Gönderen Konu: Carbon Clean?  (Okunma sayısı 6662 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Carbon Clean?
« : Aralık 14, 2006, 20:58:17 »
Carbon clean denilen işlemi yaptıran arkadaşlarımız var mı ? Öncesi sonrası  tüketim , performans farkı görülüyor mu?
2001 Avensis D4 150 HP

Toyota Club Türkiye

Carbon Clean?
« : Aralık 14, 2006, 20:58:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Carbon Clean?
« Yanıtla #1 : Aralık 14, 2006, 22:58:16 »
Aracını km kaçta acaba ? Bazen bu uygulama sonucu kötü sonuçlar oluşabiliyor diye duymuştum
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Carbon Clean?
« Yanıtla #2 : Aralık 15, 2006, 09:46:16 »
Ben yaptırdım 205'e, 145 bin km.deydi çünkü ve yatmış arabaydı. Bir zararı olmadı arabanın çalışması daha düzgün bir hale geldi ancak yakıt tüketimi v.s. faydasıda olmadı, performansı daha iyi bir halde şimdi.  

Dizellerde çok faydalı oluyor çünkü dizeller çok kurum yapıyor benzinliye göre, ayrıca sürekli şehir içibnde trafikte düşük devir kullanılan benzinliler içinde faydalı.

Ancak hangi Carbon Clean. Bu işlem yapılırken kullanılan kimyasal çok önemli, çoğu firma depo içine dökülmesi gereken kimyasalı kullanıyor ve faydası yok onları. Ucuz olduğu için onları kullanıyorlar. Yaptıracaksanız Carbon Clean marka amerikan malı kimyasalları tercih edin, bunu özellikle belirtin.

Dizel bir araçta %10 güç kaybını geri kazandırdığını dinamo üzerinde kanıtladı gerçek amerikan Motorvac Carbon Clean firması...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.bilgeadam.com
  • Araç: ---
Carbon Clean?
« Yanıtla #3 : Aralık 15, 2006, 11:04:54 »
Alıntı yapılan: Cengiz Genc
Carbon clean denilen işlemi yaptıran arkadaşlarımız var mı ? Öncesi sonrası  tüketim , performans farkı görülüyor mu?
[/quote]
CARBON CLEAN

Karbon Birikimi Nedir ve Nasıl Oluşur?

Karbon birikimi içten yanmalı benzinli ve dizel motorlarda bir HC bileşiği olan yakıtın yanma odasında hava ile yakılması sonucunda meydana gelen kurum adını verdiğimiz karbon depozitlerinin birikmesi ile zaman içinde supap yüzeylerinde, piston yüzeylerinde, yanma odası çeperlerinde ve segmanlar etrafında oluşur. Bu birikimler motorun hava emme kapasitesinde azalma meydana getirir. Hava emme kapasitesi azalan bir motorun volümetrik verimi düşer.

Karbon Birikimi Araçlarda Ne Gibi Problemler Yaratır?

* Silindir kompresyonlarının düşmesi
* Motor gücünde azalma
* Fazla yakıt tüketimi
* Egzoz emisyonlarında artış
* Bozuk rölanti
* Hızlanma kabiliyetinde azalma
* Soğuk havalarda zor çalışma
* Motorun silkeleyerek çalışması

Karbon Temizleme Nedir?

Karbon temizleme içten yanmalı 4 zamanlı benzin ve dizel motorlarda yakıt besleme sistemleri ile supap yüzeyleri, piston yüzeyleri, yanma odası çeperlerini motordan herhangi bir parça sökmeden temizleyen bir sistemdir.

Karbon Temizliğinin Yararları Nelerdir?

* Çok kirli motorlarda %15'e kadar sağlanan yakıt tasarrufu, ortalama olarak %3-5 civarındadır.
* Zararlı egzoz emisyonlarının azalması, benzin motorlarında %40'ın üzerinde, dizel motorlarda ise %75'e ulaşan değerlerde tespit edilmiştir. Partikül emisyonlarında azalma ortalama %30'un üzerindedir.
* Motor performansı artar. Dizel motorlarda gücün genelde %10-bazı ölçümlerde %30-artması normal sonuçtur. Benzinli motorlarda temizleme işleminden önce görülen ilk çalıştırma zorluğu, tekleme, düşük devirde sert çalışma ve benzeri şikayetler ortadan kalkar.
* Karbon temizleme işlemi düzenli olarak (her 25.000 km.de bir) yapıldığında motorun ömrü uzar.
* Parça değiştirilmesine gerek kalmadan bu tür harcamalar önemli ölçüde azalır.
* Bakım ve işçilik masrafları ve süresi azalır. Yakıt enjeksiyon sisteminin dizel motorlarda bakımı bir günü, hatta daha fazla zamanı alabilir. Tüm motorlarda Karbon temizleme işlemi en fazla bir saat sürer.

Karbon Temizleme Niye Etkindir?

Günümüz benzin ve dizel motorlarının kalbi yakıt püskürtme sistemidir. Enjektörler, yakıtı çok ince bir sprey halinde ve konik biçimde püskürtürler. Zamanla ısı, yakıt kirliliği ve kullanım sonucu sistem kirlenmektedir. Enjektörlerin yakıt püskürtme deliklerinin 0,5 mm veya daha küçük çapta olduğunu düşünürsek en ufak kirlenmede tıkanmaları doğaldır. Ayrıca dizel veya benzin motorlarında yanma hücrelerinin, pistonların, valf ve yuvalarının, kısaca yanma dolayısıyla zor şartlarda çalışan parçaların kirlenmeye açık olduğu unutulmamalıdır. "Karbon Temizleme" işlemi yakıt sistemini temizleyerek motoru yenilemekte, ayrıca yanma yüzeylerini yumuşak karbon birikimlerinden arındırmaktadır.
Bir Kere To-yo-ta Hep TO-YO-TA :)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Carbon Clean?
« Yanıtla #4 : Aralık 15, 2006, 17:43:35 »
Özgür arkadaşım gerçekten bravo. Çok süper açıklamışşsınolayı ve anlattıklarına bakılırsa da çok faydalı bi şey bu karbon clean.

Peki bu işlemi nasıl yapacaz?
Nerden alacaz bu karbon cleanı?.

Murat arkadaşımızın anlatmasına bakarsak sıvı bi kimyasal. Kimileri depoya döküyo diyo.
Motora nasıl dökülür? Nasıl uygulanır?
Bende dizel corolla var. Ve araç şu anda 13.500km ye gidiyor. Performans biraz azaldı sanırım araçta. Fakat hep Opetden aldığım euro dizel yakıtımı geçen mecbur kaldığım için Petrol Ofisinden Europa Dizel (uçak yakıtı gibi dizel) dediklerinden koydum. Sanki araç bi rahatladı böyle bi atik oldu gibi geldi. Opet kart muhabbetine hep Opetten alıyorum. Puan topluyoruz hesapta. Ve ikincisi yakıt tüketimi arttı. Sabit 90 düz yolda 4.0 gösteren yol bilgisayarı, aynı yolda aynı hızda 4.5 gösteriyo şimdi. Acaba bu kromlanma dediğiniz olaymı var motorda. Hatta 10.000 bakımından sonra böyle oldu desem yalan olmaz. Araca bakım yaptılar, yakıt tüketimi arttı. Aracın motoru açıldıkça yakıt tüketimi azalacağına arttı. Valla ben bi şey anlamadım.
Eğer olay kromlanma ise bunu servisemi yaptıracaz, yoksa kendimiz yapabilirmiyiz?  
Bunlarıda açıklarsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Carbon Clean?
« Yanıtla #5 : Aralık 15, 2006, 18:09:25 »
carbon clean benim bildiğimm 25000 kmde falan bir yapılan bir temizleme  her yerde herkesin yapaileceği bir olay değil maslak sanayide galiba resmi olarak yapan bir yer varmışş ( atatürk sanayide olabilir)bi de ismail abi kurumlanma olması lazımm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Carbon Clean?
« Yanıtla #6 : Aralık 15, 2006, 20:02:42 »
Arabam 107.000 kmde 2001 Avensis.Anladığım kadarıyla yan etkisi olmayan bir işlem gibi duruyor...
2001 Avensis D4 150 HP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
Carbon Clean?
« Yanıtla #7 : Aralık 16, 2006, 00:17:46 »
Ne olduğunu bilmediğiniz adamlara bu işlemi yaptırmayın, benim baktığım bir davada bu sistemi bilinçsiz uygulamışlar, motor sizlere ömür. Uygulamacı ise motorun hararet yaptığını, bu nedenle problem çıktığını iddia ediyor.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Carbon Clean?
« Yanıtla #8 : Aralık 16, 2006, 09:29:38 »
Bu işlem cihazla yapılıyor. Bu cihazda benzin/dizel yakıtı temizleyici kimyasalla belli oranda karıştırılıyor. Karışım düzgün olmazsa motora zarar vermesi olası.

Cihaz bir zamanlayıcı, değişken basınç regülatörü ve güçlü bir pompadan oluşuyor. Yakıt boruları sökülüp, motor bu cihazdan gelen karışım yakıtla 40-60 dakika çalıştırılıyor. Arada bir çok yüksek devir çevirildiği için ve araça durduğu yerde çalıştığı için hararet gibi sorunlar olabilir eğer iyi takip edilmezse ve araçta düzgün çalışmayan parçalar varsa.

Toyota yada Honda olsa sallamazdım ama söz konusu Peugeot olunca hararetini, yağ basınç ve sıcaklığını sürekli gözlemledim. İşlem bitip araç kullanıma hazır hale gelince yine bir 15-20 dakika yüksek devirde kullanıp temizlenmenin tam olması sağlanıyor.

Cihaz şöyle bir şey;

http://www.motorvac.com/specs/CarbonClean_MCS245.pdf

Piyasada hem cihazın hemde ilaçların taklitleri var, benim işlem bu cihazla yapıldı. İsteyen olursa hangi şehirlerde kimlerde olduğunu öğrenirim. Ama uygulama esnasında aracınızın başında durup hararetini falan izleyin mutlaka.  Amerikan Motor magazine tarafından dünyanın en iyi 20 servis ekipmanından biri seçilmişti bu cihaz.

http://forum.donanimhaber.com/m_7400810/tm.htm

Bu adreste birisi baya bir ayrıntılı yazmış olayı alıntılar yaparak...  Mutlaka okuyun derim....

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Carbon Clean?
« Yanıtla #9 : Aralık 21, 2006, 12:38:14 »
Valla Murat'cığım sende olmasan bu sitede kime ne soracaktık. Benim için Trabzon yada (varmıdır bilmiyorum ama olsa da pek Rizedeki ustalara güven olmaz) Rize' de yapanları öğrenebilirmisin? En azında 25 bine falan gelince yaptırırız. Yanlız bu 25 bin meselesi dizel araçlar içinmi benzinli araçlar içinmi? çünkü dizellerde daha fazla kurumlanma oluyo denmişti bi yerlerde.
Şimdiden teşekkür ediyorum. Verdiğin bilgiler içinde ayrıca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Carbon Clean?
« Yanıtla #10 : Aralık 21, 2006, 13:43:46 »
karbon klean ben 6 ay önce yaptırdım aracın çalışması ve çekişli daha iyi oluyor + aracın motor ömrünü uzatıyor muş. Bence yaptırmak gerekli her 25000 km de bir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Carbon Clean?
« Yanıtla #11 : Aralık 21, 2006, 17:31:27 »
Peki bu Carbon Clean işleminin maliyeti nedir ? Ne tutar ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Carbon Clean?
« Yanıtla #12 : Aralık 22, 2006, 09:17:26 »
50-70 YTL arasında değişiyor istenen paralar, tam bilemiyorum çünkü para vermedim.

Hopa.da bir cihaz var, onun dışında sorarım Trabzon'da nerede var.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Carbon Clean?
« Yanıtla #13 : Aralık 22, 2006, 14:56:43 »
ALINTI
Hopa.da bir cihaz var, onun dışında sorarım Trabzon'da nerede var.[/quote]

sağol teşekkür ederim. Hopa uzak be ya ve yolu bozuk. Trabzon daha uygun. Ne de olsa memleket.    

Bu arda dizel veya benzinli her ikiside sınır 25 bin km mi?

Yada illaki her 25 bindemi yaptırmak lazım?

l

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Carbon Clean?
« Yanıtla #14 : Aralık 22, 2006, 15:23:39 »
25 bin diye bir kural yok işin gerçeği.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Carbon Clean?
« Yanıtla #15 : Ocak 02, 2007, 18:21:13 »
Henüz Trabzon'la ilgili bi bilgi bulamadınmı?

Ve ayrıca bi şey sorcam. Kışın bile 20-30 sn fazla aracı rolantide çalıştırıp ısıtma önerilmezken, burda 40-50 dk rolantide çalıştırılmadan bahsediyosunuz. bunun motora bi zararı yokmu? şimdi kaş yapayım derken göz çıkarmayalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Carbon Clean?
« Yanıtla #16 : Ocak 04, 2007, 13:17:14 »
Kusura bakma aklıma geldiği anlarda ilgili kişiye ulaşamadım şimdi tekrar aradım ama sanırım yine seyahatte, bu cihazları kuran ve eğitimini veren kişi olduğundan çok fazla geziyor ve ulaşılması zor olabiliyor.