Gönderen Konu: 2009 corolla turbo  (Okunma sayısı 6645 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Kan Grubu: B+
Ynt: 2009 corolla turbo
« Yanıtla #20 : Ekim 17, 2009, 16:16:00 »
önden çekerlere turbo olmaz demeye mi getiriyorsunuz :) imkanınız varsa gelin kumlucaya c20lett kadett turboya bindireyim sizi 2 barda 470 bg.bakın bakalım nasıl bir zevk veriyor.kadett'i yapan abim ae101 kasa corollayıda turbolamış.çok zevkli bir makinaydı diyor.saydığınız arabalar zaten modifiye için yapılmış araçlar.bu demek değilki başka otomobillerde turbolanamaz
200-250hp ön çeker araçların mekanik özelliklerinin maksimum noktasıdır, dünyada üretilen tüm araçlara baktığınızda özellikle 250hp den sonra hemen hiç bir önçeker araç kalmadığını görürsünüz. ön çeker 470 hp bir araç elektronik patinaj kontrolü olmadan kullanılamaz (gücünün hakkını veremez), o tip bir araç tahminimce standart lastiklerle 100 km/saat gibi hızlardan sonra patinaj olmadan gücü yere aktarabilir.   
bir de turbolanmış araçların yüksek beygir güçleri, blow-off sesi gibi hep heyecan yaratan yanları insanlara yansıyor. montaj sırasında elektrik tesisatı yer değiştirilirken yaşanan sorunlar, cam silecek kabının pet şişeden uydurulması, intercooler koymak için kesilen kaporta aksamı, patlayan yağ hortumları, kırılan motor parçaları için beklenilen zaman, her gün tamirciye uğrama zorunluluğu gibi sorunlar pek heyecan uyandırmıyor.

bununla beraber günümüz şartlarında kafaya koyduktan sonra turbo takılamayacak araç yok diyebilirim, sonradan uygulanacak turboda arkadan itiş her açıdan işi kolaylaştıran bir unsurdur.

Toyota Club Türkiye

Ynt: 2009 corolla turbo
« Yanıtla #20 : Ekim 17, 2009, 16:16:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Automatic transmission
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
Ynt: 2009 corolla turbo
« Yanıtla #21 : Ekim 17, 2009, 16:42:52 »
Modifiye kavramı benim için farklılıktır.Türkiyede modifiye denicek bi araba göremiyorum alayı özenti.Şahine modifiye mi yapılır kendisi bir tenekee ölüm mankinesi.Önden çekişlilere gelince drift yapmıcam :D Yapılabiliyor siz yapılan arabaları görmemişsiniz derim.Türkiyede herşey kalıplaşmış parayı veriyosun 2 tampon 1 marşpiyer takılyolar al sana modifiyee.Ben boyasız tamponlarla yapılan modifiyeleri bile gördüm ama herşey el emeği ile yapılıyor .:D Yeni corollanın modifiye yapılmış halini görmediniz heralde internete bakın derim :D Yapılamaz veya yapılabilir ben bunları öğrenmek istedim araştırmak yanii bütçem yok yapamam şu anda. İlerde belkii.Gereken bütçeyi öğrendim.Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 2009 corolla turbo
« Yanıtla #22 : Ekim 17, 2009, 16:58:06 »
ben olsam alt yapısı modifiyeye uygun bi araç alırım örnek corolla t-sport veya honda civic type-r bunları atmosferik olarak yüklerim.çünkü turbonun motor ömrünü yediğini unutmamak lazım.ayrıca aksesuar ve modifiye işinin sonu yoktur her gün farklı bi şeyler çıkıyor.bi araç alırsın 20.000 tl aksesuar işine girersin,modifiye işine girersin o araç gelir sana 40.000 tl'ye

saygılar....
japon mucizesi TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 corolla turbo
« Yanıtla #23 : Ekim 17, 2009, 17:40:50 »
önden çekerlere turbo olmaz demeye mi getiriyorsunuz :) imkanınız varsa gelin kumlucaya c20lett kadett turboya bindireyim sizi 2 barda 470 bg.bakın bakalım nasıl bir zevk veriyor.kadett'i yapan abim ae101 kasa corollayıda turbolamış.çok zevkli bir makinaydı diyor.saydığınız arabalar zaten modifiye için yapılmış araçlar.bu demek değilki başka otomobillerde turbolanamaz

istediğiniz gibi istediğiniz araca turbo takabilirsiniz. lakin; özellikle turbolu araçlarda güç bir anda geldiği için, çok patinaj çekersiniz.
biliyosunuz araçlar virajlarda daha çok patinaj çeker. birdenbire bir güç geldiği zaman çok ciddi bir patinaj söz konusu olacak ve önden çeker bir arabayla bir virajda patinaj çekmek demek önden kaymak demektir.

biliyorsunuzdur, araç arkadan kaydımı toparlanır ama önden kayarsa çok zor... bu yüzden Selçuk bey 4 çeker veya arkadan çeker araçları tavsiye etmiş.

birde; şöyle bir detay var. sizin ciddi güç arttırımınızdan sonra muhtemelen patinaj kontrol sisteminiz ya iptal olacaktır, ya aptallaşacaktır. kendinden turbo bir arabanın yanında virajlarda hiç şansınız yok. onlar patinaj çekmeden düzgünce hızlanacak, siz o an direksiyonu toparlamaya çalışıyor olacaksınız.

bilinçli yapılırsa neden değmesin.motoru gayet tepkili yüklenen mod'lar ile iyi bg'ler ve torklar alabilirsiniz.turbo yerine benim her zaman şahsi görüşüm atmosferik olarak yüklenmektir arabaya.bunun için önce filtre + egzozla başlayabilirsiniz.daha sonrasında headers işlemi ile gaz çıkışlarını daha hızlı bir hale getirebilirsiniz.ara boruları 51mm yaparak biraz daha fazla performans alabilirsiniz.daha sonrası ise egzantirik millerini mod'laya bilirsiniz.bunun için yay ve şapka,kasnak,supap ve supap yuvalarını değiştirebilirsiniz.daha sonrasında daha yüksek kompresör oranı olan pistonlar ile mod işlemini tamamlayabilirsiniz.unutmadan ecu'yada güzel bir ayar gerekiyor bunların sonunda :)

atmosferik olarak bir aracı yüklemek genelde turbodan daha yüksek maliyetlidir ve çok fazla güç alınmaz.
açık hava filtreleri cold air intake olmadan genelde performans vermek yerine sıcak hava çektiği için performans kaybettirir.
egzos boru çapını da genişletirseniz üst devirlerde kazanırsınız, alt devirlerde kaybedersiniz. (back pressure yani geri basınç. alt devirlerde motor egzosdan aldığı geri basıncı da kullanır. katalitik iptal edildiği zaman alt devirler geri basınç düştüğü için düşer.)

siz bu saydıklarınızın hepsini yapıp, ecu işini en sona bırakırsanız motoru çoktan bitirirsiniz. motoru sağlıklı ve uzun ömürlü kullanmak istiyorsanız her işlemden sonra yazılımı gözden geçirmeniz gerekmekte. ecu karışımı düzgün ayarlayamazsa ani bir kickdown yada ayağınızı pedaldan çekmeniz durumunda motora çok ciddi zararlar verebilirsiniz. bu işler sandığınız kadar kolay değil.

artı; headers mış filtreymiş egzos muş bunlar sandığınız kadar beygirler vermiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 corolla turbo
« Yanıtla #24 : Ekim 17, 2009, 18:48:08 »
Ben boyasız tamponlarla yapılan modifiyeleri bile gördüm
ben de gördüm, her allahın günü görüyorum, aracın sahibi o boyasız tamponları seviyor, boyalıları beğenmiyorsa ne olacak :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 corolla turbo
« Yanıtla #25 : Ekim 17, 2009, 22:32:24 »
bahsettiğim araç zaten 3. vitesin yarısına kadar sarıyor güçten burası ayrı konu.

Kaya BÜYÜKÇELEN abicim sana dönersek.

yaşım 18 olabilir ama ben bu işlerin içinde büyüdüm.çok araştırdım.atıp tutmam.akıl yaşta değil baştadır diye bir söz vardır.konuya dönersek.atmosferik arabadan iyi güç alınmaz demişsiniz.biraz araştırırsanız paşaoğlu servisinden çıkma 1.6 vti araç var full atmosferik yüklü.bahsettiğim araç roll geçelerinde ep3 type r ve megane rs'e boy boy fark atıyor.spec'lerini bir ara yazarım çok uzun sürer şimdi.atmosferikten iyi sonuç almak istiyorsanız yapmanız gereken modifikasyonların listesi uzun olur.

atmosferik araçlarda aşırı besleme yani turbo olmadan en fazla hava ve yakıt karışımını içeri sokabilmek için en iyi markalardan bir egzantirik mili uygulamak gerekiyor ( her silindir için ayrı ayrı timingleri düzgün tutulabilen + kaliteli bir cai +flow değeri çok iyi bir takım supap + kullanacağınız speclere uygun subap yayları ve şapkaları + flow değerleri çok iyi bir emme manifoldu + flowbenc cihazında flow değerleri kaliteli hazırlanmış bir silindir kapağı + kaliteli bir headers + egzoz sistemi + kullanacağınız benzin kalitesine ve kullancağınız speclere uygunlukta kompresyon değerlerine sahip piston ve kollar + özel malzemeden üretilmiş krank mili + her türlü hava,yakıt ve ateşleme haritasını ayarlayabileceğiniz bir işletim sistemi gerekiyor.bu dediklerimin coğu WTCC-BTCC-SUPER 2000-SUPER 1600 gibi yarış otomobillleri için özenle hazırlanıyor.

ayrıca atmosferik yüklemek turbodan daha pahalı demişsiniz.aracı turbo mod'lamak atmosferik modlamakdan daha pahalı ve daha zahmetlidir.en kaliteli parçaları kullanmanız lazım.hks greddy garett vb. örnek vermek gerekirse HKS 3240 Turbo'nun fiyatı bile 3133 dolardan başlıyor nasıl atmosferik daha pahalı oluyor :) turbo işi atmosferikden daha tuzludur.cebe büyük bir delik açar para akıp gider.maddi imkanı çok iyi olan yapar bu işi.o yüzden en iyisi atmosferik yüklemektir bir aracı.saygılar
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 corolla turbo
« Yanıtla #26 : Ekim 17, 2009, 22:52:41 »
bahsettiğim araç zaten 3. vitesin yarısına kadar sarıyor güçten burası ayrı konu.

Kaya BÜYÜKÇELEN abicim sana dönersek.

yaşım 18 olabilir ama ben bu işlerin içinde büyüdüm.çok araştırdım.atıp tutmam.akıl yaşta değil baştadır diye bir söz vardır.konuya dönersek.atmosferik arabadan iyi güç alınmaz demişsiniz.biraz araştırırsanız paşaoğlu servisinden çıkma 1.6 vti araç var full atmosferik yüklü.bahsettiğim araç roll geçelerinde ep3 type r ve megane rs'e boy boy fark atıyor.spec'lerini bir ara yazarım çok uzun sürer şimdi.atmosferikten iyi sonuç almak istiyorsanız yapmanız gereken modifikasyonların listesi uzun olur.

atmosferik araçlarda aşırı besleme yani turbo olmadan en fazla hava ve yakıt karışımını içeri sokabilmek için en iyi markalardan bir egzantirik mili uygulamak gerekiyor ( her silindir için ayrı ayrı timingleri düzgün tutulabilen + kaliteli bir cai +flow değeri çok iyi bir takım supap + kullanacağınız speclere uygun subap yayları ve şapkaları + flow değerleri çok iyi bir emme manifoldu + flowbenc cihazında flow değerleri kaliteli hazırlanmış bir silindir kapağı + kaliteli bir headers + egzoz sistemi + kullanacağınız benzin kalitesine ve kullancağınız speclere uygunlukta kompresyon değerlerine sahip piston ve kollar + özel malzemeden üretilmiş krank mili + her türlü hava,yakıt ve ateşleme haritasını ayarlayabileceğiniz bir işletim sistemi gerekiyor.bu dediklerimin coğu WTCC-BTCC-SUPER 2000-SUPER 1600 gibi yarış otomobillleri için özenle hazırlanıyor.

ayrıca atmosferik yüklemek turbodan daha pahalı demişsiniz.aracı turbo mod'lamak atmosferik modlamakdan daha pahalı ve daha zahmetlidir.en kaliteli parçaları kullanmanız lazım.hks greddy garett vb. örnek vermek gerekirse HKS 3240 Turbo'nun fiyatı bile 3133 dolardan başlıyor nasıl atmosferik daha pahalı oluyor :) turbo işi atmosferikden daha tuzludur.cebe büyük bir delik açar para akıp gider.maddi imkanı çok iyi olan yapar bu işi.o yüzden en iyisi atmosferik yüklemektir bir aracı.saygılar

Yaşına birşey dediğim yok. Bu işlerin içinde büyüyen sırf sen değilsin bunu bil.

Bahsettiğin araç vti. Normal bir atmosferik araçtan bahsedelim.
Vtec/Vti şeklinde sınıflandırılan araçlara zaten bildiğim kadarıyla dereceli egzantirik mili takılamıyor. Çünkü değişken dereceye sahip egzantirik miline zaten sahipler.

İyi bir çift egzantirik mili aşağı yukarı 4bin € para.
Kapak port/polish ıvır zıvır işlemlere de yaklaşık 2bin TL para harcaman gerekiyor.
Artı çok abartacaksan, piston piston kolu ve diğer parçaları genede değiştirmen gerekiyor.

Eğer her boğaza throttle body istersen, ecu dahil yaklaşık olarak 4bin sterlin para vermen gerekiyor. (ecu da diyorum çünkü silindir sayısı kadar map/maf sensörünü stock ecu desteklemez.)

Bunu çok net biliyorum çünkü 2005 senesinde böyle bir aracın yazılımı ile uğraştım.
140 hp 2.0 mondeo, 4 boğazlı throttle body, standalone beyin, 320 derece egzantirik milleri. ve araç 230 beygire çıkabildi sadece. benden sonra işi ecu olan insanlar da el attı, çok da farklı sonuçlar ortaya çıkmadı. harcanan parayı araç sahibi hesaplayamadı...

araç karburatörlü ise eyvallah, çok çok daha ucuza çıkar.

Turbo dediğiniz illaki HKS olmak zorunda değildir. Garrett in GT serisi rulmanlı turboları bile 1500$ civarı fiyatlardan satılmaktadır(yeni parça için konuşuyorum) ülkemizde.
Hele hele KKK yada garrett'in daha insancıl turbolarını tercih edecekseniz 600-800lira civarına yeni turbo lar alabilirsiniz.

evet atmosferik yüklemek daha pahalıdır dedim çünkü para/kazanılan güç oranını en iyi turbo koruyor.

hele hele atmosferikten değil, zaten turbo olan bir araç söz konusu ise, çok abartmayacaksanız sadece manifolda flanş takıp, turboyu değiştirip yazılımı güncellemeniz yeterli olabiliyor.