0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bide bişey daha sorayım bu ABS dediğimiz olayı dün keşfettim ani bir frende fren pedalında titreşim veya ayağı geri itme ve tıııırtt diye bi ses gibi bişey olur mu babama sorduğumda abs o dedi.. bide bu konudaki görüşlerinizi alayım.. araba 2008 corolla yeni kasa..
Çoğu arabada diskin üzerinde pas görüyorum. Paslanmaz çelikten yapılamıyor demek ki.. ??
kütahyanın havası çok değişkendir ondan dolayı oluyo heralde.. sende sağol..
arkadaşlar kampana yok demeyin. önler sadece disk, arkalar hem disk hem kampana. arka normal frenler disk, el freni ise diskin göbeğinde bulunan kampanadan fren yapıyor. yani sonuç olarak diskin göbeğinde de olsa bir kampana mevcut. (özcanı kızdırayım biraz )
O zaman ben de biraz seni kızdırayım Murat abi... Bu bahsettiğin olay bahsi geçen Yeni Nesil Corolla'larda mevcut değil... 2002-2007 Model arası Corolla'larda aynen böyle. Fakat daha sonra üretilen Yeni Nesil Corolla ve Auris'lerde el fren mekanizması da arka ayak frenine bağlı. Yani el freni çekildiğinde hani 72 Model Serçe'lerde de olan arka frenleri diskli el fren mekanizması var ya; aynen öyle... Arka fren balataları üzerindeki yaylı mekanizması sayesinde diskin üzerindeki balatalar el freni vazifesi de görüyor...