Gönderen Konu: Arkadaşlar Woofer Yardım  (Okunma sayısı 2428 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • D4D Number One
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
Arkadaşlar Woofer Yardım
« : Ekim 08, 2009, 00:41:05 »
selam arkadaşlar bende tek kabinde iktane sağlı sollu 30 cm çift bobinli sony xtreme woofer var yalnız kabinde port deliği yok ben port deliği açmak istiyorum bu sesi olumlu yöndemi etkiler olumsuz yöndemi etkiler birde arkadaşlar arabam malum sedan bass ı fazla içeri vermiyo ben arka pandizota delik açsam nasıl olur çünki koltuğun birini öne çektiğimde ses muazzam derecede değişiyor 2 katına çıkıyor diyebilirim  yardımlarınız için şimdiden sağolun tesisattan ufa tefek resimleri ekliyorum

D4D NUMBER ONE

Toyota Club Türkiye

Arkadaşlar Woofer Yardım
« : Ekim 08, 2009, 00:41:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Arkadaşlar Woofer Yardım
« Yanıtla #1 : Ekim 08, 2009, 10:37:37 »
portlu ve portsuz kabin litreleri farklıdır, sonradan port açmayla verim alamazsın muhtemelen, ben kullandığım wooferı bir arkadaşımdan aldım, çocuk kapalı kutu güzel değil diye matkapla port açmış iyice rezil etmişti sesi, ondan satıyordu :) bence adam gibi bir oto elektronikçisine git, kendi kutunla portlu kutu takas et..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #2 : Ekim 08, 2009, 15:25:18 »
Evet hem litreleri farklıdır, hemde portun genişliği ve derinliği kutu litresine ve subwoofer ın cinsine göre değişir.

Kapalı kutu yani portsuz kutu az ve tok vurur, ama çok daha sert vurur. Kalite li sistem isteyenler bu kutuyu tercih eder.

Portlu kutu ise; uzata uzata vurur, kapalı kutu kadar sert değildir fakat daha fazla boğar. Ve daha uzuun uzun vurur.

Portlu kutu kullanacaksanız hacim çok daha büyüyecektir. İşin ehli bir montajcı da yeni bir kutu yaptırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • D4D Number One
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #3 : Ekim 10, 2009, 00:28:33 »
arkadaşlar sağolun aydınlattınız beni bide şöyle bi olay var koltuğun birini öne çektimmi ses nerdeyse 2 katına çıkıyo ben pandizota delik açsam sizce nasıl olur
D4D NUMBER ONE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #4 : Ekim 10, 2009, 00:50:01 »
Sözkonusu sedan bir araç ise; pandizota delik açmanız aracın şasesini bozmanız demektir.

Araç pandizot ile bir bütündür. Kesilmiş, delinmiş, oynanmış pandizot bütünlüğünü yitirmiş ve özellikle yandan vurma gibi olaylara çok daha kolay katlanabilecek, deforme olabilecektir.

Eğer hatchback bi araç sözkonusu ise yaklaşık 100-150tl civarı; orjinal inip kalkan pandizotunuzun yerine aynısına benzeyen pandizot yapıp sizi orjinalini kesmekten kurtarıyorlar.

Eğer daha çok sesin içeri gelmesini istiyorsanız 38cm çapa çıkın ve imkanınız varsa rms değerini biraz daha yüksek tutun. 38cm daha çok havayı oynattığı için içeriye daha çok titreşim ve ses gelecektir. Gene kapalı kutu tavsiye ederim. Malum portlu kutu bol bol uğuldar.