0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu istatistikler çok da gerçekçi değil bence Bünyamin. Çünkü bazı motorlar Türekiye'ye girdiğinde malesef Türkiye'de kaliteli dizel (Euro Dizel) satılmıyordu. D4d 'nin Türkiye'ye geç girmesinin de başlıca sebebi buydu.
ben yağ yakma sorunu yaşıyorumm.... 2010 benim aracımda
Araç 2010 Dizel Comfort MMT , şu an 19,250km'de ve her 7,000km'de "düşük yağ seviye" ikazını veriyor.Kaçak gözükmüyor. Yağı tamamlandı ve 3,000 km sonra yağını ölçelim dediler, içinden 0,95lt yağ eksik çıktı.(3,000 km'de harcanan yağ miktarı)4,4lt(Toplam) - 3,45lt (İçinden çıkan) = 0,95lt (Harcanan) Yetkili Servis İstanbul'a sordu, bakalım cevap bekliyorum. Sizce bu eksilen yağ miktarı fazla değil mi? Sorun ne olabilir dersiniz?
evet 6 vitesli MMT.
Dizel araçlar yağ mı eksiltiyor.
60 000 de turbo gitti
Aracım 6800 km de 2011 comfort extra d-4d ne yağ eksiltmesi nede başka bir problemle karşılaştım maşallah diyeyim... Aracın turbosunu korumak için normal zamanda içimden 30 yada 60 kadar sayıp öyle kapatıyorum Uzun mesafe yol gidip durduğumda en kötü ihtimalle 2.5 dakika sonra kapatıyorum hatta bağzen abartıp 5 dakika çalıştıktan sonra kapatıyorum Aracın kendi kitapçığında norma kullanımlar ve ilk yani motor soğukken çalıştırmadan sonra 30 sn bekledikten sonra kontak kapat yada hareket etmeyi Yüksek hızlarda kullanım ve uzun yol mesafelerinden sonra arabayı kapatmak için maksimum 2.5 dakika beklenmesini söylüyor
maksimum 2.5 dakka diye bişey yazmıyo ki kılavuzda sadece bekletin diyo tablo var bitane maksimum minumum diye bişey yok ben şehir içi şehir dışı kullanımda kapatmadan önce beklıyorum sabah da en az 4.5 dakka çalıştırmadan hareket etmıyorum
sizin aracınız kaç model bilmiyorum ama benım aracım 2011 model ve kıtapcığında dediğim değerler yazıyor.Yazmasa Buraya yazmam.Sabahleyın 4.5 dakıka beklemek için hiçbirşey yazmıyor.Ama genelde sabah çalıştırılan araba ilk çaliştirmada 1 dakika gectikten sonra hareket eder insanlar artı toyota servisine bunuda sordum ordaki baş usta İzmr tokullar servisi 30 sn bekledikten sonra hareket ede bilirsiniz diyor ama ben ortalam 1 dakika gectikten sonra hareket ettiriyorum aracı. Sizin için kitapçıkta hangi sayfada yazdığını yazayım burayaa. Baktım sayfa 122 bölüm 2-1 sürüş esnasındaBaşlık;Motor durdurmadan önceki rolanti süresi dizel motor Turboşarjın zara görmemesi için hızlı kullanım sonrası yada rampa çıkışı sonrası,aracı rolantide çalıştırınız.1-Şehir trafiğinde kullanım ; rolanti süresi gerekli deyil.2-Yüksek hızda kullanım ;yaklaşık sabit 80 km hızda; Yaklaşik 20 saniye yaklaşık sabit 100 km hızda; Yaklaşik 1 dakika3-Yokuş yukarı ya da 100km veya daha yüksek hızda kullanım; Yaklaış 2 dakika.