0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir türlü öğrenemediler, çocukları eğiterek hiç bir trafik sorununu çözemezsiniz. Kamyonları otobüsleri otomobilleri çocuklar mı kullanıyorlar? Yayaları motosikletleri arabaları çocuk sürücüler mi eziyor? Sen çocuğa karşıya geçmeyi öğret, bitti. İçi boş gösteri bunlar. Harcanan vakte paraya yazık. Benim vergimi de harcıyorlar böyle aptalca şeylere.[/quote]Selim arkadaşım merhaba;Sanıyorum Toyota'nın bu kampanyadaki esas teması şu anda trafikte olan kişilerden daha farklı bir kültür yaratmak, insanların birbirlerine olması gereken saygı ve sevgi unsurunu tekrar yeşertmek... Trafik sorununu elbette bu şekilde çözemezler...Sonuç olarak pek çok yönden geri kalmış bir ülkeyiz biz... Ve bence işin temelinde iyi Eğitim var... İyi eğitim + kaliteli eğitim = Gelişmiş bir ülke...Selamlar...
Bir türlü öğrenemediler, çocukları eğiterek hiç bir trafik sorununu çözemezsiniz. Kamyonları otobüsleri otomobilleri çocuklar mı kullanıyorlar? Yayaları motosikletleri arabaları çocuk sürücüler mi eziyor? Sen çocuğa karşıya geçmeyi öğret, bitti. İçi boş gösteri bunlar. Harcanan vakte paraya yazık. Benim vergimi de harcıyorlar böyle aptalca şeylere.[/quote]Yanlış düşünüyorsun,bence çok yararlıbir proje bu.Şu an kamyon ,otomobil,minibüs yada otobüs kullanan kişiler trafik kurallarına uymuyor olabilir bunun temel nedeni eğitimsizlik ve bunu çözmek için genç nesillere eğitim vermek ve gelecek için daha bilinçli nesiller yetiştirmek gerekiyor.Toyota nın bu projesi de güzel ve öğretici bir proje.Bence Toyotayı tebrik etmek lazım...
Ben ilkokuldayken bana sadece karşıdan karşıya geçmeyi öğretmişlerdi.Yıllar geçtikçe yaşıtlarım araba markalarını adları gibi sayarken, ben hepsini birbirinin aynısı dört tekerlekli araçlar olarak biliyordum.Ehliyet alma yaşım geldiğinde aralarında en az araba kullanmış olan bendim herhalde.Ehliyetsiz araç kullanan çok kişi vardı.Hepsi ehliyetini alınca trafik canavarı oldu.Onlara da muhtemelen sadece karşıdan karşıya geçmeyi öğretmişlerdir.Şu anda sakin sakin kullanmamın tek nedeni biraz da olsa olgunlaşmam olarak görüyorum ben...Toyota güzel bir konuya el atmış.Hem oyun hem kültür.İşte bu kültürü ben 22 yaşımda ancak alabildim.Halen daha tam oturmuş değil.Ama keşke bu oyun benim zamanım da da olsaydı.Büyük ihtimalle arkadaşlarımın çoğu trafik canavarı da olmazdı...[/quote]Bu güzel cümlelere katılmamak mümkün mü?
bence eğitim gerekli ama çok ta etkili olmaz.sonuçta zaten trafik canavarları bunun yanlış olduğunun bilincindeler.önemli olan insanın kişiliği.insanın içinde varsa hiç birşey yapılamaz [/quote] Öyle bir yapılır ki...Yurtdışından örnek veriliyor hep.Nefret ederşm bu örneklerden ama mecburan ben de gelişmiş ülkelerden bir örnek vermek istiyorum.Misal ABD'de kafanıza göre şerit değiştiremiyorsunuz.Eğer yanınızdaki şerit olduğu gibi boşsa yana geçebiliyorsunuz.Yani buradaki gibi sinyal ver adamın önüne kır, orada direkt basarlar cezayı.Oradaki insanların kişiliklerinde hız yapmak yok mu?Var!Hem de belkide bizden fazla var.Adamın cebinde parası bol.Aracına istediği modifikasyonu yapıyor.Ama sonra gidip pistte gazlıyor.Sıkıysa bizim gibi E-5'te bassın.Aracının ardına bir polis Corvette düşüyor.Kaç kaçabilirsen.Hadi aracın o modifikasyonlu polis Corvette'inden daha hızlı gitsin, bu sefer de peşine helikopter takıyorlar.Cezalar caydırıcıdır.Uygulanması daha da caydırıcıdır.Ne yazık ki ülkemizde ne cezalar caydırıcı, ne de polis bunu uygulayabiliyor.En iyi ihtimalle rüşvet.Ceza kesen parmakla gösterilebilecek kadar az...Şu hükümetin tek sevdiğim yanı, şu cezaları biraz arttırdılar da, sürücüler biraz daha ayaklarını denk aldılar.Misal alkollü araba kullanmaya kimsenin gözü yemiyor artık.Kaç arkadaşım var ehliyetini kaptıran...Bu olay yaptırımla olur.Her köşe başına bir polis koyarsın.Polisin kestiği cezanın %10'unu maaşına eklersin,bak bakalım o zaman ortada sorun kalıyor mu!!!Toyota'nın yaptığı, insanlara severek bu kurallara uydurmak, diğeri olmayınca...(Bu %10 olayı, 'Hayalimdeki Türkiye' adlı bir projem var, oradan alıntıdır...Bekleyin ben bir başa geleyim neler yapacağım )
Öyle bir yapılır ki...Yurtdışından örnek veriliyor hep.Nefret ederşm bu örneklerden ama mecburan ben de gelişmiş ülkelerden bir örnek vermek istiyorum.Misal ABD'de kafanıza göre şerit değiştiremiyorsunuz.Eğer yanınızdaki şerit olduğu gibi boşsa yana geçebiliyorsunuz.Yani buradaki gibi sinyal ver adamın önüne kır, orada direkt basarlar cezayı.Oradaki insanların kişiliklerinde hız yapmak yok mu?Var!Hem de belkide bizden fazla var.Adamın cebinde parası bol.Aracına istediği modifikasyonu yapıyor.Ama sonra gidip pistte gazlıyor.Sıkıysa bizim gibi E-5'te bassın.Aracının ardına bir polis Corvette düşüyor.Kaç kaçabilirsen.Hadi aracın o modifikasyonlu polis Corvette'inden daha hızlı gitsin, bu sefer de peşine helikopter takıyorlar.Cezalar caydırıcıdır.Uygulanması daha da caydırıcıdır.Ne yazık ki ülkemizde ne cezalar caydırıcı, ne de polis bunu uygulayabiliyor.En iyi ihtimalle rüşvet.Ceza kesen parmakla gösterilebilecek kadar az...Şu hükümetin tek sevdiğim yanı, şu cezaları biraz arttırdılar da, sürücüler biraz daha ayaklarını denk aldılar.Misal alkollü araba kullanmaya kimsenin gözü yemiyor artık.Kaç arkadaşım var ehliyetini kaptıran...Bu olay yaptırımla olur.Her köşe başına bir polis koyarsın.Polisin kestiği cezanın %10'unu maaşına eklersin,bak bakalım o zaman ortada sorun kalıyor mu!!!Toyota'nın yaptığı, insanlara severek bu kurallara uydurmak, diğeri olmayınca...(Bu %10 olayı, 'Hayalimdeki Türkiye' adlı bir projem var, oradan alıntıdır...Bekleyin ben bir başa geleyim neler yapacağım )[/quote]sonuçta eğitimle çok ta şey olmaz.insanlar kendiliklerinden yapmıyorlarsa bir şeklde caydıracaksın
sonuçta eğitimle çok ta şey olmaz.insanlar kendiliklerinden yapmıyorlarsa bir şeklde caydıracaksın [/quote] Zaten insanların kendiliğinden yapması içindir bu eğitim
sonuçta eğitimle çok ta şey olmaz.insanlar kendiliklerinden yapmıyorlarsa bir şeklde caydıracaksın[/quote]Eğitimle nasıl olmaz??? TR'de İlkokul mezunu ehliyet alabiliyor. Küçümsemiyorum ancak bu iş eğitim işidir arkadaşlar, eğitim olmadan birşey olmaz! İyi ve kaliteli eğitim almış bir birey'le eğitim almamış bir birey aynı olabilir mi? Son olarak o meşhur sözü söylüyorum..." EĞİTİM ŞART"