Evet arabalarda da kullanılıyor. Geçen gün Ankara'da CNG dolum yapan tek yere gittim, işin aslını öğrenmek için. Tam anlamı ile bir hayal kırıklığına uğradım. Yaklaşık 1 yıldır montaj yapmıyorlarmış. Nedenini sordum, ustamız rahatsızlandı, yerine de birisini yetiştirmedi dediler. Bu nasıl profesyonellik dedim, cevap veremediler. Böyle saçma bir şey olabilir mi? Şimdi CNG taktırmaya kalksam mümkün değil diyorlar. Asıl müşterileri otobüsler. Otobüsler fabrikadan CNG montajlı olarak geliyor, o yüzden sadece gaz satışı yapıyorlar. Anladığım kadarı ile otolarla uğraşmak istemiyorlar. Ankara'da tek bir yer var. Yani adam yarın kapatsa gitse (evet saçma biliyorum ama yine de ihtimal dahilinde) ortada kalırsınız. Henüz yaygınlaşmadı çünkü dolum tesisi yapmak büyük maliyet gerektiriyor. Tek satıcı olduklarından rekabet yok. Fiyatları kendilerinin belirlediğini söylediler, herhangi bir regülasyona tabii değiller. CNG LPG'ye göre % 40'a kadar ucuza geliyor. Montaj bedeli yaklaşık 2500 TL.
Genel izlenimim bu iş için çok erken olduğu ve Ankara'dakilerin çok amatör olduğu. Diğer illerde durum ne bilmiyorum. Paylaşan olursa sevinirim. Her halde LPG dönüşümü yaptıracağım.
Tekrar selamlar