Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 07, 2025, 03:20:55
Emniyet kemeri hayat kurtarır!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu:
Kaliteli Toyotadan Firikikler
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Kaliteli Toyotadan Firikikler (Okunma sayısı 3511 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Ziyaretçi
«
:
Aralık 15, 2006, 17:58:25 »
Aracımı Mayıs 18 de aldım ve aynı gün trafiğe çıktım. Bu akşam iç aydınlatma lambalarının bazılarında sorun olduğunu gördüm. Sıcak- soğuk ayar düğmeleri tam parlak gözükürken AC, havalandırma komutları (iç-alt- öncam), havalandırma ayarı (1-2-3-4) olduğu düğmelerin ışıkları yanmıyo. Şimdi bu lambalar kesti herhalde. Ama bi lambaya (led) yüzünden torpidoyu sökerlermi acaba?
3-4 gün önce iki araç arasına park ettim. Araç çalışırken kapıyı açtım bi yerden şıf-şıf-şıf ses geliyo. iki araç arasında olduğu için duydum açık alanda duyulmuyo. Kapotu açtım aradım taradım motordan bi yerden geliyo ama nedir anlayamadım. Sanki bi dönen bi şeye bi poşet ne biliyim bi cips paketi takılmış da o döndükçe bi yere temas edince orda o sesi veriyo. Ve araç ta 10.000 bakımından sonra yakıt tüketimi 0.5 oranında arttı. motor açıldıkça düşmesi gerekirken, artmaya başladı.
Yarın Allah kısmet ederse Trabzon'a servise gideceğim bakalım neymiş bu sorunların nedenleri?
Yani kalite kalite dediniz. Aha buyurun işte. Gerçi adamın opeli 2. gün bozulmuş ama opelle corollayı kıyaslayamayız. Valla çok moralim bozuldu ondan yazdım bunları.
Toyota Club Türkiye
«
:
Aralık 15, 2006, 17:58:25 »
(Gizli Üye)
Eski Toprak Toyotacı
cibili cibili şak şak şak...
Araç: Corolla
Kan Grubu: A-
Kilometre: 102110
Model Yılı: '00
41 kere teşekkür etti
78 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #1 :
Aralık 15, 2006, 19:28:33 »
Yapma abi bu kadarı kadıkızında da olur.Sen diğer markalarda yaşanan problemleri duysan zaten intahar edersin.Ampül değişir canını sıkma sadece kalorifer kumandalarının orası sökülür, diğer seste büyük ihtimalle hidrolik direksiyon kayış sesidir.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: ---
Kan Grubu: ---
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Aralık 15, 2006, 19:56:05 »
o paneli sökmek çok kolay merak etme
2005 Corolla Terra
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Avensis
Kan Grubu: A+
Kilometre: 65000
Model Yılı: '11
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Aralık 16, 2006, 14:12:40 »
trabzon seçilde yaparlar canını sıkma...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #4 :
Aralık 16, 2006, 14:19:23 »
Motordan gelen sesin aynısı bende de var. Gördüğüm kadarıyla v kayışından geliyor. Seninki de oradan yapabilir. Saygılar...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
Araç: Hilux
Kilometre: 184000
Model Yılı: '13
32 kere teşekkür etti
59 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Aralık 16, 2006, 15:01:20 »
bencede bu bahsedilenler ufak tefek çocukluk hastalıkları kolay hallolur ampul bu garantisi olmaz ki patlar patlar
(Gizli Üye)
TcT Teknoloji Müdürü
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: A+
Kilometre: 10300
Model Yılı: '23
424 kere teşekkür etti
983 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Aralık 16, 2006, 15:18:37 »
D-4D ise turbo'nun motor stop ettikten sonra da dönmeye devam etmesi yüzünden olabilir. Çok çabuk motoru kapatmıyorsundur umarım durunca, çünkü turbo'ya baya zararlıymış çabucak durarak motoru hemen stop etmek.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #7 :
Aralık 18, 2006, 12:50:56 »
Araba durduktan sonra motor 1-2 dakika rölantide çalışması gerekir. Ayrıca ben bir arabada turbo timer görmüştüm. Bundan bizim arabalara taksak nasıl olur? Motora herhangi bir zararı varmıdır? Maliyeti ne kadardır? Cevaplarınıza şimdiden teşekkür ederim. Saygılar...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Başka Marka
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Aralık 18, 2006, 21:50:52 »
benim mmt corollanın "es" spor mod dugmesi calısmıyordu ilk aldığımda 1000km genel kontrolunde servisteki adam gozumun onudne haaaaaaşırrrrrrtttttttt diye açtı ordaki yeri fişi takip haşırrrrrrrrtttt diye geri taktı
sanırım toyota biraz sertlikten hoşlanıyor, pek dert etmemek lazım.
0.5 fark normal, insan her defasında aynı kullanmıyor ki aracı. gaza biraz fazla dokunmak ozellikle benzinli araçları aşırı tuketime zorlar.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
Araç: Hilux
Kilometre: 184000
Model Yılı: '13
32 kere teşekkür etti
59 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Aralık 18, 2006, 23:17:24 »
1 2 dakika değil de 5 7 saniye kdr kapanmadan önce rölanti gerekli yağlamanın devam etmesi için pallere zararlı olması lazımm hatta eski sistem bi servisçi amcam opel movano mu ne var ya servis gibi onda böle gazlıyıp gazlıyıp kapıyorr sora bi zaman sora turboo çaatt die gidio bayaa bi masraf çıkarmıştı turbo timer de sadece scaklığa göre çalışıyodugaliba onda kurunca arabayı zamanı gelince kapatma mevzusu bile vardı
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Araç: Corolla
«
Yanıtla #10 :
Aralık 20, 2006, 00:04:20 »
Yoğun koşuşturma temposundan çoğu zaman dikkat etmiyoruz, haldır huldur kapattığımız gibi inip gidiyoruz çoğu zaman. Ama bir 10 saniyeyi de arabımıza ayıralım bundan sonra dikkat edelim.
--dünya dönüyor--
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Araç: ---
Model Yılı: -
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Aralık 20, 2006, 14:38:27 »
O motordan gelen ses toyotaların geninde var galiba 2.0 motor avensistende geliyor merak etmeyin sorun olsa bize olurdu araba 170 bine dayandı ... Sanki yağmurlu havalarda daha çok dikkatimi çekiyor ...
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22 facelift
Today Toyota tomorrow Lexus...
(Gizli Üye)
Ziyaretçi
«
Yanıtla #12 :
Aralık 21, 2006, 12:06:33 »
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. Özellikle ses konusunda biraz tatminkar oldum. Ama kıyaslamadan rahat edemeyeceğim. Çünkü servisteki ustada pek anlamadı ama kayıştan geliyor dedi. Bende bi kayış ses yapıyosa bi yere sürtüyor demektir dedim. O zaman nereye sürttüğünü tespit edelim ki yarın bi gün kayış mayış kesmesin dedim. O da ses artarsa gelirsin bakarız dedi.
Dediğiniz gibi sökme işlemi kolay ama paneli açmak için vites topuzunu çıkartıp o bölgeyi komple açtı ve led veya ampul gördüğüm kadarıyla led diler onları değişti. Ama garanti kapsamında değilmiş. Gerçi 6 ytl aldı onlara servis bi şey değil ama bi arkadaş garantiden değiştiler diyince belirtmek istedim.
aracın yakıt problemine gelince bi düzeliyo bi artıyo valla. servise giderken sabit 90 la gittim 4.0 gösteriyodu gösterge. 30 ytl mazotla 270 km gitti. hani servise giderken hatalar düzelir ya kendiliğinden bu da öyle bi şey oldu sanırım. Ama ses çok cansıkıcı. aracın içinde değilde cam açıp park ederken bi duvara yakın geçerken duyabiliyosunuz. Fış Fış Fış edip duruyo.
Ayrıca ben hep durur durmaz kapatıyodum. Böyle bi şey olduğunu bana kimse söylemedi. Çok önemli bi nokta sanırım tavsiyeniz için tekrar teşekkürler. Artık bi 30 sn -1dk beklerim araçta.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #13 :
Ocak 04, 2007, 13:21:18 »
Arkadaşlar yakıt konusunda takıntılı sürmek benim sürüş keyfimi bozuyor ne var yani 1 litre fazla yaksın ama ben o anki ruh halime göre sürmek isterim , bazen hızlı bazen yavaş bütün araçlar yakıyor yani toyota güçlü bir araba bana 1.4 motor var diye artistlenen arkadaşları çok kolay geçtim bu yüzden motor illaki yakar , Araçtan zevk almak istiyorsanız çok ufak soruları dert etmeyin bence
Toyotanızı Sevin çünkü sevilecek bir araba
Keşke benim kalbimde arabamın motoru gibi sessiz çalışsaydı
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #14 :
Ocak 07, 2007, 23:29:18 »
Merak etme ağabey araban garantide yakında Triger zinciri ve damperlerine bir opasyon yapılabilir meraK etme işlem garantiden oluyor (tabi tahmin ettiğim sesse -ki o sese benziyor ustaya gösterdiysen kayış değil, zincir ve yastıkları merak etme seni yolda bırakmaz sadece rölantide çalışırken tuhaf bir ses çıkartır gaza basınca keser)
Bundan önce ne marka araç kullnadınız bilmiyorum ama insanlar toyota alınca sanki hiç bir şey olmayacakmış gibi düşünüp alıyor en ufak bir şeyde razalet,toyotaya yakışmaz gibi söylentilere düşüyor tabiki buda insanı üzüyor o yüzden satış sonrası hizmetlere güvenin sizi yarı yolda bırakmazlar bişey varsa vardır.
Şöyle bişeyde var bir sorun varsa barizleşmesi beklenebilir o yüzden bu gün git yarın gel gibi yaklaşımlar sizi üzmesin kesin tanı için bunlar şart sonuçta herkes insan arabada kul yapısı herşey olabilir yinede merak etmeyin ne olursa olsun kalite ortada satış sonrası hizmetler öyle yada böyle Toyota Serviste en iyisi...
LPG GİBİ motor sistemine etki edecek sistemleri japon arabaları kabul etmez (saki uygun olmayan doku ve organ nakli gibi) bu sebepten lpg ye hayır!
(Gizli Üye)
Ziyaretçi
«
Yanıtla #15 :
Ocak 15, 2007, 11:15:20 »
Even Levent arkadaşım. Dediğin gibi sadece rolantide yapıyor sanırım. Araç durduğunda duyuyorum o sesi. Çünkü o esnada araçtan inebiliyorum Her neyse sorun olmaz diyosan iyi. Şu an Ankarada'yım bir de burda göstereceğim. Bak senin anladığını Trabzon'daki servis anlamadı. İlgine teşekkür ediyorum. Yazdıkların konusunda haklısın. Sonuçta kul yapısıdır. Her şey olabilir.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu: