0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hemen sat o arabayı, hemen
Moral bozmak istemem ama normalde TŞ ile başlayan motor numaraları hurda araçlardan alınan motorlar oluyor...
Şimdi söyle olmuş olabilir Osman abi; Bu aracın motoru yanmıştır yada yağ yakıyordur vs... Bloğun değişmesi gerektiği tespit edilmişse yenisini servisten almak yerine, yarı fiyatına pert olmuş yada trafikten düşmüş araçların motorunu çıkmacılardan alıp aracınıza takmak istediğinizde, trafik o motorun numarasını silip kendi seri numaralarını takip eden bir numara basıyor. Dolayısıyla da o numarayı ruhsata da işliyorlar. Zaten bizim araçlarımızın motor numaraları motor kodlarının ilk iki hanesi ile başlar. Bakınız; sizin aracın motor numarası 2E.... Yada efsanelerin 1.6'ları 4A... Bahsi geçen araçlarda da motor numarası normalde 1.4 ise 4Z, 1.6 ize 3Z diye başlaması gerekir... Ama görünen o ki bu olaya çoktan yukarıda yürüttüğüm mantıkta işlem yapılmış maalesef...
Sanırım anladım. Aydınlattığın için teşekkür ederim.
evet tuncay kardeş iyi salladın ve tuttu:)) bu numaratı yani tş yi trafik vermiş..zaten tamirci esnaflarda buna bu araç trş yemiş diyorlar..ama inanın olsun çok önemli degil..dün serviste motor numarasını kendi gözümle gördüm ve derin bir off çektim çünkü ruhsatla ayni:) :alkis:benim için herşeyin yasal olması önemli gelgelelim motor kesinlikle harika, hiçbir şikayetim yok..bu kasalarda kronik sorun olarak yağ eksiltme var ..ama çok şükür bende yok:)artı yolda araç 1.6 motorlara taş çıkartıyor...1.4 ve 98 beygir kısacası ben arabamla mutluyum:))
dogru söylüyorsun kardeşim ..boş ver gitsin..dün ruhsatı aldım:))ben zaten arabamdan memnunum:)))hem dün benim ustaya gösterdim buna büyük ihtimal sıfır motor atmışlar dedi:))yani benim için daha güzel ..