Gönderen Konu: Astra mı, yoksa Golf mü  (Okunma sayısı 12745 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Astra mı, yoksa Golf mü
« Yanıtla #20 : Ekim 22, 2009, 11:49:26 »
:) Arabaların araba gibi üretildiği yıllar..
Her birinin kendi biçimine, kullanım şekline ve hayranlarına sahip olduğu yıllar..
Arabalar kendiliğinden büyük masraf çıkartıp insanı deli etmezlerdi ama bazı basit problemleri (platin falan gibi elektrik problemleri) düzenli olarak çıkartırlardı.. :) Daha çok metal daha az plastik vardı."Tamir edilebilirlik"'leri çok yüksekti. Modeller fazla değişmezdi. Çok bilinen modellerin parçaları da yaygın ve ucuzdu. Buna karşılık kasalarda paslanma problemi çok yaygındı.
Yani oyunun kuralı farklıydı ve kendine göre güzellikleri vardı. Opel'in de marka imajı bugüne göre biraz daha iyiydi.. Mesela Renault veya Ford'le karşılaştırılmazdı. Daha üstün görülürdü.
Diğer yandan Mercedes dışındaki markaların pek öyle "bu marka arıza yapmaz" gibi bir imajları yoktu.
İnsanların öyle bir beklentileri de yoktu ki.
Güvenilirlik meselesi 90 larda Japonlar kendilerini göstermeye başlayınca anlaşıldı. (aslında daha erken başladılar da dünya anca 90 larda anladı)
Bir arabanın güvenilir (arıza yapmayan araba) olması için illa lüks veya aşırı basit olmasının gerekmediği görüldü..
Neyse eski sağlam arabalar hakkında sanırım benzer duyguları taşıyoruz. Sizi kırdıysam özür dilerim. Ben de opel manta'lara bayılırdım ama.. Arıza yapar mı yapar.. :)
Birkaç iyi bakılmış süper lüks alman tankı dışında o eskilerin hepsi yapar.. ama arızaları bile sevimlidir.. o ayrı..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 22, 2009, 11:49:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 22, 2009, 12:28:51 »
katılıyorum eski arabalar başkaydı opel'in de eski zamanlardan kalan çok diri manta, ascona, rekord modelleri var ( rekord tam olarak böyle yazılmıyor olabilir)

fakat günümüze dönersek bende golf'den yanayım çünkü; tasarım olarak bana daha fazla hitap ediyor, oturmuş baba gibi bir duruşu var güven hissiyatını doğurur bu da bende ,
motor konuları çok farketmez bence 2si de turbonun gücünü arkalarına aldılar atmosferik işi capon kardeşlerimize kaldı,
iç mekanda da golf yine golf ve vw olmasının standart klasik çizgileriyle heyecansız ama güvenli bir duruşu var bana göre,

dezavantajları doğuş gibi geçirmece bir distrübitörü var , benim hoşuma giden tasarımı artık bazı insanlara sıkıcı gelmeye başladı,

elektronik arıza konusunda opel'den bir adım öndedir bence opel bilgisayar gibi geliyor bana her an windows kapatılıyor diyip vazgeçicek çalışmaya sanki, astra classic diyerek hala düdüklenen araçların şirketteki garip uyarılarından dolayı böyle düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #22 : Ekim 22, 2009, 14:29:55 »
Neyse eski sağlam arabalar hakkında sanırım benzer duyguları taşıyoruz. Sizi kırdıysam özür dilerim.
Yok yahu, ne kırması... Estağfurullah Ahmet hocam. Olur mu öyle şey... Opel babamın markası değil ki (Ascona hariç :lol: o babamın). Ben sadece hiç yapmadılar deyince, aklıma geldiği için yazdım bunları. Yoksa bugünün opeli değil kastettiğim.
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 15, 2010, 17:42:27 »
Ahmet bey, ben bu fikrinize tam olarak katılamayacağım. Son yıllarda yapmıyor diyorsanız bilmem. Ama benim babamın 1984 yılında aldığı bal rengi sıfır bir opel ascona'sı vardı. Daha sonra farklı araçlar da almasına rağmen, 1996 yılına kadar opelini satmadı ve sürekli de kullandı. Yurtdışı seyahatleri de dahil bu kullanıma. Son 3-4 yılında ben de bayağa kullanmıştım. 12 yıl az değil. İnanın, satarken tek bir sorunu ve tıkırtısı bile yoktu aracın. Yani tecrübeyle sabit, opel o kadar da dayanıksız değil(di)... Bu arada yaşı yetmeyenler bilmez tabi Ascona'yı. Sanırım 80'li yılların sonlarında üretimini bitirmişti.
Sorunun cevabına gelince, bence Volkswagen Golf...
astra sınıfının şu anda lideri ;) emın olun opel hala kalıtelı araç yapıyor...--- km hızla taklat attık ve bankete düştük astranın kapı dıreklerı o kadar dayanıklıydıki bizi kurtardı...birde herkeste opel memnunıyetsızlıği var opel çok kalıtelı bır araçtır...

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 15, 2010, 19:02:39 »
  Neye göre lideri?  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 16, 2010, 09:10:08 »
  Neye göre lideri?  ;)
kalite sağlamlık yol tutuşu senelerdir kullandığı artık şu sorunuda var denilicek kadar az olan motoru :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #26 : Nisan 10, 2010, 14:26:39 »
tabikide golf
Bi AwEnSiS GördÜm SanKİ!!!  :o  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Nisan 10, 2010, 14:44:55 »
güzel paylaşım  bende eski opel kullanıcısı olarak opel diyorum yeni golf sadece motor seçeneği olarak üstün..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Nisan 10, 2010, 15:04:28 »
astra sınıfının şu anda lideri ;) emın olun opel hala kalıtelı araç yapıyor...--- km hızla taklat attık ve bankete düştük astranın kapı dıreklerı o kadar dayanıklıydıki bizi kurtardı...birde herkeste opel memnunıyetsızlıği var opel çok kalıtelı bır araçtır...

bende astra kullandım fatihin dediği gibi astra çokta kötü bir araba değil.kaportası sağlamdır.bende kaza yaptım ve burnum bile kanamadan çıktım içinden. haa bunu yanında astraların bir takım kronik hastalıkları var.egr,ateşleme bobini gibi(astra g).golf kullanmadın ama golf almayı çok istiyorum.seneye ya golf yada astra alacam zaten.astra kullandığım için(değişiklik olsun)golf alabilirim.daha karizmatik duruyor
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Nisan 11, 2010, 00:41:30 »
ilginç bir olay :) ilk kazamı astra g kasa ile golf 5 e vurmuştumyandan 2 kapı arasına vurdum golf içeri doğru girdi fakat astrada sadece 1 adet tampon bir adet çamurluk ve 1 adet far değiştirdik opel sağlam araç üretiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #30 : Nisan 11, 2010, 04:12:27 »
Yeni astra scorocco'nun cakması olmus,ama bugun opel servisinde kullandım gercekten.Cok ama cok zevkli bir arac olmus yeni astra bu sefer.Babam senelerce opel'in cesitli markalarına bindiği için opel hakkında baya bi bilgi sahibiyim.o yuzden söle söyleyim ilk defa süspanyıonu bu kadar yumusak bir astra hb kullandım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: -
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 11, 2010, 11:56:17 »
suphesız golff...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 03, 2010, 19:21:25 »
wv fanatikliği hat safada gene :D donanım olarak wv bos opel yeterlı...fiyata gelince eh işte 3 aşağı 5 yukarı aynı...sokakta fiyatları aynı olsa c segmentinde hangi aracı seçerdin deseler ve araçları gösterseler tartışmasız opel derler...wv grubu dsg sanzumanlı aracı olmasa birde doğus otonun pazarlaması olmasa kımse turkıyede bınmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #33 : Mayıs 03, 2010, 19:29:53 »
Fiyat - Görsellik dışında her türlü Golf diyorum.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 19, 2010, 01:22:43 »
golf.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Temmuz 15, 2010, 00:51:38 »
Toyota :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 18, 2010, 16:45:42 »
görsellik olarak kesinlikle astra derim. vw'a göre bariz güzel tasarlanmış... yakıt ekonomiside vw den iyi görünüyor. 0 km alımlarda 5000 tl. de az bi rakam değil. bu sebeplerden ben astra derdim, tabi vw'e karşı. 
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 18, 2010, 19:06:50 »
Ben 6 aylıkken takla atmışız o sıralarda opel ascona vardı (bilenler bilir) bende tek çizik yokmuş babama sadece cam batmış onun dışında hiç bişi yokmuş annemde :D yani opel akar :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 18, 2010, 20:24:15 »
asconada efsanedır gercekten..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Temmuz 19, 2010, 13:37:21 »
arkadaşlar niye arabayı kazasına göre değerlendiriyorsunuz ki, bilmem kaç hızla uçup bankete düşünce bişey olmamışmış, denk gelir onun yarısı hızla biyere çarparsın araç pideye döner, yamyassı olur, Allah korusun. iki aracıda aynı şartlarda aynı şekilde çarpmadan bişey denemez kaza hakkında, bunu da tüm dünyada profesyonel olarak euro n-cap yapıp biz tüketicilere sonucu bildiriyor zaten, gerisi hikaye gelir bana.

sadece şukadarını söyleyim, opel'in asconasına, rekorduna bakıp günümüz opellerini aynı kefeye koymak yanıltır.

ben bir golf hastası olarak, bu karşılaştırmanın sonucundan toyota galip çıkar diyorum ;)
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...