Gönderen Konu: Toyotasa çocuklara “trafikte Saygı”yı Oyunla öğretiyor  (Okunma sayısı 6729 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.bilgeadam.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Toyotasa çocuklara “Trafikte Saygı”yı oyunla öğretiyor
Toyotasa’nın, Toyota’nın dünyaca ünlü yönetim felsefesi “Toyota Way – Toyota Felsefesi”nden yola çıkarak hazırladığı “İnsana Saygı, Trafikte Saygı” başlıklı sosyal bilinçlendirme kampanyası kamuoyuna tanıtıldı. Sabancı Center’da gerçekleştirilen ve Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon, MEB İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Yüksel Özden, TTKÖD Başkanı Hitay Güner ve TÜTEV Temsilcisi Cahit Eren’in katıldığı basın toplantısında Türkiye’nin trafik sorununa da dikkat çekildi. Toplantıda ayrıca, Toyotasa ve Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü arasında projenin İlköğretim okullarında yaygınlaştırılması için bir protokol imzalandı.

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan “trafik sorunu”nun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla Toyotasa tarafından hazırlanan “İnsana Saygı – Trafikte Saygı” başlıklı sosyal bilinçlendirme kampanyası 8 Aralık 2006 tarihinde Sabancı Center’da gerçekleştirilen basın toplantısı ile tanıtıldı. Toyotasa’nın, Toyota’nın dünyaca ünlü yönetim felsefesi “Toyota Way” ilkelerinden “İnsana Saygı” kavramından yola çıkarak hazırladığı “İnsana Saygı, Trafikte Saygı” başlıklı sosyal bilinçlendirme kampanyası dahilinde gerçekleştirilecek projelerin anlatıldığı toplantıda, kampanya çerçevesinde hayata geçirilen “Toyota Trafik Eğitimi Oyunu” hakkında bilgi verildi

Toplantıda konuşma yapan Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon, ülkemizde yaşanan trafik sorununa yönelik verdiği örneklerde sürücü kusurlarının çokluğuna değinerek “Ağırlıklı olarak sürücülerin kusurlu olmasının en önemli nedeninin, sürücülerimize yeterli trafik eğitimi verilmiyor olmasını ve ‘saygı’ kavramının göz ardı edildiğini düşünüyorum” dedi. Toyota Way felsefesinin temellerinden olan “İnsana Saygı” unsurundan yola çıkarak “İnsana Saygı, Trafikte Saygı” şemsiyesi altında bir sosyal bilinçlendirme kampanyası oluşturduğunu söyleyen Orhon, bu doğrultuda bir dizi proje planladıklarını söyledi. Toplantıda ayrıca, kampanya kapsamında, gerçekleştirdikleri çalışmalar doğrultusunda; İlköğretim çağındaki çocuklarda “İnsana Saygı, Trafikte Saygı” bilincini geliştirmek, geleceğin sürücülerinin trafik eğitimine katkıda bulunmak ve ailelerin konuya dikkatini çekmek amacıyla hazırlanan “Toyota Trafik Eğitimi Oyunu” tanıtıldı.

Cancan ve Afacan isimli baş karakterlerin yanı sıra Eskişehir’de ilköğretim öğrencilerinin isimlerini verdiği otomobil karakterlerinin yer aldığı bilgisayar oyunu ile çocuklara eğlenirken öğrenebilecekleri bir ortam sunuluyor. Çocukların ilk etapta tüm Türkiye’de bulunan Toyota Plazalardan ücretsiz olarak edinebilecekleri bilgisayar oyunu, MEB İlköğretim Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol doğrultusunda ileride ilköğretim okullarındaki bilgisayar laboratuvarlarında da oynanabilecek. İlköğretim çağındaki çocukların trafik eğitimine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan bilgisayar oyunu yaklaşık bir yılda tamamlandı. Eğitmen, pedagog ve trafik uzmanlarının görüşleri doğrultusunda hazırlanan bilgisayar oyunu, televizyonlarda yayınlanan pek çok yerli çizgi film ve animasyona imza atan Ali Murat Erkorkmaz ve ekibi tarafından geliştirildi.Toyota Trafik Oyunu web sitesine www.toyotatrafikoyunu.com adresinden ulaşabilirsiniz.

İbrahim Orhon, http://trafiktesaygi.blogspot.com adresinde Toyotasa tarafından bir de blog oluşturulduğunu ifade etti. Bu blogun amacı, ülkemizdeki trafik sorunları, trafik kazaları, trafik eğitimi, trafikte saygı, insanların yaya ya da sürücü olarak trafikte yaşadıkları sorunlara ve çözümlerine yönelik öneriler ve fikirler yazılması.
Toplantıya ayrıca, Türkiye’nin trafik sorununa yönelik olarak çalışmalar gerçekleştiren Sivil Toplum Kuruluşları da katıldı. Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TTKÖD) Başkanı Hitay Güner ve Türkiye Trafik Eğitimini Geliştirme ve Kazaları Önleme Vakfı (TÜTEV) Temsilcisi Cahit Eren, Türkiye’de trafik sorununun en önemli nedeninin yeterli “trafik eğitimi” verilmemesi olduğunu vurguladı. Düzenli bir trafik ortamına kavuşmak için herkesin titiz bir eğitimden geçmesi ve uygulanması gerektiğini söyleyen TÜTEV Temsilcisi Eren, “Kitleleri eğitime yönlendirmek üzere özendirici ve teşvik edici Türkiye Trafik Eğitim Şampiyonluğu ile ilgili bir ‘’Kurtuluş Projesi’’ hazırlanmalı ve en kısa sürede uygulamaya konulmalıdır.” dedi. TTKÖD Başkanı Hitay Güner ise konuşmasında sosyal sorumluluk bilinci ile “trafikte saygı”yı konu aldıkları ve bunu çocuklara yönelik sıkıcı olmayan ve etki yaratan bir proje ile gerçekleştirdikleri için Toyotasa’yı kutlarken, yol güvenliğinde atılacak her olumlu adım, uygulanacak her proje ve geleceğin sürücülerini doğruya yönlendirecek her gayretin çok önemli olduğunu vurguladı.

Toplantının sonunda, “İnsana Saygı, Trafikte Saygı” başlıklı sosyal bilinçlendirme kampanyası dahilinde hazırlanan “Toyota Trafik Eğitimi Oyunu”nun İlköğretim öğrencileri arasında yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan protokol Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon ve MEB İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Yüksel Özden tarafından imzalandı. İmza töreni sırasında bir konuşma yapan Prof. Dr. Özden, trafik eğitiminin küçük yaşlarda verilmesinin çok önemli olduğunu söyledi ve gerçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle Toyotasa’ya teşekkür etti.

Tüm detay için : http://www.toyotasa.com.tr/turkey-local/insana_saygi.asp

Ayrıca çok güzel bir Web sitesi yapmışlar...  

http://www.toyotatrafikoyunu.com/
Bir Kere To-yo-ta Hep TO-YO-TA :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Toyotasa çocuklara “trafikte Saygı”yı Oyunla öğretiyor
« Yanıtla #1 : Aralık 14, 2006, 17:20:04 »
Bir türlü öğrenemediler, çocukları eğiterek hiç bir trafik sorununu çözemezsiniz. Kamyonları otobüsleri otomobilleri çocuklar mı kullanıyorlar? Yayaları motosikletleri arabaları çocuk sürücüler mi eziyor? Sen çocuğa karşıya geçmeyi öğret, bitti. İçi boş gösteri bunlar. Harcanan vakte paraya yazık. Benim vergimi de harcıyorlar böyle aptalca şeylere.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.bilgeadam.com
« Yanıtla #2 : Aralık 14, 2006, 17:50:08 »
Alıntı yapılan: Selim Tokgöz
Bir türlü öğrenemediler, çocukları eğiterek hiç bir trafik sorununu çözemezsiniz. Kamyonları otobüsleri otomobilleri çocuklar mı kullanıyorlar? Yayaları motosikletleri arabaları çocuk sürücüler mi eziyor? Sen çocuğa karşıya geçmeyi öğret, bitti. İçi boş gösteri bunlar. Harcanan vakte paraya yazık. Benim vergimi de harcıyorlar böyle aptalca şeylere.
[/quote]

Selim arkadaşım merhaba;

Sanıyorum Toyota'nın bu kampanyadaki esas teması şu anda trafikte olan kişilerden daha farklı bir kültür yaratmak, insanların birbirlerine olması gereken saygı ve sevgi unsurunu tekrar yeşertmek... Trafik sorununu elbette bu şekilde çözemezler...

Sonuç olarak pek çok yönden geri kalmış bir ülkeyiz biz... Ve bence işin temelinde iyi Eğitim var...

İyi eğitim + kaliteli eğitim = Gelişmiş bir ülke...

Selamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2006, 15:06:28 »
Alıntı yapılan: Selim Tokgöz
[/quote]
Yanlış düşünüyorsun,bence çok yararlıbir proje bu.Şu an kamyon ,otomobil,minibüs yada otobüs kullanan kişiler trafik kurallarına uymuyor olabilir bunun temel nedeni eğitimsizlik ve bunu çözmek için genç nesillere eğitim vermek ve gelecek için daha bilinçli nesiller yetiştirmek gerekiyor.Toyota nın bu projesi de güzel ve öğretici bir proje.Bence Toyotayı tebrik etmek lazım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 16, 2006, 17:22:54 »
Ben ilkokuldayken bana sadece karşıdan karşıya geçmeyi öğretmişlerdi.
Yıllar geçtikçe yaşıtlarım araba markalarını adları gibi sayarken, ben hepsini birbirinin aynısı dört tekerlekli araçlar olarak biliyordum.

Ehliyet alma yaşım geldiğinde aralarında en az araba kullanmış olan bendim herhalde.Ehliyetsiz araç kullanan çok kişi vardı.Hepsi ehliyetini alınca trafik canavarı oldu.Onlara da muhtemelen sadece karşıdan karşıya geçmeyi öğretmişlerdir.

Şu anda sakin sakin kullanmamın tek nedeni biraz da olsa olgunlaşmam olarak görüyorum ben...

Toyota güzel bir konuya el atmış.Hem oyun hem kültür.
İşte bu kültürü ben 22 yaşımda ancak alabildim.Halen daha tam oturmuş değil.Ama keşke bu oyun benim zamanım da da olsaydı.
Büyük ihtimalle arkadaşlarımın çoğu trafik canavarı da olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.bilgeadam.com
« Yanıtla #5 : Aralık 16, 2006, 19:11:16 »
Alıntı yapılan: Dağhan Baştuğ
Ben ilkokuldayken bana sadece karşıdan karşıya geçmeyi öğretmişlerdi.
Yıllar geçtikçe yaşıtlarım araba markalarını adları gibi sayarken, ben hepsini birbirinin aynısı dört tekerlekli araçlar olarak biliyordum.

Ehliyet alma yaşım geldiğinde aralarında en az araba kullanmış olan bendim herhalde.Ehliyetsiz araç kullanan çok kişi vardı.Hepsi ehliyetini alınca trafik canavarı oldu.Onlara da muhtemelen sadece karşıdan karşıya geçmeyi öğretmişlerdir.

Şu anda sakin sakin kullanmamın tek nedeni biraz da olsa olgunlaşmam olarak görüyorum ben...

Toyota güzel bir konuya el atmış.Hem oyun hem kültür.
İşte bu kültürü ben 22 yaşımda ancak alabildim.Halen daha tam oturmuş değil.Ama keşke bu oyun benim zamanım da da olsaydı.
Büyük ihtimalle arkadaşlarımın çoğu trafik canavarı da olmazdı...
[/quote]

Bu güzel cümlelere katılmamak mümkün mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
« Yanıtla #6 : Aralık 16, 2006, 20:48:23 »
bence eğitim gerekli ama çok ta etkili olmaz.sonuçta zaten trafik canavarları bunun yanlış olduğunun bilincindeler.önemli olan insanın kişiliği.insanın içinde varsa hiç birşey yapılamaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
« Yanıtla #7 : Aralık 16, 2006, 23:59:13 »
Alıntı yapılan: Ayberk Yılmaz
bence eğitim gerekli ama çok ta etkili olmaz.sonuçta zaten trafik canavarları bunun yanlış olduğunun bilincindeler.önemli olan insanın kişiliği.insanın içinde varsa hiç birşey yapılamaz [/quote]

Öyle bir yapılır ki...

Yurtdışından örnek veriliyor hep.Nefret ederşm bu örneklerden ama mecburan ben de gelişmiş ülkelerden bir örnek vermek istiyorum.
Misal ABD'de kafanıza göre şerit değiştiremiyorsunuz.Eğer yanınızdaki şerit olduğu gibi boşsa yana geçebiliyorsunuz.Yani buradaki gibi sinyal ver adamın önüne kır, orada direkt basarlar cezayı.
Oradaki insanların kişiliklerinde hız yapmak yok mu?Var!Hem de belkide bizden fazla var.
Adamın cebinde parası bol.Aracına istediği modifikasyonu yapıyor.
Ama sonra gidip pistte gazlıyor.
Sıkıysa bizim gibi E-5'te bassın.Aracının ardına bir polis Corvette düşüyor.Kaç kaçabilirsen.Hadi aracın o modifikasyonlu polis Corvette'inden daha hızlı gitsin, bu sefer de peşine helikopter takıyorlar.
Cezalar caydırıcıdır.Uygulanması daha da caydırıcıdır.
Ne yazık ki ülkemizde ne cezalar caydırıcı, ne de polis bunu uygulayabiliyor.En iyi ihtimalle rüşvet.
Ceza kesen parmakla gösterilebilecek kadar az...
Şu hükümetin tek sevdiğim yanı, şu cezaları biraz arttırdılar da, sürücüler biraz daha ayaklarını denk aldılar.
Misal alkollü araba kullanmaya kimsenin gözü yemiyor artık.
Kaç arkadaşım var ehliyetini kaptıran...
Bu olay yaptırımla olur.Her köşe başına bir polis koyarsın.Polisin kestiği cezanın %10'unu maaşına eklersin,bak bakalım o zaman ortada sorun kalıyor mu!!!
Toyota'nın yaptığı, insanlara severek bu kurallara uydurmak, diğeri olmayınca...

(Bu %10 olayı, 'Hayalimdeki Türkiye' adlı bir projem var, oradan alıntıdır...Bekleyin ben bir başa geleyim neler yapacağım  )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
« Yanıtla #8 : Aralık 17, 2006, 00:36:49 »
Alıntı yapılan: Dağhan Baştuğ
Öyle bir yapılır ki...

Yurtdışından örnek veriliyor hep.Nefret ederşm bu örneklerden ama mecburan ben de gelişmiş ülkelerden bir örnek vermek istiyorum.
Misal ABD'de kafanıza göre şerit değiştiremiyorsunuz.Eğer yanınızdaki şerit olduğu gibi boşsa yana geçebiliyorsunuz.Yani buradaki gibi sinyal ver adamın önüne kır, orada direkt basarlar cezayı.
Oradaki insanların kişiliklerinde hız yapmak yok mu?Var!Hem de belkide bizden fazla var.
Adamın cebinde parası bol.Aracına istediği modifikasyonu yapıyor.
Ama sonra gidip pistte gazlıyor.
Sıkıysa bizim gibi E-5'te bassın.Aracının ardına bir polis Corvette düşüyor.Kaç kaçabilirsen.Hadi aracın o modifikasyonlu polis Corvette'inden daha hızlı gitsin, bu sefer de peşine helikopter takıyorlar.
Cezalar caydırıcıdır.Uygulanması daha da caydırıcıdır.
Ne yazık ki ülkemizde ne cezalar caydırıcı, ne de polis bunu uygulayabiliyor.En iyi ihtimalle rüşvet.
Ceza kesen parmakla gösterilebilecek kadar az...
Şu hükümetin tek sevdiğim yanı, şu cezaları biraz arttırdılar da, sürücüler biraz daha ayaklarını denk aldılar.
Misal alkollü araba kullanmaya kimsenin gözü yemiyor artık.
Kaç arkadaşım var ehliyetini kaptıran...
Bu olay yaptırımla olur.Her köşe başına bir polis koyarsın.Polisin kestiği cezanın %10'unu maaşına eklersin,bak bakalım o zaman ortada sorun kalıyor mu!!!
Toyota'nın yaptığı, insanlara severek bu kurallara uydurmak, diğeri olmayınca...

(Bu %10 olayı, 'Hayalimdeki Türkiye' adlı bir projem var, oradan alıntıdır...Bekleyin ben bir başa geleyim neler yapacağım  )
[/quote]

sonuçta eğitimle çok ta şey olmaz.insanlar kendiliklerinden yapmıyorlarsa bir şeklde caydıracaksın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
« Yanıtla #9 : Aralık 17, 2006, 01:22:54 »

sonuçta eğitimle çok ta şey olmaz.insanlar kendiliklerinden yapmıyorlarsa bir şeklde caydıracaksın [/quote]

Zaten insanların kendiliğinden yapması içindir bu eğitim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 17, 2006, 01:57:14 »
ALINTI
sonuçta eğitimle çok ta şey olmaz.insanlar kendiliklerinden yapmıyorlarsa bir şeklde caydıracaksın[/quote]

Asıl eğitimle olur. Tamamı mı olur? Hayır. Aradan illa çürükler çıkacaktır. Ama en azından yetişen yeni nesil adam gibi, kurallara saygılı, bilinçli yetişmiş  olur. Birbirilerine karşı saygıları artar ve Dağhan'ın da dediği gibi işte o zaman herşey kendiliğinden olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.bilgeadam.com
« Yanıtla #11 : Aralık 19, 2006, 11:23:46 »
sonuçta eğitimle çok ta şey olmaz.insanlar kendiliklerinden yapmıyorlarsa bir şeklde caydıracaksın
[/quote]

Eğitimle nasıl olmaz??? TR'de İlkokul mezunu ehliyet alabiliyor. Küçümsemiyorum ancak bu iş eğitim işidir arkadaşlar, eğitim olmadan birşey olmaz! İyi ve kaliteli eğitim almış bir birey'le eğitim almamış bir birey aynı olabilir mi?

Son olarak o meşhur sözü söylüyorum...

" EĞİTİM ŞART"