Merhabalar,
Temiz kullanılmış bir 2007 verso buldum elegant modeli ve almak istiyorum. Çekincem ise dar gelirli birisiyim ve yakıt tüketimi benim için önemli. Yoksa aldığım arabayı bir müddet evin bahçesinde bekletip satmak zorunda kalırım.
1.6 benzinli bu arac ne kadar tüketir 100 km için şehir içi ve şehir dışı? Sitesinde 2010 model için 8,6 ve 5,6 değerleri gördüm sanki. Bu ise az yaktığı söylenen hyundai accent era 1,6 ile yaklaşık aynı değer sahip. sadece 0,1 farkediyor 100 km de. eğer bu iş gerçekten böyleyse benim için hiç önemli değil. Ama verso ağır ve de aile aracı diye 100 km de fark atıyorsa almamam hayırlı olacak.
Verso'ya LPG taktırmada sorun yaşarmıyım?
Aracı hastam olduğu için alıyorum. Eşya taşıma ve de hastane gidiş gelişlerinde kullanacağım. Tekerlekli sandalye falan da taşıyacağım arkada. Düşündüm az sorun çıkara, satılabilen, kaliteli bir araç olsun. Aslında bütçem çok kısıtlı idi fakat alt model 2. ellerin pahalılığı yüzünden yeni modellere geldim. En azından uzun yıllar masrafı olmaz diye düşündüm. Yoksa ilk başlarda 2000-2002 corolla falan arıyordum.
Verso için yakıt tüeketimi uygun değilse az yakan ama onun gibi taşımaya elverişli hangi marka ve modeller vardır? Fiyatına göre kalite/performans iyi olan nedir?
fiat doblo, fiorino, ford connect gibi araçlarda var. bunlar da işimi görür ve de daha ucuz. Verso bunlara göre yakıtı nasıl tüketir LPG ve de benzinde?
Böyle bir araçta mutlaka dizel mi almak gerek? Hesaplı oluyorsa tüp kullank istiyorum.
Acil cevap verebilirseniz memnun olurum.

Çok çok sağolun. Teşekkürler.