0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Teşekkürler :)Hahaha Sonuçlarına katlanabilirsen dene
Sürüş keyfi muazzam. Özellikle 5lt yakmanın keyfi paha biçilemez
Merhabalar aracınız hayırlı olsun. 5lt yakmanın yanında biraz daha gitmesi için aracınıza yazılım yaptırmanızı tavsiye edicem. Tabi eğer imkanınız varsa birde e85 ile kullanmanızı. Elimden geldiğince gt86 sahiplerine bu tavsiyede bulunuyorum biraz yürüsün gt86'lar.
e85 dediginiz Etanol85 mi? E85 cok gelir bence E30'dan sonra performans dusuyor. En ideal yakit E20 suanda.
Dünyada en fazla güç gt86 için e85 ile alınıyor. E85'in tek sorunu cold start yani kış aylarında ilk çalışma problemli o yüzden e85 satılan ülkelerde e70 gibi ürünlerde mevcut. gt86 stock halde 160whp veriyor buna e85 ve e85'e uygun yazılım yaptığında 210whp'a kadar çıkabiliyorsun. Tabi bu değerler şimdilik, headers,enjektör,pompa ve daha ince ayarlı yazılımla 230whp civarına kadar çıkabilicek bu da stocktan yaklaşık 70 whp demekki bu atmosferik motor için inanılmaz bir durum. Motora bişey olur mu? 30k mil kullananlar mevcut şu ana kadar tek problem bikaç kişide etanolden kaynaklı benzin filtresini değiştirmek zorunda kaldılar.
Hakan bey bu dedikleriniz kaynagi varmi? yapilmis ornegi varmi? Yanlis anlamayin ama ben Etanol cenneti sayilabilecek bir ulkede yasiyorum E10, E20 ve E85 hepsi var ama GT86'nin kitapciginda Kursunsuz benzin kullanin diyor. E85 kullanilabilir yazmiyor, E20 ve E10 bile yazmiyor sadece kursunsuz benzin.
Gt86 kataloğunda %10'a kadar etanol kullanabilirsiniz diyor zaten buna mecburlar ülkemizde %2-3, ABD'de biçok eyalette benzinde %9 etanol koyulması zorunlu.Yani şu an kullandığımız benzinde etanol mevcut. E85'i ben kullanıyorum ve sonuçta bir ayara ihtiyacım var ayarda ABD'den geliyor. Ayarı aldığım yerde şu ana kadar 500'ün üzerinde toyota gt86, subaru brz ve scion frs için E85 ayarı yapılmış. Tabi birçok ayar yapan firma var.E85 ile şu ana kadar sorun yaşayan olmadı sadece bir kişi benzin filtresinde yaşadı ama bunu test etmek için filtreyi etanol içinde beklettiler bir sorun olmadı. Sadece aşırı beslemeye geçilirse enjektör ve pompa değişikliği istiyor.E85'in tek problemi 10-15 derecelerin altında cold start zorluğu. İzmir'de yaşamama rağmen ben bile bu sorunu yaşadım.Bu arada verdiğim tüm dyno verileri kendi aracımdan yoksa her aracın setup farklı dyno verileri farklı. Diğer yazılanlarda ft86club forumundan.
Hakan bey. conversion kit haricinde ne ayar yaptirdiniz? birde yakit sarfiyatinda degisiklik oldu mu? Kac Lt/100km?
Benim aracimda flexfuel kit yok. Once 3-4 ay usa'de denensim sonra satin aliyorum ki iyiki oyle yapmisim kitlerdeki bir hortum capi nedeniyle bir brz yanmis Aracimda su anda filtre, egsoz, headers var ve bunlara uygun pump gas, e70 ve e85 ayarlarim var eger istersem hepsini ayni anda yukleyip hiz sabitlemeden secim yapabiliyorum. E85 ile yakit %30 dan fazla artiyor. Aracin beyni tum s2k, type-r, rocco vs. gibi araclardan daha gelismis durumda yani aracin degeri daha anlasilmadi sebebide daha yalan yanlis dbn'ler alicak ve yokus asagi hizlanma videolarini cekenler yok
Standart hali benim hosuma gitmedi. Yoldaki gidisi biraz daha iyi olabilir.
Abi, 200 bg'lik cihaz amacida drift, cok fazla bir sey beklemek yanlis yani bir 911,350Z gibi beklentiler yanlis bana gore. Bana gorede kalkisi biraz zayif ama sonrasi pek keyifli.