Gönderen Konu: yağmur esnasında tavandan fazla yağmur sesi alıyor  (Okunma sayısı 2674 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • sanatmagazin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
 aracım corolla 2010 1.4 d 4d  mm yeni 1000 km bakıma girdim. bu esnada aracımla ilgili bir sorun olup olmadığı soruldu. bende yağmur yağarken tavandan fazla yağmur sesi alıyor bundanda rahatsız olduğumu belirttim.servis görevlisi arkadaş ilgilendi bir kaporta ustası çağrıldı.usta baktı ve tavan saç kalınlığının 0,8 mm bu durumun normal olduğu söyledi 20 yıldır kendi araçlarımı kullanan biri olarak bu durumla ilk defa karşılaştığımı söyledim ve rahatsızlığımı belirttim. bunun aslı nedir yağmurlu havalarda bu rahatsızlığı çekecekmiyim.budurumu yaşayan arkadaşlar varmı ne gibi  önlem alınabilir .saygılar
sanat ve sevgiyle kalın
http://www.sanatmagazin.com

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: yağmur esnasında tavandan fazla yağmur sesi alıyor
« Yanıtla #1 : Ekim 12, 2009, 12:11:52 »
Mehmet bey bu durum hakkında servisin ne yapabileceğini bilmiyorum ancak, yalıtım malzemeleri var oto müzik tesisatçılarında oluyor aluminyum folyolu ziftli birşey bundan tedarik ederseniz ve tavan sacına döşeme arasına döşetirseniz sesin büyük bir çoğunluğu azalıcaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • sanatmagazin
« Yanıtla #2 : Ekim 12, 2009, 12:45:43 »
si
Mehmet bey bu durum hakkında servisin ne yapabileceğini bilmiyorum ancak, yalıtım malzemeleri var oto müzik tesisatçılarında oluyor aluminyum folyolu ziftli birşey bundan tedarik ederseniz ve tavan sacına döşeme arasına döşetirseniz sesin büyük bir çoğunluğu azalıcaktır.
ilginize teşekkür.bu sorun sizin aracınızdada varmı. bahsettiğiniz yalıtımı yaptırdımızmı ?
sanat ve sevgiyle kalın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 12, 2009, 12:56:40 »
ben yağmur yağdığında sizin bahsettiğiniz kadar bir ses duymuyorum ve rahatsızda olmuyorum, ama bu yalıtımı müzik tesisatı olan araçlara yaparlar bas sesi vurduğunda saçlardaki zangırdamayı ve titreme sesi kesilsin diye, sizi ancak bu uygulama bu derten kurtarır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 12, 2009, 21:21:03 »
Fazla yagmur sesi nasıl oluyor az yagmur sesi nasıl oluyor..Yeni nesil corollada gögüs ten ses gelmesi direksiyon kutusu,balatalardan ses gelmesi vardıda tavandan  yagmur sesini ilk defa duydum..Beyfendi abartıyorsunuz bence kusura bakmayaın aklımdan geçenleri söylüyorum..Çok yagışlı havalarda aracınızı kullanmayın seside duymazsınız az yagıslı havalarda az yagmur sesi içeri alır..Mesutun dedigini yaptırabilirsiniz ancak tavan döşemesini söktürüp bu uygulama yapmak iyi bir usta olmadıgı sürece başınıza iş açar durur..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2009, 19:33:59 »
Fazla yagmur sesi nasıl oluyor az yagmur sesi nasıl oluyor..
  Tuncay,Mehmet beye hak verebiliyorum.Neden mi?A4 ile Corolla arasında Mehmet beyinde belirttiği gibi ses farklılığı vardı.A4 yoka yakınken Corolla'dan biraz fazla ses çıkıyordu.Bu şeye benziyor.Senin Corolla'nın mesela çamurluk içi davlumbazlarına bak keçeden imal edildiğini göreceksin.şimdi bu keçe ile izole edilen davlumbaz ile plastik davlumbazlı araba arasında gürültü farklılığı olacaktır.Plastik olanda daha fazla asfalt ve yol sesi olacaktır.Eğer stabilize yada mıcırlı bir yolda gidiliyorsa fazlasıyla taş seside alacaktır.umarım anlatabilmişimdir :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • sanatmagazin
« Yanıtla #6 : Ekim 14, 2009, 11:05:59 »
selam  arkadaşlar.bu konuda  toyota resmi sitesinede  mail attım . şunu belirteyim  fazla yağmurda   değil .yağmur yağdığında  çinkolu evde oturuyormuşum gibi  teneke  sesini andırır  ses içeri alıyor. bu hafta sonu (onatça)servistede  ilgili arkadaşla  yağmur test yaptırdım . toyota teknik servise  bildireceklerini  söylediler. selam  lar
sanat ve sevgiyle kalın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 14, 2009, 11:25:36 »
Mehmet bey gelişmeleri burdan bizede aktarırsanız eğer bu sorunla karşılaşanlar ne tür bir yol izlemeleri gerektiği konusunda bilgi edinmiş olurlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 14, 2009, 20:44:10 »
Onatça mı okadar kazıklamaya çalışan bir servis daha görmedim cidden..Yol üstü guneydogu anadoluda servislerin hepsini gördüm muhaattap olduk am a onatcımı töbe yaklaşmam bidaha..üstünde durun mail üzerine mail atı.Ben diyorum e12 ler işçilik ve kullanılan malzeme yeni nesillerden daha kaliteli diye ama dinleyen olmadı
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2009, 23:48:08 »
Ben aracımı aldığımdan beri sadece 2 kere yağmurda kullandığımı hatırlıyorum, ama yağmurun sesinden açıkçası bir rahatsızlık duymadım. Ama arabada hafif müzik sesi ve sohbet vardı sanırım ikisinde de... Belki benim dikkatimi çekmedi. İlk yağmurda özellikle tek başıma çıkacağım ve müziği de kapatacağım. Cidden merak ettim. Bu arada siz mutlaka gelişmelerden haberdar edin bizi lütfen.
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES