Gönderen Konu: gerçekden bizdeki kronik sorunmu?  (Okunma sayısı 3546 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
gerçekden bizdeki kronik sorunmu?
« : Ekim 06, 2009, 17:13:59 »
2-3 haftadır aracın direksiyonunu sağa veya sola tam hareket ettirdiğimde ve tümseklerden geçerken sol tarafdan ara ara gırc sesi geliyordu,beni öyle bir hasta ettiki evde koltukda otururken bile o sesi duyar olmaya başlamıştım :o  neyse salıncakdan şüphelendim ve acaba sert bir çukura vs... yeremi girdim diye düşünürken kendimi rot balanscıda buldum...

rot balanscının demesine göre aracın salıncağında ve ön takımında hiçbir problem yok ama amortisör takozu ve bilyası bunlarda kronik hastalıktır  ses oradan geliyor dedi... amortisöre çamurlukdan baskı yapıyoruz sallıyoruz ses yok, amortisör somunlarında da sorun gözükmüyor iyice kafam karıştı... bu hafta fırsat bulursam amortisörleri söktürüp baktıracağım, bu arada bu şekilde sorun yaşayanınız oldumu?

sn yöneticilerimiz konu başlığına ne yazacağımı kestiremedim,uygun birşey yazılabilir :)

Toyota Club Türkiye

gerçekden bizdeki kronik sorunmu?
« : Ekim 06, 2009, 17:13:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Ynt: gerçekden bizdeki kronik sorunmu?
« Yanıtla #1 : Ekim 06, 2009, 17:34:28 »
Ben böyle bir kroniklik duymadım şahsen. Muhammet kusura bakmada ustan biraz fazla yazmış. Takoz dediği parçanın ne olduğunu biliyosundur. Amortisörün tepesinde darbeyi yumuşatmak için siyah plastik parça. E haliyle plastik zamanla aşınır ve değişmesi gerekir hepsi bu.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 06, 2009, 17:47:05 »
Ben böyle bir kroniklik duymadım şahsen. Muhammet kusura bakmada ustan biraz fazla yazmış. Takoz dediği parçanın ne olduğunu biliyosundur. Amortisörün tepesinde darbeyi yumuşatmak için siyah plastik parça. E haliyle plastik zamanla aşınır ve değişmesi gerekir hepsi bu.

dediğin doğrudur,ne yalan söyleyim takozu bilmiyordum anlattı,gösterdi  :-[  yalnız bi düzeltme yapayım amortisör bilyası için öyle birşey demedi ama bilyanın direksiyonu çevirişinde hareket ettiğinden bahsediyordu onada bakılması gerek diyordu... en kötü ihtimal takozalırız diyeceğim ama takozun aşınması anlaşılabilir birşeymi bilemiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2009, 17:53:48 »
Bilya için doğrusun. Takozunda anlaşılamayacak bir yanı yok. Bildiğin Yoğun siyah kalıp gibi plastik parça. Hani vucüt geliştirme yapanlarda veya elinde rahatsızlık olanlarda ' sık sık ' denilen yuvarlak O şeklinde bir oyuncak vardır avuç içinde açılıp kapatılır ya sert plastikten öyle bir plastik. Bakarsın çatlamış, rengi gitmiş, yırtılmıştır. Demek ki ömrünü tamamlamıştır o.
Ha bide fiyatını sordum senin için bilya ile beraber yaklaşık 300 TL teki. Tabi orjinali.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 06, 2009, 18:03:54 »
Bilya için doğrusun. Takozunda anlaşılamayacak bir yanı yok. Bildiğin Yoğun siyah kalıp gibi plastik parça. Hani vucüt geliştirme yapanlarda veya elinde rahatsızlık olanlarda ' sık sık ' denilen yuvarlak O şeklinde bir oyuncak vardır avuç içinde açılıp kapatılır ya sert plastikten öyle bir plastik. Bakarsın çatlamış, rengi gitmiş, yırtılmıştır. Demek ki ömrünü tamamlamıştır o.
Ha bide fiyatını sordum senin için bilya ile beraber yaklaşık 300 TL teki. Tabi orjinali.

sanırım baktırmadan anlamak zor olacak, işin özü bu hafta bi baktırayım masraf ne çıkacak, fiyatda bayağı güzelmiş:) bizde orjinalini alırız o zaman :) bu arada verdiğin bilgi için teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 06, 2009, 18:06:29 »
Rica ederim ne demek :)
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 06, 2009, 23:43:50 »
Hocam direksiyonu sağa sola çevirdiginizde plastik sürtmesi gibi gelen  gırc sesi içerdenmi  geliyor..Direksiyon sabitken bende ses yoktu..tümseklerdede gelmiyordu..Bendeki o sorun direksiyonun altında bulunan spiral hava yastigi kablosundanmıs..parca bedeli 350 tl..o kablonun sürtünmesinden ses geliyormuşş.Allahtan direksiyon kutusundan falan değil masraf bayagı yüksek olurdu..Açıp yağlamışlar ses kesildi 5 6 aydırda duymadım.Mekanik formeni kopana kadar kullan dedi..Sadece havayastıgı uyarısı yakar oda bişey olmaz dedi..Aracım 2004 sol 59,500 km de
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 07, 2009, 09:38:40 »
Hocam direksiyonu sağa sola çevirdiginizde plastik sürtmesi gibi gelen  gırc sesi içerdenmi  geliyor..Direksiyon sabitken bende ses yoktu..tümseklerdede gelmiyordu..Bendeki o sorun direksiyonun altında bulunan spiral hava yastigi kablosundanmıs..parca bedeli 350 tl..o kablonun sürtünmesinden ses geliyormuşş.Allahtan direksiyon kutusundan falan değil masraf bayagı yüksek olurdu..Açıp yağlamışlar ses kesildi 5 6 aydırda duymadım.Mekanik formeni kopana kadar kullan dedi..Sadece havayastıgı uyarısı yakar oda bişey olmaz dedi..Aracım 2004 sol 59,500 km de

sesin geldiği yeri tam olarak kestirmek zor oluyor, ses aracın içine baris vuruyor,bi aralar debriyaja bastığımda duyar gibi oluyordum ama debriyajdan değilmiş, olduğun yerde direksiyonu çevirdiğinde de bu ses var ama sadece gırc sesi, sağa-sola yumuşak dönüşlerde ise ufakdan bi tak diye soldan ses geliyor(bu sesi tam duymak için tırnağınızın ucuyla çalışma masanıza ufakdan bi tıklayın anlarsınız)... bu kablo yağlama olayını servis yapıyor sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #8 : Ekim 07, 2009, 13:05:43 »
arkadaşlar kesinlikle kronik birsorun degildir yetkili servis mutlaka cozecektir cok basit bir ses ama rahatsızlık veriyor ben yetkili servis calışanıyım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ekim 07, 2009, 13:28:06 »
Muhammet bey o ses beni de gıcık ediyor ancak ne hikmetse sadece yağışlı havalarda duyuyorum, zannedersem arabanın romatizması azıyor:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 07, 2009, 13:29:56 »
Muhammet abi benim araçtada böyle birşey yok , kronik falan değil bu bence, benim araçta 2005   93,000km de :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 07, 2009, 14:07:58 »
arkadaşlar kesinlikle kronik birsorun degildir yetkili servis mutlaka cozecektir cok basit bir ses ama rahatsızlık veriyor ben yetkili servis calışanıyım

hasan bey o ses beni yer bitirir gibime geliyor...

Muhammet abi benim araçtada böyle birşey yok , kronik falan değil bu bence, benim araçta 2005   93,000km de :)

anladığım kadarıyla allahdan kronik değilmiş ama beni hasta etmiyor da değil  :lol:
mesut bayağı km yapmışsın,benim arac 2005 ve 34.100 km de  :P

Muhammet bey o ses beni de gıcık ediyor ancak ne hikmetse sadece yağışlı havalarda duyuyorum, zannedersem arabanın romatizması azıyor:)

hasan bey senin yavruda enterasanmış,yağmuru sevmiyor anlaşılan, arada bi aspirin alması gerekiyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 07, 2009, 14:28:56 »
anladığım kadarıyla allahdan kronik değilmiş ama beni hasta etmiyor da değil  :lol:
mesut bayağı km yapmışsın,benim arac 2005 ve 34.100 km de  :P

abi naptın sen arabayı yatırdınmı hep garajda :D sorunlar bundan oluyor bence :D işleyen demir pas tutmaz demiş atalarımız :D :D ee 1 aracı kardeş ve babada kullanırsa bu kilometre normal hatta az bile :) 5 yaşında aracım, 1 yılda 20 bin km yapmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 07, 2009, 21:01:29 »
Hayır hareket halindede geliyor ama direksiyonu saga sola rotasyon yaparken geliyor..Sadece içerde direksiyonun altından geliyodu..Öyle tak tuk yok sürtünme sesi gırc diye..Oda yeterince rahatsız ediyodu..Forumda yeni nesil corollaların direksiyon kutusu geld ilk aklıma servistede önce ondan süphelendiler ama allahtan hava yastıgının spiral kablosu sürtüyormuş.Adil abide bilir servis fiyatı 350 lira ostim fiyatı 200 lira:)...Sesin yerini tam kestirin belki yürüyen aksamdan geliyodur..Mesut dedigi  gibi sizin aracta benimkisi gibi yata yata bozulacaklar..60,binde 2004 benimki daha..Çok okuyan mı bilir çok gezenmi deseler ben cevap olarak mesut deim..Ama mesut kardeşim hala benzinle biniyosun ya helal olsun..20 tl ye  11 lt tüp benzin 6 litre ediyor.Mesut taktır tüpü pişman olmazsın arabanın başında durma ama..Manifoltu delerken su hortumlarını keserken ustaya kafa atsasım geldi..:))
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 07, 2009, 22:21:37 »
Abi bende de direksiyon vuruyo gibi bi ses var.yani nasıl anlatacağımıda bilmiyorum ama.bi çukura falan girdiğinde sanki direksiyon sallanıyo ya da 2 parca birbirine vuruyo gibi.ama garçç diye bi ses değil resmen küt küt diye vuruyo.2007 49000 km de aracım.Periyodik bakımda göstericem..aynı problem başka bi aracımızda vardı ön takımlar dediler.umarım bunda ön takımlar değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 07, 2009, 22:27:16 »
Valla serhat kardeşim bende sadece çevirmede sürtüyodu onuda yagladılar iyi oldu..Seninki daha garanti kapsamında..Çukura düşmelerde tıkırtı oluyorsa direksiyon kutusundan gelebilir..Serviste kesinlikle ustayla bin araca ve arızay tespit etmek için birlikte çıkın test sürüşüne.sen şikayetlerini anlat..Garantin dolmadan dile getir..Direksiyon kutusu fiyat olarak çok yüksek cebinizi yakmasın
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 07, 2009, 22:38:59 »
2006 ağustosta aldım.garanti 2 yıldı bitti heralde.Ben temmuzda götürdüm kafalarına göre bi araziye çıktık.gezdik dolaştık.ses yok dediler yarın bi gün gelirsem sorun olmaz demi dedim.Hallederiz biz müşterilerimizi yolda bırakmayız dediler.Ama iyice belirginleşti ses.Bu bakımda tekrar dile getiricem konuyu.garanti 2 yıl demi?yanlış söylemeyimde..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 07, 2009, 23:09:24 »
garanti extranız yokmu..Valla 2 ve ya 3..Benımkı garanti extra ile 5 yıldı 2009 ocagında bitti..2+3 olması lazım dı yanlıs hatırlamıyorsam..Hocam git göster aynen  söyle dediklerini..Çukurlara düşmeye calış..Sen süğr o dinlesinn..İYi bir usta al çık yanına
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 08, 2009, 13:13:20 »
1-2 gündür sese iyice konsantre olmaya başladım,düz yolda bozuk zemin veya lastiği ufakda olsa aşağı-yukarı esnettiren engellerde ses çok belirgin, araçla giderken gaz kesme veya gaza yüklenme yaparak aracı esnettiğimde ses gelmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 02, 2009, 18:58:24 »
iş yoğunluğumdan dolayı aracın sorunu için 31/10 cumartesi günü ancak fırsat bulabildim,salıncak kısımları tekrar kontrolden geçti,amortisör sökülerek kontrol yapıldı ve problem yoktu, sadece bilyada ufak takılmalar oluyordu,yalnız bilya kapalı değilde açık bilyaydı, yani misketleri gözüküyordu:)  arkadaşlar kapalı olmamasına şaşırdılar, onu değiştirdik ve amartisörü yağladık, 2 gündür araçda ses yok(kusura bakmayın MAŞALLAH demek durumundayım) keyfim çok yerinde desem yalan değil :)
fotoğraf makinasını yanıma alamadığımdan size bişey sunamıyorum...kusuruma bakmayın artık