Gönderen Konu: 2005 sonrası kasalarda terra donanımları ?  (Okunma sayısı 18974 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2005 sonrası kasalarda terra donanımları ?
« : Ekim 11, 2009, 13:45:23 »
arkadaşlar benzer konulara rastladım forumda ama tam anlamıyla aydınlatıcı olamadılar okuduklarım.

sorunum şudur 2003-2007 sedan corolla almayı düşünüyorum.

2005 den önceki sol ler fiyat olarak ilgili çekti 22 23 civarı. malum terra ya göre daha donanımlılar. 2005 den sonraki sol lere bakamadım pek 25 i geçiyorlar toyotanın sitesinde de referans fiyat olarak böyle verilmiş zaten.neyse anlıycağınız fiyat olarak 25 i geçemiycem 22 - 23 ü de zorlayarak alabiliyorum zaten.

çeşitli araba sitelerinde 2. el bu fiyatlarda ilanlara bakarken 2006 model 1.4 bir terra ilgimi çekti.   ASR   ESP    EPS    EDL   EBD  gibi donanımları içerdiğini yazmış ilan sahibi şaşırdım. forumda biraz araştırma yaptım arkadaşlardan biri 2005 corolla kataloğunu paylaşmış 1.4 terra ya baktığım zaman uzaktan kumandalı kilidin bile olmadığı görünüyor ?

bir de ön ızgara da 2005 sonrası değişiklik mi oldu biraz?
arkadaşlardan sizden ricam bu kataloglar elinizde varsa paylaşmanız yada bulabileciğim bir yeri önermenizdir.
ayrıca almak istediğim bu araçlardan kullananlar varsa tavsiye ve blgilendirmelerini de alabilirim.

saygılar, selamlar...

Toyota Club Türkiye

2005 sonrası kasalarda terra donanımları ?
« : Ekim 11, 2009, 13:45:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 sonrası kasalarda terra donanımları ?
« Yanıtla #1 : Ekim 11, 2009, 14:07:07 »
 2005 - 2007 model Corolla'lar makyajlı modellerdir. Görsel olarak ön tampon, ön panjur, sis farları, stoplar farklı...
 İç donanım olarak makyajlılar daha zengin. Şiddetle makyajlı modelleri tavsiye ederim...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ekim 11, 2009, 14:15:04 »
Ergün Bey sağolun peki bu yazdığım donanımlar içinde mevcut öyle mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 11, 2009, 23:27:12 »
2002-2004 arası makyajsız kasalar cıktı..Buarada makyajsız kasa bazı sol donanımlarında hava yastıgı sayısı az yanlış bilmiyorsam 2002-2003 lerde öyleydi..Daha sonra 2004 temmuzdan itibaren makyajlı kasa çıktı 2005 olarak-2005-2007  arası çıkan sol donanımlarında orta panjur nikelaj kaplama arka stoplardada geri vites lambası yuvarlak tı..Önceki kasalarda dikdörtgen.Ayrıca makyajlı çıkan kasalarda yagmur ve far sensörü var 2004 ve öncesine göre..Hb lerde öyleydi sedanları bilmiyorumm..
Terra ve sol donanım farkı na gelince olmayanları söyleyim.Terrada perde ve yan hava yastıkları yok,ebd yok arkalar sol donanımda disk terrada kampana..Digital klima yok manuel klima var..Direksiyondan kontrollü  cd çalar yok en azından saat yok ön gögüste.:)).Deri vites topuzu ve direksiyon yok terrada..Alüminyum alaşımla jant yok..aklıma gelenler bunlar eklemek isteyen varsa eklesin
Araç almayı düşünüyorsanız ben şiddetle sol kullanan kullanıcı olarak1-2 milyar fazla verin ama kesinlikle sol donanımını alın..Çünkü sol ile terranın gögüsleri bile çok farklı.Terra sol donanımına göre gögsü çok sıradan..Sol ile terra arasındaki farkı içine binince fazlasıyla hissedersiniz..
Bu arada bi ara linea donanımı vardı en alt donanım onla terrayı karıstırmayın..Sonra 2006 2007 plus line diye donanım cıkardılar..Ruhsatta da ayzar..plus line da terra ile sol donanaımı arasında ara donanım diye biliyorum..Sedan kullanmadıgım için sedan kullanan arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaklardır.

Edit..Terrada asr esp ebd edl mi neyse onların hiçbiri yok..Sadece abs var..Sol donanımında ise abs+ebd var..Yani soldananımda asr edl falan filamn yok onalrı mercedes ve üst sınıflarda anca bulursunuz..Abs var ama sercenın asd  si gibi degil
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Ekim 12, 2009, 10:06:58 »
Tuncay Bey öncelikle teşekkür ederim.
Fakat sanırım sedanlar hb lere göre biraz farklılık gösteriyor. Mesela sizin dediğiniz disk frenler 2005 sedan katoloğunda hem 1.4 hem de 1.6 terra da mevcut görünüyor.
Ama bunun dışında dediğiniz gibi metal görünümlü ön konsol makyajlı yada makjaysız terraların hiçbirinde yok sanırsam bu sadece sol modellere has bir özellik.Görüntü olarak daha güzel duruyor gerçekten de metalik ön konsol.
Ama 2005 2006 terra lardan temiz bir tane denkgelirse onlar daha cazip görünüyor şimdilik bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 12, 2009, 10:16:09 »
makyajlı ve makyajsız kasa arasında bir farkta ben ekliyim, eniştemde makyajsız kasa sol var 2004 onun gazı telli eski sistem , bende 2005 makyajlı HB Sport var, sol donanımına sahip bir araç bende ise yani 2005 lerden sonrakilerde gaz teli yok onun yerine elektronik olarak gaz ayarlanıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Ekim 12, 2009, 11:03:05 »
Mesut Bey teşekkürler.
Sanırım terra da olsa makyajlılara bakmak lazım. Bu arada fotoğrafdaki sizin arabanızsa gerçekten de hoş görünüyor. Aslında ben de görüntü olarak hb leri daha çok beğeniyorum ama öğretmenim ordan oraya eşya taşı getir götür olayları hb bu konuda bagaj olarak beklentimi karşılayamadı ne yazık ki ondan sedan a döndüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 12, 2009, 11:22:24 »
Ulaş bey fotoğraftaki benim aracım evet , yavaş yavaş 4 5 yılda ortaya çıktı şimdi hali, bende çok beyenerek keyifle biniyorum :)

Ayrıntılı fotoğraflara burdan bakabilirsiniz : http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/e12-corolla-resimleri-a-c-d-icin-%29/

http://www.toyotaclubtr.com/digital-fotografcilik/kiz-kulesi-bogaz-kop-corolla-gece-cekimleri/

Bu fotoraflarda cam filmi yok daha çektirmemiştim ozaman :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Ekim 12, 2009, 11:44:12 »
maşallah ne diyim  :)  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 12, 2009, 12:00:11 »
Teşekkür ederim :) umarım aradığınız aracı bulur ve bir an önce kavuşursunuz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 12, 2009, 13:54:14 »
2002-2004 arası makyajsız kasalar cıktı..Buarada makyajsız kasa bazı sol donanımlarında hava yastıgı sayısı az yanlış bilmiyorsam 2002-2003 lerde öyleydi..Daha sonra 2004 temmuzdan itibaren makyajlı kasa çıktı 2005 olarak-2005-2007  arası çıkan sol donanımlarında orta panjur nikelaj kaplama arka stoplardada geri vites lambası yuvarlak tı..Önceki kasalarda dikdörtgen.Ayrıca makyajlı çıkan kasalarda yagmur ve far sensörü var 2004 ve öncesine göre..Hb lerde öyleydi sedanları bilmiyorumm..
Terra ve sol donanım farkı na gelince olmayanları söyleyim.Terrada perde ve yan hava yastıkları yok,ebd yok arkalar sol donanımda disk terrada kampana..Digital klima yok manuel klima var..Direksiyondan kontrollü  cd çalar yok en azından saat yok ön gögüste.:)).Deri vites topuzu ve direksiyon yok terrada..Alüminyum alaşımla jant yok..aklıma gelenler bunlar eklemek isteyen varsa eklesin
Araç almayı düşünüyorsanız ben şiddetle sol kullanan kullanıcı olarak1-2 milyar fazla verin ama kesinlikle sol donanımını alın..Çünkü sol ile terranın gögüsleri bile çok farklı.Terra sol donanımına göre gögsü çok sıradan..Sol ile terra arasındaki farkı içine binince fazlasıyla hissedersiniz..
Bu arada bi ara linea donanımı vardı en alt donanım onla terrayı karıstırmayın..Sonra 2006 2007 plus line diye donanım cıkardılar..Ruhsatta da ayzar..plus line da terra ile sol donanaımı arasında ara donanım diye biliyorum..Sedan kullanmadıgım için sedan kullanan arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaklardır.

Edit..Terrada asr esp ebd edl mi neyse onların hiçbiri yok..Sadece abs var..Sol donanımında ise abs+ebd var..Yani soldananımda asr edl falan filamn yok onalrı mercedes ve üst sınıflarda anca bulursunuz..Abs var ama sercenın asd  si gibi degil

Tuncay Bey, bilgilerinizin kaynağı nereye dayanıyor bilmiyorum, ama Terra ile Sol arasında saydığınız kadar fark yok.

Özellikle güvenlik konusunda Toyota düşük modellerde bile taviz vermez bir yaklaşım sergiler: Örneğin perde hava yastıkları dışında (ki bu serinin çıktığı yılı düşünürseniz segmentindeki araçlarda çok rastlanan bir özellik değildi) en düşük donanım olan Linea ile en yüksek olan Sol güvenlik özellikleri bakımından birebir aynıdır. Terra'da yan hava yastıkları yok demişsiniz, hem Terra'da hem de en düşük donanım olan Linea'da sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları vardır, kampana frenli Terra'yı da ilk defa sizden duydum, bu kasa Corolla'ların hepsinde ön ve arka frenler disk sistemidir. Keza EBD özelliği de Linea, Terra ve Sol, tüm donanım seviyelerinde mevcuttur.

Ben de aradaki farkın verilip Sol alınması taraftarıyım, ama Ulaş Bey'in ya da Toyota'sını arayan başkalarının forumdan doğru bilgiye erişmesi önemli. Sıralamada önceliği güvenliğe verip konfor farklarını daha geride gözetenler olabilir.
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Ekim 12, 2009, 14:41:37 »
Tuncay Bey sağolun.
Sizin arabanız sanırım 2005 Corolla Sedan Terra A/T. Bu sondaki A/T ne anlama gelmektedir. Normal Terra lardan farkı nedir? Sizin aracınız 1.6 mıdır ve rica etsem donanımları yazabilir misiniz?

Sizin de belirttiğiniz gibi ben de disk fren var yazıyor 2005 kataloğunda da sırf bu yüzden ben de gece Toyoyasa nın sitesine mail atıp katalogları rica ettim. Gerçekten kafa karıştırıyor donanımlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 12, 2009, 22:04:13 »
Tuncay Bey sağolun.
Sizin arabanız sanırım 2005 Corolla Sedan Terra A/T. Bu sondaki A/T ne anlama gelmektedir. Normal Terra lardan farkı nedir? Sizin aracınız 1.6 mıdır ve rica etsem donanımları yazabilir misiniz?

Sizin de belirttiğiniz gibi ben de disk fren var yazıyor 2005 kataloğunda da sırf bu yüzden ben de gece Toyoyasa nın sitesine mail atıp katalogları rica ettim. Gerçekten kafa karıştırıyor donanımlar.

Ulaş Bey, 2005 kataloğunu ben tarayıp atmıştım zaten. Linkini tekrar vereyim:

http://img91.imageshack.us/img91/9859/2005katalogbb7.jpg

A/T Automatic Transmission yani otomatik vites oluyor. Motor da 1.6, zaten otomatik vitesliler yalnızca bu motorla geldiler. Donanım da tamaman 2005 kataloğunda yazdığı gibi, kataloğu referans alabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Ekim 12, 2009, 22:13:02 »
Savaş Bey sağolun zaten bu katalogdan bakmıştım ben de.Sizin tarattığınızı bilmiyordum :)
bu katalogdaki donanımlar o zaman 2006 ve 2007 modellerde de geçerli oluyor o zaman değil mi ?
bu arada bir özür önceki yanıtta size teşekkür edeceğime Tuncay Beye etmişim özür dilerim tekrar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 12, 2009, 22:23:56 »
Savas bey  bu bilgileri 6 senedir toyota kullanıyorum ve corolla nın donanımlarınıda yakından takıp edıyorum ordan biliyorum.Savas bey terra donanımlarında perde hava yastıkları yok dikkat edin yan sürücü ve yolcu demiyorum..Perde hava yastıklarının olmadıgına eminim..Ayrıca kampana dedigim önler için kastetmiyorum..Terra aracların  bazı üretimlerinde arka tekerleklerinde disk yok(1,4 veya 1,6 mı bilmiyorum) disk olmadıgı için abs yok demiyorum EBD yok diyorum..EBD elektronik fren dagılımını kendi ayarlıyor arac 4 lastik üzerinde 4 lastiginde disk olması lazım..Güvenlik konusunda linea terra sol donanımları arasında belirli farklar vardır katalogları inceleyın..Sol ile terra arasında azımsanamayacak kadar cok fark var..Aracınız terra is direksyondan kumandalı teyp  dijital kilma en azından saat varmı deri vites direksıyon simidi alimünyum alaşımlı jant varmı..BEnim aracın 2003 üretiminde perde airbag yok ayrıca üst üretimindede hb nin yagmur ve far sensörü var sol hblerde
Mesut kardes makyajlı makyajsız farketmıyor hepsinde gaz teli var yeni nesil corolladada var..Gaz ayarlaması belki başka birsey olabilirama gaz teli degil..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 12, 2009, 22:27:56 »
Broşür eklenmiş ama

Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 12, 2009, 22:36:15 »
Hocam bazı terra veya linea donanımlarında arkada kampana vardı makyajsız kasalarda..Belki onlar ilk cıkan terra veya linea donanımı olabilir ben kendim gördüm.Arkada disk olan butun corollalarda ebd oldugunu biliyorum.Ben sadece arka tekerler kampana olan corolla donanımlarında ebd olmadıgın söyledim...Eklenmiş brosürdede görüldügü üzere savaş bey  dedigim gibi bakınız terra donanımlarında perde hava yastıkları yok..Hblerin makyajlanmış kasalarında ya benım aractan farklı olarak yagmur ve far sensörü far dedim oda yazıyor zatenn..Donanım listesinin ve teknik broşürün eklendigi iyi olmus..Arac bakan arkdas yardımcı olacaaktır .Tskler ramazan bey
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 12, 2009, 23:00:12 »
Savas bey  bu bilgileri 6 senedir toyota kullanıyorum ve corolla nın donanımlarınıda yakından takıp edıyorum ordan biliyorum.Savas bey terra donanımlarında perde hava yastıkları yok dikkat edin yan sürücü ve yolcu demiyorum..Perde hava yastıklarının olmadıgına eminim..Ayrıca kampana dedigim önler için kastetmiyorum..Terra aracların  bazı üretimlerinde arka tekerleklerinde disk yok(1,4 veya 1,6 mı bilmiyorum) disk olmadıgı için abs yok demiyorum EBD yok diyorum..EBD elektronik fren dagılımını kendi ayarlıyor arac 4 lastik üzerinde 4 lastiginde disk olması lazım..Güvenlik konusunda linea terra sol donanımları arasında belirli farklar vardır katalogları inceleyın..Sol ile terra arasında azımsanamayacak kadar cok fark var..Aracınız terra is direksyondan kumandalı teyp  dijital kilma en azından saat varmı deri vites direksıyon simidi alimünyum alaşımlı jant varmı..BEnim aracın 2003 üretiminde perde airbag yok ayrıca üst üretimindede hb nin yagmur ve far sensörü var sol hblerde
Mesut kardes makyajlı makyajsız farketmıyor hepsinde gaz teli var yeni nesil corolladada var..Gaz ayarlaması belki başka birsey olabilirama gaz teli degil..

Merhabalar, kastım sizi yalancı çıkarmak falan değil, ama burada doğru bildiklerimizi değil de gerçekten doğru olanları yazalım, bakın Ramazan bey dizel modellerin kataloğunu da eklemiş, bu kasa Corolla'ların hepsinde EBD var, arka frenler de disk. Hava yastıklarına gelince:

Alıntı
Terrada perde ve yan hava yastıkları yok,ebd yok arkalar sol donanımda disk terrada kampana.

yukarıdakini yazan sizsiniz.

Ben de

Alıntı
Örneğin perde hava yastıkları dışında (ki bu serinin çıktığı yılı düşünürseniz segmentindeki araçlarda çok rastlanan bir özellik değildi) en düşük donanım olan Linea ile en yüksek olan Sol güvenlik özellikleri bakımından birebir aynıdır. Terra'da yan hava yastıkları yok demişsiniz, hem Terra'da hem de en düşük donanım olan Linea'da sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları vardır,

yazmışım, siz benim perde hava yastığı olduğunu söylediğim kanaatine nereden vardınız?

Donanımlar arasındaki farkları çok iyi biliyorum ve bu konudaki görüşüm hala aynı, dikkat ederseniz bir önceki mesajımda da özellikle güvenliği göz önünde tutanlar olabilir diyerek dikkat çektim. Hatta Toyota'nın bu konudaki yaklaşımını da örnek verdim. Benim gözümde bir aracın bazı donanım seviyelerinde EBD olmayışı, arka frenlerin disk yerine kampana oluşu ve yan hava yastıklarının eksikliği çok büyük bir farktır, ben güvenliği önemserim, ama otomatik klima, deri direksiyon, alaşımlı jantlar gibi konfor ve dış görünüm özelliklerini bütçemden dolayı rahatlıkla gözardı edebilirim. Başkası için farklı olabilir. Ama araç almak için fikir soran birisine cevap verirken önce biz tüm doğruları objektif olarak verelim, gerisini bırakalım kendisi karar versin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 12, 2009, 23:12:04 »
Tartısacak ortada bır konu yok savas bey.Ben dikkat ettiyseniz arkada kampana olan terra veya linea donanımını kastettım onlarda ebd yok dedım.Bu katalog makyajlılar için herhalde.Ben arkada disk olmayan terra veya lınea donanımındakı aracı söylemiştim.Katalogdada ön ve arkalar disk dıyo zaten.Makyajlı kasaların hepsı disk  ve ebd de var..Neyse alacak olan arkadas bütcesi dogrultuunda kendısı karar versin.Yanlış anlmayın siz yanlış ve ya dogru söylemiyorsunuz diye kastetmedim..Kusurumuz varsa affola.Sonucta forumda herkes bırbırıne bıldıklerıyle yardımcı oluyor.Tesekkurler sizede
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #19 : Ekim 12, 2009, 23:42:27 »
arkadaşlar hepinize teşekkürler beni toyotasa dan daha fazla bilgilendirdiniz gerçekten de  :)
şuan bitlis de olmam sebebiyle yakınlarda pek toyota bayii yok ben de mail attım dün gece dedim böyle böyle 2. el araba sitelerinde her türlü donanım yazılıyor doğru bilgiyi sizden alalım katalogları rica edeyim bakalım cevap bekliyoruz.
yardımcı olan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.
Alıcı olarak ise Savaş Bey gibi düşünüyorum ben de bütçeme göre sensörler, otomatik klima gibi özellikler olmazsa olmaz değil ne yazıkki.