Gönderen Konu: Carbon Clean yaptırdım.  (Okunma sayısı 12810 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Altı Yere Yakın Olandan Korkacaksın
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
Carbon Clean yaptırdım.
« : Ekim 07, 2009, 14:05:27 »
98 model 96 binde olan aracıma carbon clean yaptırdım.yaklasık 1 saat süren islem sırasında rolantide calısıyor araç ilk izlenimlerimden biri arac dahada serilesti gibi geldi.Daha önce bu islemi yaptıran arkadaslar var mı acaba
1998 Toyota Corolla 1.3 XL Zeytin Gri
GaLaTaSaRaY
Nokia E71

Toyota Club Türkiye

Carbon Clean yaptırdım.
« : Ekim 07, 2009, 14:05:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Carbon Clean yaptırdım.
« Yanıtla #1 : Ekim 07, 2009, 14:42:22 »
geçenlerde 2 hafta önce pislikleri temizlesin diye depoya carbon clean katkısı attım,50 tl lik benzin almıştım ve bi yere gidiyordum rölantide felan çalıştırma yapmadım bastım gitti...çok aman aman bi serilik olmasada katkı kendini farkettirdi ama daha az kilometre yaptırdı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 07, 2009, 20:30:16 »
İsmail bey düzenli olarak yaptırırsanız bu işlemi motorun ömrü uzar ve yakıt ekonomisi sağlarsınız.
Ne kadar ücret ödediniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 08, 2009, 07:34:46 »
75 TL ödedim.fazlamı verdim bilmiyorum ama arastırma yapmadım birden oldu yani
GaLaTaSaRaY
Nokia E71

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 08, 2009, 10:35:46 »
fiyat normal, ben de yaptırdım, 98.000 kmdeydi 98 model aracıma yaptırdım, bayağı bir serileşme farketmiştim, kar lastikleri yüzünden çekiş düşmüştü onu bertaraf etti sanki..şimdi bir de katalizör iptali düşünüyorum, servisteki ustalar dökülmüş bunun içi dediler, bakalım daha iyi çekiş sağlamasını umuyorum iptal edince
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #5 : Ekim 10, 2009, 19:56:34 »
1 yıl önceki fiyat.. manisa salihlide 50 tl.. enjeksiyonlı arabalarda yanma odasına giden filtre edilmiş hortuma baypas yapılarak harici bir basınçlı kaptan carbon clear eklenmiş 2 lt benzin yarım saat 45 dk kadar gönderilir.yanma odasında ne var ne yok temizler.karbüratörlü araçlarda ise hava filtresi ve kapağı sökülür boyaz kelebeğine c c şişesi bitene kadar azar azar dökülür ve yüksek devir yapyırılır vites boştayken.. bu ikiuygulamadada ortalık dumanaltı olur bundan tırsmayınız. :) faydasını ben gerçekten gördüm..30bin km de bir önerilir
2007 auris d4d comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 10, 2009, 20:06:55 »
benim arac karbüratörlü ama enjeksiyonlu muamelesi yaptılar :)
GaLaTaSaRaY
Nokia E71

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,
« Yanıtla #7 : Ekim 10, 2009, 22:25:24 »
ilk işim yaptırmak olacak ,,,
toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 10, 2009, 22:32:16 »
Ankara da bu işlemi yaptırabileceğim bir adres biliyorsanız verebilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 10, 2009, 23:13:48 »
bizde clıoya yaptırmıstık motorun sağırlığı kayboldu.carbon cleanı bir nevi uzun yol yapmış gibi düşünebilirsiniz.şehir içi dur kalklardan imotorun yanma odasında v.s tortulaşma olur uzun yolda sabit devirde gaz kesmeksizin gittiğiinizde sorun kalkıyor.carbon cleanda onun gibi birşey
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ekim 14, 2009, 00:53:12 »
selam ben 2007de peugeot 206 aracıma ataturk sanayide yaptırmıştım azda olsa fark etmişti 70 yada 80 tl vermiştim .siz nerde yaptırdınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 14, 2009, 08:14:58 »
Cevizlibag teknik oto sanayi sitesinde yaptırdım
GaLaTaSaRaY
Nokia E71

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 30, 2009, 16:13:22 »
Bu Carbon Clean mevzusu işyerinde bir kaç arkadaş ile kafamıza takıldı, en fazla kaç km. de olan araca yapılabilir, bir abimiz 150.000 de BMW sine yaptırmış sorun yok performans ta artış oldu diyor. Kimisi 100.000 , geçen araçlara yapmayın diyor tam bir muallak arkadaşta 98 model LPG li 230.000 de corolla var yaptırmakta kararsız benim araşta 90.000 de LPG li bende yaptırsam mı bilmiyorum bu KM mevzunu bilen varsa açıklar ise sevinirim.... Ayrıca tam bir enjeksiyon temizliği için ne yapmalıyız Carbon Clean bunu tam olarak yapmıyor deniliyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 30, 2009, 18:07:51 »
arkadaşlar onno usta kilometreli ve yıllanmış motorlarda yapılmaması gerektiğini söylüyor. Motorun içindeki bütün yararlı mikra düzeydeki kaplamaları alıyormuş. Hatta bir makalede okudum. Benzinde çalışan aracın sübaplarında bir mikro carbon film tabakası oluşuyormuş. Bu tabaka sübapları aşırı ısınmaktan ve yıpranmasından koruyormuş. LPG' ise bu film tabakasını attığı için sübaplara zarar veriyormuş. Ve yanma ısını direkt olarak iletiyormuş. hatta makaleyi bulursam tekrar gönderirim. İşte bu mantıkla, carbon clean yapılmasının faydadan çok zarar vereceği düşüncesindeyim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 30, 2009, 20:21:29 »
Peki o zaman bizim sübapları nasıl temizleyeceğiz ! Enjektörleri nasıl temizleyeceğiz bildiğim kadarı ile enjektörler sökülerek temizlenebiliyor ! ortama maliyeti hakkında fikri olan var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Ekim 31, 2009, 14:15:53 »
Eski motorlarda Carbon Clean yapılmamasının en büyük sebebi, aşınma olan yerleri dolduran (segman yuvalarındaki mesela) işe yarar kurumların da temizlenmesi, dolayısıyla motorun aşınarak kurumla dolduğu için bunu belli etmediği yerlerden dolayı yağ yakma ve kompresyon oranı düşme sonucu performansın azalması riskidir. Böyle bir durumda motoru indirmek bile gerekebilir. Ayrıca yanan madde agresif olduğundan yanma sonucu benzin ya da mazota göre daha büyük bir genleşme sağlıyor dolayısıyla yorgun motorlarda soruna yol açma riski de var. Km'si ne olursa olsun carbon clean uygulamasına direkt girişilmemesi, öncelikle aracın mekanik bir kontrolden geçirilip varsa arızalarının giderilmesi daha sağlıklı.

Bildiğim kadarıyla Carbon Clean uygulamak için üst limit 200.000 km, bunun üzerindeki motorlara uygulanmıyor. 150.000 km'yi geçen araçlarda ilk uygulamada istenen etkiyi yakalamak mümkün olmuyor, 2-3ncü uygulamalar gerekebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 08, 2009, 17:05:50 »
Eski motorlarda Carbon Clean yapılmamasının en büyük sebebi, aşınma olan yerleri dolduran (segman yuvalarındaki mesela) işe yarar kurumların da temizlenmesi, dolayısıyla motorun aşınarak kurumla dolduğu için bunu belli etmediği yerlerden dolayı yağ yakma ve kompresyon oranı düşme sonucu performansın azalması riskidir. Böyle bir durumda motoru indirmek bile gerekebilir. Ayrıca yanan madde agresif olduğundan yanma sonucu benzin ya da mazota göre daha büyük bir genleşme sağlıyor dolayısıyla yorgun motorlarda soruna yol açma riski de var. Km'si ne olursa olsun carbon clean uygulamasına direkt girişilmemesi, öncelikle aracın mekanik bir kontrolden geçirilip varsa arızalarının giderilmesi daha sağlıklı.

Bildiğim kadarıyla Carbon Clean uygulamak için üst limit 200.000 km, bunun üzerindeki motorlara uygulanmıyor. 150.000 km'yi geçen araçlarda ilk uygulamada istenen etkiyi yakalamak mümkün olmuyor, 2-3ncü uygulamalar gerekebiliyor.
ben ta 2001 yılında yaptırdım.O zaman 270.000 deydi lpg yok.Ve çok fark etti gidişi performansı v.s ve - yönüde olmadı :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN