Anket

2 arabada 2004 model arkadaslar karar veremedım

yaris 1.3 benzinli
8 (57.1%)
corsa 1.3 enjoy tdci dizel
6 (42.9%)

Toplam Oy Verenler: 14

Gönderen Konu: araba secımı  (Okunma sayısı 1447 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
araba secımı
« : Ekim 14, 2009, 04:17:24 »
arkadaslar yardım edın valla kafayı yıyecem kac gundur uykusuzum yardım yardım

Toyota Club Türkiye

araba secımı
« : Ekim 14, 2009, 04:17:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
Ynt: araba secımı
« Yanıtla #1 : Ekim 14, 2009, 08:07:51 »
bence corsa..
egelim43

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 14, 2009, 08:09:13 »
Toyota ile Opel arasında kararsızsan ve Opel almak istiyorsan çok iyi düşün derim. Her iki üründe ikinci el olduğu için Opelden uzak durmanı tavsiye ederim. 2004 model olupta bir dizel düşünüyorsan, bence düşünmeyi bırak. Tabiiki Yaris. Şaka bir tarafa; Corsa biraz daha rahat gibi, bununla beraber dizel olmasının getireceği bir yakıt avantajı olacaktır. Ama aynı zamanda aracın yaşından dolayı problemlerle karşılaşmaya başlama zamanı da gelmiş. Gerçi bu biraz da önceki sahibi ile ilgili olacak ama size problem yaşatması olasıdır. Rahatlık ve yakıt haricindeki diğer tüm konularda Yarisin daha başarılı olduğuna inanıyorum.

Not: Yaris'in 1.3 motorlusunu kullanmadım, benim kullandığım 1.5 motorlu-otomatik vitesli idi ama çok fazla bir fark olacağını düşünmüyorum
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Ekim 14, 2009, 08:47:04 »
Toyota Yaris kullanmadım ancak bir süre opel astra kullanma fırsatım oldu. O da 2004 model  idi. Şimkidi aracım 2000 Model Corolla. Mehmet Bey'in dediği gibi Opel yakıt ekonomisi olarak cazip gelebilir ancak corolla kadar kaliteli olacağını sanmıyorum. Kullandığım Opeli fazla inceleme fırsatım olmadı ama şu dikkatimi çekti: Aracın plastik aksamları yani torpito harici plastik döşemeler bir bütün halinde. Çogunlukla plastik civatalı. Ancak Toyota araçlarında bunu yapmıyor. Hepsi yap boz gibi yani aracın iç plastik döşemelerini istediğin gibi sökebiliyorsun yani parçalar tırnaklı ve geçmeli, Opelde bahsettiğim o civatalı parçalar bir süre sonra ses yapmaya başlıyor ki bu insanı çileden çıkartıyor. 2004 model bir dizel araç ancak ağır bakımları yapılmış mı? Yapılmamış mı? En önemlisi bu ki Dizel bir aracın bakımlarının faturası da mağlum.. Bu sınıfta bir araç almak istiyorsan Yaris de olabilir ancak HUYUNDAİ GETS'ler (Tam yazamadım) daha ekonomik (Opele Göre) ve daha da geniş bir iç hacim suınuyor. Üstelik piyasada bol miktarda da var. benim boyum 1.86. Bu sınıf araçların arka koltuguna bile sığamayabiliyordum, ancak HYUNDAI'de böyle bir problem yaşlamadım şünkü arka kısım gayet geniş. 
arkadaslar yardım edın valla kafayı yıyecem kac gundur uykusuzum yardım yardım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Ekim 14, 2009, 11:00:14 »
Hyundai mi? Aman derim!!! Kategori dışı tutun onu! Bu sınıfın içersinde iç mekanı en geniş olan araç Yaris'tir. Benim boyum da 1,84 ve bunların birçoğunun gerek önünde, gerek arkasında oturdum. Yaris'in bu sebepten zaten bagajı bir miktar küçüktür! Tek problemi de budur. Eğer bagaj sorun değilse Yaris 1.3 benzinli alın derim kesinlikle. Hiç uykusuz kalacak kadar düşünülecek bir konu değil, emin olun...
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Automatic transmission
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #5 : Ekim 14, 2009, 12:19:25 »
Corsa yaris den daha az yakıyor ama yaris daha seriii Bencee  siz insigna yada camry alın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ekim 14, 2009, 12:24:20 »
Hyundai mi? Aman derim!!! Kategori dışı tutun onu! Bu sınıfın içersinde iç mekanı en geniş olan araç Yaris'tir. Benim boyum da 1,84 ve bunların birçoğunun gerek önünde, gerek arkasında oturdum. Yaris'in bu sebepten zaten bagajı bir miktar küçüktür! Tek problemi de budur. Eğer bagaj sorun değilse Yaris 1.3 benzinli alın derim kesinlikle. Hiç uykusuz kalacak kadar düşünülecek bir konu değil, emin olun...
İş hacim konusunda mı aman!! dediniz Cüneyt Bey? yaris ile yolculuk yapmadım ancak o sınıfın en geniş iç hacimli aracı Hyundaı diye biliyorum. Ancak motor veya performans konusunda bir bilgim yok denemedim Kullanan arkadaşlarımın da bir şikayeti yok tabiki kimse benim malı kötü demez..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ekim 14, 2009, 12:36:20 »
tabiki kimse benim malı kötü demez..
Yanlış anlaşılmasın, Yaris benim malım değil. Yani benim Yaris'im falan yok.  ;) Ama fazladan bir para bulursam, emin olun ki sadece zevk için alacağım bir tane! Valla! Benim aman'ım, sadece sadece kalite anlamındaydı. İç hacim konusunda, en azından benim algım, hissim, kesinlikle Yarisin daha ferah olduğudur! Teknik değerleri bilmeden konuşuyorum, yanılıyor olabilirim. Bu sadece benim algım. Performans olarak ise, corsa'dan falan kesin daha üstün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 14, 2009, 12:40:43 »
Kaya arkadaşım yorum yapmamış bu konuya :D istanbulda 3 gün onun aracıyla gezdik 1.33 yaris benzinli... Mükemmel araç valla 1.6 lara kafa tutar  canavar :D

heee illede dize corsa diyosanız onun yerine dizel fiesta tek geçerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2009, 12:50:07 »
Yeni Yaris benzinli 1.33 Sport! Canavar valla!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 14, 2009, 13:02:36 »
Yaris kesinlikle, ama yok dizel olsun diyorsanız, Ahmete katılıyorum Fiesta derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #11 : Ekim 14, 2009, 13:26:54 »
bu iki aracı kullanmış biri olarak diyorumki opel corsa. önceki arabam yarisdi şu anda da opel corsa dizel kullanıyorum. Kıyaslama yaparsam sağlamlık, iç genişliği olarak yaris. güç, yakıt ekonomisi, parça fiyatının- bakım masraflarının uygunluğu ve sürüş keyfi olarak corsa diyebilirim. yanlız 2004 corsalarda kronik direksiyondan ses gelme olayı var bu sorun 2005 lerde giderildi. tavsiyem biraz daha limit ayırıp 2005 corsa alman.