Gönderen Konu: Kullanıcı el kitabı  (Okunma sayısı 18496 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Kullanıcı el kitabı
« : Ekim 15, 2009, 14:42:36 »
Arkadaşlar... Yaklaşık 1,5 - 2 sonra, arabamı aldığımda verilmiş olan ''Kullanıcı El Kitabı''nı tamamen okumuş bulunuyorum.

Çok tuhaf, burada sorulan soruların bir çoğu o kitapta olmasına rağmen, bu sorular sorulmaya devam ediliyor. Acaba kimse bu kitabı okumaya zahmet etmek istemiyor mu? Bu bahsettiğim tabii ki ''0'' araba alanlar için.

2.el alanlar içinse şöyle bir tavsiyem olacak. Mutlaka o kitapçığı da isteyin arabayı aldığınız kişiden. Büyük bir ihtimalle elinde olduğu halde vermeyi unutuyordur satan kişi. Ben mesela unutmuştum Yaris'imi satarken vermeyi, alıcı da istemememişti. Sonradan ben farkedince gönderdim kendisine.

Biz biraz üşengeç bir toplumuz maalesef okuma konusunda! Bunun yerine deneme yanılma yöntemleri ya da birine sorarak öğrenme işi daha kolayımıza geliyor. Benim özellikle gençlere tavsiyem, okuyun, faydasını görürsünüz ama asla zararını görmezsiniz...
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES

Toyota Club Türkiye

Kullanıcı el kitabı
« : Ekim 15, 2009, 14:42:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: Kullanıcı el kitabı
« Yanıtla #1 : Ekim 15, 2009, 14:44:38 »
Bu konuda çok haklısın abi, ilk cümleni okuyunca içimden helal olsun el kitapçığını okumuş demiştim devamını okuyunca utandım 8-) ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 15, 2009, 14:44:46 »
Çok teşekkürler Cüneyt hocam, bir alkışı hakettin :alkis:
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ekim 15, 2009, 14:57:54 »
Bu konuda çok haklısın abi, ilk cümleni okuyunca içimden helal olsun el kitapçığını okumuş demiştim devamını okuyunca utandım 8-) ::)
Sen zaten okuyorsundur sevgili A.C.D. :) Belki son günlerde vaktin olmamıştır sadece  ;)

Çok teşekkürler Cüneyt hocam, bir alkışı hakettin :alkis:
Teşekkürler Hakkı hocam  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 15, 2009, 15:00:29 »
Sen zaten okuyorsundur sevgili A.C.D. :) Belki son günlerde vaktin olmamıştır sadece  ;)

Teşekkür ettim abicim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 15, 2009, 15:05:52 »
Cüneyt abi keşke bana yollasaydın el kitabını bende yok malesef :D
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ekim 15, 2009, 15:12:50 »
Cüneyt abi keşke bana yollasaydın el kitabını bende yok malesef :D
Keşke haberim olsaydı... İsteyeyim mi geri?  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 15, 2009, 15:38:33 »
Anlatıyoruz, okuyun diyoruz ama nafile. Gecenin bi yarısı cepten arayıp bana sormayı yeğliyorlar. Hatta okusunlar diye takla atıyorum. ' Çok keyifli kitap, Sürekliyici hikaye, Okudukca okunuyor ' falan gibi ama malesef. Hesapta bildiğimiz bir ürün olduğu için okumuyoruz. Benim okumadığım Urban ve Verso kaldı. Onlarıda bi ara hatmederim artık.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 15, 2009, 15:50:27 »
Adil hocam, ben herhangi bir otomobil üreticisinin CEO'su olsam vereceğim ilk talimat "Kullanım kılavuzlarını hukuki sorumluluklarımıza zeval getirmeyecek şekilde esprili ve eğlenceli bir dille tekrar kaleme alın" olurdu herhalde :) Ben 2 defa okudum ama gerçekten sıkıyor ya. Hem genel olarak tüm donanım seviyeleri için ortak hazırlandıkları için kullanıcıların kafasını karıştırıyorlar hem de şu çağda hala yazılı olarak veriliyorlar. Yok mu kullanım kılavuzu cd olarak veren bir marka? Verilmesinde ben şahsen hiç bir sakınca görmüyorum. Ben CEO olsam bırak CD'yi, aracın modeli şeklinde bir USB stick içinde verirdim herhalde. Yani kısaca, üreticinin de, tüketicinin kullanım kılavuzunu okuması için biraz daha çaba harcaması lazım bence.

Şu anda "Current Trading for Dummies" adında bir kitapçık oluyorum. Döviz ticareti gibi sıkıcı bir konu bu kadar mı güzel anlatılır ya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #9 : Ekim 15, 2009, 15:51:38 »
Toyota kullanıcı el kitaplarının pdf versiyonları var mıdır? Focus'umu almadan önce kitapçığını internetten bulup okumuş bitirmiştim zaten. Telefonumda bir kopyası halen durur. Aynısını Auris'im için yapmak istedim ama olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ekim 15, 2009, 16:30:07 »
Anlatıyoruz, okuyun diyoruz ama nafile. Gecenin bi yarısı cepten arayıp bana sormayı yeğliyorlar.
Sen okumuşsun işte Adil hocam. Ne gerek var ki bin kişinin aynı şeyi okumasına  :D
Ben CEO olsam bırak CD'yi, aracın modeli şeklinde bir USB stick içinde verirdim herhalde.
Bunu Toyota'ya (ya da herhangi bir markaya) teklif olarak sunmayı düşündün mü hiç Hakkı hocam. Şaka yapmıyorum,çok ama çok ciddiyim!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 15, 2009, 16:36:13 »
Toyota'ya (ya da herhangi bir markaya) teklif olarak sunmayı düşündün mü hiç Hakkı hocam. Şaka yapmıyorum,çok ama çok ciddiyim!

Hatırlattığın için teşekkürler Cüneyt hocam bir kaç markaya göndermekte fayda var aslında :) Tabi, İngilizce olarak genel merkezlerine göndermek lazım, Türkiye'dekilerin dikkate alacaklarını pek sanmıyorum. Bir cevap alırsam buradan paylaşırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ekim 15, 2009, 16:45:49 »
Tabi, İngilizce olarak genel merkezlerine göndermek lazım, Türkiye'dekilerin dikkate alacaklarını pek sanmıyorum.
Ben Toyotasa.com.tr'nin internet sayfasıyla ilgili bir problemlerini kendilerine gönderdim. Belki dedim bir teşekkür maili falan gelir :) Bırakın onu, problem halen devam ediyor... (Yaklaşık 1-1,5 aylık bir olay). Türkiye'de okuduklarını bile düşünmüyorum bu tarz mailleri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 15, 2009, 17:14:01 »
Türkiye'deki kültürü bildiğim için hiç şaşırmadım Cüneyt hocam. Ben aşağıdaki maili Toyota Avrupa'ya gönderdim. Mail adresi info@toyota-europe.com. Siz de adınızı değiştirip gönderebilirsiniz, hiç problem değil :) Ya da baştaki cümleyi çıkarıp diğer üreticilere de yollayabilirsiniz, bakalım cevap veren olacak mı çok merak ediyorum :)

Dear Sirs,

I'm a 1,3 gasoline engine Yaris owner in Turkey. I'm not pleased with my user catalog in terms of practibility. Don't we have any chance to have them as pdf files or so instead of printed booklets that we are delivered to when we buy our cars? Moreover, I recommend you to deliver these catalogs on digital media such as CD, VCD or DVD which may enable us to reach information easily. Maybe, you can prepare USB memory sticks in the model form of our cars which would contain the digital catalog in it :) I'm sure that your customers will really like them :)

Thanks and Regards,
HAKKI SAYGILI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 15, 2009, 18:20:46 »
Hakkı hocam eğer "user manual" diye isterseniz daha doğru olacaktır. Belki anlamayıp size tanıtım kataloğu gönderebilirler ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 15, 2009, 18:28:29 »
aşağıdaki linkte ingilizcelerini bulabilirsiniz

http://carservicemanuals.blogspot.com/search/label/Toyota

Detaylı olarak bakmadım ama farklı sitelerden farklı araçlar/modeller içinde bulunabilir

Birde buradan arama yapabilirsiniz, birçok kullanıcı el kitabı bulunuyor
http://tr.diplodocs.com/
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ekim 15, 2009, 21:11:00 »
Türkiye'deki kültürü bildiğim için hiç şaşırmadım Cüneyt hocam. Ben aşağıdaki maili Toyota Avrupa'ya gönderdim. Mail adresi info@toyota-europe.com. Siz de adınızı değiştirip gönderebilirsiniz, hiç problem değil :) Ya da baştaki cümleyi çıkarıp diğer üreticilere de yollayabilirsiniz, bakalım cevap veren olacak mı çok merak ediyorum :)

Dear Sirs,

I'm a 1,3 gasoline engine Yaris owner in Turkey. I'm not pleased with my user catalog in terms of practibility. Don't we have any chance to have them as pdf files or so instead of printed booklets that we are delivered to when we buy our cars? Moreover, I recommend you to deliver these catalogs on digital media such as CD, VCD or DVD which may enable us to reach information easily. Maybe, you can prepare USB memory sticks in the model form of our cars which would contain the digital catalog in it :) I'm sure that your customers will really like them :)

Thanks and Regards,
HAKKI SAYGILI
Hadi hayırlısı bakalım Hakkı hocam. Ne olacağını merak ediyorum doğrusu. Neticeyi paylaşırsınız mutlaka bizimle sanıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 15, 2009, 21:39:22 »
Hakkı hocam eğer "user manual" diye isterseniz daha doğru olacaktır. Belki anlamayıp size tanıtım kataloğu gönderebilirler ;)

Mehmet hocam, çok düşündüm ama "manual" bir türlü aklıma gelmedi ya, bazen insan tıkanıyor :D Çok teşekkür ederim.

Hadi hayırlısı bakalım Hakkı hocam. Ne olacağını merak ediyorum doğrusu. Neticeyi paylaşırsınız mutlaka bizimle sanıyorum :)

Anında paylaşırım Cüneyt hocam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
« Yanıtla #18 : Ekim 23, 2009, 03:15:24 »
Ben Toyotasa.com.tr'nin internet sayfasıyla ilgili bir problemlerini kendilerine gönderdim. Belki dedim bir teşekkür maili falan gelir :) Bırakın onu, problem halen devam ediyor... (Yaklaşık 1-1,5 aylık bir olay). Türkiye'de okuduklarını bile düşünmüyorum bu tarz mailleri...

merhabalar
bende 93 model coronam için kullanıcı kitabını aradım ancak bulamadım.

bunun için toyota.com.tr adresine mail attım aynı gün dönüş yapıldı :)))
modelin eski olmasından dolayı ellerinde bulunmadığını ve en yakın yetkili servisle irtibata gecmemi söylediler. Belki benim şansıma olmuştur. Ancak mailleri okuduklarına inanıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 23, 2009, 10:45:15 »
Yetkili servislere sipariş ettirebiliyorsunuz(15-20 TL karşılığı).
Ama çok eski modellerin kullanım kitapçıklarının bulunamaması normal. Kitabın ise taranıp pdf olarak internete konması sözkonusu olabilir ama o da yasal olmadığı için ve kimse saatlerce 'scan' etmekle uğraşmayacağı için ne yazık ki mümkün gözükmüyor.
Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza!