Gönderen Konu: Toyota 1.0 16 V Yakıt Tüketimi Ve Motor Ses Problemi  (Okunma sayısı 9199 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Toyota 1.0 16 V Yakıt Tüketimi Ve Motor Ses Problemi
« : Aralık 18, 2006, 13:37:18 »
2006 Model eski kasa Yaris 1.0 aracımın yakıt tüketiminin normal olup olmadığını sizlerin verileri ile karşılaştırmöak istiyorum. Bir dolu depo ile kaç kilometre yaptığınızı belirtirseniz menun olacağım. (En son bir dolu depo ile 620 km. yol alabildim)

İkinci olarak; özellikle soğukken düşük devirlerde ve sıcakkken 2800 devir/dak. üstünde tıkırdama sesi (tırıltı) geliyor. Bu ve benzeri sorunun neden kaynaklandığını ve karşılaştı iseniz çözüm önerilerini öğrenmek istemekteyim. yardımınız için teşekkürlerimi sunar saygılarımı iletirim.

Toyota Club Türkiye

« : Aralık 18, 2006, 13:37:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2006, 13:51:53 »
2004 model 1,0 Yaris sahibiyim .Depo full iken yol bilgisayarı 528km yol yapabileceğimi gösteriyor.(ortalama yakıt tüketimini 6,0 lt/100km gösteriyor)SAnırım depo ları 45 lt.O dediğin sesler tahminim aldığın benzinin kalitesine ve oktan değerine göre değişiyor.Ben de bazen hırıltılı çalıştığını hissediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2006, 14:01:23 »
cevabınız için teşekkür ederim. Ancak sorun okton değeriyle alakalı yani avans veya vuruntu değil. Subap veya başka aksamlarla ilgili olmalı. Ancak sorun nedir bilmiyorum. Bir sorum daha sayın Bünyo Can aracınızda ön takım sesi mencut ve kalipet tıkırtı probleminiz var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 18, 2006, 15:29:08 »
Alıntı yapılan: Arif ÖZKAN
2006 Model eski kasa Yaris 1.0 aracımın yakıt tüketiminin normal olup olmadığını sizlerin verileri ile karşılaştırmöak istiyorum. Bir dolu depo ile kaç kilometre yaptığınızı belirtirseniz menun olacağım. (En son bir dolu depo ile 620 km. yol alabildim)

İkinci olarak; özellikle soğukken düşük devirlerde ve sıcakkken 2800 devir/dak. üstünde tıkırdama sesi (tırıltı) geliyor. Bu ve benzeri sorunun neden kaynaklandığını ve karşılaştı iseniz çözüm önerilerini öğrenmek istemekteyim. yardımınız için teşekkürlerimi sunar saygılarımı iletirim.
[/quote]

Oturduğum apartmanda 2005 model 1.0 Yaris'i olan bir bayan var. O bir depo ile çok rahat 750 km'yi gördüğünü söylüyor. Sizin tüketim rakamınız biraz daha iyi olabilirdi ama eğer İstanbul'da yaşıyorsanız yine de oldukça makul diyebilirim. Tabi bir erkek ile bayanın sürüş farkını da gözardı edemeyiz. Bende de 2006 model eski kasa 1.3 Yaris var. Çok devirli kullandığım için ancak  600 km yol katedebiliyorum  Sakin bir  şekilde kullanabilsem çok rahat 650-700 km'yi bulabileceğimi düşünüyorum ama 1.3 Yaris'i şehir içinde kullanmak o kadar keyifli ki, ben o fazla tüketime razıyım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 18, 2006, 21:48:07 »
1.0 sanırım 3 silinir,  yani 12v olması lazım.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Aralık 19, 2006, 09:56:13 »
Sayın Eligül,

Eski kasa yarisler 4 silindir 16 V. ve 65 PS (64 BG)' dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Aralık 19, 2006, 13:51:43 »
Ön takımdan gelen sesler km ile alakalıdır.Çok basit bir kaç takoz lastiğin değişimiyle sorun hallolur.Eğer yaris in deposu 45 lt ise 45/700km =0,064     0,064*100=6,4lt   yani 100km 6,4 lt yakıyor. 6,4*2790=178 binlira yakar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Aralık 26, 2006, 21:34:01 »
sesler bende de vardı fakat çoğunlukla kesildi.
50 ytl ile 330 km gidiyorum
istanbuldayım ve günde ortalama 100 km yol gidiyorum

performanstan memnun değilseniz açık hava filtresi taktırmanızı tavsiye ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Ocak 16, 2007, 11:12:52 »
açık hava filtresinden kastınız nedir?  nasıl takılır ve nelere çözüm getirir açıklarsanız menun olurum. Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 19, 2007, 10:12:58 »
ALINTI
açık hava filtresinden kastınız nedir? nasıl takılır ve nelere çözüm getirir açıklarsanız menun olurum. Saygılarımla[/quote]

Açık hava filtresi, mevcut kapalı kutu içerisindeki filtrenizin, onun borusunun sökülerek yerine kutu içinde olmayan bir filtrenin takılmasıdır.

- Normal filtreye göre daha uzun ömürlüdür, belirli peryotlarda kendi temizleme malzemeleri ile temizleyip 100.000 km kadar kullanabiliyorsunuz,
- Motor biraz daha rahat nefes aldığından, ufak ta olsa bir performans artışı getirir,
- Açıkta olduğu için arabanın motor sesi (çoğu kimseye göre) daha bir güzel olur,
- Motora çok yakın konulmamalıdır, mümkün olduğunca soğuk hava çekecek şekilde ayarlanmalıdır.Zira ne kadar soğuk hava o kadar performans demektir.

Aklıma gelen genel başlıklar bunlar. Diğer arkadaşlar eksiklerimi tamamlar. Aşağıda da örnek bir uygulama görebilirsin, solda akünün üst kısmındaki açık filtredir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ocak 23, 2007, 02:04:37 »
vallahi BEN BİRDEPO BENZİN İLE YAKLAŞIK 790 KM YAPTIM!AMA SANIRIM BİZİM VITZLER(YARISLER) TÜRKİYE DEKİLERDEN FARKLI!! BİZİMKİLER SAĞ DİREKSİYON DİREK JAPONYADAN GELİYOR! BENİM SİZDEN RİCAM ARABANIN TEKNİK ÖZELLİKLERİNİ BANA YAZABİLİRMİSİN
TEŞEKKÜR EDERİM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 24, 2007, 16:54:10 »
Aykut bey,

Diğer konuda da sizi uyardım. Anlayamadığım nokta, neden büyük harf yazmakta ısrar ediyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #12 : Mayıs 03, 2007, 03:34:13 »
2004 1.0 AC TERRA 69.000 km de yaris kullanıyorum. Depoyu pompa atana kadar dolduruyorum. Benzin ışığı yandığında hemen aynı şekilde depoyu dolduruyorum. Yaklaşık 550-600 km yol yapabiliyorum. Yanlız depoda 7-8 litre benzin daha kalıyor. Kullanın alanı şehiriçi olup çok aşırı dur kalk bulunmamaktadır. Çerkezköy'ü bilen bilir. Sizce yaris 1.0 için sarfiyat normalmi ? Yorumlarınız bekliyorum.

Toyota Corolla Sport.