Gönderen Konu: 98 COROLLA ya SIRALI SİSTEM LPG SİSTEMİ TAKTIRMAYA GEREK YOK MU???  (Okunma sayısı 6685 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
1998 model 1.6 xei corollama lpg taktırmak istiyorum...bi kaç yere sordum sıralıya gerek yok bunlara enjeksiyonlu diye bi sistem var onları takıyoruz dediler...sıralı gibi onun adınıda enjeksiyonlu koymuşlar.BRC nin bile o sistemden vardı ve hatta fiyatı 850 tl civarında..sıralı gibi performans sağlamayacağını sorduğum ustalar söyledi ama gözle görülür bi farkta olmaz dediler..enjeksiyonlu denilen sistemin karbüratörlülere takılan sistemden ne farkı var arkadaşlar...Yorumlarınızı aciliyetle bekliyorum...Teşekkür ederim
BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME,TANI!
                                           DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Tek noktadan enjeksiyonlu araçlara uygulanan sistem diye biliyorum. Ben sıralı tavsiye ederim çünkü aracınızın orjinal enjeksiyonlu mimarisine paralel bir sistemdir. LPGde "Sıralıya gerek yok" yorumu benzinde de "çok noktadan enjeksiyona gerek yok" yorumuna götürür ki o zaman Toyota'ya ters düşmüş oluruz. Toyota tek nokta yerine çok nokta koymuşsa bi bildiği vardır. LPG'de de ona paralel gitmekte yarar var.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ahmet bey bende de 1995 coralla xei var benim araçta tek noktadanmı çok noktadanmı enjeksiyon sistemi var acaba bilgilendirirseniz sevinirim
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
Çok nokta diye biliyorum ben.. i ibaresi tek başına (enjeksiyonlu) kullanıldığı zaman, "çok noktadan" anlamına geliyor bildiğim kadarıyla.
Sıralı sistem takılmış 95 xei 'ler de var yani çok noktadan olması lazım.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ahmet bey teşekkürler
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
sıralı sistem taktırın bence. eğer mikserli sistemlerden taktıracaksanız 850 çok zaten. ahmet beyin dediği gibi enjeksyonun bir anlamı kalmıyor o zaman.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
yakıt tüketimi ne kadar düşer..şimdi 0,27 kr yakıyor o zaman tahmini 0,18 olur diyorlar...
BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME,TANI!
                                           DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
ben şu anda 0,16 yakıyorum seninde çok farklı olaracağını zannetmiyorum. babamda 97 gli var benim arabayla hemen hemen aynı yakıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
İyi bir sıralı sistem uygulaması, japon bir otomobilde yüzde elliye yakın tasarruf sağlar.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **

[/quote]
ben şu anda 0,16 yakıyorum seninde çok farklı olaracağını zannetmiyorum. babamda 97 gli var benim arabayla hemen hemen aynı yakıyordu.
  Alper bey 0,16 kuruş şehirdışımı yakıyor? Şehirdışı ise şehir içi ne kadar yakıyor aracınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Yakıt tüketimi ile ilgili konu forumda mevcut.

http://www.toyotaclubtr.com/yakit/arabaniz-ne-yakiyor/540/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
850 çok o sistem için. Az daha çıkıp normal çakma olmayan bi sıralı sistem takılır. Ben 2008 Temmuz ayında 600 TL'ye BRC marka mikserli sistem taktırmıştım.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
bende 97 corolla xei var ve üstünde karbüratörlüden enjeksiyonluya uyarlanmış sitm gaz montajı var. 2 senedir kullanıyorum bir sorun yok. ayrıyeten bunda enjeksiyonları delme derdi olmuyor. belki 5-10 kuruş fark eder ama oda bence çok öenmli değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
hasan bey bu fiyatı karışık kullanımda yakıyor ama tabi bu kullanımın %90 lık kısmı şehir dışı. Şehir içi kavramı biraz saçma geliyor bana açıkçası istanbul trafiğinin en kalabalık ve en tenha saatlerini görmüş biri olarak. şehir içi kavramı semtten semte aracın genel kullanım zamanına göre bile değişen bir şey olduğu için...