0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2002-2004 arası makyajsız kasalar cıktı..Buarada makyajsız kasa bazı sol donanımlarında hava yastıgı sayısı az yanlış bilmiyorsam 2002-2003 lerde öyleydi..Daha sonra 2004 temmuzdan itibaren makyajlı kasa çıktı 2005 olarak-2005-2007 arası çıkan sol donanımlarında orta panjur nikelaj kaplama arka stoplardada geri vites lambası yuvarlak tı..Önceki kasalarda dikdörtgen.Ayrıca makyajlı çıkan kasalarda yagmur ve far sensörü var 2004 ve öncesine göre..Hb lerde öyleydi sedanları bilmiyorumm..Terra ve sol donanım farkı na gelince olmayanları söyleyim.Terrada perde ve yan hava yastıkları yok,ebd yok arkalar sol donanımda disk terrada kampana..Digital klima yok manuel klima var..Direksiyondan kontrollü cd çalar yok en azından saat yok ön gögüste.).Deri vites topuzu ve direksiyon yok terrada..Alüminyum alaşımla jant yok..aklıma gelenler bunlar eklemek isteyen varsa eklesinAraç almayı düşünüyorsanız ben şiddetle sol kullanan kullanıcı olarak1-2 milyar fazla verin ama kesinlikle sol donanımını alın..Çünkü sol ile terranın gögüsleri bile çok farklı.Terra sol donanımına göre gögsü çok sıradan..Sol ile terra arasındaki farkı içine binince fazlasıyla hissedersiniz..Bu arada bi ara linea donanımı vardı en alt donanım onla terrayı karıstırmayın..Sonra 2006 2007 plus line diye donanım cıkardılar..Ruhsatta da ayzar..plus line da terra ile sol donanaımı arasında ara donanım diye biliyorum..Sedan kullanmadıgım için sedan kullanan arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaklardır.Edit..Terrada asr esp ebd edl mi neyse onların hiçbiri yok..Sadece abs var..Sol donanımında ise abs+ebd var..Yani soldananımda asr edl falan filamn yok onalrı mercedes ve üst sınıflarda anca bulursunuz..Abs var ama sercenın asd si gibi degil
Tuncay Bey sağolun.Sizin arabanız sanırım 2005 Corolla Sedan Terra A/T. Bu sondaki A/T ne anlama gelmektedir. Normal Terra lardan farkı nedir? Sizin aracınız 1.6 mıdır ve rica etsem donanımları yazabilir misiniz?Sizin de belirttiğiniz gibi ben de disk fren var yazıyor 2005 kataloğunda da sırf bu yüzden ben de gece Toyoyasa nın sitesine mail atıp katalogları rica ettim. Gerçekten kafa karıştırıyor donanımlar.
Savas bey bu bilgileri 6 senedir toyota kullanıyorum ve corolla nın donanımlarınıda yakından takıp edıyorum ordan biliyorum.Savas bey terra donanımlarında perde hava yastıkları yok dikkat edin yan sürücü ve yolcu demiyorum..Perde hava yastıklarının olmadıgına eminim..Ayrıca kampana dedigim önler için kastetmiyorum..Terra aracların bazı üretimlerinde arka tekerleklerinde disk yok(1,4 veya 1,6 mı bilmiyorum) disk olmadıgı için abs yok demiyorum EBD yok diyorum..EBD elektronik fren dagılımını kendi ayarlıyor arac 4 lastik üzerinde 4 lastiginde disk olması lazım..Güvenlik konusunda linea terra sol donanımları arasında belirli farklar vardır katalogları inceleyın..Sol ile terra arasında azımsanamayacak kadar cok fark var..Aracınız terra is direksyondan kumandalı teyp dijital kilma en azından saat varmı deri vites direksıyon simidi alimünyum alaşımlı jant varmı..BEnim aracın 2003 üretiminde perde airbag yok ayrıca üst üretimindede hb nin yagmur ve far sensörü var sol hblerdeMesut kardes makyajlı makyajsız farketmıyor hepsinde gaz teli var yeni nesil corolladada var..Gaz ayarlaması belki başka birsey olabilirama gaz teli degil..
Terrada perde ve yan hava yastıkları yok,ebd yok arkalar sol donanımda disk terrada kampana.
Örneğin perde hava yastıkları dışında (ki bu serinin çıktığı yılı düşünürseniz segmentindeki araçlarda çok rastlanan bir özellik değildi) en düşük donanım olan Linea ile en yüksek olan Sol güvenlik özellikleri bakımından birebir aynıdır. Terra'da yan hava yastıkları yok demişsiniz, hem Terra'da hem de en düşük donanım olan Linea'da sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları vardır,