Gönderen Konu: Volvo S40 1.6 Dizel 2006-2007 model almayı düşünüyorum sizce... ?  (Okunma sayısı 35882 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • VVT-İ ---- kaFa RaHaT---
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Saygı değer toyotacı arkadaşlarım aracımı değiştirmeyi düşünüyorum... corolla 1.4 D-4D almayı düşünüyordum fakat buradaki arkadaşlarımın sıkıntılarını duyunca ciddi anlamda soğudum..daha sonra Honda civic e yöneldim yeni kasa fakat civic den de soğudum 2 nedeni var 1.si benzinli motora sahip bir arac kullanmak istemiyorum artık.. 2.nedeni ise dijital gösterge paneli bana hiç ama hiç hitap etmiyo..göstergeler illaki kadran olucak araba oldugunu belli etmeli... ve son zamanlarda Volvo 1.6 Dizel araca yönelmeye başladım...peki ama bu araç hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim..sizlerin engin bilgilerinize danışmak fikir almak istiyorum..Volvo nedir nasıldı..dizel motoru ne durumdadır...sağlam mıdır iyi midir ömrü nedir v.s v.s .... hepinize şimdiden ilgi alakanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum.
Making Difference....

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Aslolan hayattır,hayatta BEŞİKTAŞ
bildiğim kadarıyla ford focus tdci motoru kullanılıyor.sesi birçok dizel arabaya göre daha çok çıkıyor.volvoların parçaları biraz pahalı ama sağlam arabadır. bizde s40 almak istemiştik iyice araştırınca vazgeçtik (parçası pahalı diye).dizel olarak da çok seçenek yok kolaylıklar diliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
volvo'yu ailece uzun süre kullandık, sessizliği, verdiği tokluk ve sağlamlık hissi ile kötülenecek bir tarafı yok ama ülkemizde yaygınlaşamamış bir marka.
şu an aynı fiyata alabileceğiniz s40 ve corolladan, satarken corollanın çok daha iyi para ettiğini ve bununla beraber daha da kolay satıldığını göreceksiniz.
ama zaten ikinci el alıyorum, benim kaybım az olur diye düşünüyorsanız uzun süre binmek için alınabilecek güzel bir araç bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
volvo kaliteli olmasına karşın ucuz olan bir araç bu da arz talepten kaynaklanıyor çünkü ülkemizde alıcısı çok olan bir araç değil bunun yanında güvenlik açısından üstün bir araç olduğu açık kaportasında basınç emici odalar mevcut vs. parça fiatının pahalı olduğu doğrudur fakat sorunsuz araçlardır ve servis ücreti pek de abartılı değildir 2009 model bir araçla hemen hemen kafa kafayadır ve onlara göre daha seyrek servis ziyaretine gidersiniz...
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
İzmir de olmanız bir nebze iyi büyük şehirlerde parça, usta sıkıntısı çekmezsiniz. Fakat ufak ilçelerde volvo bir nebze sıkıntı
yaratabilir. Volvolar iyi arabadır. Tek bir eksikleri var sık sık farklı markaların motorlarını kullanmaları. O kasaya bir de
toyota motoru oturtsalardı tadınan yenmezdi.
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
duyduğum kadarı ile volvo s 40 modelinde toplama üretim şekli ile yapıyormuş arkadaşında dediği gibi motor olarak focus 1.6 motoru gibi araçta yüksek derecede motor sesi hissediliyor parça olayı zaten bir sorun.Bunun dışında ileride aracını değiştirmeyi düşündüğünde volvoda ciddi anlamda zarar edersin eger toyotada volvoda olduğu kadar zararın olmaz.Hayırlı olsun karar senin arkadaşım ama d4d kullanıcısıyım bir kez daha analiz et ve düşün derim şahsen corollamdan gayet memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Motorunun Ford motoru olduğu doğrudur. Sesli çalıştığı da. Corollaya göre daha güvenlidir. Konfor olarak da ki uzun yolda bunu çok daha rahat hissedebilirsin Corolla ya kıyasla daha iyidir. Seni hiç yormaz. Bu anlamda koltuklarının çok daha konforlu olduğunu söyleyebilirim. Seni üzebilecek iki şeyden biri motor sesi( ki bu çok da abartılı değil) ikincisi arka koltuk diz mesafesinin yetersizliği. Eğer boyun 1.75 den uzunsa araç şoför tarafında baş ve omuz kısımlarında sana çok da rahat bir ortam sunmayabilir. İç hacim konusunda corolla daha iyidir.
   Servis konusuna gelince 15000 km de bir servise gidersin, corollada 10 000 km. İkinci el alırsan da çok zarar edeceğini sanmıyorum. Zira aracın gerek kabin içi gerekse kaportada kullanı malzemesi oldukça kalitelidir. Bunu rahatlıkla hissedebiliyorsunuz.Daha tok daha sıkı ve daha kaslıdır. İç mekandaki kısıtlılık birazda bundan kaynaklanmaktadır. Hangisini alırsan al şimdiden hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
  İlhan arkadaşımıza katılıyorum.Doğru şeyler yazmış.Ford Volvo'yu satın aldıktan sonra Volvo'nun en büyük özelliklerinden biri olan döküm motoru kaldırdı.Kendi uyuz motorlarını kullanmaya başladı ki S40'taki motorda Ford imzası taşıyor.Zaten Focus'ta S40 platformu üzerine kurulu bir araç.Eski S40'a göre şimdikiler daha dar bir yolcu kabinine sahipler.İlhan beyinde dediği gibi uzun boylu kişiler için uzun saatler süren yolculuklar sıkıntı yaratabilir.Zaten arka kısımda da tavan basık duruyor.Gelelim yedek parça ve maliyetlere.YEdek parça konusunda İzmir'de oldugunuzdan sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.Bu arabayı alan kişi muhakkak kasko yaptırmak zorundadır.Kaskoda dikkat edilmesi gereken bir hususta şudur.Kaporta olarak yedek parçası aşırı pahalı bir araçtır Volvo.Her ne kadar kullanıcı riski değer puanı düşük olsada tamir/onarım olarak fiyat açısından sigorta şirketleri için riskli bir araçtır.İkinci yapılan kazada sigorta şirketi poliçenizi yenilememe gibi bir hakkını kullanabilir.Bunları göz önünde bulundurun öyle karar verin.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Kasko konusunu atlamışım. Önemli bir nokta.Özellikle 45-50 yanak ölçülü bir lastik kullanıyorsanız kaldırım çukur gibi mevzularda sıkça kaskonuzun kapısını çalarsınız. 2007 model s40 da bugüne kadar 3 kere lastik değiştirdim. Yanılmıyorsam pirelli p7 225 45 17 idi. Ki jant düzeltme yada tamiri hariç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla D4D neyini gördünde vazgeçtin orasını anlamadım gerçekten ???
Mükemmel sağlam ekonomik bir araç daha bir kötü yanını görmedim,göreceğimide sanmıyorum...
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
corolla kullanıcısı olarak kesinlikle toyotayı tercih et derim.. çok ii kullanışlı bi araba ayrıca parça ve 2. el problemin olmaz.. bana göre volvo s40 sadece güvenlik açısından üretilmiş bi araba.. çok sağlam bir kasaya sahip ama içine girip oturduğunda kabin ufak gelecektir.. ne gibi önceliklerin var onu bilmek isterim ona göre bi yorum yapmak daha ii olur.. ama bana sorarsan corolla kesinlikle daha iyi bir araç.. benzinli gibi çalışıo motoru daha ne olsun :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • VVT-İ ---- kaFa RaHaT---
Arkadaşlar öncelikle hepinize ilgi alakanızdan dolayı samimi cvplarınıza çok teşekkür ederim...kafamda sadece 2 araç vardı corolla D-4D ve honda civic premium...ama forumu takip ettiğim kadarıyla yeni kasa corollalarda cok ciddi kronik arızalar oldugunu tespit ettim...söylemeyen yine söylemiyor fakat açık görüşlü yeni kasa corolla sahipleri aldıklarına bin pişman...bende toyota servisine gittim tek tek sordum evet bunlar artık kronik arıza üretim hatası dediler.. ön göğüsten gelen ses v.s... benim şu andaki aracım 2004 model corolla sol sedan bana kızacaksanız belki ama bence 2004 model corollanın iç döşeme kalitesi..iç dizayn ve işçiliği kullandığı malzeme yeni corolladan cok daha iyi... 45 milyarlık arabaya terzi mehmet ustanın dikip koltuklara geçirmiş gibi durduğu koltuk kumaşları nedir öyle hiç ama hiç hoş değiller... yol bilgisayarının tuşunu çok saçma bi yere koymuşlar.. ayrıca araçta 100 km/h hızı geçtikten sonra yanlardan gelen rüzgarı kesmemesi ...benim 2004 corollamda yan rüzgarları kesmiyor fakat bari yeni kasada bu sorunu halletseler diye insan ümit etmişti fakat sonuç yine sıfır bana göre..Honda ya gelince 2 neden den dolayı caydım birincisi gösterge dijital olması benim zevkime hitap etmiyor..kadran olmalıydı.. 2.nedeni ise artık benzinle uğraşmaktan sıkıldım ve dizel motor istiyorum.. beni volvo s40 a iten durum ise dizayn olarak süper ve herkesin de dediği gibi sağlam araba olması.. şunlarıda ifade etmeminde bi yararı olabilir...aracımı artık dizel olsun temiz olsun ve yıllarca binmek istiyorum satmak için değil binmek için alıcam .. hem spor hem aile aracı olsun ki volvo s40 a baktıgım zaman bu iki özelliğide görebiliyorum... ve marka olarakta bana göre volvo toyotadan cok daha iyi bi yerde... adamlar volvo diyince bi duruolar fakat bi toyota dediğimizde amannnnnnnnn toyota işte bildiğimiz toyota ne varki yani diyorlar....yanlış anlamayın amacım alıpta hava atmak değil sadece evet kaliteyi her daim iliklerime kadar hissetmek istediğimdendir... WV de düşündüm düşünmedim değil fakat bana göre WV ürettiği arabalara haddinden fazla fiyat biçiyor..
Making Difference....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
Volvo'nun imajı tabi ki çok sağlam ama o eski tank gibi volvolardan dolayı.
Bu volvo o volvo değil..
Yine de döşemesi falan hala çok güzel katılıyorum, iyi bir araba kesinlikle.
Ama dizel alırken iyi araştırın derim . Her markanın dizeli iyi değil diyorlar.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
volvo s40.... hayallerimin arabası
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
Eski kasa s40'a çok uzun süre sahip biri olarak,

Yetkili servisler deyimi tam olarak yerinde olucak sanırım "giydiriyor".

Özel servisler ise; biz VOLVO servisiyiz modunda ve giydirebildiğine giydirmekte, aslında gerçekten bi arıza oldumu bulacak çok az usta bulunmaktadır.

Bazen yedek parça sorunları yaşanabilmekte(yurtdışından sipariş ile 15 günde geliyor)

Bu arada, yeni s40 ford focus baz alınarak üretilmiş bir araçtır ve volvo tarihinin en sorunlu arabasıdır. Bolca sorun çıkartmaktadır.
Bir arkadaşım sıfır 1.6d alıp rezil olmuş, 4 den fazla kere marş basmama sorunu(kronik marş motoru arızası) sonucu Türkiye distribütörünü mahkemeye vermişti. Akibeti ne oldu bilemiyorum.

Ama Volvo = prestij + konfor.
2010 model bir yaris kullanıyorum. Ama 97 model volvo'mu özlüyorum.

96 kasımından beri babamın kullandığı, 2005 ağustosunda benim devraldığım volvo araç hakkında serviste yaşadıklarımdan bahsedebilirim.
3. gününde yolda kalmış, fakat anında bir çekici ve bir vip minibüs gönderip bizi mağdur bırakmadılar. sorun; araç fabrikasyona yeni geçtiği için, montaj hatası. Benzin pompasının fişi çıkmış sadece.

2003 yazında izmir'de bir yetkili serviste sandık motor getirttik. (komple blok + kapak, kapalı kutu yeni motor).
tecrübe eden usta rödaj nedir sorusunu bilmeden otobana çıkıp araç sahibi araç içindeyken 200km/saat hızına ulaştığı için blok çatlamış, istanbul evo yetkili serviste garantiden tekrar komple motor değişmiştir. (teknik işlemleri halleden mühendis garantiden değiştiğine hayret etmiştir. başka hiçbir firma garantiden komple motor değiştirmiyormuş.)

evo servisin hasar danışmanına boş kağıda imza atıp çıkabilirsiniz. gerekeni halleder. yalnız kaporta servisi bazen baştan savma iş yapabiliyor.
lakin; bir eşik 3 kez boyandı. tavanın ön tarafındaki (başka bir yerde cam değişirken silikonun fazla kazınması sonucu oluşan) pas ın temizlenmesi için arka cam sökülmemiş olup; ön taraftaki pas halledilip, arka cam ile tavan arasındaki boşluktaki boya temizlenmiş ve tekrar boyanmadığı için pas oluşmuş, servisin sahibini, kaporta formenini ve müdürleri bir araya getirip gösterdikten sonra 2 gün içerisinde sorun halledilmiştir. bu arada ön camı değiştirirken orjinal olan ufacık bir plastik bilet koyma yerini kırmış ve çaktırmamışlardır. volvo servisnde volvo camı değiştirirken o hassas plastik parçayı bilmeleri gerekiyordu.

ulusoy servis te sağ ön eşik ezikten dolayı tamir edilmiştir. aradan 5 yıl geçtikten sonra paslanmış, tarafımdan tornavida sokulduktan sonra 4mm kalınlığında bir macuna rastlanmıştır. ve gayet güzel bir delik...

garanti konusunda evo servis hiçbir şekilde sorun çıkartmaz. hiçbir firma kolay kolay şanzıman değiştirmezken garantiden değişen bi sürü şanzıman bulabilirsiniz. bu şanzımanların dandik olduğu anlamına değil, servislerin sorumluluk sahibi olduğunu gösterir.170bin km boyunca deyimi tam olarak "hayvan" gibi kullanmış olmama rağmen otomatik şanzıman tık dememiştir. Maşallah.

Bazen yetkili servise bırakıp gittiğinizde aracınızın kilometresini biraz daha fazla bulabiliyorsunuz. Defalarca yaşadım, hatta bir kere park cezası yedim.

İstanbulda; dürüst tek bir özel servis var. Hakkı olanı alan. Yalnız bazen düzgün arıza teşhisi yapamıyor birde vidaları ve kelepçeleri fazla sıkmadığı için bi hayli başım ağrıdı. bkz: yağı boşalan bir aks ve neredeyse çıkacak olan bir aks bilyası ve cabası. (çıkan aks bilyası(bilyamı denir ona bilemiyorum fakat şu aksı diske bağlayan koca civata) = direksiyon kontrolü = hayat)

İhtiyacınız olur mu bilemem fakat çıkma parça bulmak da sıkıntı. Hem "volvo" parçası olduğu için pahalı hemde pek bulunamıyor.

yetkili servis kullanacaksanız kesinlikle evo yetkili servisi tavsiye ederim. gereğinden fazla ilgili ve özenlidirler yalnız kaporta servisi hakkında kafamda soru işaretleri sözkonusu.

şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

ve halen; 45 gün önce sattığım aracımı özlüyorum. sorunlu olsa da; çok keyifli idi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
  Kaya bey nede güzel açıklamışınız.İşte bende bu ve buna benzer nedenlerden dolayı ve ustamın karşı çıkması sebebiyle şöyle adam gibi 98 model bir S70 alamıyorum.Çok düşük km'de bir tanede buldum bile.İçimde kapanmaz yara oldu bu S70.öyle siyah,2.0 T5 orjinal Volvo motorlu olandan olacak.Misler gibi bineceğim ama pahalı bir sevda bu benimkisi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
97 model 850 alın.  :)
Bence daha kaliteli ve daha ucuz olur.
S70 tabi S40'dan yine de iyidir.. Kıyas kabul etmez.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Volvo özellikle sağlamlık (güvenlik) açısından çok takdir ettiğim bir araç. Bir arkadaşım S60'ı burnunun üstüne takla attırdı (hala kimse bunu nasıl beçerdiğini anlamış değil). Burnu bile kanamamıştı. Birde hemen kaza sonrası görüştüğümüzde, söylediği ilk söz "benim leşlerin içine bir tane de S60 yazın" oldu. Kaya bayağı yaşadıklarından bir kısmını açıklamış, gerçekten biraz masraflı arabadır (çok problem çıkarıyor manasında değil, problem çıkarınca çok pahalıya maloluyor).

Dizel motorları bilmiyorum ama eskiden volvolar yakıt konusunda en başarısız motorlardan biriydi. Yakıt konusunda biraz ekonomik bir araç arıyorsanız bence başka bir modele yönelin, Volvo'ya değil (eğer yeni motorlarıda hala eski motorlar gibiyse)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
  Ben bunu bilir bunu söylerim.Ford Volvo'yu satın aldıktan sonra tamam güzel kasalar çıkmaya başladı ama kalitesi düştü.Özellikle motor konusunda.Bir Volvo üretimi S70'e bakın birde Ford satın aldıktan sonraki S70'e bakın.Arada dağlar kadar fark var

97 model 850 alın.  :) Bence daha kaliteli ve daha ucuz olur. S70 tabi S40'dan yine de iyidir.. Kıyas kabul etmez.
  Volvo defteri bende ebediyete kadar kapalı görünüyor.Sadece her S70 gördüğümde bir ah çekeceğim o kadar..
  Mehmet bey S60 yeni çıktığında bir köşe yazarının benzetmesi aynen şu olmuştu yazısının sonunda;
"şehir içinde eğer bir tank'a binmek istiyorsanız S60 tam size göre" Ve bunu yazan otomotiv yazarı yazarı yada editörü değildi.Siyaset hakkında yazan bir köşe yazarıydı :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
    Mehmet bey S60 yeni çıktığında bir köşe yazarının benzetmesi aynen şu olmuştu yazısının sonunda;
"şehir içinde eğer bir tank'a binmek istiyorsanız S60 tam size göre" Ve bunu yazan otomotiv yazarı yazarı yada editörü değildi.Siyaset hakkında yazan bir köşe yazarıydı :) :)

işte benim de yazmak istediğim tam olarak bu idi :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem