Gönderen Konu: YENİ KASA D4D MOTOR VEYA MEKANİK ARIZA YAŞAYAN VARMI  (Okunma sayısı 19991 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: YENİ KASA D4D MOTOR VEYA MEKANİK ARIZA YAŞAYAN VARMI
« Yanıtla #40 : Mayıs 01, 2010, 15:33:11 »
  Bu istatistikler çok da gerçekçi değil bence Bünyamin. Çünkü bazı motorlar Türekiye'ye girdiğinde malesef Türkiye'de kaliteli dizel (Euro Dizel) satılmıyordu. D4d 'nin Türkiye'ye geç girmesinin de başlıca sebebi buydu.

Hakan abi neyin istatistiğinden bahsediyoruz ortada istatistik yok ki,ben sanayi deneyimimden biliyorum

TDI 'larda aşırı kurumlanma problemi var bu nedenle TDI'ların ömrü 150K 200 giden çok iyi gider,ondan sonra sanayide 5000 verip motor yaptırırsınız,bir dostumuzun özel VW servisi var orada da çalıştım iyi biliyorum

Reno'nun dCi'larında enjektörler 90-120K arası bozuluyor ve işeme yapıyor bu da pistonu eritip komple motor yaptırmaya neden oluyor,piyasada en çok satılan sandık motor reno 1,5 dCi'dır

Şu anda sorunsuzluğu gerçekten tescilli tek motor 1,3 Multijet devamında D4D geliyor

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 01, 2010, 15:33:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 01, 2010, 17:43:53 »
  Motor iç aksamında aşınma (erime) sebebinin başında yakıttaki yüksek kükürt oranı gelir. Çünkü yüksek basınç altında (dizel motor sıkıştırması) su ile kükürt bir araya gelince tepkimeye giriyor ve çok yüksek aşındırıcı özelliği olan Sülfürik asit meydana çıkıyor. Bu yüzden belli yıllarda Türkiye'de kullanılmış Turbo Dizel araçlarda buna dayalı sorunları gözlemlemek hiç de zor değil. Zaten Toyota bunun bilincinde olduğu için (d4d dizel motor teknolojisinin tabanına bakılabilir) Türkiye'ye uzun süre d4d motorlu araçlarını getirmedi haklı olarak. İşte bu yüzdendir ki (sebeplerin başında) sanayide bazı araçların servislerine daha sık rastlanır. Tabi Türkiye'de hala Turbo Dizel ya da Turbo araç kullanımının inceliklerini bilmeyen ancak bu tarz araçları kullanan sürücüler vardır.
 Pompa Meme teknolojili ve Common Rail sistemleri arasında farklar vardır. Ancak kendi içlerinde benzer tabanları paylaşırlar.
 Yurt dışında çok daha fazla KM. ler yapmış değişi markalarda dizeller mevcuttur. Açıkçası ben Toyota'nın dizelini çok seviyorum (performans, tüketim, sessizlik) ancak karşılaştırma da daha adil olmalı bence.

Sanırım söylemek istediğimi anlamışsındır Bünyamin, olay sadece araçlarda bitmiyor, araçalrın durumuna etki eden çok sayıda faktör mevcut ve bunlara Otomotiv üreticilerinin etkileri sınırlı. Tabi bunlar benim düşüncelerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • İllede Japon olsun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #42 : Mayıs 23, 2010, 01:39:00 »
ben yağ yakma sorunu yaşıyorumm.... 2010 benim aracımda

Araç 2010 Dizel Comfort MMT , şu an 19,250km'de ve her 7,000km'de "düşük yağ seviye" ikazını veriyor.
Kaçak gözükmüyor.
Yağı tamamlandı ve 3,000 km sonra yağını ölçelim dediler, içinden 0,95lt yağ eksik çıktı.(3,000 km'de harcanan yağ miktarı)
4,4lt(Toplam) - 3,45lt (İçinden çıkan) = 0,95lt (Harcanan)

Yetkili Servis İstanbul'a sordu, bakalım cevap bekliyorum. Sizce bu eksilen yağ miktarı fazla değil mi? Sorun ne olabilir dersiniz?
İlle de JAPON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
« Yanıtla #43 : Mayıs 23, 2010, 20:51:02 »
Araç 2010 Dizel Comfort MMT , şu an 19,250km'de ve her 7,000km'de "düşük yağ seviye" ikazını veriyor.
Kaçak gözükmüyor.
Yağı tamamlandı ve 3,000 km sonra yağını ölçelim dediler, içinden 0,95lt yağ eksik çıktı.(3,000 km'de harcanan yağ miktarı)
4,4lt(Toplam) - 3,45lt (İçinden çıkan) = 0,95lt (Harcanan)

Yetkili Servis İstanbul'a sordu, bakalım cevap bekliyorum. Sizce bu eksilen yağ miktarı fazla değil mi? Sorun ne olabilir dersiniz?
aracınız 6 vitesmi
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • İllede Japon olsun
« Yanıtla #44 : Mayıs 23, 2010, 22:36:52 »
evet 6 vitesli MMT.
İlle de JAPON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 23, 2010, 23:36:39 »
Aracımda şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Şuan 6900 km deyim. Yağına baktım bir miktar eksikti. Ancak yeni araç için bu normal. 10 bin km yi geçtikten sonra yağ eksiltmemesi gerekir. Benim sorun olarak gördüğüm tek şey şuan klima kokusu. Bunun da pek çözümü yok gibi.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #46 : Mayıs 26, 2010, 04:26:34 »
evet 6 vitesli MMT.
evet 6 vites olmasınınn etkisi olabilirmiki...!!?? benimkifr 6. vites
ŜŜĪĬÑÀÀÑÑ

2010 corolla d4d comfort...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #47 : Haziran 18, 2010, 18:33:13 »
ben de bugun 10.000 bakimina girdim (9.500 km de)
onceki gun ve bugun meyilli yollarda ilk defa eksik yag uyarisi verdi,
servis bunun normal oldugunu soyledi
anladigim kadariyla sorun yok
kazasiz saglikli gunler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 18, 2010, 19:13:36 »
Dizel araçlar yağ mı eksiltiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Haziran 18, 2010, 19:41:37 »
Dizel araçlar yağ mı eksiltiyor.

yağ eksiltmesi ilk 10 bin km de olur. bu normaldir.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #50 : Haziran 21, 2010, 13:08:58 »
benim aracım ve bi kaç arkadaşın aracında daha var bu sorun ama halledilcek heralde 20000 bakımına gıtcem yarın yine ölçtürcem yağını en son 17000 km de tamamlamıştık...
ŜŜĪĬÑÀÀÑÑ

2010 corolla d4d comfort...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Kasım 01, 2010, 22:33:17 »
60 000 de turbo gitti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Kasım 01, 2010, 22:45:02 »
60 000 de turbo gitti

Alparslan bey öncelikle geçmiş olsun bir sorum olacak uzun yol yaptığınızda aracı söndürmeden önce 1-2 dakika bekliyormuydunuz bu turbonun ömrü için çok önemli çünkü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Unutmayın, 5 Neden 1 Keşkeyi doğurur...
« Yanıtla #53 : Kasım 08, 2010, 18:51:20 »
60 000 de turbo gitti
inşallah garanti kapsamındadır. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #54 : Kasım 08, 2010, 19:16:55 »
Aracım 6800 km de 2011 comfort extra d-4d ne yağ eksiltmesi nede başka bir problemle karşılaştım maşallah diyeyim... 8-)
Aracın turbosunu korumak için normal zamanda içimden 30 yada 60 kadar sayıp öyle kapatıyorum :) Uzun mesafe yol gidip durduğumda en kötü ihtimalle 2.5 dakika sonra kapatıyorum hatta bağzen abartıp 5 dakika çalıştıktan sonra kapatıyorum !!!
Aracın kendi kitapçığında norma kullanımlar ve ilk yani motor soğukken çalıştırmadan sonra 30 sn bekledikten sonra kontak kapat yada hareket etmeyi !!!
Yüksek hızlarda kullanım ve uzun yol mesafelerinden sonra arabayı kapatmak için maksimum 2.5 dakika beklenmesini söylüyor !!! !!! ;)
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Unutmayın, 5 Neden 1 Keşkeyi doğurur...
« Yanıtla #55 : Kasım 09, 2010, 15:09:52 »
Aracım 6800 km de 2011 comfort extra d-4d ne yağ eksiltmesi nede başka bir problemle karşılaştım maşallah diyeyim... 8-)
Aracın turbosunu korumak için normal zamanda içimden 30 yada 60 kadar sayıp öyle kapatıyorum :) Uzun mesafe yol gidip durduğumda en kötü ihtimalle 2.5 dakika sonra kapatıyorum hatta bağzen abartıp 5 dakika çalıştıktan sonra kapatıyorum !!!
Aracın kendi kitapçığında norma kullanımlar ve ilk yani motor soğukken çalıştırmadan sonra 30 sn bekledikten sonra kontak kapat yada hareket etmeyi !!!
Yüksek hızlarda kullanım ve uzun yol mesafelerinden sonra arabayı kapatmak için maksimum 2.5 dakika beklenmesini söylüyor !!! !!! ;)
Tam olarak bir bilgiye sahip değilim ama 2,5 dakikada fazla değil mi?Hani zarar veya yakıt açısından söylemiyorum zaman olarak abartılmamış mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Kasım 09, 2010, 15:57:41 »
maksimum 2.5 dakka diye bişey yazmıyo ki kılavuzda sadece bekletin diyo tablo var bitane maksimum minumum diye bişey yok ben şehir içi şehir dışı kullanımda kapatmadan önce beklıyorum sabah da en az 4.5 dakka çalıştırmadan hareket etmıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #57 : Kasım 10, 2010, 10:03:13 »
maksimum 2.5 dakka diye bişey yazmıyo ki kılavuzda sadece bekletin diyo tablo var bitane maksimum minumum diye bişey yok ben şehir içi şehir dışı kullanımda kapatmadan önce beklıyorum sabah da en az 4.5 dakka çalıştırmadan hareket etmıyorum
sizin aracınız kaç model bilmiyorum ama benım aracım 2011 model ve kıtapcığında dediğim değerler yazıyor.Yazmasa Buraya yazmam.;)
Sabahleyın 4.5 dakıka beklemek için hiçbirşey yazmıyor.Ama genelde sabah çalıştırılan araba ilk çaliştirmada 1 dakika gectikten sonra hareket eder insanlar artı toyota servisine bunuda sordum ordaki baş usta İzmr tokullar servisi 30 sn bekledikten sonra hareket ede bilirsiniz diyor ama ben ortalam 1 dakika gectikten sonra hareket ettiriyorum aracı. Sizin için kitapçıkta  hangi sayfada yazdığını yazayım burayaa. Baktım sayfa 122 bölüm 2-1 sürüş esnasında
Başlık;
Motor durdurmadan önceki rolanti süresi dizel motor
Turboşarjın zara görmemesi için hızlı kullanım sonrası yada rampa çıkışı sonrası,aracı rolantide çalıştırınız.
1-Şehir trafiğinde kullanım ; rolanti süresi gerekli deyil.
2-Yüksek hızda kullanım ;yaklaşık sabit 80 km hızda; Yaklaşik 20 saniye
                                 yaklaşık sabit 100 km hızda; Yaklaşik 1 dakika
3-Yokuş yukarı ya da 100km veya daha yüksek hızda kullanım; Yaklaış 2 dakika.
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #58 : Kasım 10, 2010, 12:12:29 »
2010 d4d comfort 8.000 küsür kılometrede cok sükür bir sıkıntı yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Kasım 10, 2010, 12:22:42 »
:)
sizin aracınız kaç model bilmiyorum ama benım aracım 2011 model ve kıtapcığında dediğim değerler yazıyor.Yazmasa Buraya yazmam.;)
Sabahleyın 4.5 dakıka beklemek için hiçbirşey yazmıyor.Ama genelde sabah çalıştırılan araba ilk çaliştirmada 1 dakika gectikten sonra hareket eder insanlar artı toyota servisine bunuda sordum ordaki baş usta İzmr tokullar servisi 30 sn bekledikten sonra hareket ede bilirsiniz diyor ama ben ortalam 1 dakika gectikten sonra hareket ettiriyorum aracı. Sizin için kitapçıkta  hangi sayfada yazdığını yazayım burayaa. Baktım sayfa 122 bölüm 2-1 sürüş esnasında
Başlık;
Motor durdurmadan önceki rolanti süresi dizel motor
Turboşarjın zara görmemesi için hızlı kullanım sonrası yada rampa çıkışı sonrası,aracı rolantide çalıştırınız.
1-Şehir trafiğinde kullanım ; rolanti süresi gerekli deyil.
2-Yüksek hızda kullanım ;yaklaşık sabit 80 km hızda; Yaklaşik 20 saniye
                                 yaklaşık sabit 100 km hızda; Yaklaşik 1 dakika
3-Yokuş yukarı ya da 100km veya daha yüksek hızda kullanım; Yaklaış 2 dakika.
2008 Yaris'te de aynı değerler kitapçıkta hatırlatılmış... 53 bine dayandı yağ eksilttiğini duymadım, görmedim, bilmiyorum