Gönderen Konu: Toyotadaki stepne normal lastik olarak kullanılır mı?  (Okunma sayısı 14436 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
arkadaşlar ön 2 lastiğimi değiştircem,benim bildiğim stepneler ince oluyo ve idareten kullanılıyo ama geçen stepneme baktım aynı lastik ebatları yazıyo,beni bilgilendirirseniz sevinirim

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyotadaki stepne normal lastik olarak kullanılır mı?
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2009, 19:00:07 »
arkadaşlar ön 2 lastiğimi değiştircem,benim bildiğim stepneler ince oluyo ve idareten kullanılıyo ama geçen stepneme baktım aynı lastik ebatları yazıyo,beni bilgilendirirseniz sevinirim

İnce dediğiniz ben anlamadım ? Bazı fiat vs gibi araçlarda var normalden küçük lastikler arabaya takınca el arabası lasiği gbi duran :D :D onlardan mı bahsesiodusunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2009, 19:13:05 »
valla stepneyle çok gidilmez falan diyolar dao yüzden sorayım dedim yani normal lastikten ince oluyomuş balansı bozuyomuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2009, 19:17:32 »
Normal yedek lastik ölçülerindeyse kullanılır tabikide.Bende 3 gün önce taktım patladı diye hiç bi sorun yok ne gibi bi sorun olucak ki :| İnce yedek lastik işi ayrı genelde simit tüp deposu taktıranlar kullanıyor o ince olanları.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2009, 19:31:01 »
Aynı lastik ölçüleri olduğu için sıkıntı olmayacaktır ancak farklı yıpranmadan dolayı belki rahatsızlık hissettirebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 14, 2009, 00:44:23 »
İnce dediğiniz ben anlamadım ? Bazı fiat vs gibi araçlarda var normalden küçük lastikler arabaya takınca el arabası lasiği gbi duran :D :D onlardan mı bahsesiodusunuz ?

ACD biz şiimdik el arabasına mı biniyoz lastik patlayınca onumu ima etmeye çalışıyosun :D Bizim stepne de o ince lastiklerden ne kadar büyük araba o kadar büyük stepne  :P
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 14, 2009, 00:53:07 »
kullanılır sorun da olmaz lastik yıl olarak eski değilse..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 14, 2009, 09:42:04 »
Aynı lastik ölçüleri olduğu için sıkıntı olmayacaktır ancak farklı yıpranmadan dolayı belki rahatsızlık hissettirebilir.

Evet, buna dikkat etmek lazım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 14, 2009, 11:05:25 »
ACD biz şiimdik el arabasına mı biniyoz lastik patlayınca onumu ima etmeye çalışıyosun :D Bizim stepne de o ince lastiklerden ne kadar büyük araba o kadar büyük stepne  :P

:D :D Sizinkide mi öyle :D  Valla Ramazan abi ben hi Toyotada görmedimde onda öle şeyetttim :D Yoksa yarise ayrı bi saygım var el arabasıda neymiş :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2009, 17:21:58 »
Evet bizim Yarislerde el arabası lastiği var :D ama görüyosun avantajı bile var inşaattasın el arabasının lastiği yırtıldı bulamıyosun hemen bi Yaris çevirceksin olay biter :D

Haha aynısı hemde bizimkinin marka Toyo peehhhh kalite akıyor her yerinden :D
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 14, 2009, 17:40:01 »
Evet bizim Yarislerde el arabası lastiği var :D ama görüyosun avantajı bile var inşaattasın el arabasının lastiği yırtıldı bulamıyosun hemen bi Yaris çevirceksin olay biter :D

Vallada tam benim dediğim lastik :rofl:

Abi o zaman sizin el arabaları modifiye yeavv baksana lastikler toyo vuuuu :lol: :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 27, 2009, 21:40:10 »
kullanabilirsin kardeş. ön iki lastik arka lastikelrden daha önce yıpranırlar. eğer stepnen 3-4 yıldan daha yaşlı değilse ve çatlama vs yoksa takıp kullanabilirsin.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Kasım 05, 2009, 01:35:20 »
stepne'deki jant genelde normal çelik janttır.Eğer aracınızda alüminyum alaşım jantlar varsa uzun süre stepneyi kullanmanızı tavsiye etmem.. sebebi de şu, alüminyum jantlar için olan gijonlar (tekerleği araca bağlayan civatalar) çelik jant için olanlarda biraz farklıdır. hatta bazı kullanma kılavuzlarında "bu gijonları çelik jant için kullanayın" bile yazar. ama stepnenin yanında ona uygun gijon vermezler o ayrı :)) bu iki gijonun tek farkı altlarındaki konik oturma yüzeyleri.. Alüminyum jantların bu gijon oturma yüzeyleri daha geniştir çelik olanlara göre.. çelik jantlara taktığınızda gijondaki konik yüzeyin çoğu dışarıda kalır.. yani stepneyi takarsınız ama gijonlar pek sağlıklı duraz orda..kısa mesafede idare eder anca.. o yüzden stepneyle çok yol yapmanızı,bozuk yollarda hızlı gitmenizi tavsiye etmem..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 05, 2009, 01:52:36 »

Arkadaslar benim bildigim arabalarda bulunan yedek lastikler farkli olur, kendiniz ayni ebatta bir lastigi yedek olarak bagajda tutmadiginiz surece. Bu yedek lastiklerin hiz siniri oluyor, belli bir hizin uzerine cikilmamasi gerekiyor, ve ilk firsatta patlayan, hasar goren lastigin degistirilmesi oneriliyor.

Fe... :-)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Kasım 05, 2009, 02:00:20 »
ya ben merak edip de stepneme hiç bakmadım haa :))
2 yıldır biniyorum ama :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 05, 2009, 02:19:58 »
Yeni araçların bir çoğunda (özellikle orijinalinde biraz geniş tabanı bulunan araçlar için) stepne olarak daha ince bir lastik kullanılıyor. Bunu özellikle bagaj hacmini geniş tutmak için ve maliyetleri düşürmek için yapıyorlar.

Eğer yedek lastiğiniz, normal lastikleriniz ile aynı boyutlarda ise, onuda kullanabilirsiniz. Hatta yedek lastiği, diğer lastiklerle beraber dönüşümlü olarak kullanmak en doğru olanıdır.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 05, 2009, 02:22:34 »

Arkadaslar benim bildigim arabalarda bulunan yedek lastikler farkli olur, kendiniz ayni ebatta bir lastigi yedek olarak bagajda tutmadiginiz surece. Bu yedek lastiklerin hiz siniri oluyor, belli bir hizin uzerine cikilmamasi gerekiyor, ve ilk firsatta patlayan, hasar goren lastigin degistirilmesi oneriliyor.

Yok adaş abi burası Türkiye aracın üzerindeki lastiğin aynısı oluyordu son bir kaç yıla kadar ancak son bir kaç yyıldır yaris punto vs gibi ufak araçlarda rastladım sadece bu ufak lastiklere...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 05, 2009, 04:35:16 »
Aslında  gavurlarda pek çok araçta bu mini stepne kullanılıyor, sebebide rahatsız sürüşten dolayı insanlar mecburen gidip patlak lastiklerini onarttırıyorlar, bizim gibi lastiği değiştirdikten sonra patlak lastiği bağajda unutup uzun süre yedek lastiksiz dolaşmıyorlar
bu mini yedekle en fazla 80 km. hız yapılabiliyor ve 100 km. den daha uzun gidilmemesi öneriliyor, zaten kimse gitmez, hemen en yakın lastikçiye...çok rahatsız bir sürüş oluyor çünki
Benim arabanın orijinalinde küçük stepne olması gerekirken , sırf bizim millet sıcak bakmıyor diye bagaja tam boy yedek lastik koymuşlar, bagajdaki yuva küçük lastiğe göre dizayn edildiği için bu tam boy yüksekta kalıyor, bu seferde lastiğin çevresini köpükle dolduruyorlarki bagajda düz zemin olsun: sonuç: 500 litrelik bagaj 370 litreye düşüyor..o miniden alıp bagajı büyüteyim dedim ama bulamıyorum, japonyadan getirtirsek sadece o küçük tekerlek 2500 lira

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 Corolla Comfort 1.6 A/T - Benzinli
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #18 : Kasım 05, 2009, 11:35:33 »
Yeni araçların kullanıcı el kitabında 10000 km bakımlarında lastiklerin rotasyon yapılması gerektiği söyleniyor, her bakımda belli bir sırayla lastiklerin yerleri değiştiriliyor. Yani her 10000 km'de lastiklerden birini stepne yapıyorsunuz. Böylelikle hem stepne lastiği kullanılmadan çürümemiş oluyor, hem de lastik değiştirme zamanını uzatmış oluyorsunuz.
Ben 10000 bakımında yaptırmayı düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 05, 2009, 23:35:08 »
hondalarda stepneyi rotasyona dahil etmiyorlar; zaten stepne alaşım değil demir, kapağı falanda yok , sırıtır