0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben böyle bir kroniklik duymadım şahsen. Muhammet kusura bakmada ustan biraz fazla yazmış. Takoz dediği parçanın ne olduğunu biliyosundur. Amortisörün tepesinde darbeyi yumuşatmak için siyah plastik parça. E haliyle plastik zamanla aşınır ve değişmesi gerekir hepsi bu.
Bilya için doğrusun. Takozunda anlaşılamayacak bir yanı yok. Bildiğin Yoğun siyah kalıp gibi plastik parça. Hani vucüt geliştirme yapanlarda veya elinde rahatsızlık olanlarda ' sık sık ' denilen yuvarlak O şeklinde bir oyuncak vardır avuç içinde açılıp kapatılır ya sert plastikten öyle bir plastik. Bakarsın çatlamış, rengi gitmiş, yırtılmıştır. Demek ki ömrünü tamamlamıştır o. Ha bide fiyatını sordum senin için bilya ile beraber yaklaşık 300 TL teki. Tabi orjinali.
Hocam direksiyonu sağa sola çevirdiginizde plastik sürtmesi gibi gelen gırc sesi içerdenmi geliyor..Direksiyon sabitken bende ses yoktu..tümseklerdede gelmiyordu..Bendeki o sorun direksiyonun altında bulunan spiral hava yastigi kablosundanmıs..parca bedeli 350 tl..o kablonun sürtünmesinden ses geliyormuşş.Allahtan direksiyon kutusundan falan değil masraf bayagı yüksek olurdu..Açıp yağlamışlar ses kesildi 5 6 aydırda duymadım.Mekanik formeni kopana kadar kullan dedi..Sadece havayastıgı uyarısı yakar oda bişey olmaz dedi..Aracım 2004 sol 59,500 km de
arkadaşlar kesinlikle kronik birsorun degildir yetkili servis mutlaka cozecektir cok basit bir ses ama rahatsızlık veriyor ben yetkili servis calışanıyım
Muhammet abi benim araçtada böyle birşey yok , kronik falan değil bu bence, benim araçta 2005 93,000km de
Muhammet bey o ses beni de gıcık ediyor ancak ne hikmetse sadece yağışlı havalarda duyuyorum, zannedersem arabanın romatizması azıyor:)
anladığım kadarıyla allahdan kronik değilmiş ama beni hasta etmiyor da değil mesut bayağı km yapmışsın,benim arac 2005 ve 34.100 km de