Gönderen Konu: 4 Çekirdekli İntel Xeon Serisi...  (Okunma sayısı 4667 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.bilgeadam.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
4 Çekirdekli İntel Xeon Serisi...
« : Aralık 19, 2006, 11:46:28 »
20 yıl boyunca kurumsal düzeyde performans, kalite ve ölçeklenebilirlik sunma deneyimine dayanan, gelişmiş sunucu teknolojisi ile desteklenen yeni Dört-Çekirdekli Intel® Xeon® işlemciler, BT'nin daha verimli, güvenilir ve hızlı yanıt performansına sahip olmasını sağlayarak işletmeniz için rekabet avantajı sunar...

Dört Çekirdekli Intel® Xeon® 5300 Serisi

Çift Çekirdekli Intel® Xeon® 3000 Serisi

Çift Çekirdekli Intel® Xeon® 5000 Serisi

Çift Çekirdekli Intel® Xeon® 7000 Serisi

Yenilikler: Çift Çekirdekli Intel® Xeon® İşlemci 7100 Serisi

Yenilikler: Çift Çekirdekli Intel® Xeon® İşlemci 3000 Serisi

Dört Çekirdekli Intel® Xeon® İşlemci 5300 SerisiEndüstrinin genel amaçlı sunucular için ilk dört çekirdekli işlemcisi, güçlü, yoğun ve enerji açısından verimli sunucularda olağanüstü performans ve üstün özellikler sunmaktadır. Dört Çekirdekli Intel® Xeon® işlemci 5300 serisi ile olağanüstü performans elde edersiniz - aynı güç sınıfındaki 1 endüstri lideri Çift Çekirdekli Intel Xeon işlemciden %50'ye varan oranlarda daha fazla ve rakiplerden 2 %150'ye varan oranlarda daha iyi

Çift Çekirdekli Intel® Xeon® İşlemci 3000 Serisi
Çift Çekirdekli Intel® Xeon® İşlemci 3000 Serisi tabanlı giriş düzeyi sunucular, amaca uygunluk ve çok yönlülük ilkesi dikkate alınarak tasarlanmıştır. İşleri büyütme, işlemleri daha etkin ve verimli yönetme ve en değerli varlıklarından biri olan bilgiyi koruma ve güvenli hale getirme yollarını arayan küçük ölçekli işletme sahipleri için idealdir. Intel® işlemci tabanlı giriş düzeyi sunucular, işletmenizi öne çıkarmaya daha fazla zaman ayırmanızı sağlayarak kanıtlanmış performans, yönetilebilirlik ve güvenilirlik sunar.

Çift Çekirdekli Intel® Xeon® İşlemci 5000 Serisi
Bunlar, dünyada en fazla kullanılan 64-bit işlemcilerdir7 ve uygulama sunucularından e-posta sunucularına ve Internet sunucularına kadar geniş bir dizi işletme çözümü için idealdir. Birim 2-yollu konfigürasyonlar için tasarlanan yeni Çift Çekirdekli Intel® Xeon® işlemci tabanlı sunucular, sunucu alt yapınızın verimliliğini ve performansını artırmanıza yardım etmek için ek performans düzeyleri, güç verimliliği ve güvenilirlik sağlar.

Çift Çekirdekli Intel® Xeon® İşlemci 7000 Serisi
kapasite gerektiren 64 ve 32 bit kurumsal uygulamalar için ölçeklendirilebilir performans, güçlü sanallaştırma özellikleri ve güvenilir sistem çalışma süresi sağlar. 4 - 32 yönlü yapılandırmalar için tasarlanan Çift Çekirdekli Intel® Xeon® İşlemci 7100 Serisi tabanlı sunucular size çoklu, eşzamanlı işlemlerin (veritabanı, kurumsal kaynak planlama ve e-Ticaret uygulamaları gibi) ve sanallaştırma ve güçlendirme işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli rahatlığı, güvenilirliği ve geniş endüstriyel desteği sunarak, veri merkezindeki sunucuların kullanımını artırmanızı sağlar.

Yenilikler: Çift Çekirdekli Intel® Xeon® 3000 Serisi İşlemcilerin Özellikleri ve Avantajları başa dön

Üstün Platform Değeri
Intel'in çift çekirdek teknolojisi, ekonomiden ödün vermeden 1 yönlü sunucular için güçlü bilgi işlem performansı sağlar. Düşük maliyetli yüksek performanslı bilgi işlem ve büyümekte olan küçük işletmeleri geliştirmek için mükemmeldir. Güvenilirlik

Çift Çekirdekli Intel® Xeon® İşlemci 3000 serisi tabanlı sunucular, BT için önemli iş uygulamalarında güvenilir bir platform sağlar.

Platform, masaüstü bilgisayar tabanlı çözümlerde önemli gelişmeler sunar. Büyüme Performansı

Çift Çekirdekli Intel® Xeon® İşlemcilerin 3000 serisi tabanlı sunucuları, platform çalışma ömrü için en son işlemci ve platform teknolojilerini ve BT gereksinimleri büyüdükçe daha güçlü platformlara daha kolay geçişi destekler.  

Yenilikler: Çift Çekirdekli Intel® Xeon 7100 Serisi İşlemcilerin Özellikleri ve Avantajları başa dön

Ölçeklenebilir Performans

Çift Çekirdekli Intel® Xeon® İşlemci 7100 Serisi işlemci tabanlı sunucular, önceki nesil sunuculara kıyasla, vat başına 2.8 kata varan oranlarda daha fazla performans sağlayarak, güç tüketimi açısından daha fazla verimlilik ve daha düşük enerji maliyetleri sağlar. %70'e varan oranlarda daha yüksek işlem performansı ve iki kat kadar daha yüksek Java sunucu performansı ile birlikte %38'e varan daha fazla kurumsal kaynak planlaması3,4,5,6. 16MB'ye varan kullanılabilir on-die L3 ön bellek, önemli kurumsal iş yükleri için optimum performans sunar.

Güvenilir Çalışma Süresi
Bellek yansıtma ve yedekleme gibi gelişmiş fazlalık ve hata denetim özellikleri verilerinizi korumanızı ve güvenliği artırmanızı sağlar. Intel® Önbellek Emniyetli Teknoloji, L3 önbelleğindeki hata durumunda sürmekte olan işlemin devam etmesine olanak tanır. Bu özellikler dünyanın en çok kullanılan ve endüstri desteği alan sunucularının kanıtlanmış başarısıyla birlikte BT güvenilirliğine güven kazandırır.

Kurumsal Sanallaştırma için İdeal MP Platform Seçimi
Veri merkezi verimliliğinin optimize edilmesine yardımcı olmak için ölçeklenebilirlik, donanım destekli sanallaştırma ve en geniş endüstri sanallaştırma yazılım desteği bir araya getirilmiştir.

Her bir işlemci, çift ya da çok çekirdekli işlemcilerden daha fazla ön bellek ve daha fazla parçacık sunar sanallaştırılmış ortamlarda işlem gücü gerektiren uygulamalar için ideal bir rahatlık ve geniş sanal makine kapasitesi sağlar.
Bir Kere To-yo-ta Hep TO-YO-TA :)

Toyota Club Türkiye

« : Aralık 19, 2006, 11:46:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #1 : Haziran 02, 2007, 17:59:12 »
core2duo fiyatları yine anlaşılır, ama core2quad uçuyor be kardeşim, bir orta boy bilgisayar fiyatına işlemci, dörde bölersek tamam ama insan şuna bir toptan fiyat yapar
--dünya dönüyor--

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Haziran 02, 2007, 22:59:18 »
amd 80 cekırdeklı cıkardı en son dergıde oyle yazıyodu.son durum nedır bılmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2007, 18:41:04 »
Alıntı yapılan: Coşkun Demiratlı
amd 80 cekırdeklı cıkardı en son dergıde oyle yazıyodu.son durum nedır bılmıyorum.
[/quote]

Yok, o Intel'in prototipi. Ama uzun zaman boyunca alabileceğini sanma

Ben hala 1.5 yıl önce aldığım Athlon X2 3800'ümden oldukça memnunum.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2007, 17:11:53 »
işlemcilerde  çok hızlı geçişler olmaya başladı ve buna dayanaraktan da tabiki anakart teknolojileri de tamamen değişiyor. eskiden derdik ki bilgisayar parçasının pazar ömrü 6 ay şuanda neredeyse 2 ayda bir işlemci çıkaracaklar. daha pentium d işlemcileri tam kullanmaya başladık  (Fiyatlar yönünden yavaş yavaş alınacak hale geldiler) core2 duo cıktı onları daha alamıyoruz üzerine birde 4 çekirdekli çıktı.

insan neyi alsam diye karar veremez hale geldi artık. ben şahsen almıyorum bilgisayar  hep modası geçiyor
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2007, 17:43:27 »
Alıntı yapılan: Abdurrahman ARSLAN
işlemcilerde  çok hızlı geçişler olmaya başladı ve buna dayanaraktan da tabiki anakart teknolojileri de tamamen değişiyor. eskiden derdik ki bilgisayar parçasının pazar ömrü 6 ay şuanda neredeyse 2 ayda bir işlemci çıkaracaklar. daha pentium d işlemcileri tam kullanmaya başladık  (Fiyatlar yönünden yavaş yavaş alınacak hale geldiler) core2 duo cıktı onları daha alamıyoruz üzerine birde 4 çekirdekli çıktı.

insan neyi alsam diye karar veremez hale geldi artık. ben şahsen almıyorum bilgisayar  hep modası geçiyor
[/quote]

Kesinlikle doğru. Cep telefonu, laptop ve benzeri elektronik ürünlerde o kadar çok sıklıkla yeni modeller ve teknolojiler çıkıyor ki acil ihtiyacı olmayan pek çok insanın kafası karışıyor ve alım kararları sürekli erteleniyor.  Ben 2001'de aldığım cep telefonunu ancak geçen sene yeniledim. 3 yıl önce laptop almaya karar vermiştim, daha 2 hafta önce alabildim   Yeni çıkan ürünlerin fiyatı genelde pahalı oluyor ve tüketici olarak üreticilerin AR-GE masraflarını finanse etmiş oluyorsunuz. Bir önceki nesil ya da teknoloji fiyat olarak cazip ve ihtiyacı rahatlıkla karşılayacak durumda olsa bile "modası geçmiş" bir ürünü alıyor olmak sizi rahatsız edebiliyor. Tüketici olmak ne zor işmiş ya ...
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Haziran 06, 2007, 01:38:13 »
bende 6300c2d var fazlası ile yetiyor zaten bilgiyle ne yapılabilirki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #7 : Haziran 06, 2007, 07:35:30 »
Eskiden 90'lı yıllarda bir tıklayınca 1 saat beklerdik. Ortalama kullanıcı için bilgisayar hızı ve performansı uzun yıllardır artık doyumdadır. Firmalar teknolojinin gelişmesiyle (ve ticari kaygılarla) sıklıkla yeni ürünler zorlamaya çalışsa da sadece word/excel kullananlar/surf yapanlar için ihtiyaçlar gerçekte o kadar sık değişmiyor . Bundan sonra firmaların eklentileri fantazi ürünler üzerine olacaktır doğal olarak. Ayrıca yeni işletim sistemlerinin getirdiği sistem eklentilerini sağlamak için yeni donanımlar zorunlu hale getiriliyor. Elinizde iyi hafızalı, iyi bir sistem varsa yükseltme ihtiyacına gerek yok. İyi bir Core2duo bir çoğumuza yeter de artar.