Gönderen Konu: arka taraftan gelen gıcırtı sesi...  (Okunma sayısı 8590 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
arka taraftan gelen gıcırtı sesi...
« : Ekim 05, 2009, 16:10:05 »
merhaba arkadaşlar, 4 aydır 2006 33.000'de toyota corolla hb araca sahibim ve çok ama çok memnunum :D ancak virajlarda dönüş esnasında arabanın içinden arka taraftan hafif bir gıcırtı sesi gibi bir ses geliyor. bagajın üstündeki kapağın 2 tarafındaki plastik tırnaklardan biri kırık acaba ondan olabilirmi bilmiyorum... bu konuda tecrübesi, yorumu olan arkadaşlar varmı? teşekkürler... :)
iyi ki varsın toyota...

Toyota Club Türkiye

arka taraftan gelen gıcırtı sesi...
« : Ekim 05, 2009, 16:10:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: arka taraftan gelen gıcırtı sesi...
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2009, 16:51:40 »
Ses içeridenmi, dışarıdanmı, alttanmı, lastiklerdenmi, hareket halindeykenmi, dururken mi ? O Plastik tırnağı önce bir kontrol etseniz diyorum. Yada kronik bişey olduğunu sanmıyorum sizin aracınıza özel biryerlerinden gelen garip gıcırtı olabilir, servis bulacaktır problemi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2009, 17:53:24 »
Alıntı
ancak virajlarda dönüş esnasında arabanın içinden arka taraftan hafif bir gıcırtı sesi gibi bir ses geliyor
böyle bir ses araç yüklü iken amörtisörüm patlak iken gelmişti, ancak aracınız çok yeni bu durumunda zannetmiyorum aynı sorun olduğunu, bencede söylediğiniz sorunu bertaraf ettikten sonra tekrar kontrol etmeniz.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2009, 08:21:57 »
araç hereket halindeyken ama sadece dönüşlerde geliyor bu ses, ama her zaman değil. aracın içinden arka taraftan geliyo, alttan değil kabinin içinden.. zannedersem bahsettiğim bagaj kapağından olabilir, onu çıkarıp bide öyle kullanayım bari :wacko: yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar :) bu arada o plastik parçayı bulmam çok zor heralde 30.000 bakımına servise gittiğimde söyledim 200küsur tl.den bahsetti yetkili kişi :wacko:
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #4 : Ekim 09, 2009, 16:31:19 »
o gıcırtıya benzer gıcık ses bendede var sağa sola dönüşlerde oluyor z rot dediler değiştim viraj demiri lastiği dediler değiştim sağına baktırdım soluna baktırdım ama yine ses devam ediyor bende oluruna bıraktım
kimi adam vardır itibar etmek lazım sözüne
kimi adam vardır çakmak lazımdır gözüne

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 09, 2009, 17:29:40 »
Hocam sesin aracın içinden geldigine eminseniz benimki tespit edilmiş bir önerii..Hb lerde üst kapak cok ses yapıyor..Oranın  temas ettigi yere çift taraflı bantla yapıştırarak sesin çogunu kesiyorsunuz..Birde bizim kasa hb lerde arka bagaj kapagının  iç tarafındaki plastikte 2 tane diktörtgen şeklinde kutular var(plakalık lambalarının oldugu yerin arkası içtarafta kalıyor..Lambalarda burdan değişiyor zaten)..O kutuların etrafını cift taraflı bantla çevirip yerine geri oturtun cok etkili oluyor..Kaldırım taşı ile düzenlenmiş yerlerd acayip ses geliyodu bunları yaptıktan sonra ses kesildi..Ancak aracınızın yürüyen aksamlarınıda kontrol ettirin ses ordan gelmiyorsa bi sorun yoksa dediklerim yardımcı olacaktır..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 10, 2009, 09:40:14 »
Hocam sesin aracın içinden geldigine eminseniz benimki tespit edilmiş bir önerii..Hb lerde üst kapak cok ses yapıyor..Oranın  temas ettigi yere çift taraflı bantla yapıştırarak sesin çogunu kesiyorsunuz..Birde bizim kasa hb lerde arka bagaj kapagının  iç tarafındaki plastikte 2 tane diktörtgen şeklinde kutular var(plakalık lambalarının oldugu yerin arkası içtarafta kalıyor..Lambalarda burdan değişiyor zaten)..O kutuların etrafını cift taraflı bantla çevirip yerine geri oturtun cok etkili oluyor..Kaldırım taşı ile düzenlenmiş yerlerd acayip ses geliyodu bunları yaptıktan sonra ses kesildi..Ancak aracınızın yürüyen aksamlarınıda kontrol ettirin ses ordan gelmiyorsa bi sorun yoksa dediklerim yardımcı olacaktır..
hocam çok sağolasın eyvallah, söylediklerinin hepsini uyguluycam, büyük ihtimallede kesilecektir ses, içerden geldiğine eminim, paylaşımlarınız için gerçekten teşekkür ederim arkadaşlar...  :hurra:  :hurra:  :kanka: [/color]
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Kasım 05, 2009, 14:39:41 »
Mustafa bey, viraj demiri lastiğini yetkili serviste mi değiştirdiniz? Bir de kaça değiştirdiniz bilgi verir misiniz?
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Kasım 05, 2009, 16:28:13 »

çift taraflı bant yapıştırınca bahsettiğiniz o hareketli parçalar birbirine yapışmıyor mu? Hareket etmek istediğinde o noktalar kasacaktır diye düşünüyorum? Arka bagajda üst kapak mafsalındaki plastik pim benim arabamda da ses yapıyor. Başka araçta baktım, orjinalinde mafsal oluğuna ince keçe yapıştırılmış. Sanırım zamanla ya o keçe yeniyor veya çıkıyor. Ama bahsettiğiniz yer o mafsal oluğu ise, çift taraflı bant sorun olabilir.
2006 Corolla HB Terra D-4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 07, 2009, 18:13:58 »
Çift taraflı bantı üst yüzeyindeki yapışkanı kaldırmıyorsunuz.Sadece alt tarafını yapıştırıyosunuz üst taraf temas eden yer yapışmıyor bir sıkıntıda dogmuyor.Arka kapaktaki 2 kutudan cok ses geliyor.Orayı cıkartıp etrafına  çift taraflı bantı cekip yapıştırın seslerin çogu kesiliyor.Arka pandizot uda dedigim gibi bantla çözebilirsiniz.Ses %80 oranında azalıyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 07, 2009, 20:39:17 »
Talip bey hb araçların kronik problemi, bence çokta kafanıza takmanıza gerek yok yani.
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 08, 2009, 14:20:41 »
yihhuuuuuuuuuu  :hurra: kurtuldum o malum gıcırtı sesinden,  :kanka: tuncay bey dediklerinizi aynen uyguladım ve ses %80 değil %100 kayboldu, aracımı pek kullanmadığımdan daha yeni uyguladım söylediklerinizi ve tek kelimeyle süper oldu  :alkis: size ne kadar teşekkür etsem az, eyvallah....
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 08, 2009, 16:32:22 »
Abi sevindim ne demek ..işe yarayıp oseslerden kurtulmanıza sevindim..o kapaklar bir bizim hb lerde bide verso larda var 2 sindede ses yapıyor servis ilgilenmiyor bile..ABi aracın hertarafını dinlerim.Servis bile illa illah etti.Aracımın üstüne düşerim çünkü canımızı taşıyor..Başka da ses gelmez zaten teypin etrafındaki çerçevedede ses varsa ona yapacak fazla bir şey yok.. 8-)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 09, 2009, 08:12:33 »
teybin etrafından ses gelmiyoda, sadece şoför kotuğunun yanındaki koltuğa oturan olduğu zaman sadece o koltuktan herzaman değil ama genellikle gıcırtı sesi epey geliyor(oturan kişi hep aynı bu arada) onu da çözersem uyurum heralde arabayı kullanırken  -_- acaba hiç ellemesemmi bilemedim  :ıslık:
bu arada tuncay kardeşim bu hafta BURSASPOR olarak G.ANTEP'e gelicez bizi fazla zorlamazsınız umarım, zaten bizim takım son haftalarda formsuz yormayın bizi, baklavamızı bi de 3 puanımızı alıp gidelim  ::)
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 09, 2009, 20:23:47 »
ABi şuan antepde degilim(Mardinde görev yapıyorum abi) bayramda inşallah gececem orda olsam görüşmeyi isterdim baklavanıda yedirirdim abi..ABi servise gidince senede 1 defa kapılar ve koltuklardan ses geliyor de onlar yaglıyolar  hemencecik..Ben bazen arabanın altını vurdum falan diyorum alt şase kontrol için öyle lifte kaldırıp bakıyolar yoksa bakmıyolar  ::) ::).Koltukların altından ses gliyor yaglayın de  bizahmet yağlasınlar..Abi üzgünüüm ama bursayı üzecez kurtulusunuz yok.Büyügümsün tamam ama kusura bakma..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 10, 2009, 14:33:38 »
eyvallah tuncay kardeşim, dediğin gibi servise uğrayayım bi ara, o sesde bitsin hayırlısıyla...tek derdimiz böyle ufak tefek sesler olsun... valla keşke o taraflara gelebilsekde görüşebilsek ama nerde, iş güç yani neyse. baklavanı yemiş kadar oldum eyvallah kardeşim  :) neyse bu arada iyi olan kazansın yani biz  :basketbol:
dediğin gibi ne de olsa büyüğüz  :D
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 10, 2009, 14:43:24 »
teybin etrafından ses gelmiyoda, sadece şoför kotuğunun yanındaki koltuğa oturan olduğu zaman sadece o koltuktan herzaman değil ama genellikle gıcırtı sesi epey geliyor(oturan kişi hep aynı bu arada) onu da çözersem uyurum heralde arabayı kullanırken  -_- acaba hiç ellemesemmi bilemedim  :ıslık:
bu arada tuncay kardeşim bu hafta BURSASPOR olarak G.ANTEP'e gelicez bizi fazla zorlamazsınız umarım, zaten bizim takım son haftalarda formsuz yormayın bizi, baklavamızı bi de 3 puanımızı alıp gidelim  ::)

valla yanınıza oturan hep aynı kişi kilolu ise bence bu sesten korkun derim size, benim aracım garanti kapsamındayken aynı ses bendede oldu yan yolcu koltuğunda, hep aynı arkadaşım otruyordu ve araç hareket halinde iken 1 - 2 kere koltuğu ileri geri hareket ettirdi, daha sonra şikayetimi servise bildirdim, koltuk rayını kontrol ettiler ve sorunun rayda olduğunu söyleyip değiştirdiler , fiyatı 180TL idi :) ama garantiden değişti ücretsiz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 11, 2009, 08:16:57 »
mesut hocam, yanımda oturan kişi normal kilolu ama bahsettiğimiz sorun aynı heralde, bizde koltuğu ileri geri hareket ettiriyoruz, neyse bizde garantide yok malum model 2006, artık gittiği kadar idare edip canıma tak ettiğindede giderim servise heralde, bu arada nasıl yaptırdıktan sonra memnun kaldınızmı? tekrarlamadı heralde bi daha...180 .00tl ne bu yaaaaaaa............. :kötü:  :ıslık:
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #18 : Aralık 02, 2009, 21:55:03 »
Arkadaşlar bende de 2004 corollo terra var. Sağa dönüşlerde kimi zaman rampadan aşağıya inerken arada sırada bir gırç sesi duyuyorum.Ankara'da bosh servisine götürdüm arabayı asansörle kaldırıp amartüsörlere baktılar sağa sola baktılar bişey bulamadılar sonrada sağ roddan olabilir diyerek değiştirmek istediler, bende kabul etmedim. Daha önceden egzozdan kaynaklanan ses vardı oradan olabilir mi diye sordum. Baktılar pekte bişey anlayamadılar.Ankara'da yaşıyorum, uygun ücretle bu derten beni hangi sevis kurtarır.