« : Ekim 17, 2009, 01:39:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: debriyaj seti değişti
« Yanıtla #1 : Ekim 17, 2009, 08:19:21 »
Belki debriyaj balatası yeni olduğu için kavramada tam tutunama ma durumu oluyor olabilir şehir içerisinde özellikle ilk kalkışalrda biraz nazik kalkış yaparsanız sorununuzun zamanla düzeleceği kanısındayım.Sadece parçaların bir birine alışması lazım.(Yeni evli bir çift gibi düşünün baskı ile balatayı:D)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 17, 2009, 08:44:23 »
 Baskı ve balatanın birbirine alışma süresi gibi bir şey olamaz... Zaten her ikisi de yeni parça. Bu durumda resmen debriyaj balatası kaçırıyor demektir. Eğer orijinal Aisin marka ise baskı balatada sorun yoktur, büyük ihtimalle debriyaj pedal ayarı bozuktur ondan yapıyordur.
 Eğer ki baskı balata gerçek Aisin değil ise malzemenin kalitesizliğinden de yapabilir. Ama %80 pedal ayarının bozuk olmasından kaynaklıdır. Bence bir servise uğrayıp durumu izah edin. Onlar da hemen pedal ayarını yaparlar...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 17, 2009, 09:13:25 »
Debriyaj ayarının yanlış olması olası ama diğer viteslerde bu sorunun olmamasından bahsetmeniz biraz kafamı karıştırdı. Vitese bağlı olarak (daha yüksek viteslerde) daha az da olsa hissedilecek bir durum oluşturması lazım
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 17, 2009, 09:53:03 »
(Yeni evli bir çift gibi düşünün baskı ile balatayı:D)

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 17, 2009, 12:12:18 »
bende değiştirmiştim aracm 97 xei
toplam maliyet:
120 işçilik
170 asco aisin set
35 motor kulağı
toplam:325 e malolmuştu. bundan 1 sene önce o debrijayla 5000 km yol yaptım
ama ilk kalkışlarda 1 .viteste normal hızda kalkıyor ve biirden ileriye doğru şahlanıyor. sanki birtutukluk varmışta o tutukluk ortadan kalmış gibi.
ve vites geçişlerinde arabada sanki bi hoplama var birdeen ileriye atılıyor. 
şimdi bu debriyaj 5000 km den beri alışmadımı?
bana saçma geldi.. sonuçta tüm set sıfır olarak takıldı...
yok eğer alışma gibi bir problem yoksa ustanın biri debriyaj yukarıda kavrıyor demişti. bende ayarla ozaman usta dedim bunların debriyajı hidrolik ayarlama olmaz dedi... aynı şeyi servistede söylediler..
acaba gerçekten ayarlanmıyor mu?
yoksa bu işlem zorda başından savmak için mi böyle söylediler..
yardımcı olursanız sevinirim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #6 : Ekim 17, 2009, 21:28:41 »
yarisimin debriyajı hidrolik olduğu için ayarlama olmaz dediler 15 gün içinde 1.vitesdeki sorunun düzeleceğini söyledi usta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 17, 2009, 22:34:00 »
yarisimin debriyajı hidrolik olduğu için ayarlama olmaz dediler 15 gün içinde 1.vitesdeki sorunun düzeleceğini söyledi usta.
Özgür bey;

İşte ben bu olaya acayip kızıyorum... Yetkili servisler gerçekten pahalı, ama ucuz olsun diye böyle bilnçsiz insanlara aracınızı, dolayısıyla da canınızı teslim etmeyin. Ve de söyledikleri 15 gün sonra geçer, alışınca geçer vs. gibi işkembeden attıklarına inanmayın lütfen...
 Hidrolik sistemli debriyajlarda debriyaj pedalının arkasındaki itici çubuğun üzerinden ayar yapılır. Eğer ki takılan debriyajda problem yoksa tek sorun pedal ayarıdır...
 Ayrıca da debriyaj sistemi set olarak değişir. Yani alışma süresi vs. gibi bir şey olamaz. Eğer debriyaj sisteminde 15 gün sonra olacak bi değişim varsa; o da ancak balatasının aşınmaya başlaması ve yüzeyinin yavaş yavaş parlamaya başlamasıdır. Bu durumda da daha iyi bir performans yada konfor vs. değil, aksine konforsuz sürüş başlar...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid