0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
205 taban energy saver tarzı lastik idi galiba, yuvarlanma direnci düşük yani
Yahu Sercan araba birak Clio RS'i, Twingo RS gibi bile stabil degil diyorum. 350Z zaten matah bir araba degil de, 911 falan karsilastirdigimi düsünmen cok abes olmus. 911'e hakaret olur bir kere
Demez olaydim Abi ben yine 350Z falan dedim, sen Twingo diyince orada bittim Sonuc olarak; aracin aerodinamisi ve gorunusu aracin verilerinin onunde kaliyor bunlarda hem fikirim aksini iddia etmiyorumda ama bir iki guzel degisiklik iyi olur ya da guZel bir proje ile. 53/47 agirlik merkezi ama urettigi guc arasindaki fark bir noktaya 5 yildiz diger bir noktaya 2 yildiz gibi oluyor.
Arabanin eksigi pek yok. Iyi bir lastik, jant kiti ve spor balatalar ile canavar gibi olur.Twingo'yu kücümseme. Alet deli gidiyor. Virajlarda Clio'dan cok asagi kalir yani yok.
Aynen.İstanbul Parktaki tanitiminda lastikleri degistirmislerdi drift lastigi takilmisti. Yani ustundeki lastikler s.ici kullanimi icin yani araci pistte cikartacak olan illa ki bilir lastik meselesini abi gulu seven dikenine katlanir misali.Twingoya bir bakiyim.
Pist lastigi takilsin diye kastetmedim. Michelin PS2, Pirelli Pzero veya Conti SC2 veya 3 sinifindaki lastiklerle bu araba cok daha eglenceli olur. Benim arabada su an Yoko AVS Sport'lar var. Bir sonra büyük ihtimalle Michelin PS Cup taktiracagim.Bak o pist icin ideal. Twingo'daki yeni ufak turbo motor bayagi iyi.
Bu arada iyi bir lastik takilirsa cok daha stabil olacagina eminim. Drift icin illa dandik lastiklere gerek yok. Kullandiklari lastik bir kere kayarken hic "progressive" degil.Arti düz frenajda, asfalt kaplama biraz problemli olsun, aracin önü bir yere, arkasi bir yere gidiyor.
Yuvarlanma direnci az olduğu için daha kolay patinaja düşmez mi ki abi? Bence ondan bu lastikleri takmışlardır... Yol tutuşu isteyen aynen senin dediğin gibi farklı çözümlere başvurur...
Pzero bu tarz orta agirliktaki arabalar icin basarili (1500 kiloya kadar).Ama yüksek agirlikli araclarda, tabani indexi ne kadar yüksekte olsa, hamuru fazla yumusak kaliyor. Panamera'da ilk 3000 km sonunda tabandaki dislerin koptugunu bile gördüm.