Gönderen Konu: lpg ---buji --silkeleme  (Okunma sayısı 9903 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
lpg ---buji --silkeleme
« : Ekim 15, 2009, 08:51:21 »
merhaba arkadaşlar ..
malum bir hafta önce atiker sıralı taktırdım..şu anda kafama takılan ve beni rahatsız eden bir durum var..sorun ;
-araba sabah ilk çalışıyor, güzel .. derken 2-3 dak . içinde  benzine geçiyor o da güzel sorun yok..ama hareret göstergesi hala yükselmedi ve motor malum daha soğuk..derken kalkıyorum 2. vitese geçiş yapıyorum ve gaza yükleniyorum 3. vitese atmak için..ama araba 2. vitesteyken hafif silkelemeye başlıyor...

derken hararet göstergesi normale geliyor..yani motor ısınıyor.ve hiç bir sorun yok....lpg yi takan servis bujilerini değiştir dedi..bakalım nolcak

peki sizce ne olmuş olabilir?????????? veya ne yapmam lazım??
2001 corolla vvt-i 1.4

Toyota Club Türkiye

lpg ---buji --silkeleme
« : Ekim 15, 2009, 08:51:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: lpg ---buji --silkeleme
« Yanıtla #1 : Ekim 15, 2009, 09:42:58 »
merhaba arkadaşlar ..
malum bir hafta önce atiker sıralı taktırdım..şu anda kafama takılan ve beni rahatsız eden bir durum var..sorun ;
-araba sabah ilk çalışıyor, güzel .. derken 2-3 dak . içinde  benzine geçiyor o da güzel sorun yok..ama hareret göstergesi hala yükselmedi ve motor malum daha soğuk..derken kalkıyorum 2. vitese geçiş yapıyorum ve gaza yükleniyorum 3. vitese atmak için..ama araba 2. vitesteyken hafif silkelemeye başlıyor...

derken hararet göstergesi normale geliyor..yani motor ısınıyor.ve hiç bir sorun yok....lpg yi takan servis bujilerini değiştir dedi..bakalım nolcak

peki sizce ne olmuş olabilir?????????? veya ne yapmam lazım??
öncelikle hayırlı olsun selçuk bey bence telaş yapıcak hiçbirşey yok.hararetin çıkması 2-3 dakikadan fazla sürer.ama motorunuzu 2-3 dakika çalıştırdığınızda ısınır ve 10-15 dakika sonra çalışma sıcaklığına kavuşur.2. vitesteki silkeleme olayını açarsanız size daha detaylı yardımcı olabilirim.silkeleme derken tekleme tarzı bir olaymı var yoksa daha başka bi şeymi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
« Yanıtla #2 : Ekim 15, 2009, 10:07:53 »
saadettin bey öncelikle ilginize teşekür ederim..

dün akşam bujileri (denso) değiştirdim.artı lpg servisine birde ayar yaptırdım..az önce evden çıktım ve o anlattıgım olay biraz azalmakla sanki devam ediyor..

olayı tekrar anlatayım ..
araç benzinle çalıştı..2-3 dak. sonra lpg ye geçti..ama motor hala soguk..herken kalkış yaptım 2. vitese geçtim ve 3. vitese hazırlık için gaza yüklendim 1500-2000 devir arası araç titremeye sanki gaz yememe gibi hafif hafif silkeliyor..sonra 5-6 dak. sonra motor ısındı hiçbir sorun kalmıyor..araba sanki benzinde gibi çok güzel yani:))
durum bu..??????
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
« Yanıtla #3 : Ekim 15, 2009, 10:14:34 »
haaa..unutmadan vvt-i motor ve atiker sıralı sistem kullanan arkadaşlar varsa ..bu benim sorunu kendi araçlarında yaşıyorlar mı??

yoksa sadece bende mi var????
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 15, 2009, 10:37:31 »
Motor yeterince ısınmadan LPG'ye geçtiği için olabilir mi bu problem acaba?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
« Yanıtla #5 : Ekim 15, 2009, 11:00:42 »
Valla hakkı hocam aynen bende sizin gibi düşünüyorum..açıkcası başka şeyleri daha fazla kurcalamamak lazım herhalde :))
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #6 : Ekim 18, 2009, 23:09:41 »
lpg hava ve gaz ayarına bi baktır kardeşim bujiler değiştikten sonra hala devam ediyorsa buyuk ihtimal hava kısıktır aynı sorunu yaşamıştım bende ..
Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
« Yanıtla #7 : Ekim 19, 2009, 08:35:43 »
bujiler değişti ve sorun kalmadı...bu arada değiştirecek arkadaşlara fikir olsun diye yazıyorum..denso marka 4adet tek tırnak  buji 20 tl ye aldım..bu arada tırnak aralıgı eskisi 95 idi şimdi 90  a çektik lpgde böyle olmalıymış:))
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #8 : Ekim 19, 2009, 14:51:07 »
arabanda bi değişiklik varmı çekişte falan? 90 olmasının bi faydası varmıymış?
Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 19, 2009, 15:12:00 »
bujiler değişti ve sorun kalmadı...bu arada değiştirecek arkadaşlara fikir olsun diye yazıyorum..denso marka 4adet tek tırnak  buji 20 tl ye aldım..bu arada tırnak aralıgı eskisi 95 idi şimdi 90  a çektik lpgde böyle olmalıymış:))

ilk defa duyuyorum bunu, 2. vites düşük devir de bende de hafif bir silkeleme söz konusu, bunu ustayla bir görüşecem..
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 19, 2009, 15:29:16 »
Bende de silkeleme arac 600 RPM e rolantide düştüğü için oluyor gaz da iken bu durum biraz daha bariz hissediliyor ama vitese geçiş yaptıktan sonra silkeleme filan kalmıyor... Bence kış aylarında LPG nin yanması için gereken süre biraz daha fazla LPG Ecu nüz yaz değerlerine göre geçişi erken yapıyorsa gaz a bu sebeple silkeleme yapıyor olabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
« Yanıtla #11 : Ekim 19, 2009, 15:30:43 »
lpg li araçlarda buji tırnak aralıgı ,benzindeki gibi değil çünkü tırnak mesafesi fazla olduğunda ateşleme sayısı ve etkinligi lpg için yeterli olmuyormuş..yani bir kısım lpg patlamadan atılırmış..buji tırnak mesafesi daraltıldıgı zaman hem ateşleme sayısı hemde püskürtülen lpg %100 yanarmış..ben şu anda çok memnunum buji tırnak mesafem 90...yaptık:)))
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 19, 2009, 15:54:04 »
Selçuk bu dediğin iyi oldu. Geçenlerde bende de erken gaza geçme sorunu vardı. Meğerse ayar bozulmuş. ARaba gaza geçip stop ediyordu. Ayarlatınca sorun kalmadı.
Bu arada hava filtresi değişince gaz ayarı yapmak gerekmezmiş sıralı sistemlerde. Düz sistemlerde ise yapılırsa daha iyi olur dedi. LPG servisi.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra