Gönderen Konu: TÜVTÜRK..  (Okunma sayısı 4369 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
TÜVTÜRK..
« : Ekim 13, 2009, 14:32:43 »
selam  toyotacılar..

malum geçen hafta 2001 vvt-i corollama  lpg taktırdım..dün ise ruhsata işletmeye gittim..diger işlemleri bitirdikten sonra sıra muayeneye geldi..arabam muayeneden geçti..ama elemanlar motor numarasını okuyamamışlar ve bu durumu bildiren bir tutanak verdiler..toyota servisine gidilip okutulup imza kaşelenecekmişş...

neyse uzatmayayım servise gittim..durumu anlattım sağolsunlar çok kibar davrandılar..önce bilgisayardan  şase numarasından baktılar ve numara ruhsattakinden farklı çıktı..personel bana abi bu arabanın motoru değişmiş dedi..  :o başıma sanki kaynar su boşaldı..şooookkk oldum :(ruhsatta rakam olarak TŞ ibaresi ve birkaç rakam daha yazılı neyse..bana yarın sabah erkenden gelin..teknik elemanlar motorun  üstünde bakacaklar dedi..inanın sabaha kadar uyuyamadım..

bu sabah erkenden gittim..çok şükür motorda  TŞ li numara yazılı çıktı  yani ruhsatla ayni..ama benim anlamadıgım bunun fabrika çıkışı motoruna nolmuşş?? 2001 model arabanın motor bloku niye değişir..?eger değişmisse servis bilgisayarında hala niye eski motor numarası çıkıyor??

Konuyla bilgisi olan arkadaşlar lütfen fikirlerinizi yazın..???

i
2001 corolla vvt-i 1.4

Toyota Club Türkiye

TÜVTÜRK..
« : Ekim 13, 2009, 14:32:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: TÜVTÜRK..
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2009, 14:39:45 »
hemen sat o arabayı, hemen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2009, 14:58:50 »
Selçuk Hocam, buna benzer bir problemi bende yaşadım. Kuş serisinden bir aracım vardı. Karayolları muayene günü geldi çattı. Benimkinde de şase numarası yanlış yazılmış. Satışıda yeni yapmıştık Olay sıcağı sıcağına iken, kontrol etmemiz gereken satış sözleşmesine noter tek harfi V yerine Y olarak hatalı yazdığı için problem büyümeden halletmiştik. Belki bir fikir olur size.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2009, 15:13:01 »
Çok kötü bi olay yaa. Belki bi sorun yok ama bu arabanın motor değişmiş dediklerinde neler yaşadığınızı tahmin edebiliyorum :( Geçmiş olsun.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2009, 19:34:49 »
Serviste değişmemiştir o yüzden bilgisayarda çıkmamıştır diye geliyor aklıma.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2009, 20:04:06 »
Belki soğuk motor aşırı sıkıştırılıp blok çatlatmıştır, belki üretim hatası vardır vs... Ama motor değişmişse bile önemli değil. Şöyle düşünün; bildiğinizi sandığınız motordan daha yeni bir motorunuz varmış :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2009, 20:09:59 »
 Moral bozmak istemem ama normalde TŞ ile başlayan motor numaraları hurda araçlardan alınan motorlar oluyor...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 13, 2009, 20:34:06 »
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 13, 2009, 21:26:01 »
Moral bozmak istemem ama normalde TŞ ile başlayan motor numaraları hurda araçlardan alınan motorlar oluyor...

Anlamadığım konu o aracın hurda  olacağını  nasıl anlıyorda ona  TŞ rakamını  basıyorlar. Normal  şartlarda bu numaralar motora veya  motor bloğuna  her neyse  fabrikada  imal edilirken basılmıyor mu?

Birde buradan anlaşılan tutki aracınızın motoru veya motor kapağı değişti bunu ruhsata  işletmek  gerek.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 13, 2009, 21:37:15 »
 Şimdi söyle olmuş olabilir Osman abi;

Bu aracın motoru yanmıştır yada yağ yakıyordur vs... Bloğun değişmesi gerektiği tespit edilmişse yenisini servisten almak yerine, yarı fiyatına pert olmuş yada trafikten düşmüş araçların motorunu çıkmacılardan alıp aracınıza takmak istediğinizde, trafik o motorun numarasını silip kendi seri numaralarını takip eden bir numara basıyor. Dolayısıyla da o numarayı ruhsata da işliyorlar.
 Zaten bizim araçlarımızın motor numaraları motor kodlarının ilk iki hanesi ile başlar. Bakınız; sizin aracın motor numarası 2E.... Yada efsanelerin 1.6'ları 4A...
 Bahsi geçen araçlarda da motor numarası normalde 1.4 ise 4Z, 1.6 ize 3Z diye başlaması gerekir...
 Ama görünen o ki bu olaya çoktan yukarıda yürüttüğüm mantıkta işlem yapılmış maalesef...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 13, 2009, 22:26:19 »
Nasıl yani? Tüm hurda araçların motorlarına bu numara mı veriliyor :) :) Bu konuda böyle bi kural mı var :) Biraz açar mısınız.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 13, 2009, 22:45:09 »
Şimdi söyle olmuş olabilir Osman abi;

Bu aracın motoru yanmıştır yada yağ yakıyordur vs... Bloğun değişmesi gerektiği tespit edilmişse yenisini servisten almak yerine, yarı fiyatına pert olmuş yada trafikten düşmüş araçların motorunu çıkmacılardan alıp aracınıza takmak istediğinizde, trafik o motorun numarasını silip kendi seri numaralarını takip eden bir numara basıyor. Dolayısıyla da o numarayı ruhsata da işliyorlar.
 Zaten bizim araçlarımızın motor numaraları motor kodlarının ilk iki hanesi ile başlar. Bakınız; sizin aracın motor numarası 2E.... Yada efsanelerin 1.6'ları 4A...
 Bahsi geçen araçlarda da motor numarası normalde 1.4 ise 4Z, 1.6 ize 3Z diye başlaması gerekir...
 Ama görünen o ki bu olaya çoktan yukarıda yürüttüğüm mantıkta işlem yapılmış maalesef...

Sanırım anladım. Aydınlattığın için teşekkür ederim.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 13, 2009, 22:48:31 »
Sanırım anladım. Aydınlattığın için teşekkür ederim.

+1. bunu (motorlara yeniden numara verilme olayını) ben de bilmiyordum. Ayrıntılar için teşekkürler Ergün :alkis:
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 13, 2009, 23:04:00 »
SErviste bir uygulam yapılımışşa kayıtlarda gözükür..Zaten serviste adınıza bir parça isteyecekleri zaman plakanızı girip öyle istiyor..
ERgünün dedigi gibi dışarda yapılmıştır bu olat.ERgün ün dediginide ilk defa duydum buda bizim için iyi oldu..Bende toyotada TŞ diye bir motor kodu duymadım bizim kasalar 3zze121 diye geçiyor..TŞ(Trafik şube falan olablirmi yoksa iyimi salladım)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
« Yanıtla #14 : Ekim 14, 2009, 08:19:36 »
evet tuncay kardeş iyi salladın ve tuttu:)) bu numaratı yani tş yi trafik vermiş..zaten tamirci esnaflarda buna bu araç trş yemiş diyorlar..

ama inanın olsun çok önemli degil..dün serviste  motor numarasını kendi gözümle gördüm ve derin bir off çektim çünkü ruhsatla ayni:) :alkis:benim için herşeyin yasal olması önemli :) :) :) :) :)

gelgelelim motor kesinlikle harika, hiçbir şikayetim yok..bu kasalarda kronik sorun olarak yağ eksiltme var ..ama çok şükür bende yok:)artı yolda araç 1.6 motorlara taş çıkartıyor...1.4 ve 98 beygir kısacası ben arabamla mutluyum:))
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Ekim 14, 2009, 08:58:58 »
Selçuk bey kıskandırmayın 1.6 toyotaları, artık biraz fark vardır yine. Taş da çıkaramaz..:)
evet tuncay kardeş iyi salladın ve tuttu:)) bu numaratı yani tş yi trafik vermiş..zaten tamirci esnaflarda buna bu araç trş yemiş diyorlar..

ama inanın olsun çok önemli degil..dün serviste  motor numarasını kendi gözümle gördüm ve derin bir off çektim çünkü ruhsatla ayni:) :alkis:benim için herşeyin yasal olması önemli :) :) :) :) :)

gelgelelim motor kesinlikle harika, hiçbir şikayetim yok..bu kasalarda kronik sorun olarak yağ eksiltme var ..ama çok şükür bende yok:)artı yolda araç 1.6 motorlara taş çıkartıyor...1.4 ve 98 beygir kısacası ben arabamla mutluyum:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 14, 2009, 20:41:21 »
Selçuk önemli degil zaten muayeneni yaptırdıysan daha büyük sorun yoksa bırak olsun..Zaten motorada sen bilmeden almadan önce bir müdahale yapıldıysa artık iş işşten egti kafaya takma ya degmez dünya malı dünyada kalır.Biri gelir biri gider boşver gitsin :)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
« Yanıtla #17 : Ekim 15, 2009, 08:41:38 »
dogru söylüyorsun kardeşim ..boş ver gitsin..dün ruhsatı aldım:))

ben zaten arabamdan memnunum:)))hem dün benim ustaya gösterdim  buna büyük ihtimal sıfır motor atmışlar dedi:))yani benim için daha güzel ..
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 15, 2009, 11:34:55 »

ben zaten arabamdan memnunum:)))hem dün benim ustaya gösterdim  buna büyük ihtimal sıfır motor atmışlar dedi:))yani benim için daha güzel ..

Sıfır motor olsa o numarayı basmazlar Selçuk hocam... Aynen dediğim gibi yapmışlardır. Ya hurda araçtan almışlardır, yada pert araçtan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 15, 2009, 11:37:04 »

Selçuk Hocam herşeye rağmen güle güle kullan. Hayırlı olsun :)