Gönderen Konu: P/S Uyarı Işığı  (Okunma sayısı 3452 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
P/S Uyarı Işığı
« : Ekim 12, 2009, 11:26:11 »
benim 2005 avensis  comfort var gösterge panelinde yazan s/p özelliğini bi türlü anlayamadım lütfen bilgisi olan cevap yazsın :(
Bi AwEnSiS GördÜm SanKİ!!!  :o  

Toyota Club Türkiye

P/S Uyarı Işığı
« : Ekim 12, 2009, 11:26:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: acil yardım!!!
« Yanıtla #1 : Ekim 12, 2009, 21:23:53 »
p/s ise elektrikli diroksiyon uyarı ışığı yanıyorsa kötü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 12, 2009, 22:16:40 »
P/S lambası bir arıza ikaz lambasıdır. Bu uyarı ikaz  ışığının anlamı  eletrik motorlu direksiyon  uyarı /ikaz lambasıdır. Bu P/S ışığı arabanın kontağını açtığınzda bütün arabalarda yanar.Kontağı açtığınızda  veya arabayı çalıştırdığınzda sönüyorsa direksiyonda bir sorun yoktur demektir. Ama kontağı açıp arabayı çalıştırdığınızda devamlı yanıyorsa direksiyonda sorun vardır ve hemen bir servise gitmek gerekir. Toyotaların 2003 ve sonrasında  eletrik motorlu direksiyonlar vardır. Diğer hidrolik direksiyonlarda direksiyonu çevirme işini  hidrolik  direksiyon yağı görmektedir.Sizin  araçta direksiyonu çevirme işini eletrik moturu görmektedir.Direksiyon Hidrolik sıvısı yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 12, 2009, 22:21:27 »
ABS fren ışığı gibi kontağı açtığınzda sönüyorsa hiçbir sorun yok demektir. Ama araç çalıştığında  da hiç sönmüyorsa eletrik motorlu direksiyonunuzda sorun vardır.Bu durumda hemen servise gidin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 12, 2009, 22:41:30 »
P/s elektro servo direksiyon.Bu ışık kontagı ilk actıgınızda yanar sistemi kontrol ettikten sonra söner..Kullanım kitapçıgında p/s elektrikli direksiyon ısıgınız yanıyorsa en yakın servise müracat edin diyor.Bence sizde çok kullanmadan servisinizle irtibata geçin
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Elegant
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2009, 16:58:35 »
cvp yazdığınız için tşkl ikazda bi sorun yok sönüyor ben sadece ne işe yaradığını öğrenmek istiyordum öğrenmiş oldum tşkl...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2009, 18:03:34 »
cvp yazdığınız için tşkl ikazda bi sorun yok sönüyor ben sadece ne işe yaradığını öğrenmek istiyordum öğrenmiş oldum tşkl...

Çok acil sorununuz için çok acil bir cevap almışsınız :(.

Arkadaşlar siz acil yazsanızda, yazmasanızda eğer bizlerin bildiği birşeyler varsa sizlerle paylaşmak için burada bulunuyoruz. Ama bu gibi konular için lütfen acil diye başlık açmayınız !!!

http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/acil-yardim-(-kaporta-ve-muzik-sistemi-modifiye-(fotograf-var)/

:( :( :(
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Elegant
« Yanıtla #7 : Aralık 02, 2009, 11:52:20 »
dövseydin.. ben müzik sistemi takıyorum acil yardım diye bi konu açmış olsan haklısın ama gösterge panelinde öyle bişey görmek farklı bişey .. acil yazdım çünkü eğer o yazı bir sorun olsaydı hemen servise götürmek için çabalardım böyle bişey acil yazılmayacakta ne yazılacak size soruyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 02, 2009, 12:18:47 »
Sakin,

Forumlarda genel olarak acil bilgi almak zordur, bu iş için tasarlanmış bir platform da değiliz. Mehmet bey buna dikkat çekmeye çalışmıştır.

Başlık konusunda da ne kadar açıklayıcı başlık olursa o kadar iyi. Mesela "Avensis S/P ikazı" diye olsaydı başlık arama yapıldığında çok daha kolay bulunabilir ve gelecekte benzer sorusu olanlara kaynak olabilirdi. Bu gibi sorularda çünkü genelde google veya forum içlerinde arama yapıldıktan sonra yeni konu açılması gerekiyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 02, 2009, 15:33:52 »
Sakin,

Forumlarda genel olarak acil bilgi almak zordur, bu iş için tasarlanmış bir platform da değiliz. Mehmet bey buna dikkat çekmeyi çalışmıştır.

Başlık konusunda da ne kadar açıklayıcı başlık olursa o kadar iyi. Mesela "Avensis S/P ikazı" diye olsaydı başlık arama yapıldığında çok daha kolay bulunabilir ve gelecekte benzer sorusu olanlara kaynak olabilirdi. Bu gibi sorularda çünkü genelde google veya forum içlerinde arama yapıldıktan sonra yeni konu açılması gerekiyor.
Tamamen katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 02, 2009, 15:45:58 »
dövseydin.. ben müzik sistemi takıyorum acil yardım diye bi konu açmış olsan haklısın ama gösterge panelinde öyle bişey görmek farklı bişey .. acil yazdım çünkü eğer o yazı bir sorun olsaydı hemen servise götürmek için çabalardım böyle bişey acil yazılmayacakta ne yazılacak size soruyorum..

Bak güzel kardeşim, daha önceki yazdıklarım tenkit etmek içindi, tehdit etmek için değil. Ben gerçekten acil olduğuna inandığım bir problemim olursa direk servise giderim, burada sorupta vakit kaybetmem. Çünkü burada neredeyse herkes araç kullanıcısı, tamirci değil. Alper arkadaşımız yukarda benim yazmak istediklerimi zaten açıklamış o nedenle tekrar etmeyeceğim.

Ayrıca profil bilgilerini tamamlamadığın halde cevap acil cevap alabilmişsin, ne güzel bak. Kazasız, belasız ve cezasız sürüşler dilerim :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 02, 2009, 21:14:55 »
Bak güzel kardeşim, daha önceki yazdıklarım tenkit etmek içindi, tehdit etmek için değil. Ben gerçekten acil olduğuna inandığım bir problemim olursa direk servise giderim, burada sorupta vakit kaybetmem. Çünkü burada neredeyse herkes araç kullanıcısı, tamirci değil. Alper arkadaşımız yukarda benim yazmak istediklerimi zaten açıklamış o nedenle tekrar etmeyeceğim.

Ayrıca profil bilgilerini tamamlamadığın halde cevap acil cevap alabilmişsin, ne güzel bak. Kazasız, belasız ve cezasız sürüşler dilerim :)

Uyma Mehmet abicim. Boşver abi... Beni de çok çileden çıkaran oluyordu ama artık alıştım. Hiç kasmıyorum :)
 Hem Hakan abi ve Alper'in yaklaşımı da dikkatini çekmiştir... Artık onlar da o kadar sakin karşılıyor ki ohhh hiç gerilime gerek yok...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid