Selamlar,
Şu cam filmi nedir ? Ne işe yarar ? Faydalı mıdır ?
Zararı var mıdır ?
Bu konuda bilgisi olan bizi aydınlatabilir mi ?
Teşekkürler....
Merhaba,
Bildiğim kadarıyla şöyle. İki değişik amaçla üretiliyorlar.
1. Güvenlik
2. Işık geçirgenliği
Güvenlik için olanların renkli olmaları gerekmiyor. Nispeten daha kalın oluyorlar ve tekme, sopa vs ile camın kırılmasını engelleyerek aracın soyulmasını zorlaştırıyorlar.
Işık geçirgenliği dedim ama buna güneş ışınlarının zararlı etkisinden korunma aynı zamanda renk seviyesine göre dışarıdan görünmeyi önleme gibi özellikleri ekleyebilirsiniz. Klimanın çalışmasını ve gözlerinizi rahatlatan bir çözüm. Renklerin dereceleri var elbette.
Yukarıdaki iki madde dışında aslında bize en cazip geleni elbette aracın filmsiz halinden çok daha güzel görünüyor olması.
Negatif yönleri;
Kanuni olarak bakarsak; bina camlarına bu tip film yaptırmayla ilgili bir sorun yok ancak Terörizm ve trafikle ilgili bir yönetmelik, kanun ne derseniz deyin kolluk kuvvetlerinin aracın içerisini görmelerini ve yüzünüzün kameralarda tespit edilebilmesini engelleyecek derecede koyu olmaması gerekiyor. Yasanın dayanağı ve presibi bu ancak tamamen yasak diye geçiyor. Eskiden muayeneden geçilemiyordu. Filmler sökülüp sonra tekrar yapılıyordu. Şimdi ise hafif kusur olarak yazılıyor. Trafik polisinin halen aracınızla ilgili işlem yapma yetkisi var bildiğim kadarıyla.
Güvenlik olarak bakarsak; camın dağılmasına engel olduğu ve büyük parçalar halinde kırıldığı için kaza anında kesici olacağından tavsiye edilmiyor. Bunun tam tersini iddia edenler de var.
Güneş gözlüğünde olduğu gibi kalitesiz olanlardan sakınmak gerek.
Çok yanlı olmadan özet olarak açıklamaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur.
Abdullah bey,
Ayrıntılı açıklama için çok teşekkürler.
Saygılar...
Cam Filmi aracta 1 veya 2 numara kullanılmalı bence daha şık duruyor
gerek ve yeter şart bi yorum olmuş Abdullah bey
selam arkadaslar
foruma yeni uye oldum
yasak mi degil mi tam bilmiyorum ama cam filmi ve kaput filmi konusuda 15 yili askin tecrubem var. bu konularda ve arac muayenesi konusunda sayfa yaptim. tum detaylari bulabilirsiniz.
tesekkurler.
Edit: Linki kaldırdım. Lütfen kendinizi öncelikle Tanışma bölümü altında ayrı bir başlıkta tanıtabilir misiniz?
yasak mi degil mi derken link vermeyi kastettim

yasak mis
arabaya zaten hersey yasak. bi tek cam filmi muayeden geciyor hafif kusurlu su anda
Cam filmi konusunda Modifiye bölümümüzde araştırma yapabilirsiniz, gerekli paylaşımlar orada detaylı şekilde yapılmıştı.