Gönderen Konu: Melez otomobil alınırmı ?  (Okunma sayısı 6671 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Melez otomobil alınırmı ?
« : Ekim 07, 2009, 22:14:18 »
  Dün Çiftlik kavşağında yan yana bulunan Honda-Skoda-Seat bayilerine şöylesine bir uğradım.Skoda'dan SuparB ve yeni Octavıa'ya,Honda'dan da City modeline bakayım dedim.Skoa ve Honda'ya baktıktan sonra bayiden çıkarken Seat bölümünde Exeo adında bir model dikkatimi çekti.Kapısını ilk açtığımda  bende uyandıran ilk şey Niasan ayında sattığım A4'ü çağrıştırdı bana.Kapıyı açıpta içine bindikten sonra değişime uğramış yeni ama 2004 model A4 sandım.Bildiğiniz gibi Seat ve Audi VolksWagen bünyesinde olan iki ayrı marka.VW bu Exeo modelini tamamıyle 2002-2006 arası A4 modelini yenileyerek tekrar piyasa sunmuş diyebilirim.Peki bu araçtaki yenilikler neydi.?
-1.6 motor 102Hp olarak kalmış ek olarak 2.0 TSI,2.0 TDI ve bir kaç tane motor seçeneği daha var
-Curis kontrol var
-Çift bölge kontrollü klima aynen kalmı.Şekil ve konum olrak hiç bir değişime uğramamış
-Radyo-kaset-Cd çalar yerine sadece Cd çalar mevcut ve daha büyük ekranlı olmuş ve Aux-in girişine sahip
-Ön göğüs eski çizgilerine hala sahip ama hava difizörleri dikdörtgen yerine yuvarlak olmuş
-Ön gösterge paneli aynı tip yalnız siyah zemin ve beyaz ışılı olmuş
-İç kapı döşemeleri,cam kaldırma düğmeleri,ESP tuşu,bardaklıklar,kapı kolları,bagaj ve içinin yerleşimi(avadanlık-stepne yerleşimi) hala aynı
-Xenon farlar yok ama perde hava yastıkları standart olmuş
-Motor kabini,motorun yerleşimi ve akü gibi diğer ekipman yerleride hala aynı...
   Kısaca özetle eski A4 artık karşımıza Seat Exeo olarak çıktı.A4'teki  memnuniyetim ile kıyaslayacak olursam eğer bu arabada sahibini mutlu edecek,üzmeyecek ve uzun yıllar sorunsuzca binilecek bir araba kanısındayım.Sizce böyle birbirinin aynı olan bir melez aracamı binmek daha mantıklı yoksa gerçeği olan bir 2002-2006 arası bir A4 mü daha mantıklı olur.Bu arada Exeo'nun Reference versiyonun fiyatı en son olur fiyatı 43.750 TL
   Lütfen "ben Toyota'ya binerim,safkan TOyota" gibi yorumlar yapmayın.Konu açık ve gayette net bir şekilde duruyor.Eski A4'mü yoksa yeni Exeo'mu ?Görüşlerinizi almak istiyorum

Bu 2004 TDI A4(siteden komşumun aracı)

Bu da Seat Exeo

Bu da resmi internet sitesi
http://www.seat.com.tr/seat/modeller/exeo/galeri.aspx?menu=galeri
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Melez otomobil alınırmı ?
« : Ekim 07, 2009, 22:14:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Melez otomobil alınırmı ?
« Yanıtla #1 : Ekim 07, 2009, 22:21:12 »
ben esmer severim melez değil :D :D a4 tercih ederim
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 07, 2009, 22:35:26 »
Özcan abi, exeo da güzel ama a4 başka. exeonun arka kısmını pek sevemedim, a4ü zaten çok beğeniyorum hayırlısıyla birgün alacam ondan :D
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 07, 2009, 22:50:19 »
Özcan abi, exeo da güzel ama a4 başka. exeonun arka kısmını pek sevemedim, a4ü zaten çok beğeniyorum hayırlısıyla birgün alacam ondan :D
  Her şeyin hayırlısı Emrah.Allah gönlüne göre versin.Exeo'nun arkası 2005 A4'ten alıntı.Yukarıda fotosunu gördüğün A4 makyajsız olan.Bagajda stop lambaları falan yok.Ama makyajlı olanda hem bagajda stop var hemde önden farlar falan daha bir agresif duruyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 07, 2009, 23:07:10 »
ikisi de güzel hakikaten.ama bu seatın modeli türkiyede fazla yaygın değil heralde.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 07, 2009, 23:29:12 »
ikisi de güzel hakikaten.ama bu seatın modeli türkiyede fazla yaygın değil heralde.
  Araç daha fırından yeni çıktı Ceyhun kardeşim.Tek tük var yollarda.Ama dün egelen giden LEON soruyordu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 07, 2009, 23:32:27 »
Seat exeo beyazını gördüm..Yakından içini incelemedim ama çokta hoş durmuyodu açıkcası..Skoda süperb daha iyi görünüm olarak..Seatın en güzel modeli leon du dış görünüş olarak yakıyor ama içide bir okadar berbat yapmıslardı..Leon cupra ya hayır demezdima çıkcası. yada fr
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 08, 2009, 00:12:29 »
  Seninde gördüğün gibi Exeo hep beyaz renk genelde.Benim baktığım iki donanım seviyesindekilerde beyaz'dı.Ama siyah her zaman ki gibi ağırlığını koymuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 08, 2009, 13:41:48 »
Bizim insanımız içindeki  donanımdan  çok  markasına  bakar  Özcan. Audi 2 tane  araba  çıkarsın tıpa tıp  aynı,  birisine Audi A4, diğerine de Seat B4 logosu  koysun  örnek  olarak. Bu üretim süreci tüketiciye de  anlatılsın. Sonra piyasaya çıkarsın Audi A4 = 40.000,  Seat B4= 35.000  fiyattan satılsın. Ençok yine Audi A4 satılır.

70-80 li yıllardaki R12 binek modeller ve dacianın aynı modellerinde  olduğu gibi. Marka logosundan  başka hiç bir  şey değişik değildi. Ama yollarda  nekadar dacia  gördük ki...

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 08, 2009, 14:23:19 »
   Doğru söze ne denir ki Osman hocam :) Fiyatı yüksek olmsaydı düşünebilirdim Exeo'yu.Bunu alırsam eğer 36 aylık ödemem 1065 TL'yi bulur buda beni zorlar.Bu nedenle yine Corolla alacağım/almayı düşünüyorum...Belkide 2 ay daha bekleyip Aralık fırsatlarından yararlanmak lazım...Ne dersin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 08, 2009, 14:30:51 »
Audi A4 safkan mi da, Seat Exeo melez oluyor?

Audi'nin A3 ve A4 serisi direk VW platformu veya türevidir.
Icini ve kaportasini degistirip kullaniyorlar. Golf ile A3 arasinda ayni donanim aracta aslinda en fazla 2000 eur fark vardir.
Türkiye'de milleti kazikliyorlar.

A6 ve A8 tabiki farkli.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 08, 2009, 14:44:41 »
Ben exeo ilk çıktığında Özcan Abinin uğradığı plazada test etme fırsatım olmuştu, A4 şasesinin üstüne geliştirilmiş bir model olduğunu daha doğrusu aynı şaseyi kullandığını söylemişti orada çalışan bayan, ben seatı beğendim özellikle en full modeli :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 08, 2009, 15:19:53 »
   Doğru söze ne denir ki Osman hocam :) Fiyatı yüksek olmsaydı düşünebilirdim Exeo'yu.Bunu alırsam eğer 36 aylık ödemem 1065 TL'yi bulur buda beni zorlar.Bu nedenle yine Corolla alacağım/almayı düşünüyorum...Belkide 2 ay daha bekleyip Aralık fırsatlarından yararlanmak lazım...Ne dersin?

Peki corollanın 2010 modelinin fiyatı  ne olacak  acaba o tarihlerde. Ona da  bakmak lazım.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 08, 2009, 20:14:27 »
Audi A4 safkan mi da, Seat Exeo melez oluyor?

Audi'nin A3 ve A4 serisi direk VW platformu veya türevidir.
Icini ve kaportasini degistirip kullaniyorlar. Golf ile A3 arasinda ayni donanim aracta aslinda en fazla 2000 eur fark vardir.
Türkiye'de milleti kazikliyorlar.A6 ve A8 tabiki farkli.
  Aslında A4 80 modelinin ve A6'da 100 modelinin devamı.Yenilenme ile isimleri değişti.Halef ile selef durumu...Ama aracın kökenine bakarsak safkan denilebilir.Zaten bir çok firma günümüzde maliyetleri düşürmek adına başka firmalarla ya üretim bandını yada karoser'i ortak olarak kullanıyorlar.İş VW grubuna gelince çok değişiyor.Nasıl Cady'nin ön mekanik kısımı Golf alt yapısı üzerineyse,Focus üstün yol tutuş başarısını S40 platformu üzerine kurulu olmasına bağlıyor.Mercedes Sprinter safkan olurken VW Crafter değildir.Çünkü tüm karoser ve ön göğüs Mercedes imazalı.Diğer yandan Ducato ve Scudo safkan olurken Peugeot ve Citroén modelleri ise safkan değillerdir.Bu liste böyle uzar gider...Bu nedenle VW'nin eski kasa A4 paltformu üzerine Exeo'yu üretmesi de gayet doğaldır.Üstelik kendi bünyesi üzerine kurulu.Başka bir markadan yararlanılmış değil.

Ben exeo ilk çıktığında Özcan Abinin uğradığı plazada test etme fırsatım olmuştu, A4 şasesinin üstüne geliştirilmiş bir model olduğunu daha doğrusu aynı şaseyi kullandığını söylemişti orada çalışan bayan, ben seatı beğendim özellikle en full modeli :)
  Nasıl yani ceyhun?ATA Plaza'da Exeo'nun test aracı varmıydı?Eğer öyle ise yarın birde test edelim.Bakalım son durum nedir...
Peki corollanın 2010 modelinin fiyatı  ne olacak  acaba o tarihlerde. Ona da  bakmak lazım.
  Aslında şu anda ÖTV indirimine göre 2.000 TL civarı bir fark var.Ben bu farkı 206'yı takas fiyatından yüksek bir fiyata satıp düşürmeyi düşünüyorum.ÖTV döneminde olsaydı önerilen rakama paşa paşa verirdim.Ama şimdi öyle bir zorunluluğum yok..Aralık dönemindeki fiayat gelecek olursakta ÖTV ile o zaman ki fiyat farkı yine 2.000 TL civarı olabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 08, 2009, 20:33:35 »
 Nasıl yani ceyhun?ATA Plaza'da Exeo'nun test aracı varmıydı?Eğer öyle ise yarın birde test edelim.Bakalım son durum nedir...  

Özcan Abi ilk çıktığı zamanlarda, arkadaşımla gitmiştik can sıkıntısından :), aşağıda servis girişinin orada aracı incelerken bir beyle ufak sohbetimiz oldu,orada çalışanmı değilmi hala bilmiyorum çünkü aracı incelemeye dalmıştık:)  sağında solunda test aracı diye yazmıyordu, siyah exeoyla birer tur attık sonrada yukarı şovruma çıkıp bir bayandan bilgi aldık. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 08, 2009, 20:48:16 »
    Hemde siyahı ile test yaptınız.Süpersiniz Ceyhun.Kıskandım şimdi bak seni :) ))))) Beyazı olmamış ama.arabayı hem küçük hemde zengin göstermiyor.Yanında ki Leon ise o siyah rengi ile sanki camdan atlayıpta kaçacak gibi duruyor du :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 08, 2009, 21:05:28 »
Ben olsaydım Audi teknolojisi kullanan bu seat'ı tercih ederdim, 2. el olmaktansa sıfır olmasını yeğlerim, sonuç itibari ile altyapı ve kullanılan mazleme teknoloji audi'ye ağit.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 08, 2009, 21:10:27 »
    Hemde siyahı ile test yaptınız.Süpersiniz Ceyhun.Kıskandım şimdi bak seni :) ))))) Beyazı olmamış ama.arabayı hem küçük hemde zengin göstermiyor.Yanında ki Leon ise o siyah rengi ile sanki camdan atlayıpta kaçacak gibi duruyor du :)

:) siyahtı Özcan Abi, tuşlar falan A4'le aynıydı insan biran şaşırıyor:)  biz gittiğimizde de şovrumda köşede Leonların orada beyazı vardı sadece, bende beyazını beğendim, bide Audi'nin bir jantı var onu takmış biri beyaza, çok hoşuma gidiyor, kız arkadaşımı almaya gittikçe görüyorum çok tatlı duruyor :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 08, 2009, 21:33:23 »
Ben olsaydım Audi teknolojisi kullanan bu seat'ı tercih ederdim, 2. el olmaktansa sıfır olmasını yeğlerim, sonuç itibari ile altyapı ve kullanı mazleme teknoloji audi'ye ağit.
  Allah'tan arabayı alma gibi bir durumda değildim Mesut.İnsan karar veremiyor.Bir yandan Osman'ın dediği gibi insanlarda ki marka takıntısı diğer yanda işlevsellik ve mesajında da belirttiğin gibi ilk olması var...Tercihim nasılsa belli.Corolla :)
  Ceyhun ben kapıyı ilk açtığımda şaşırdım ki daha şaşırma sırası iç mekanlara gelmemişti bile :wacko: O anki halime aynen böyle :rofl: gülüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 08, 2009, 22:53:21 »