Gönderen Konu: toyota corolla 2007 verso LPG ve benzimle tüketim nedir?  (Okunma sayısı 17939 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Merhabalar,

Temiz kullanılmış bir 2007 verso buldum elegant modeli ve almak istiyorum. Çekincem ise dar gelirli birisiyim ve yakıt tüketimi benim için önemli. Yoksa aldığım arabayı bir müddet evin bahçesinde bekletip satmak zorunda kalırım.

1.6 benzinli bu arac ne kadar tüketir 100 km için şehir içi ve şehir dışı?  Sitesinde 2010 model için 8,6 ve 5,6 değerleri gördüm sanki. Bu ise az yaktığı söylenen hyundai accent era 1,6 ile yaklaşık aynı değer sahip. sadece 0,1 farkediyor 100 km de. eğer bu iş gerçekten böyleyse benim için hiç önemli değil. Ama verso ağır ve de aile aracı diye 100 km de fark atıyorsa almamam hayırlı olacak.

Verso'ya LPG taktırmada sorun yaşarmıyım?

Aracı hastam olduğu için alıyorum. Eşya taşıma ve de hastane gidiş gelişlerinde kullanacağım. Tekerlekli sandalye falan da taşıyacağım arkada. Düşündüm az sorun çıkara, satılabilen, kaliteli bir araç olsun. Aslında bütçem çok kısıtlı idi fakat alt model 2. ellerin pahalılığı yüzünden yeni modellere geldim. En azından uzun yıllar masrafı olmaz diye düşündüm. Yoksa ilk başlarda 2000-2002 corolla falan arıyordum.

Verso için yakıt tüeketimi uygun değilse az yakan ama onun gibi taşımaya elverişli hangi marka ve modeller vardır? Fiyatına göre kalite/performans iyi olan nedir?

fiat doblo, fiorino, ford connect gibi araçlarda var. bunlar da işimi görür ve de daha ucuz. Verso bunlara göre yakıtı nasıl tüketir LPG ve de benzinde?

Böyle bir araçta mutlaka dizel mi almak gerek? Hesaplı oluyorsa tüp kullank istiyorum.

Acil cevap verebilirseniz memnun olurum.  :-[

Çok çok sağolun. Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota corolla 2007 verso LPG ve benzimle tüketim nedir?
« Yanıtla #1 : Ekim 14, 2009, 20:19:14 »
Mehmet Bey, aşağıdaki başlıklara da göz atabilirsiniz:

http://www.toyotaclubtr.com/yakit/corolla-verso-1-6-yakiti-nedir/

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/verso-1-6/

http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/verso-su-olan-yokmuuuu/

Profilinize yaş ve şehir bilgilerinizi de ekleyebilir misiniz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.pasabaharat.com
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Ekim 16, 2009, 00:26:20 »
Mehmet bey hem ekonomik olsun hem verso olsun bu biraz zor...Uzun yolda akıllı kullanırsanız yakıt olarak sizi hiç üzmez,yanlız şehir içi dur kalk 10 litreyi geçersiniz 100 km'de. Güvenlik ve konfor için oldukca iyi bir araç geçmiş olsun hastanızı rahatlıkla taşıyabilirsiniz.Lpg ile kullanan arakadaşlar çok memnun bunuda dikkata alabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Verso
« Yanıtla #3 : Aralık 06, 2009, 14:12:55 »
merhaba bende corolla verso 1.8 mmt kullanıcısıyım. aracımı istanbuldan aldım ve depyu doldurdum. istanbuldan ankaraya yarım depo benzinle ve 129 km. sabit hızla geldim. geldiğimin ertesi gün atiker marka lpg taktırdım.simit tank 43 litre lpg alıyor. şeehir içinde 1 depo ile 420 km. gidebiliyorum, şehirler arası 520 km. gidiyorum ve bunu 1aydan beri deniyorum. yakıt olarak ve çekiş olarak son derece memnunum. hiç bilmediğim vede binmediğim bir araçtı şimdi ise iyiki almışım diyorum. lpg den dolayı arıza ışığı yanar dediler fakat hiç yanmadı. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #4 : Şubat 23, 2010, 10:58:30 »
Merhabalar,

Bende yılbaşında Verso Premium aldım ve şu anda 1600l'ü km'lerde aracımı güvenle ve huzurla kullanıyorum. Genel olarak araçtan çok memnunum, sağlamış olduğu küçük güzel farklar (geri kamerası, anahtarsız çalıştırma, araca yaklaştığınızda yolunuzu aydınlatması etc.) güzel özellikler.

Ama benim sorunum şu ki kasislerde arabanın arkası hop oturup hop kalkıyor ve stepne üzerinde önde bize yakın olan yarı açılır kapak da bu hoplamalardan nasibini alıp havaya kalkıp iniyor ve ses çıkartarak geri kapanıyor. Sevise götürüp sorunu ilettim oraya keçelerden bir izolasyon yaptılar ama zamanla keçeler ezildi ve aynı ses tekrar gelmeye başladı. Aslında bu tip yüksek ve havaleli araçlarda bu tip hoplamalar normal ama içerdeki sesleri çok dinleyen birisi olarak bu tip seslere takıyorum. Servisin çözüm bulamaması sonucu ben çözüm üretmeye çalışıyorum ve aklıma 2 yol geldi: Ya karşılıklı cırt cırt ile kapağın havaya kalkıp inmesini engelleyeceğim ya da yine çift taraflı bant ile şu buzdolaplarının üzerine yapışan şerit mıknatıslardan yapıştırıp o kapağın kalkıp inmesini engellemeyi sağlayabilirim diye düşünüyorum.

Diğer bir konu ise şu anda şehir içi dışı karma 8.0 olarak gösteren yakıt tüketimini dizginlemek adına taktırmayı düşündüğüm LPG. Burada aslında kafam biraz karıştı zira servis yeni versoların 7 koltuklu olması sebebi ile TÜV muayenesinden geçemediği yönünde görüş belirtti ayrıca garantinin doğal olarak bozulacağını ve LPG kaynaklı bir motor arızasının garantiden karşılanmayacağını söyledi. Bununla birlikte 100TL lik benzinle 350km civarında yol yapıyor olmakda biraz masraflı gibime geliyor. Yılda yaklaşık 30.000km'lerde yol yaptığım düşünüldüğünde LPG ye geçişte yıllık kazancım 3000-3500TL lira olacak diye düşünüyorum. Buradaki kazanç da muhtemel bir motor arızasını kompanse edebilirmişim gibi geliyor.

Sonuç olarak 2001 den beri Corolla'nın 3 nesil otomobilini kullanmış birisi olarak Toyota'ya bu tip küçük detayları düşünememekten dolayı suçlamayı haksızlık olarak görüyorum.

Herkese kazasız belasız günler diliyorum.

Mert